Копринка Червенкова: До март ще се влачим със служебни правителства

Копринка Червенкова: До март ще се влачим със служебни правителства

Снимка: Ани Петрова, БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Атмосферата в обществото не е толкова драматична и хората не са толкова изплашени от цените на стоките. В съзнанието ни седи опитът от Виденовата зима, заяви журналистката пред БНР.

"Целта е всеки да си пробута законите. За БСП и ГЕРБ, а предполагам и за ДПС - общата доминанта е връщането на хартиените бюлетини. ПП ще се присъединят към проекторешението на ДБ за изпращане на оръжие за Украйна. Допускам, че това ще бъде първият закон, който ще се разглежда, но ми е много любопитно дали този закон ще го мушнат най-отдолу под папките, или ще го изпратят в някаква комисия, защото това е ролята на председателя на парламента - той разпределя проектозаконите към съответните комисии и в зависимост от това как там се възприемат, се връщат в пленарната зала. Не можах да разбера защо ПП си изтеглиха кандидата за председател на Народното събрание, когато можеше да бъде приет вариантът за ротация. Съвършено излишен беше този жест. За кого го направиха? Те го направиха срещу себе си". Това коментира в предаването "Политически НЕкоректно" журналистката Копринка Червенкова.

Според Червенкова в началото на 2023 г. ще има предсрочни избори: "До края на март ще се влачим със служебни правителства. И ще ядат парцалите на горкия президент отвсякъде".

Копринка Червенова коментира, че има натиск върху партиите, за да се състави правителство: "Това не се случва, защото се опъват определени партии, от които не се очакваше да се опъват, защото те изгониха 70-те души от руското посолство. И на тях се разчиташе да бъдат по-сговорчиви и да направят правителство. ... Ще се откажат в един момент. Ще тръгнат всички към предсрочни избори, но с каква надежда - не ми е ясно". 

Атмосферата в обществото не е толкова драматична, смята журналистката и сподели наблюдения, че хората не са толкова изплашени от цените на стоките: "Западноевропейските общества са много по-задоволени от българското и те по-трудно ще преживеят рестрикциите, които им се налагат от тази нова ситуация с горивата. Докато ние, мисля че по-леко ще го преживеем. В съзнанието ни седи опитът от Виденовата зима". 

Копринка Червенкова изказа несъгласие с твърденията, че ситуацията в Украйна се е променила и Русия губи: "Как ще губят, като в момента 40% от Украйна няма ток".

Според нея по отношение на Украйна голяма част от медиите са единодушни и "седят на страната на добрите".

Интервюто на Петър Волгин с Копринка Червенкова в предаването "Политически НЕкоректно" можете да чуете от звуковия файл

 

 

Коментари

  • Модифицирана Тиква

    23 Окт 2022 16:52ч.

    Америка за България иска България за Америка да спонсорира избиването на украинци и руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имената ам ка известни

    23 Окт 2022 17:32ч.

    Съществуват и задочни смъртни присъди. Съществува и опитът на братски служби като Шин Бет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    24 Окт 2022 7:54ч.

    Не само украинци, целият свят гори, включително народите на основните участници във войната. Обикновените хора губят връзка с политиката, точно когато тя се „демократизира“. Крайното демократизиране е просто власт на бизнеса, отстъпване на политическото представителство пред бизнес интересите на корпорациите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само Костов и лидерите на старото, автентично СДС имат доказан опит и могат да сложат ред в държавата.

    23 Окт 2022 17:03ч.

    Върнете Костов начело на държавата и всичко ще се оправи безболезнено и за нула време, както след виденовата разруха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със сигурност!

    23 Окт 2022 17:40ч.

    Той стопи двата милиона седесари до шепа маргиналчета от твоя десен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    23 Окт 2022 19:23ч.

    Ти в ред ли се бре?! 17,03! Командира се набутва само там, където има нещо за приватизиране. Той е изявен привърженик на един особен вид приватизация, която върви паралелно. Намери една нова Уникредит, ама да е държавна, разни държавни хотели на Златните, пък тогава ми търси Командира. А, виж също и къде е бате Славе (Олимпа), за отхвърляне на мръсната работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    23 Окт 2022 17:20ч.

    Как да не се плашат хората?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е,и?

    23 Окт 2022 17:39ч.

    Толкова ли ти се е приискало правителство, дето ще вкара БГ във война? Какво си седнала да пригласяш на Козяк?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    23 Окт 2022 17:46ч.

    Правителствата може и да са служебни, но всички порции ще продължат да се разпределят от Сарая. Народа се насити от експерименти и иска стабилнос и можещо управление. За това избра доказаните партии на ДПС! А и президента рязко поумня и потърси помощта на почетния предцедател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    23 Окт 2022 18:00ч.

    От туй по-хубаво - здраве. И без това в новата ни история, само служебните кабинети вършат работа. А и не съм сигурен, че клетата ни страна би преживяла още едно управление, като това на ПП (Да пази Господ от подобен апокалипсис!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никаква власт за ПП!

    23 Окт 2022 19:41ч.

    Достатъчно им сърбахме попарата, следващото им евентуално включване във властта ще доведе до ликвидирането на държавата , окончателно ще я затрият и ще си изпълнят поетите обещания...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западна Европа - "Западноевропейските общества са много по-задоволени от българското и те по-трудно ще преживеят рестрикциите"

    23 Окт 2022 19:59ч.

    В България леко се изхвърлят с "кризата в Западна Европа" . Поне за сега кризата е главно в медиите и цели повече да се страшка населението. Но населението не се страшка особено, инфлацията е ниска /много по-ниска от Българската/ и хората са си все така задоволени. Злорадството на някои българи е без основания, за тяхно съжаление :- )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старост, нерадост

    23 Окт 2022 20:30ч.

    Във вестник "Култура" този текст не би бил публикуван никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    24 Окт 2022 7:57ч.

    Напразно ли Паси-то и Плевнелиев ще обикалят да търсят булки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи