Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани?

Тази остра позиция във връзка с горещите скандали в „Митници“ и на върха на МВР и повдигнатите обвинения на висши чиновници в държавата изразява зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера. Той написа позиция в своята страница във Фейсбук и задава резонни въпроси защо „главата на хидрата“ – Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани по аферата с нелегалните канали, трафик и ОПГ, тъй като и Банкова, и Коцев са техни креатури и назначения.

„Аферата „Живко Коцев“ разкрива механизмите за управление на Промяната. Случаят е показателен как ПП-ДБ разбират и практикуват управленските механизми. Накратко – престъпно!“, описва ситуацията Контрера.

Според него така „прогресивните, модерните, умно-красивите“ осмислят властта, така я упражняват – в разрез със закона.

„Какво се оказва – всичко от записа се потвърждава. Брутално, безогледно ползване на властта, институциите за користни цели – в случая организирана схема за контрабанда, корупция, длъжностни престъпления. Учудващо е, че обществото приема някак случващото се едва ли не с примирение.“, продължава още зам.-председателят на ВМРО.

„Имаме афера, в която самият главен секретар е привлечен като обвиняем за престъпления в условията на организирана престъпна група! Престъпна група! И то по времето и с участието на хора, които морализаторстват и до днес, представят се за новото в политиката, за борци с корупцията, за честни и почтени. Скандално!“

Контера задава и резонните въпроси защо все още Асен Василев и Кирил Петков не са разпитани – главата на хидрата. Защо генерал Атанасов, който е лансирал Коцев в МВР, също не е разпитан?

„Прокуратурата сякаш гледа да мине по перваза, за да не се стигне до истинска операция „Чисти ръце“, която да стигне буквално до върховете на държавата. Очевидно има натиск и страх да се разрови до край.“, категоричен е още войводата.

„Промяната се оказа инструмент на мафията. Да не кажа самата мафия. И в челните редици – главния секретар на МВР! Какъв Шенген, бе, ненормалници! Нас във фоайето няма да ни търпят с такъв пробив в службите. Страшно безобразие, епично безобразие! Някой задава ли си въпроса, че този същият Коцев е имал пълен, неограничен, абсолютен достъп до оперативна информация, данни, разработки, специални разузнавателни средства? Защо никой не рови и разследва в тази посока – какви други ги е дробил Коцев начело на МВР?! Щом е обвиняем за ОПГ с контрабанден канал, представяте ли си какво друго е вършил с цялата информация и власт!“, гневи се в позицията Контрера.

„Прокуратурата, МВР, ДАНС дължат отговори, за да се очистим най-накрая от подобни клоуни във властта, от техните ментори и кукловоди! Народът чака справедливост и възмездие!“, категоричен е зам.-председателят на ВМРО.

 

 

 

 

Коментари

 • old_beggar

  19 Апр 2024 11:42ч.

  кинолог и политолог са близки понятия: кинологът отглежда кучета, а политолозите отглеждат политически псета…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  19 Апр 2024 14:52ч.

  В този ред на мисли булонката, която е вълкодав под прикритие, също трябва да бъде привлечена под отговорност като ятак, носител на пачки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  19 Апр 2024 15:43ч.

  Абсолютни мафиоти тези от ПП! Поканили митничари от ЕС и САЩ! Да разкрият каналите им?! Предатели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи