Комисарят на ООН Нави Пилай: Нужно е международно разследване на Северна Корея

Комисарят на ООН Нави Пилай: Нужно е международно разследване на Северна Корея
Върховният комисар на ООН за човешките права Нави Пилай призова за международно разследване на Северна Корея, предаде "Ройтерс". По думите й в тази страна "от десетилетия" се извършват "сериозни нарушения". Пилай изрази съжаление, че не е настъпило подобрение след идването на власт на Ким Чен-ун преди година. Тя заяви, че спорната ядрена програма на страната и изстрелването на ракети само са засенчили "плачевната ситуация с правата на човека в КНДР".
<div> <div id="ctl00_PlaceHolderMain_RichHtmlField1__ControlWrapper_RichHtmlField" style="display: inline;"> <p>В изявление, което рядко се чува от трибуната на организацията, Нави Пилай каза: <em>Поради трайната сериозност на ситуацията, смятам, че трябва да бъде проведено по-задълбочено проучване на една от най-лошите в света, но и най-малко разбирани и обявявани ситуации с човешките права, което е не само напълно оправдано, но и доста закъсняло.</em></p> <p>Смята се, че в многобройните лагери за политически затворници в изолираната страна са държани 200 000 и повече души, каза още Пилай. Според нея в лагерите са извършвани тежки нарушения като изнасилвания, мъчения, екзекуции и робски труд.</p> <p><em>Отначало имаше надежди, че новият лидер може да донесе някаква позитивна промяна в ситуацията с човешките права в КНДР. Но година след като Ким Чен-ун стана новият върховен лидер на страната, не виждаме почти никакви признаци на подобрение</em>, посочи тя.</p> </div> </div>

Коментари

  • хайде бе, социалисти, изкажете се

    14 Яну 2013 21:23ч.

    ММммм... дааа... Тук имат думата нашите социалисти, за изказвания. Да? Левия микрофон? Заповядайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13

    14 Яну 2013 21:48ч.

    Не знам как е "левият микрофон"но бих препоръчал на въпросната личност-явно от индо произход ,да си погледне първо проблемите на ИНДИЯ и ПАКИСТАН а и целият район наоколо относно техните недостатъциш във връзка с т.н.човешки права и после да наднича в чуждото канче!А може тя да бъде сигурно че и при милата и родина нещата не са знае колко по-добре от С.КОРЕЯ!А на предният призив бих отговорил че недолюбвам както и българските"социалисти"предвид тяхната ренегатска същност,така и новоизлюпените ни "демократи"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи