Костадин Костадинов: Влизането в еврозоната ще довърши българската финансова система

Костадин Костадинов: Влизането в еврозоната ще довърши българската финансова система

Влизането на България в еврозоната ще довърши българската финансова система. Това каза пред журналисти във Видин председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. До сряда в подписката за референдум за запазване на българския лев са събрани 437 000 подписа, съобщи той. „Смятам, че референдум ще се състои и ние ще го спечелим – България ще запази своята финансова независимост“, посочи Костадинов.

Трябва да убедим българските граждани, че те имат възможност да управляват не само самите себе си, но и собствената ни държава, каза Костадинов. И допълни: „Нямаме друг избор освен да започнем бързи, спешни, радикални преобразования в българската политика и икономика, за да можем да възстановим доходите и сигурността на гражданите“.

„Между „Възраждане“ и останалите политически партии има цивилизационни различния – ние искаме България да е държава, те искат България да е територия, управлявана отвън, отбеляза Костадинов. „Затова целта ни е самостоятелно управление“, каза лидерът на „Възраждане“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • логото

    19 Март 2023 9:51ч.

    Прав е за еврото - приемем ли го, това е водоразделът за изчезването ни като държава. И хвала за хубавата работа, която вършат за събиране на подписи за референдума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав е

    19 Март 2023 10:45ч.

    За много неща, друг е въпросът дали ще му позволят да промени нещо, дори и да дойде на власт...Ще има и санкции, и спиране на еврофондове и прочее. Всичко по пълен списък. Обаче и сегашният курс е самоубийствен. Тогава? Както виждам аз- рискуваме с Възраждане или си чакаме бавното умиране като нация. Това са двата варианта, и кой както иска да гласува...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    19 Март 2023 11:19ч.

    Само приемането на България в състава на РФ и минаването към руплата ще спаси България - хахаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чемодан, вокзал, нашингтон

    19 Март 2023 12:28ч.

    Накрая така ще стане, за да изгоним завинаги фашистчета като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    19 Март 2023 18:38ч.

    Ако костадинов дойде на власт ,първата му работа е да прекрати участието на България във МНС , ЕСПЧ и другите либерал фашистки НПО- та .Излизане от Нато и ЕС и кандидатстване във БРИКС И ШОС .Това ще е спасението на България ,другото е унищожение на цялата ни държава и край със Българският народ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Липсата на уважение ще ни довърши.

    19 Март 2023 11:02ч.

    Никога няма да проумея защо е толкова трудно на българските политици да се опитат да чуят и гласовете на хората с различни от техните възгледи? Защо тесногръдите швейцарци могат да проявят уважение и да зачитат мнението на всички членове на обществото си, и то по всички важни за обществото им въпроси? А ние се оставяме да ни зомбират и да ни внушават, че просто нямаме избор, освен да се оставим "да ни вкарат пътя" цивилизованите хищници на ЕС. (Чуждите) наши медии харчат 10 милиона лв. (бюджетни средства, събрани от данъците на всички ни), за да ни убедят колко е хубаво да приемем валутата на ЕС, а не допускат в националния ефир дискусии, спорве и разговори с хора като Виктор Папазов, доц. Григор Сарийски и пр. https://www.youtube.com/watch?v=edxWHdUikFk ... Защо до днес няма публикуван официален анализ и становище на Националната ни Банка И на Министерство на Финансите за последиците от приемането на еврото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    19 Март 2023 11:21ч.

    Ама в сайта на Израждане пише, че приемат дарения в евро, и влоговете на изрожденците и те в евро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грантаджия от нпо-фондацийките им

    19 Март 2023 11:23ч.

    И кво като пише бе, тролетарий, това как влече обезателно положението, че левът не трябва да е българска валута?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нежен

    19 Март 2023 16:38ч.

    Когато някой е видимо прост, обичайно е да го сравняват с някои анатомични части на тялото, но вместо това аз ще те облаская нежно и с разбиране защото е видимо, че ти не можеш да бъдеш винен за липсата на възпитание, обраазование и като цяло ... за духовната си нищета. Вземането на решение на дадено лице - независимо дали е родено по биологичен път или се е появило в резултат на регистрация по силата на обществена и законова норма, да спестява или да харчи пари, деноминирани в каква да е валута е един изключително личен и субективен акт, като решението и последиците от него се носят лично. Това няма абсолютно никаква връзка с суверенното емитиране от независим национален орган на национална валута. Последното дори няма връзка в случая на България при действаща система на паричен съвет, да не говорим въобще за ситуации, при които една независима национална банка действа като кредитор от последна инстанция. Неприемането на еврото ни предоставя възможност за вземане на важни и независими национални решении, оставя място за маневриране, периметър за сувененно действие. След приемане на еврото всичко приключва, остава един единствен шанс - имплозия или експлозия на зоната, придружени с взрив и катастрофичен разпад, който ще донесе само нови трагедии. Изключително простичко е - няма никаква хипотеза, напълно е изключено, една и съща валута да е изгодна за всички страни. Познайте ние от кои ще бъдем?! Колегите се отнасят снизходително и насмешливо с вас, колчем за пореден път изтъкнете този напълно БЕЗУМЕН аргумент по повод на Възраждане. Мотивът е най-вече насочен към това да се разтовари дарителят от такси и комисиони! Аз, обаче, изпитвам срам от обитаване на едно пространство с хора като вас и поради тази причина нежно, но настойчиво ви приканвам да спрете с простотиите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    19 Март 2023 12:23ч.

    Престоят в НАТО ще ни унищожи като държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    19 Март 2023 12:41ч.

    Вчера в руска историческа библиотека намерих статия на свързания с нашата история Иван Аксаков , озаглавена "Не е ли време Русия да престане да бъде малодушна пред Европа?", в която на няколко пъти се споменава и за България. Нямате те си представа колко актуално звучи, написаното преди повече от век в светлината на днешния конфликт Русия-запад. Западът се разобличава в нея като подтискащ и непризнаващ всичко руско и източно и насаждащ своето .Не посочвам адреса й, защото е написана с много стар правопис и остарели думи, поради което едва ли ще бъде разбрана от 3-4 човека, но си мисля дали да не я преведа и разпространя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    19 Март 2023 13:08ч.

    Романови са роднини с европейските кралски семейства, а народа е различен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Токсични активи

    19 Март 2023 15:02ч.

    Банките, ужасени от колапса на Банката на Силициевата долина, вече са заели рекордните 300 милиарда долара от Федералния резерв.За сравнение: през кризата от 2008 г. те се ограничиха до 111 милиарда.Както обясняват анализаторите, финансовият сектор на САЩ е под силен натиск поради рязкото повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв. Проблемът е и в токсичните активи в балансите - това не е новина за участниците на пазара.Търговските банки по време на паричната лудост от 2020-2021 г. и по траекторията на нарастващи лихвени проценти през 2022 г. заложиха рисковете както от повишаване на лихвите, така и от потенциала за падане на облигации, криейки загуби. Това направи възможно оценката на инвестициите в ценни книжа по амортизационна стойност.Заемите от Федералния резерв ще продължат. Не всички обаче ще бъдат спасени. На първо място ще подкрепят тези, чийто колапс може да предизвика ефекта на доминото .А ЕС какво прави, следва стъпките са Сащ, като добиче на заколение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    19 Март 2023 16:57ч.

    Нека приемем хипотезата,че Възраждане печелят изборите.Вариантите след това са доста ограничени.Ако те поемат курса който прокламират,а най-вероятно ще го направят,ще се нуждаят от огромна подкрепа.Вътрешната подкрепа да предположим,че ще е от народа ни колкото и невероятно да звучи някакво всенародно обединение и съгласие.Въпросът е от къде ще получат външна подкрепа,която според мен е необходимо и задължително условие. Сумарната подкрепа трябва да е толкова силна,че да лиши реакционата каста от шанс за цветна революция или бог знае още какво.Все въпроси които се нуждаят от ясни отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    19 Март 2023 17:58ч.

    За съжаление няма как да консолидират със себе си нито други политически сили, нито да оглавят народната съпротива в рамките на ограниченостите, които създават конституционните пълномощия и идващи от съпротивата на всички останали партии на статуквото, представени парламентарно. Според мен политическата система в условията на извънредност е напълно изчерпана. Оттук нататък съпротивата трябва да се радикализира, но не върху чисто политическа, а върху гражданска основа, основана на широка платформа, нерешаваща непосредствено самоцелно политически задачи. Една такава гражданска платформа трябва да залага не на особения партиен интерес, а да изходи от най-изконното контрарно противоречие на епохата, изразявайки претенциите на трудещия се и идентифициращ се като традиционно български народ гласът му да бъде чуван и предпочитанията му във вътрешен и международен план - зачитани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    19 Март 2023 22:39ч.

    Сигурно защото наблюдавам процесите отстрани, не мога да разбера защо българите не се влеят масово във Възраждане. Нали 80 % от българите не искат да ходят на фронта? Нали не искат да бъдат ваксинирани? Нали не искат децата им да плащат дълговете, които им завещаха ГЕПБ и ПП-тата? Нали не искат да плащат скъпо и прескъпо за ток, газ и ефки? За всичко това пледира Възраждане. И досега не са излъгали избирателите си, ерго, няма да излъжати и по-големи групи хора. Защо тогава не получат огромна подкрепа на изборите? Или многобройните тролове и платени провокатори разколебават мнозинството? Наистина не разбирам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    19 Март 2023 18:23ч.

    Асен Василев на косъм да изяде шамарите https://www.youtube.com/watch?v=Rytg1Fi5auc&t=51s Парламент 5,45 хил. абонати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    19 Март 2023 20:53ч.

    Д-р Костадинов е един достоен българин, който е загрижен за бъдещето на България. Май само Възраждане мисли в дъргосрочна перспектива. Евроатлантиците гонят краткотрайния си личен интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи