Кисинджър: Членството на Украйна в НАТО би било оправдан изход от конфликта

Кисинджър: Членството на Украйна в НАТО би било оправдан изход от конфликта

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър каза, че според него членството на Украйна в НАТО би било оправдан резултат от конфликта. Той изрази своята гледна точка във вторник по време на реч чрез видео връзка на специална сесия на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, съобщава ТАСС. САЩ и Европа трябва да продължат диалога с Русия до уреждане на конфликта в Украйна, Европа трябва да бъде открита за Русия, "ако са изпълнени необходимите условия за участие в европейските процеси", заяви Кисинджър, без да уточнява за какви условия става въпрос.

„Преди войната се противопоставях на членството на Украйна в НАТО, защото се страхувах, че това ще доведе до точно тези процеси, които виждаме днес. Но сега, когато тези процеси достигнаха сегашното си ниво, идеята за неутрална Украйна при тези условия вече няма смисъл. В края на процесите, които описах, тя трябва да получи гаранции от НАТО, под каквато и форма да ги предостави НАТО. И аз вярвам, че членството на Украйна в НАТО би било оправдан изход", каза Кисинджър.

Същевременно Кисинджър заяви, че е за продължаване на диалога с Русия до уреждане на конфликта в Украйна. "Това е страна, която се простира в 11 часови зони, има ядрени оръжия на своя територия. Ето защо аз вярвам в диалога с Русия, докато войната продължава, докато сраженията приключат, а след това в продължаващия процес на дискусия между Европа и Америка и руски представители за (...) условия, санкции и запазване на други инструменти за натиск до постигане на споразумение“, заяви бившият държавен секретар на САЩ.

САЩ и Китай трябва да приемат сериозно диалога помежду си и да не предприемат стъпки, които ще бъдат тълкувани като подготовка за неизбежен сблъсък, заяви още Хенри Кисинджър по време на видеовръзката със специална сесия на Световния икономически форум в Давос.

"На първо място, за този процес (диалог между САЩ и Китай - бел. ТАСС) е необходима дълбока убеденост и от двете страни, че това не е просто тактически ход, а необходимост на нашето време", каза Кисинджър. Ако двете най-напреднали в технологично отношение сили с възможности в областта на изкуствения интелект и ядрените полета са в състояние на конфронтация и дори военна конфронтация, тогава стабилността и дори оцеляването на човечеството ще бъдат застрашени. Не можем да разглеждаме тези преговори като възможност да се опитаме да спечелим предимство в навечерието на сблъсък. Има редица стъпки, които трябва да бъдат предприети по тесните и конкретни теми пред нас."

„Важно е всяка от страните да избягва стъпки, които другата страна тълкува като подготовка за неизбежен сблъсък“, продължи Кисинджър. Китай трябва да ограничи струпването на военни сили, а САЩ трябва да спрат да се държат така, сякаш се движат към решение на „два Китая“ за ситуацията в Тайван, докато се маскират като политика на „единен Китай“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • Нито НАТО ще съществува сред конфликта, нито бившата УССР

    17 Яну 2023 20:28ч.

    Старата костенурка да се моли да има поне САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    17 Яну 2023 21:44ч.

    Днес САЩ извади от санкции руската селскостопанска продукция и всички руски продукти за аграрния сектор - торове, препарати и т.н.... А идиотите в Брюксел подготвя 10ти пакет санкции .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека подготвят. Централизирано самоубиване на ЕС нас ни устройва даже повече от Булекзит

    17 Яну 2023 22:31ч.

    Нещата изведнъж ще се нормализират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    17 Яну 2023 20:33ч.

    Този горкия съвсем изкуфя, а още се мисли за някакво гуру, фактор и играч на международната сцена! До онзи ден едно говори днес друго .. стана ортак на байдън! С такива политици и съветници Америка потъва .. въпроса е кой е по-глуав, глупака или който следва глупака.. в случая визирам и Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кисинджър имаше решаващ принос за разпада на СССР.

    17 Яну 2023 23:19ч.

    Измисли как САЩ да подлъжат Кремъл да се втурне в мнима надпревара във въоръжаването и да си съсипе икономиката. Ако той е глупав, какви ли са били съветските ръководители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    17 Яну 2023 23:32ч.

    Русия е спечелила битката с въоръжаването. Кисинджър не е глупав, но вече просто е един изкуфял дядка. Преди няколко месеца говореше, че Украйна трябва да се прости с територии в името ма мира. Сега сенилният старец говори глупости. Мдаааа възрастта не прощава, Байдън е същият изкукал чичак. Горките щати в допълнение с откровено тъпата Камала Харис направо са я втасали. Хубавото е, че няма никакво значение какво казва Кисинджър. Вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    17 Яну 2023 23:43ч.

    Добър въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости на търкалета

    18 Яну 2023 0:06ч.

    В главата ви е каша и хронологията ви е тъмна Индия. Кисинджър беше виден експерт на Републиканците през 60-те години, и после държавен секретар при републиканските президентства на Никсън и Форд ! Кисинджър никога не е бил апологет на "надпреварата на въоръжаването" ! Напротив, като експерт по ядрените оръжия той беше първопроходец на РАЗВЕДРЯВАНЕТО със СССР . Кисинджър не е "съсипвал икономиката на СССР", бъркате с 80-те и двете управления на Рейгън. Кисинджър действаше обходно, като разигра "китайската карта" и иницира сближение с Мао Дзе Дун. Кисинджър проведе преговорите с Виетнам, които доведоха до мир и изтегляне на американците от блатото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • deq

    17 Яну 2023 20:38ч.

    Мдааа, възраста май наистина не прощава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    18 Яну 2023 8:33ч.

    Каквото кажат от Blackrock, това ще се изплюе в Давос, все едно от чия уста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    17 Яну 2023 20:39ч.

    Великият хитрец и шахматен играч, който направи Китай от развиваща се държава в икономика №1 в света и който постави основата за огромния външен дълг на САЩ. Сега редува дълбокомислени ходове, като всеки ден заема противоположна позиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    17 Яну 2023 20:46ч.

    Точен коментар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казват, че когато известния с многоходовите си комбинации Тайлеран умрял, всички в Париж се чудели какво ли е намислил този път.

    17 Яну 2023 22:35ч.

    За жалост Старата костенурка вече не може да предложи кой знае какво с фигурите, с които разполага. А да не говорим, че този път янките играят с черните...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Яну 2023 21:06ч.

    Явно годините си казват думата. Подходите към разрешаване противоречията с Русия и Китай са противоположни. Украйна да влезе в НАТО, а с Китай разумен диалог. Нали за това избухна войната бре, Украйна да не влезе в НАТО! Това изказване е някаква политическа Циклофрения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    17 Яну 2023 21:13ч.

    Кисинджър е стар хитрец и се "върти" според моментния полъх на" демократичния вятър".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Яну 2023 22:11ч.

    И в зависимост от аудиторията пред която говори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    17 Яну 2023 21:20ч.

    Кисинджър вече не се интересува от този свят, на 99 години вече не му пука за нищо. А САЩ искат ли руски военни бази в Мексико и Куба? Ако да, може и САЩски в каквото остане от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито Мексико, нито Куба ще се

    17 Яну 2023 23:26ч.

    скарат с американците заради пропадналата Русия. Това да не ви е СССР. На последното гласуване в ОС на ООН на 12.10.2022 г. Мексико гласува “за” резолюцията против Русия, а Куба се въздържа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХероМустафан

    17 Яну 2023 23:48ч.

    А ти, оли, като гласува противРашата, помогна ли ни с нещо? Да бях дала парите на латиносите да ми окосят ливадата, ам трябва да ги дам на вас, тъпите, неуки (образовани от нас), смотани и мързеливи типове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Яну 2023 21:24ч.

    Търсят усилено война.Краят и ще е ясен.Болезнен.Както се казваше в "Смяна на местата:"най боли когато направиш от богаташ бедняк."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    17 Яну 2023 23:56ч.

    Зимата е мека. Вземи една мотика, ако във Франция нямате мотики, вземи права лопата и обръщай по 2 (щото съм добър) квадратни метра земя. Ама вие, червената буржоазия/феодали, продължавате да се чувствувате за неуязвими към радиацията и нейните последствия. Ако нямате деца и за какво да живеете, моля не затривайте човешкия род, шото цената на водката/коняка се е качила с няколко евроцента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    17 Яну 2023 21:41ч.

    Евентуално членство на Украйна в НАТО означава сигурна война, а нея и без това си я има, така че няма смисъл. Тя затова и започна. Г-н Кисинджър май не си е взимал редовно гинко-билобата тези дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Яну 2023 21:51ч.

    Мъдростта идвала с възрастта. Понякога обаче, идва само възрастта. Кво НАТО, бе, човек? Се едно да гасиш пожар с бензин! Русия за кво я почна тая работа? Ми вкарайте я Украйна в НАТО и кво ще прайте после?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Париж , Хо Ши Мин

    17 Яну 2023 22:29ч.

    Дядо Хенри изказа пре 2022 някои волности, в стила на Реал Политик от средата на 20-ти век. Експресно му набиха канчето и обърна политиката. През 1972 политиците може и да имаха някаква роля при вземане на РЕШЕНИЯТА. Днес имат нулева роля, сега само изпълняват заповедите на Дълбоката Държава, чиито дълги космати уши и рога смътно прозират зад физиономиите на политиците... Дядо Хенри е хитър еврей, не иска да умре преждевременно, а когато Господ разпореди ! За един еврей като него , може да докара и 105 , 110 ... Все пак, от думите смътно се догаждаме какво се готви. Делба на 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    17 Яну 2023 22:39ч.

    Кат ви потупа по рамото беше убав, ся кат не ви отърва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тебе не са те тупали по рамото..

    17 Яну 2023 22:50ч.

    Стискали са те прекалено с форцепса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    17 Яну 2023 22:51ч.

    Ако перифразираме цтариятт виц: Всяка права линия, която не е успоредна на путлер, е крива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А правата

    17 Яну 2023 23:30ч.

    линия начертана от Арестович, не се ли оказа крива ??? (Въпреки, че - по-скоро точно защото - каза истината)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХероМустафан

    18 Яну 2023 0:03ч.

    Щот съм добра, ще ви светна вас, нашите тъпи мужици-он говори за лвовска Украйна, и още не сме решили дари в състава на Полша, ама и тея се отварят нещо, или Румъния (щото угро-фините нещо се будалкат с назе).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    18 Яну 2023 9:45ч.

    Всяка права линия... бяла ли е... е измъркана от зеленски....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диагноза:

    18 Яну 2023 0:41ч.

    Старост - нерадост. Да му сменят памперса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Яну 2023 7:14ч.

    Кво Нато ти се е присънило бе, дядка? Сащ нямат уран за ядрените си централи, камо ли за ракети, щото е от Русия, ама за това нямало санкции, но имало надежди говежди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    18 Яну 2023 8:25ч.

    Стареца е хвърлял боб и е видял, че руснаците губят войната и ще се примерят с членството на Украйна в НАТО. От същия боб да прати и на Путин че дано му излезе сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    18 Яну 2023 8:44ч.

    Няма да се учудя и да я приемат то при Путягин всичко е възможно . Виж ако бе Хрущов , Жириновски та даже и Кадиров досега с украинците да е привършило . И да бе започнало операция "Прибалтика"и латвийци литовци естонци щяха да се спасяват с лодки .За поляците да не говорим , те са свикнали да докарват държавата си в руини .А НАТО просто ще е като уличен помияр с подвита опашка , досущ както сега е Путягин .Едно време СССР бе респект и уважение сега тоя даже и най-невзрачната страна не го имат за нищо .Прав е Пол Крейг че Русия досега ако бе спряла всякакъв износ за запада , още по болезнено щеше да е не само за англосаксонците но и за ЕС .Но докато тоя боклук е начело така ще е .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    18 Яну 2023 9:04ч.

    Дедо Кисинджър се е объркал. Приемането на Украйна в НАТО ще ескалира конфликта. Виж, проиемането на Русия в НАТО би бил нестандартен ход, с който да се излезе от блатото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    18 Яну 2023 12:48ч.

    Дядката наистина не го слуша вече главата... Цялото му изказване прилича на следния привиден нон-сенс: "Има ли смисъл щом няма значение, важното е да има вид на изглед"... А може би точно това цели... Ясно е, как може светът тържествено да влезе в Трета Световна ЯДРЕНА Война - като се приеме Украйна в НАТО и по този начин официално вече Русия да започне пълно мащабна война със САЩ и колониите от колективния Запад - Канада, ЕС, Япония и Австралия. Все пак, това е вечно мечтаната от сатанистите война на цивилизациите - Западът срещу Изтока. А резултатът от това също е ясен - Човечеството ще престане да съществува, а планетата Земя ще се излекува и ще си отдъхне... Екологично, наистина! Въпросът е - това ли искаме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи