Костадин Костадинов помогна на катастрофирали и изоставени нелегални мигранти

Костадин Костадинов помогна на катастрофирали и изоставени нелегални мигранти

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е бил на мястото на магистрала "Тракия", където тази вечер катастрофира кола с чужди граждани, за които се предполага, че са нелегални мигранти, а водачът ѝ изчезна. Костадинов разказа за преживяванията си във фейсбук. Той е преминавал случайно през участъка, когато е забелязал ударения автомобил: 

Пътувам от Бургас към София. Малко преди Нова Загора на магистралата виждам много коли на аварийни. Спирам, отивам да видя какво става - катастрофа, една кола стои смляна в средната лента, до нея на асфалта лежат и не мърдат трима души. Виждам човек в светлоотразителна жилетка. Решавам, че е полицай, но после виждам, че не е, а липсва и полицейска кола. Оказва се тираджия, станал свидетел на катастрофата, и по своя инициатива започнал да регулира движението.

Намесихме се и ние, сложихме авариен триъгълник, започнахме да махаме със светлинни сигнали на бясно каращите коли, за да не се блъснат в ударената кола. Пострадалите се оказаха нелегални емигранти, мароканци. Казахме им да не се движат, докато не дойдат лекарите, за да не пострадат повече - така са ни учили в курсовете на Червения кръст по бърза помощ. Междувременно обаче, по дяволите, нито една кола не спря да пита какво става и дали имаме нужда от помощ!!!! Нито една, а минаха десетки коли!!! Полицията дойде след около 30-35 минути, линейката след още 5-10 минути, пожарната 2-3 минути след линейката. Всички действаха бързо и професионално, макар и според мен да закъсняха. Но пък в такава ситуация минутите текат като часове, така че не искам да ги осъждам. Има и друго - докато бяхме на магистралата поне 3 пъти щяха да се блъснат коли в нас! Имаме човек със светлоотразителна жилетка, пуснали сме сигнални светлини на колата, трима души махаме с фенерчета и даваме светлинни сигнали и въпреки това "състезателите" буквално щяха да ни отнесат на няколко пъти, заедно с катастрофиралата кола.

Обикновено в такива случаи нападаме прогнилата държава и разпадащите се нейни служби, и почти винаги имаме основание. Обаче, драги сънародници, кого да нападна за това, че никой не спря да помогне в нощта?!? В заключение ще кажа само едно - БРАВО на този българин, който сам, на свой риск в началото на цялата ситуация е предотвратил по-голяма трагедия. Един човек, но голям българин, когото сега като пиша се сещам, че дори забравих да го питам как се казва. Човеко, който и да си ти, покланям се пред теб!

 

 

Коментари

  • читател

    09 Яну 2023 20:47ч.

    Има една позабравена българска дума - "човещина". Това е, което прави общност от отделните индивиди . Шапка свалям на Костадинов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббббб

    09 Яну 2023 21:00ч.

    Присъединявам се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани С.

    10 Яну 2023 15:59ч.

    И аз се присъединявам, читателю.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матроса

    09 Яну 2023 21:20ч.

    Чалгата и мега меркантилноста направи средностатистическия българин тъп, алчен и бездуховен егоист, нехаещ за другите освен са собственото си жалко еснафско семейство. Вече в народа нама никаква жал, милост, съчувствие. Всички са се опулили от алчност и похот. В българите никога не е имало елементарна солидарност и съпричастие, каквато има примерно в поляците, сърбите, дори и в изкелеферчените вече, като нация французи. При нас на всеки трима , двама са предатели или в опозиция и никога не сме били задружни като нация.Тълпа от случайниции духовни отрепеняци! Плюете по Костадинов, а той се оказва много по-стойностен от всички вас, взети заедно! Нация от мутро-чалгаро-крадливи-дебили с АйКю между 27 и 31!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както виното, не променя

    09 Яну 2023 21:47ч.

    Трудностите и обстоятелствата всъщност ни разкриват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    10 Яну 2023 5:42ч.

    В българите никога не е имало елементарна солидарност и съпричастие, каквато има примерно в поляците, сърбите, дори и в изкелеферчените вече, като нация французи. *** Момче, ти кога си си имал работа с гореизброените нации? Май никога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот 10 Яну 2023 5:42ч.

    10 Яну 2023 12:20ч.

    По принцип с роботи не говоря, но по изключение ще ти отговоря на въпроса: ''Момче, ти кога си си имал работа с гореизброените нации?''. Не е нужно да съм ''имал работа'', достатъчно е да следя реаните, не виртуалните новини от тези три държави. За сърбите, не че съм влюбен в тях, но фактите са си факти. Преди години когато едно лято вдигнаха цената на прясното мляко в Сърбия и целия Белград, абсолютно всички - солидарно спраха да купуват прясно мляко за цяла седмица. Случи се гореща седмица целия Белград се размириса на цвик и на занемарена мандра, та от немай къде върнаха старата цена на млекото. Ако това стане в Регион Папуристан, да кажем 25% ще бойкотират млякото, но останалите ще си купуват, защото те са ''независими'' индивиди, а около 5% тези дето са захлебили яко ще купуват прасно мляко дори и да го направят по 44 лева за литъра. Поляците още от 1980 си спретнаха движение "Солидарност" и сложиха един не особено образован . но мустакат оксиженист за шеф, бай Валенса, та дори солидарно го избраха и за президент, така се опълчиха солидарно на соц.властта по онова време, когато "бананите бяха забранени със закон" в целия соц. лагер, защото били ''западно'' влияние. Ако се интересуваш поне малко от европейската действителност, ( ама нали си робот, вие ботите я карате само на алгоритни , след като нямате собствени мозъци) щеше разумяваш какво правеха и французите, те винаги бяха солидарни , особено преди този африкански полъх, койято настана последните 2 десетилетия. За роботите е полезно, по малко бира. по малко разглеждане и сърфиране на картинки в уеба и повече да четете реални книги на художествена тематика и на книжни носители, капиш Бот?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taka си е

    10 Яну 2023 12:38ч.

    Ефтин пиар, ако нямаше какво да спечели щеше да си продължи. А гадинните не заслужават съжаление те идват за да плачкосват европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    10 Яну 2023 20:00ч.

    Малкия, не приписвай собтвените си любими занимания на мен. Примерите с омирисания на цвик и занемарена мандра Белград, както и със Солидарносч нямат нищо общо с каквато и да е съпричастност още по-малко пък французите с африканския полъх. По-скоро издават глупостта ти. Видимо бирата, сърфирането и сериозната художествена литература на книжен носител за която небрежно си забравил да дадеш пример са направили от теб типичния БГ мушмурок дето не се отделя от огледалото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    09 Яну 2023 22:05ч.

    Поздравления за тираджията със светлоотразителната жилетка, както и за Костадинов и придружавалите го! Чест и почитания за отзивчивостта, човещината и отговорното отношение в ситуация, в която подобна проява е особено забележителна, тъй като липсата на съпричастност към пострадал/и е типична за големите градове и за места като автомагистралите, където хората не се познават помежду си и властва анонимността – това е доказано с многобройни експерименти. И дано примерът им вдъхнови повече българи да са като тях! Вярвам, че да помогнем в беда е типична българска добродетел, а шофьорите на колите, които не са спрели, може би са виждали човек със светлоотразителна жилетка и са преценявали, че ситуацията вече е под контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Яну 2023 22:11ч.

    В НК трябва да е записано какво е наказанието за не оказване на помощ.Ако са правели клипове и се виждат преминаващите идиоти като коли и номера да предоставят същите на вестниците а и на полицията. За не оказване на помощ на хора в опасност има навсякъде наказания.Пожелавам на тия идиоти да се пребият някъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коце, когато поемеш Властта ...

    09 Яну 2023 22:15ч.

    ... а това нядавам се да стане скоро, най-големият проблем пред тебе и Възраждане е точно този ! Поемате държава с огромен процент дебили , и то войнстващи, агресивни дебили ! Това е "наследството" на предишните управления, и как ще овладяваш тази дива маса дебили, акъла ми не стига ! Но само със сила и свирепо прилагане на Закона , Коце ! И като първо и най-дребно предложение, породено точно от този инцидент - НЕМЕДЛЕНО премахване на БОКОВАТА ИДИОТИЯ за 140 км/ч на "Тракия", нещо което го няма никъде в Европа ! Да не говорим че тази "магистрала" не отговоря дори на четирилентов път в Европа. 110 км/ч Коце !!! И автоматични камери на всеки три километра от Караулката - до кръговото на входа на Бургас ! И Глобите да се събират автоматично - снимка-табела-адрес на собственика-писмо-неплащане в срок-троен размер-неплащане на троен размер-СЪД и отнемане на возилото ! Впрочем така е в цивилизования свят ! Гарантирам Коце, че за една година ще напълниш републиканския бюджет с няколкостотин милиона от глоби ! А втората година може да има известно кротване не дебилите булгаристанци ! Бръкни им в джоба ! И пак, и пак, и пак ! Но не с корумпирани фуражки, а с камери Коце !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    09 Яну 2023 22:18ч.

    Свалям шапка и на Костадинов, и на човека със светлоотразителна жилетка, и на неназованите други (защото с Костадинов е имало и други, той е писал в множествено число) опитали да помогнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    09 Яну 2023 22:30ч.

    Копейкин в ролята на сеирджия и БайГаньовско самохвалство:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти в живота

    10 Яну 2023 9:16ч.

    си в ролята на дебил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до титана на мисълта ''хехе''

    10 Яну 2023 12:35ч.

    Скоро даваха по талавизионите документалка, където научихме, че човекоподобните глупаци са устойчиви колкото хлебарките. Те са двете най-устойчивите кричъср на планетата. Освен това глупаците не се размножават по полов път, а симултантно , чрез прищъпване, мобилнотелефоно или по чалгаро-картинков начин. Те може би ще оцелеят и след ядрена активитис. Нали радиацията удряла най-паче по мозъка, но те са напълно и естествено-природно предпазени от такива поражения, поради липса на сиво вещество, което да бъде поразено...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АМ "Тракия" е леш !

    09 Яну 2023 22:45ч.

    Дефиле на кретени, българи и турци тираджии. Но българите кретени са нещо страшно. Такава дива ярост на шосето, такава арогантност и нетърпимост към другите ! Пример давам от 2022 с мен, излизам от Динката в посока Бургас. Два часа след полунощ. Колата ми е четиригодишна в безупречно състояние, светлини , габарити всичко точно... Движение на магистралата почти няма, тръгвам по крайната дясна да се включвам в магистралата , гледам внимателно в огледалата , отгоре да не се е засилил някой. Един чифт светлини в далечината , приближават от към София страшно бързо ! Подал съм мигач и плавно наближавам средната лента като ускорявам. Този кара сам и в крайна лява, няма конфликт, не му преча... Обаче на няколко стотин метра зад мен почва бясно да пресветва , минава в дясно и се насочва в мен ! Ужас, завивам и аз на дясно да избегна удара, но там вече лентата за включване свършва !!! Идиотът минава с надут клаксон на косъм разстояние от лявото ми стъкло, а аз почти съм излезнал от платното !!! Смъртоносна ситуация причинена от злоба тъпотия " Кой си ти да се включваш в магистралата, когато АЗ летя по нея с 200 км/ч ! Сега ще ти покажа аз на теб !..." Защо бе ? От къде тази злина пропълзя в главите ни ? От къде тази злоба и ненавист към ближния ? От къде това пренебрежение към човешкия живот, и своя, и чуждия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надрусан е бил

    10 Яну 2023 0:46ч.

    Уви, те са страшните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде стигa тъпи обобщения

    10 Яну 2023 2:52ч.

    Случило се е. Ако имате инцидент на пътя, особено в лоша видимост, искате всички коли да спрат и хората да дотичат да разберат какво става? Особено при нашите тесни магистрали, където канавката започва непосредствено до платното и почти няма къде да се спре. Преминаващите може да са мислели, че положението е под контрол на съотв. органи, особено след като на мястото има човек който регулира (със светоотразителна жилетка)... Знаете ли, че преди няколко години Елизабет II прие и награди с някаква почетна награда родителите на български имигрант, който беше скочил в ледените води на Темза и беше спасил дете, а самия той беше загубил живота си? Да не би само в чужбина да се проявяват така българите? България е пълна с добри и състрадателни хора. Който не ги вижда, да си провери зрението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    10 Яну 2023 5:40ч.

    Хем катастрофирали, хем прелъстени, пък за капак и изоставени?! И сега вметсто в затворническа болница по един орден Стара Планина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    10 Яну 2023 6:34ч.

    Като се абстрахираме от всякакъв предизборен привкус (не твърдя, че го има), Костадинов е твърде много, печално много прав с лекото си обобщение за нас, българите. Дори не знам как да нарека нашето съвкупно състояние днес като народ и общество, но най-мекото сравнение, което ми идва е - сякаш сме тълпа поначало разглезени, вече пияни и дори малко понадрусани абитуриенти,в края на абитуриентската си вечер. Много скоро животът здраво ще ни стръска, но точно сега в този момент ние сме хванали Господ....и няма сила, която да ни дисциплинира поне малко от малко и да ни вкара в някакво що-годе приемливо русло на поведение, взаимоотношения и отношение към собствените ни държава и общество. Някога казармата "пооправяше" тези абитюриенти. А как се нарича нейният аналог за цял народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нарича се - бръкни му в джоба !

    10 Яну 2023 7:58ч.

    И горе са посочили конкретиката - забрана на повече от 110 км/ч на т.н."магистрали" у нас. Обаче няма ентусиазъм. Всеки иска на другите да се забрани, а самия той да лети с 200 км , нъл ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    10 Яну 2023 8:49ч.

    Българските магистрали, пътища в градове и села, в т.ч. и в столицата са тъмни и неосветени. Табелите са рядкост и са в безумно състояние, което също съдейства за катастрофи. ДОКОГА? Кога ще се разбере необходимостта от табели и осветление? Оправданията за пестене са за наивници. Има всевъзможни начини за осветление - да вземат пример от Гърция и Турция! За табелите е излишно да се говори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    10 Яну 2023 8:59ч.

    Поздрави за г-н Костадинов! На предишните избори не гласувах за него, но сега..... А за голяма част от българското население е прав. Спомням си преди 30 години като студенти обикаляхме България надлъж и шир на стоп, хората не само ни качваха, но и спираха на капанчетата покрай пътя, за да ни нахранят, не че сме били гладни...хоората бяха други!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    10 Яну 2023 10:23ч.

    Вярно е, че т.н. „преход“ нанесе огромни щети в почти всички области на живота ни като общество – икономика, доходи и социални придобивки, образование, здравеопазване, култура и пр., не на последно място в областта на етиката на взаимоотношенията. И как не, влагат се огромни средства усилия да ни разбият, дебилизират, разделят и превърнат в инертна маса „неразумни юроди“. Костадинов /и партия „Възраждане“/ е, мисля, най-яростният разобличител на тези, които го правят и най-вдъхновеният радетел за възраждане на българския дух. И отдавна е отдаден на тази мисия, за пример ще дам учебника му по родинознание /не открих кога го е написал, но според мен преди повече от десетилетие/, който разпространява безплатно. Гледайте филма на Адела Пеева „Да живее България!“. Да, той не възхвалява родолюбието и патриотизма, по-скоро насочва вниманието към национализма, разбиран като реакционна идеология. Впрочем, за да съм справедлива към авторката на филма, ще кажа – зависи кой го гледа! Обърнете внимание на усмихнатата, тази пълничката, детска учителка по история, как пееше с децата възрожденски песни, заради нея /но не само/ си струва гледането. И пак казвам, вярвам, че българският дух е жив, помислете за дарителските кампании за хора в беда и болни деца, как тоя ошушкан народ помага с каквото може! Успех, Костадинов! Успех, възрожденци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    10 Яну 2023 11:19ч.

    Поздравления за г-н Явор Дачко/пейко/в! Разбира се, че трябва да се трият всички постове, които хвърлят сянка върху героичните и самопожертвователни действия на фюрера. Толерират се само хвалебствия и дитирамби. Так держать, Яворе! Март месец си в листата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започва се от себе си

    10 Яну 2023 13:05ч.

    Ако аз напрвя едно малко добро, ако ти напрвиш едно малко добро -безвъзмездно, по човешки. Не, тия надрусаните дебили от чалгарската закваска няма да се впечатлят или променят... Но не са само те, има и нормални хора. АКо всеки нормален почне да прави малки добрини, ей така, по човешки - тогава по-често ще срещаме добро на пътя си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормалните хора сме повече от дебилите

    10 Яну 2023 13:12ч.

    Нека да правим нормални неща, да имаме човещина и малко взиамопомощ. Дебилите са неспасяеми, да ги оставим на дрогата и чалгата. НИЕ да се разграничим от тях с действията си, не за похвала, никой няма да ни похвали. А заради това топло усещане, което получаваш, когато помогнеш на друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани С.

    10 Яну 2023 15:56ч.

    На площад "Славейков", възрастна двойка от провинцията ме попита с видимо притеснение, зная ли къде се намира ул. "Данте". Отивах в почти същата посока и им предложих да ги заведа. По пътя ми разказаха, че са питали петима човека, но "софиянци" са вдигали безучастно рамене и са отговаряли, че не знаят. Не помня колко пъти ми благодариха за помощта, а на мен не ми костваше нищо. Беше необходимо само мъничко съпричастие към объркването на тези мили възрастни хора. Накрая ми казаха - хора много, човеци малко. Още ме изпълва топлината, струяща от погледите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    10 Яну 2023 20:07ч.

    Едно му учудва - мнения между "браво Костадинов" и "Копейкин", самооплюване на българите с примери за други "велики" нации, да живей човека с жилетката - представител на един измиращ БГ вид и горко на зарязаните и изоставени НЕЛЕГАЛНИ мароканци от Сирия? А никой дори не си задава въпроса къде е копелето каналджия и защо такива субекти не ги поставят в хоризонтално положение по магистралите! Просто бизнес, нищо лично, нъл тъй...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ........

    10 Яну 2023 21:46ч.

    https://btvnovinite.bg/bulgaria/shofyorat-na-katastrofiralija-avtomobil-s-migranti-beshe-otkrit-v-sofija.html?utm_source=self&utm_medium=article&utm_campaign=Related_Articles

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    11 Яну 2023 0:22ч.

    Благодаря за информацията! Отворих дума за коментарите. Изглежда в България каналджийството е повод за възхищение и завист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи