Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП, но ще бъде депутат

Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП, но ще бъде депутат

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм

Председателят на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. „Оценявам нашите резултати като катастрофални. Поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка”, каза тя на брифинг в централата на партия.

Нинова обяви, че ще бъде депутат, но отказа да каже откъде ще влезе. Тя беше кандидат в 25 МИР София и Благоевград. Според различни информации тя ще избере Благоевград за да може Калоян Методиев също да стане народен представител. Той беше подреден след Нинова в София. 

„Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове, най-много ПП-ДБ”, посочи Нинова, според която фрагментацията означава нестабилност. По думите ѝ вече няма голяма партия.

В отговор на въпроса как вижда политическото си бъдеще, тя отвърна: "Виждам го добре, ще живея". 

Нинова обаче не отговори дали ще се кандидатира отново за лидерския пост на преки вътрешнопартийни избори. В момента съм лидер в оставка, а не кандидат за лидер, отвърна тя на въпроса дали ще участва отново в състезанието. 

По устав някой от зам.-председателите на партията трябва да поеме управлението, обясни тя. Това е второто подаване на оставка от соцлидерката, която миналия път я оттегли по волята на конгреса на БСП. 

Тя призова уставът да запази прекия избор на председател на БСП от всички членове на партията.

"Аз съм избрана от всички членове на БСП в пряк избор. И призовавам това да се запази така, който и да е председател", заяви соцлидерката в оставка.

Вчера от Младежката организация на БСП поискаха оставката на лидера на социалистите заради резултата от изборите, като провесиха транспарант „Оставка” през прозорците на централата на БСП на „Позитано” 20.

На изборите на 9 юни БСП получи 151 557 гласа или 7,06% от вота на гласувалите за парламент. За членовете за Европарламент левицата получи 7.01%.

Нинова многократно беше призовавана от настоящи и бивши членове на партията да подаде оставка, както и да не се кандидатира за втори мандат, който е противоуставен, каквото намерение имаше до вота. Последният апел да освободи водаческото място в БСП беше демонстриран вчера от младежите социалисти, които спуснаха транспарант над централата на "Позитано" с искане за оставката й.

В същото време Нинова обобщи два дни след изборите, че БСП е най-голямата лява партия и е останала единствената вляво, влязла в парламента, но представянето й е катастрофално и затова подава оставка.

БСП събра едва 7,06% от гласовете на вота на 9 юни, което прави малко над 150 000 гласа за доскоро най-голямата лява партия. Така социалистите се класираха пети в новия 50-и парламент. 

През април 2023 г. БСП получи 225 914 гласа срещу сегашните 151 557.

За сравнение какъв е сривът при лявата партия - през 2017 г. за социалистите гласуваха 955 000 избиратели.

В същото време Нинова обяви, че партийна сглобка нейната парламентарна група няма да прави. "Националният съвет ще изработи позиция, но партийна сглобка с ГЕРБ няма да правим", отсече тя.

"Вече няма голяма партия - много и малки партии увеличават представителството си в парламента", каза тя в анализа си на вота. И обяви, че е видяла пълен провал на социологията. "Никой не улови дори най-малкото движение на новата партия "Величие", отбеляза тя в критиката си към социологическите агенции. 

Източници: Агенция "Фокус", "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • Truman

  11 Юни 2024 14:18ч.

  Браво Корни! Сега към САЩ да си харчиш парите и да гледаш внучета. Точно така се прави! СДС, БСП, Костов, министЕрка, милионерка...и айде у пенсия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  11 Юни 2024 15:18ч.

  Кви внучета?...синът и е гей. Най-много някое куче

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОСТАВКАТА Й НЕ Е ПРИЕТА ОТ НИКОГО

  11 Юни 2024 15:37ч.

  Така че, грозотата продължава. Горките млади социалисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  11 Юни 2024 21:16ч.

  Преди 2 години на един Старозагорски депутат му написах как да се повиши активността без да има задължителен статус, но не посмя да го предложи при промяната на избирателния закон !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  11 Юни 2024 14:19ч.

  Вземи парите и БЯГАЙ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  11 Юни 2024 14:21ч.

  Това беше неочаквано.😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  11 Юни 2024 14:28ч.

  'Що да е "неочаквано"? Съвсем очаквано и предвидимо е плъховете да започнат да напускат потъващото корито... Даже е в унисон с евро-атлантическите тенденции. Гледай, какво се случва и в ЗападНАла Европа... Горят, като крушки един по един! НО, лошо няма, НАПРОТИВ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъхъ

  11 Юни 2024 14:29ч.

  Микрон Наполеон също обсъждал да си подаде оставката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  11 Юни 2024 15:02ч.

  Ей, Нинова май е най- големия трън в бг. политическото пространство. Четейки коментарите под информацията за БСП се сещам за детският виц " Заьо, защо си без шапка. О, Заьо, защо си със шапка. Важното е да се пише.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  11 Юни 2024 16:09ч.

  Макрон много точно си е направил сметката. Забележете, че не си подава оставката, а обявява предсрочни парламентарни избори, които предвид краткия срок със сигурност ще бъдат спечелени от сегашните победители. В резултат ще бъдат натоварени с изпълнителната власт и още от първи ден ще започнат да трупат негативи предвид вътрешнополитическата обстановка във Франция. Този трик е използван от Митеран и Жак Ширак и то успешно. Ако сегашните победители "устискат" на натиска на англосаксите за Украйна е възможно негативите да ги обере Макрон. Този анализ е от руски източници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  11 Юни 2024 16:13ч.

  https://www.kp.ru/daily/27592/4944178/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колчо Слепеца

  11 Юни 2024 19:16ч.

  И тя като Хр.Иванов - изсра се на вентилатора и после "М-м-м аз се махам,че тука много мирише"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  11 Юни 2024 14:25ч.

  Ееее, разгеле! Най-накрая! Само миг, преди БСП да изчезне окончателно... Ако искат обаче, да се очистят социалистите от задушаващата ги тиня, новото ръководство трябва да действа радикално, изхвърляйки троянския кон КУРнела, заедно с цялата ѝ свита лакеи и подчинени. Друг шанс просто нямат. Не, че ми пука изобщо точно за тази партия, но въпросът е принципен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :-(

  11 Юни 2024 15:35ч.

  Упражнявайте се колкото искате! Не сте победили и превзели партията! Колкото и да ви се иска, истината е, че САМО И ЕДИНСТВЕНО ОСТАВКАТА ТРЯВА ДА СЕ ГЛАСУВА ОТ ВСИЧКИТЕ ЧЛЕНОВЕ ОТ БСП. Някой съмнява ли се какъв ще е вота???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  11 Юни 2024 14:39ч.

  Според мен тази оставка едва ил ще промени нещо. Даже си мисля, че ще стане по-зле!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  11 Юни 2024 14:43ч.

  Ако сега се намърдат герберастки подлоги, БСП приключва на секундата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даже си мисля, че ще стане по-зле!

  11 Юни 2024 15:26ч.

  И аз така мисля, дано да сме лоши пророци. Особено като гледам кои и какви искат оставката и са се наточили за председателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  11 Юни 2024 14:41ч.

  Дачков е виновен! 😆 Сигурно му се е обидила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  11 Юни 2024 14:44ч.

  Вчера Дачков написа, че тя ще подаде оставка, когато БСП вече няма шанс да влезе в парламента. Очевидно и тя го е прочела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  11 Юни 2024 14:51ч.

  Дано новия шеф на БСП продължи борбата срещу джендърите и Истанбулската конвенция.Макар,че аз съм песимист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  11 Юни 2024 15:34ч.

  Гуцанов от Варна ще я смени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dobri

  11 Юни 2024 14:53ч.

  Тъжно за БСП, няма да минат даже бариерата следващите избори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старио

  11 Юни 2024 14:54ч.

  Вампирите оглозгаха тая партия, както оглозгаха социалистическото наследство. И след тях нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добре не може да бъде казано!

  11 Юни 2024 15:25ч.

  ++++++++ И в името на какво оглозгаха създаденото от народа за благоденствието на народа?! И КАКВО НИ ДАДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА? ЩАСТИЕ ЗА НАРОДА? КЪДЕ Е НАРОДА?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как къде?

  11 Юни 2024 16:13ч.

  - В гробищата и в чужбина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политсексолог

  11 Юни 2024 14:55ч.

  Курнела в парламента ще пристане на Тиквун Ага,а той ще я шиба през шлифера....И никой няма да е учуден,все пак биволицата от Крушовица е известна с пословичната си полит проискуитетност...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за протокола

  11 Юни 2024 15:11ч.

  За 45 години БКП създаде съвременна България. Всички партии в България са цветя поникнали на гроба на БКП (БСП). БСП създаде СДС и всички други рояци и люспи, да до ден днешен роенето продължава, но рояците не създадоха нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо в природата не се губи, само се видоизменя

  11 Юни 2024 15:24ч.

  Можем да кажем, че БСП е дърво изсъхнало на корена си по чисто физически и биологични причини. Основата е вече загнила. Останали са тук таме някои израстъци и издънки, но те много се "издъниха". Един ден, отново ще има силна лява партия, това е неизбежно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tsvetan

  11 Юни 2024 15:14ч.

  Това с прекия избор е голяма глупост. Кое му е демократичното. Да губят времето на хиляди хора с вътрешнопартийни избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И ние така - голяма глупост и излишен разход е прекия избор

  11 Юни 2024 15:27ч.

  Ама тя да си се перчи, колко е значима! А колко е значима? Богата като Крес, може би... Пфу и на нахалната индивидка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Нинова винаги манипулируемият "пряк избор"

  11 Юни 2024 16:44ч.

  е АЛИБИ! За манипулираните редови членове на БСП е "демокрация". За истинското партийно строителство, каквото имаше в БКП, а после и в БСП, основано на ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯ ЦЕНТРАЛИЗЪМ И ИЗБОР НА РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯТА НА ПАРТИЕН КОНГРЕС, от избрани от първичните партийни организации делегати, "прекият избор" е повече от глупост. "Прекият избор" това е централизирано и манипулирано, чрез партийна пропаганда, узаконяване на провала на БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БКП

  11 Юни 2024 15:15ч.

  Нееееее, остани! Беше брилянтна до тук! Не си ти проблема, Корни. Други са!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Достойна позиция

  11 Юни 2024 15:16ч.

  Без да съм ѝ фен и да гласувам за Нинова, считам, че най-големите напъни за оставката ѝ идват от ГЕРБ, защото в продължение на 10 години твърдо отказва да подкрепя ГЕРБ за съставяне на правителство. Тази сутрин по БНТ гербаджията Алгафари, набеден за политически анализатор, не пожела да говори за оставки в ПП-ДБ, но настояваше за оставката на Нинова. Очакваме оставката на ръководителите на коалицията ПП-ДБ, които нарязаха Паметника на Съветската армия и ядоха тортата с човешки крайници - Атанас Атанасов, Кирил Петков, Асен Василев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  11 Юни 2024 15:21ч.

  Трябваше още малко да остане донята, до пълното унищожение на партията на комунделите-милионери

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кои са тези милионери?

  11 Юни 2024 15:43ч.

  В БСП освен Нинова приватизаторка и министър на икономиката, за седем месеца, без да изнесе и един патрон в Украйна, други милионери има ли? Посочи и ти поне още един милионер, освен Кирил Добрев - синът на предателя Добрев, - възстановен от съда като член на БСП. Според мен това са двамата анти-комунисти и милионери в БСП. Посочи още един!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е толкова зле

  11 Юни 2024 15:21ч.

  Зарков да се учи да разчупва питки и да носи рози.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схема

  11 Юни 2024 15:23ч.

  Както писах в коментар под друга статия - новата сглобка ще бъде на основата на “социалните ценности” между ГЕРБ, ДПС и БСП. Корнелия се оттегля, за да може някой вече нагласен “съпартиец-предател “ да сглоби коалицията с Бойко и Пеевски, а тя “на чисто” да се яви наесен отново за лидер на БСП - в “честна борба с предателите с партийни билети”. Схемата е известна - да си сътвориш врага. Корнелия ще играе театър с този враг- фантом от БСП. Корнелия се оттегля и се прави на победена сега, но само за да се върне на бял кон наесен, спечелвайки отново партийната любов в битката с “предателите” в БСП. Този номер с предателите редовно й минава и тя пак ще го разиграе. Рискът, обаче е, че в този период, не Радев, ами Илияна Йотова може да слезе от Олимп в пълно бойно снаряжение и на троянски кон да превземе БСП, като едновременно обедини левите, в подготовка за пришествието на Гръмовержеца -Спасител. Което също крие много рискове. Но така е в троянските войни - непредвидени обрати, манипулации и тънки хитрини дебнат отвсякъде 🏛️

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Този номер с предателите редовно й минава и тя пак ще го разиграе"

  11 Юни 2024 15:36ч.

  Ами грозен човек - красиви работи не може да прави. Както писах вчера - тя ще бъде доживотно председател на БСП и никой не може да я трепне. Защото описаната любопитна схема - говори за личен интерес и външна поръчка! Хората, които подкрепиха Радев, искат президентска република предвид НИСКАТА избирателна активност - тоест почти пълен отказ от политиката на българския народ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има логика в това

  11 Юни 2024 19:46ч.

  Ще направят коалиция, за да задържат контрола над парите. После, ще я върнат пак. А за момента могат да поставят Станишеф за премиер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  11 Юни 2024 15:29ч.

  Нима някой ще отрече, че политическите водоеми в България все повече се заблатяват?Отначало на дъното се отлага глина, а върху нея се наслагват остатъци от политически трупове и хранещите се с тях дънни животни и растения. Водоемът изплитнява, в него се развиват растения. Първи се появява подводният твърдолистен партиен ръждавец, а след него иде ред на водни лилии и растения, чиито стъбла са над водата като камъш и тръстика. В дънните наслаги започват да преобладават остатъци от растения - партиен торф. От предишното бистро езерце остава все по малко открита вода и то се превръща в смръдливо блато. Време е тези опасни процеси да бъдат овладени! Как ли? Например чрез чрез въвеждане на задължителна ротация в партийните ръководства. Ето, току-що отминаха изборите за 50-ия парламент. До две седмици след приключването започва задължителна ротация на партийните лидери. Най-честно е това да става чрез жребий. По негова воля се определя следната примерна разстановка: Бойко Борисово става лидер на Възраждане; тандемът Кики и Кокорчо поемат ИТН; Слави и Тошко Африкански оглавяват ППДБ; Копейкин - ГЕРБ; Нинова - Възраждане; подполковник Марков се произвежда в чин полковник и му се дава да командва БСП; Шиши пък гордо поема Величие. Тази ротация на лидерите ще освежава водите на партийните водоеми и ще забавя пагубното им заблатяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е как да го гласуваме това предложение

  11 Юни 2024 19:37ч.

  Като Дачков, не е сложил бутони за и против.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старата клопка предложена от Нинова НЕ ВЪРВИ!

  11 Юни 2024 15:35ч.

  "Тя призова уставът да запази прекия избор на председател на БСП от всички членове на партията." ТОВА Е СТАРАТА СМЪРТОНОСНА КЛОПКА ЗА БСП. За да има БСП и за да бъде БСП партия на хората на наемния труд - работници, селскостопански работници и служители - ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ С МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ПАРТИЙНАТА АРИСТОКРАЦИЯ, СЪЗДАДЕНА ОТ НИНОВА! Партинната върхушка на "Позитано"-20, издигната от Нинова, отново ще манипулира старите баби и дядовци, някои с ума си, други дементни, като ще ги накара пряко да гласуват за нещо, което е Нинова или от кръга на Нинова, или други, които те не познават, но ще бъдат облъчени да го припознаят. ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ПАРТИЙНОТО СТРОИТЕЛСТВО, ТАКОВА КАКВОТО ГО Е ЗАВЕЩАЛ ДИМИТЪР БЛАГОЕВ - ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯТ ЦЕНТРАЛИЗЪМ, А НЕ МАНИПУЛИРАН И ВНУШЕН ПРЯК БУРЖОАЗЕН ИЗБОР В ПОЛЗА НА ВЪРХУШКАТА ОТ "ПОЗИТАНО"-20! Затова е нужно незабавно да се свика ИЗВЪНРЕДЕН КОНГРЕС на БСП! Точка 1: Възстановяване на стария партиен Устав, променен в полза на Нинова, а именно възстановяване на ДЕМОКРАТИЧНИЯ ЦЕНТРАЛИЗЪМ В БСП! Точка 2: Приемане на оставката на Нинова. Точка 3: ИЗБОР ОТ КОНГРЕСА НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :-(

  11 Юни 2024 15:44ч.

  Абе, ти да не си Борисов, че да си мислиш, че си превзел партията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз съм на Борисов батко му

  11 Юни 2024 16:12ч.

  и гласувах за БСП, за да не отиде без време в канализацията. А анти-комунистическата партия БСП е превзета отвътре още на "кръглата" правоъгълна маса, от януари-март 1990 г., на която "кръглата" маса накакви си политически отрепки от БКП и СДС си присвоиха правомощията на Велико народно събрание и извърши Конституционен преврат, като суспендира член 1 на Конституцията на Народна Република България, съгласно който БКП е челен отряд на работническата класа. Постепенно агнетата и вълците се гушнаха, за радост на вълците, и заличиха реалната картина на класовото деление в обществото, като измислиха "политическа класа" и "средна класа". В крайна сметка вълците ипапаха агнетата и средната класа, която при социализма беше 90% от българския народ, днес е не повече от 30%. Останалите 70% са 1% капиталисти, 1% политици-близачи на капитала и 68% бедни българи - бедни работещи, бедни неработещи, бедни пенсионери. И все повече ще обедняват тези 98% бедни и по-заможни българи, защото такава е модерната схема на капиталистическото възпроизводство - за едни сватба, а за други - брадва. ИНФЛАЦИЯТА НЕ ПРОЩАВА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  11 Юни 2024 15:43ч.

  Съгласна съм със СМЕХХХ, тази оставка няма да промени нищо към по-добро, даже ще стане по-зле. Нинова беше справедлива при изпълняване на обязаностите си и беше принципен и добър ръководител на партията, несравним според мен с предишния с чашката. Но времето, през което тя бе на поста си, беше време на затихване на силата на партията предвид остаряване на състава и отлив към по-благодарните за шефовете им житейски обстоятелства. Прави и чест, че тя не се полакоми за такива и според мен, каквото можа, направи. Срещу нея имаше нездрава опозиция от старите партийци, не коментирам причините, но не беше редно. Не съм партиен член, но оценявам работата и общо взето като добра според незавидните обстоятелства не по нейна вина, докато предишният почти с нищо не допринесе за партията си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ликвидаторка един път, ликвидаторка за винаги, факт!

  11 Юни 2024 15:43ч.

  Първата й работа на политико-държавния небосклон е ликвидатор на Техноимпекс, една от най-могъщите външно-търговски фирми на България. Еми 23 години по-късно, реалността е пред очите на децата родени с "революцията = за лъжата грабежа" - ЛИКВИДАЦИЯ на 100-годишна партия, която можеше да бъде ПЪРВА политическа сила, ако бяха изхвърлили ликвидаторката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  11 Юни 2024 15:45ч.

  на съпартийците и! Сега го прочетох със закъснение !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги към 15.45

  11 Юни 2024 15:48ч.

  Браво на партийците и!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И като заваляха едни оставки,

  11 Юни 2024 16:24ч.

  та цяла седмица. Но тез оставки дето жадувам още ги нема. И някой генерало-адмирал не е зле да го забори гузната съвест. То съвестта, като се замислиш, или я имаш, или я нямаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  11 Юни 2024 16:33ч.

  това са те нагли до мозъка на костите подавам оставка ама от нс не излизам ами пажовете които са винаги зад нея на снимките те какво се ослушват да се махат всички наглеци заръката на костов е изпълнена бсп е ликвидирана сега всички са доволни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валя

  11 Юни 2024 18:01ч.

  Време беше. Тя, Нинова, си свърши работата. Благодарение на нея, всички се отнасяме отдавна с насмешка към тази партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трети номер

  11 Юни 2024 18:06ч.

  Партията ще каже "Отива си достойно! След нова победа и след като през годините води бсп от победа към победа." А истината казана направо е, че плъховете първи напускат потъващия кораб, а капитанът последен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българите започват да разбират измамата. Скоро ще са готови да я разобличават и отхвърлят!

  11 Юни 2024 18:12ч.

  Последните, току що проведени избори за Народно събрание и Европейския парламент трябва да са отворили широко очите на българите, за да видят с тях цялата истина за една голяма и отвратителна лъжа, наречена буржоазна демокрация и нейната ударна сила – всеобщото избирателно право. Всъщност, тази лъжа все пак изрече една истина и тя трябва да бъде чута и видяната. Защото е много важна. Изборите показаха още веднъж раздробеността на обществото, дълбокото социално разделение, разликите в равнището на живот у различните съсловия. Тези съсловия се групираха от участващите в изборите партии и нямат абсолютно никакво намерение да се сдобряват помежду си, да се помиряват и единно да се хванат за общата работа, за да спасят държавата. Надига се класова омраза. Сега засега отделните съсловия са малобройни и поотделно гласовете им не се чуват, нито могат да се видят реакциите им. Но изборните им резултати показват тази класова омраза. А щом има омраза, значи скоро ще се консолидира и по-отчетливо класово съзнание и идеология. Тогава може и да стане страшно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупости!

  11 Юни 2024 18:47ч.

  На последните, току-що проведени избори се видя, че на българите въобще не им дреме, не виждат по-далече от носа си и не могат да си направят елементарна сметка какво ги очаква.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно вярно

  11 Юни 2024 19:44ч.

  Само да добавя, че може резултатите да са фалшиви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганчо

  11 Юни 2024 19:39ч.

  Нинова смята за успех влизането на БСП в парламента. Евала!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ирена Пулемьотчица

  11 Юни 2024 19:40ч.

  Пак ще си я изберем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  11 Юни 2024 20:43ч.

  БСП все още има структури на общинско ниво. А партийното строителство е скъпа , трудоемка и често -неблагодарна работа. Как и за какво ще бъде използван този апарат ще зависи от наследника или наследниците на Нинова. Може да досъсипят (и разпродадат за скрап) партията, може и да я превърнат в политическа машина за вземане на властта. А дали е лява или дясна не обсъждам-инструментът е политически неутрален. Вече всичко зависи от баланса в БСП- но не изключвам на зимните избори окончателно да останат и извън парламента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  11 Юни 2024 20:49ч.

  Не съм оптимист. Ясно е че ще бъде борба за търговската марка БСП. За Нинова. Тръгна добре. Разрина Герговите обори. Въведе два мандата. Направи печеливш ход с Румен Радев - не е ясно що напърдяха гърнетата. И последва рязък завой - любовта с прокситата на Козяк. Любовта беше толкова голяма че заедно пращаха оръжия на "Полша" и заедно дори и в оставка подготвиха меморандума между АЕЦ Козлодуй и Уестингхауз. Не зная какви са причините. БСП за съжаление вече нямат шанс да се възродят. Тях може да ги оправи само една българска Сара Вагенкнехт, но откъде да се вземе като всички са овъртяни като свински черва. А иначе старите пачаври пак са се гримирали и начервили и искат да се върнат. Дано не им се получи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЧленНаМладежкотоБСП

  11 Юни 2024 22:26ч.

  За това, че разсипа и умъртви Столетницата, да я изпратим на полит-Бунището подобаващо - с камъни, псувни и храчки .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  11 Юни 2024 23:52ч.

  Членче по-полека. Да не стане и с теб това което си написал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александрова

  12 Юни 2024 10:15ч.

  БСП се самоизяде. Това което я срина, защото всичките които я напуснаха искаха да бъдат лидери. Властолюбието, алчността ... бяха водещи във взамоотношението между някои социалисти, а те не бяха малко. Всичко това се правеше, така че нацията да е запозната с крамолите. Няма да забравя думата "пачавра". Не можех да повярвам, че може да я изречеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи