Компанията на Тръмп е подвеждала банки и данъчни

Компанията на Тръмп е подвеждала банки и данъчни
Офисът на главния прокурор на Ню Йорк има доказателства, че компанията на Доналд Тръмп е използвала "измамни или подвеждащи" оценки на активи, за да получи заеми и данъчни облекчения. Това предаде "Гардиън".


Късно във вторник бе съобщено, че щатските власти все още не са решили дали да заведат гражданско дело във връзка с твърденията, но Тръмп и двете му най-големи деца трябва да бъдат разпитани.


Бившият президент на САЩ и неговите адвокати твърдят, че разследването е политически мотивирано.

 

В съдебните документи офисът на главния прокурор Летиша Джеймс дава най-подробен отчет за разследването си по твърденията, че компанията на Тръмп многократно е представяла неверни данни за стойността на активите си, за да получи изгодни условия по заеми или да намали данъчната си тежест.

 

Използвайки финансови отчети от 2004 г. до 2020 г., подадени от счетоводната фирма на Тръмп - Mazars, екипът на главния прокурор е установил, че Trump Organization е завишила стойността на даренията на земя в Ню Йорк и Калифорния в документите, подадени до данъчната служба, за да оправдае данъчни облекчения в размер на няколко милиона долара.

 

Миналия месец Тръмп подаде иск срещу Джеймс във федерален съд, за да сложи край на разследването. В иска адвокатите му твърдят, че главният прокурор, която е демократ, е нарушила конституционните права на републиканеца в "тънко завоалиран опит да злепостави публично Тръмп и неговите сътрудници".

 

Източник: news.bg

 

 

 

 

Коментари

  • bot

    19 Яну 2022 17:24ч.

    хехе, изборите идват. Страхува ли ви Тръмп димократи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    19 Яну 2022 17:55ч.

    Колко бързо лети времето.Дали ще има в пандиза след 2-3 години?А в България?Опс ние до тогава сме в руската зона.Паси в Израел.Ей Герганчи не случи на мъж.И Мая трябва да търси друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    19 Яну 2022 19:22ч.

    Голям камък хвърли Тръмпчо в дълбокото блато и още плискат вълни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи