Корнелия Нинова: За нас е неприемливо да няма нов бюджет за 2023 г., а да бъде удължен сегашният 

Корнелия Нинова: За нас е неприемливо да няма нов бюджет за 2023 г., а да бъде удължен сегашният 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Даването на оръжия на Украйна би въвлякло България във военния конфликт и ще гласуваме против

„Времето е необходимо да приемем бюджета, а за “БСП за България“ още повече социалните мерки, които за нас са задължителни в тежките месеци, които ни чакат. Ще използваме това време максимално, за да търсим съгласие по социална програма в Бюджет 2023.“ Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с връчването на мандатите от президента.

Лидерът на левицата е изненадана от информацията от днешното изслушване на финансовия министър: „Въпреки трите варианта, които бяха анонсирани като подготвени от служебния кабинет, в крайна сметка няма да има бюджет, а ще има удължаване на досегашния. За нас това не е приемливо, защото цените растат, бедността нараства и трябва да се подобри бюджетът за 2023 г. с увеличаване на минималната заплата, а служебният кабинет предвижда замразяването ѝ. С преизчисляване на пенсиите, а служебният кабинет предвижда само швейцарско правило. Ако продължим сегашния бюджет, при нарастващите цени, инфлация, тежки зимни месеци, ще ощетим и народа си, и икономиката“, предупреди Нинова и допълни, че трябва да има нов бюджет за 2023 г., който да отчита необходимостите в момента за държавата и за народа.
Лидерът на левицата потвърди позицията на партията, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, на ДПС и на “Възраждане“, а ако бъдат поканени от “Продължаваме промяната“ за втория, ще участват в разговори.

По думите на Нинова част от парламентарните групи са настояли в дневния ред на НС да влезе веднага решение за изпращане на оръжия за Украйна. „Слава богу надделя разумът и правният ред, ние също смятаме, че трябва да се мине през комисиите“, посочи тя и продължи: „Ние смятаме, че даването на оръжия на Украйна би въвлякло България във военния конфликт и ще гласуваме против по всички предложения“, категорична е Нинова и допълни, че от левицата искат мирно решаване на конфликта и по дипломатически път.

Източник: bsp.bg

 

 

 

Коментари

  • съждител

    25 Окт 2022 14:52ч.

    Познато! За нас, казва тя, социалните мерки са задължителни! Нинова не възразявам за социални мерки, възразявам с/у популистко поведение! Казвате, трябват ТОЛКОВА, отрежете от ОНОВА! Очевидно, че ще се режат инвестиции! Обяснете - как го връзвате това с идващата рецесия! После обяснете - кои точно инвестиции режете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 14:54ч.

    Ако възнамерявате да режете националното съинвестиране по Плана Стабилност - кажете го ясно! Това значи, че Бг не иска да участва в плана! Изречете го! Аз ще се развам, защото сам десетки пъти съм обяснявал, че План е Пунта-Мара и не е наша игра! Обаче, други са на точно обратно мнение и сега точат ножовете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 14:56ч.

    Нинова, дължите още едно допълнително обяснение, което е екстензия на горното. Дори и да откажем съфинансиране, което значи, че не искаме "брюкселските" пари, това значи ли, че на падеж Брюксел няма да търси пари от нас. В последното не съм убеден! Ако Планът остане, а той ще остане, какво друго можем да отрежем?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 15:00ч.

    Ако и това не сте в състояние да обясните и защитите, аргументирайте се за източниците на дългово финансиране на дефицита. Анализирайте дълговото бреме в динамика! Освен това, много настойчиво моля, да прогнозирате кога идва новият дифолт на България! От колко процента задлъжняване нататък, вече сме неудържимо на черешата, а оттам ... на пързалката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 15:04ч.

    Ако не направите всичко това, вие сте просто една кандидат-пенсионерка и баба, която държи точно в този момент да приказва омайни за ухото на социално затруднените слова, но лично за себе си планира средносрочно да се измъкне (заедно с цялото си семейство) от цялата тази остро застрашителна действителност и да се приюти и устрои някъде. Стига празни приказки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    25 Окт 2022 15:56ч.

    За мен пък е неприемливо да се дава трибуна на 5тата партийка и на наглата и "лидерка" с подкрепа от 100к народ...мчи кой ви пита вас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    25 Окт 2022 19:59ч.

    нинова си мисли, че все още е министър на икономиката, след като се включи в коалиция с ГЕРБ и ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи