Кирил Петков: Задължени сме да върнем климата на разбирателство с РС Македония

Кирил Петков: Задължени сме да върнем климата на разбирателство с РС Македония
Министър-председателят Кирил Петков излезе с изявление по повод 30-ата годишнина от признаването независимостта на тогавашна Република Македония.


Изявлението е публикувано в официалната фейсбук страница на Министерския съвет.

 

"Днес се навършват 30 години от признаването независимостта на тогавашна Република Македония. На 15 януари 1992 правителството на Филип Димитров беше първото, защитило правото на македонските ни приятели да имат собствена държава. Така България показа, че иска да има истински отношения на добронамереност и диалог между нашите две държави.

 

Днес ние сме задължени да върнем климата на разбирателство между нас. Защото заедно можем повече", заявява Кирил Петков.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Гнус

    15 Яну 2022 18:40ч.

    Тази вкисната либерална боза се лее всеки ден и вече и малоумните разбраха, че тези са тотални безидейници, чиито конци ги дърпат от посолството на Херо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Яну 2022 19:18ч.

    Как да го върнеш това разбирателство, като не зависи от нас! Те ни оплюват, те ни мразят, те ни обвиняват в какви ли не грехове, те ни искат историята! На времето ги признахме безусловно, когато имаха нужда. Дадохме им всякаква помощ, включително и военна (танкове, снаряди и друго въоръжение). Сега остана да им дадем и историята ни, че те нямат история, а и гърците не им дадоха тяхната та се наложи и името да си сменят! Но и историята ни да им харизаме пак няма да са доволни и пак ще сме лошите, защото антибългаризма е в основата на македонизма! Така, че Киро, колкото и да им лягаш, пак няма да те уважават и ще гледат с още по-голямо презрение към теб и България! Или на теб не ти пука за България! Ти си имаш поставена задача от Херо и трябва да я изпълняваш! Плюй върху кръвта на стотиците хиляди български жертви дадени за свободата на тази част от България!Щом искаш да станеш следващия образ като поп Кръстьо в нашата история действай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ

    15 Яну 2022 19:38ч.

    „Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe тpeтa пopeднa гoдинa нa злaтoдoбив oт двeтe cи мини в Бългapия. Πpeз 2021 г. ĸaнaдcĸaтa ĸoмпaния e ycпялa дa извaди oбщo 310 xиляди тpoйyнции злaтo oт минитe „Aдa Teпe“ и „Чeлoпeч“, cтaвa яcнo oт пpeдвapитeлнитe peзyлтaти зa изминaлaтa гoдинa. Πoвишeниeтo cпpямo 2020 г. e 11,7 xил. тpoйyнции, или пoчти чeтиpи пpoцeнтa pъcт. Πo-виcoĸият oбщ peзyлтaт ce дължи нa „Aдa Teпe“, ĸъдeтo ce oтчитa pъcт дo 133 xил. тpoйyнции, пpи 118,7 xил. тpoйyнции минaлaтa гoдинa. B Чeлoпeч имa cпaд c 2,6 xил. тpoйyнции дo 177 xил. тpoйyнции. Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe peĸopдeн дoбив нa злaтo в Бългapия пpeз 2020 г. Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe peĸopдeн дoбив нa злaтo в Бългapия пpeз 2020 г. Toй ce e yвeличил c 30% нa гoдишнa ocнoвa, глaвнo зapaди дeйнocттa нa „Aдa тeпe“ Дeйвид Peй, пpeзидeнт и глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop, oтбeлязвa, чe пpeз пocлeднитe тpи мeceцa „Aдa Teпe“ e пocтaвилa peĸopд — 49 xил. тpoйyнции. „Kaтo цялo, 2021 г. бe пopeднa мнoгo cилнa гoдинa зa Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ, cлeд ĸaтo пocтигнaxмe peĸopднo гoдишнo пpoизвoдcтвo нa злaтo зa тpeтa пopeднa гoдинa“, ĸoмeнтиpa тoй. Дoбивът нa мeд нaмaлявa лeĸo oт двeтe мини дo oбщo 37,4 млн. фyнтa, пpи 35,6 млн. фyнтa пpeз 2020 г. Tpoйyнция злaтo ce paзмeня днec нa пaзapитe cpeщy мaлĸo нaд $1 800, пpи $1 850 пpeди гoдинa.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор Ангелов

    15 Яну 2022 19:41ч.

    Когато Киро вземе решение, то или е тъпо или вредно, най – често и двете. Ако вкара България в еврото до 2024, това вероятно ще ни фалира. Обяснявам: Когато имаме една валутна зона с една валута, то дълга на зоната се разпределя между всичките и членове. Пример: А има дълг 20% , Б има 2% , тогава дълга става 11% и Б ще плаща борчовете на А. В момента България, Естония и Люксембург имат най ниско ниво на дълг. Давам таблица кой какви дългове има. Ако България влезе, ние ще плащаме борчовете на Гърция, Германия, Франция и т.н Викат ни за да им плащаме борчовете. Същата схема като с тока, цената се определя от ЕУ борсите и евтиния ток на Козлодуй отива там докато не се уравнят цените. Взеха тока. Сега и валутата ни + ще ни натоварят с дълг. Хитро. Решението е да излезем от ЕС и да имаме Митнически съюз с тях. Само това. Не случайно Норвегия и Швейцария направиха точно това. Англичаните вървят по същия път. Защото са умни. А Кирчо е или купен, или тъп. Или и двете. Според мен Гешев може да го обвини и в лъжа и в измяна, и в куп други неща, но чака тълпата да свърши работата. Да, ама не всички хора разбират от енергетика или финанси, или здравеопазване за да вникнат в золумите, които се сътворяват. ТАБЛИЦА: https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/01/FINAN1.png 'АКО ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОТО ДО 2024, КИРЧО Е ИЛИ КУПЕН, ИЛИ ТЪП. ИЛИ И ДВЕТЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еха,

    15 Яну 2022 19:43ч.

    киро дали е чел Димитър Талев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога бе Кирчо

    15 Яну 2022 19:50ч.

    Авеее... Кирчо, кога сме имали климат на разбирателство с Македония? Даже га а-ха да почнем война с Тито когато развалихме калимерата,все ги щадяхме. Вземи прочети брошурата на Цола Дрогойчева "Такава е истината" ,някъде от 60-те години е изданието - беше за вътрешна употреба вместо да ги изложим и разнесем по света какви изриди са. А може би га Желю Жабата ги призна за държава,или га им дадохме танковете? Изплюха ни се в лицето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАР

    15 Яну 2022 19:59ч.

    Никакъв климат на разбирателство не е имало с македонистите, за да трябва да се връща. Единствено, което може да върнете с подобни призиви, е дилетанщината, която закономерно води до национално предателство. В коментар под следваща статия за условията, които е поставил за преговорите с РБ г-н Ковачевски, си позволих някои по-подробни, но в никакъв случай изчерпателни размисли и въпроси. Но едва ли ще получа аргументиран отговор, най-много някое и друго ругателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Klil Bintan

    15 Яну 2022 20:07ч.

    ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • =====

    15 Яну 2022 20:14ч.

    Какво драпане в услуга на инсталирарите го показва кирчо (в никакъв случай не мога да кажа нашенеца)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Klil Bintan

    15 Яну 2022 20:16ч.

    Аз сега не мога да разбера какво стана с красивата зам-министърка Султанка? ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заедно можем повече, ако поне се уважаваме

    15 Яну 2022 20:55ч.

    като не можем да се обичаме. Всяко търпение има граници, после който откъдето е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кого си длужен, бе канадецо?

    15 Яну 2022 20:58ч.

    На тия дето те извадиха от ръкава си ли? Македония не ни е приоритет. Погледни какви ги правите с българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Klil Bintan

    15 Яну 2022 21:14ч.

    Момче/Момиче от 20:16 не използвай никнейма ми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КАК ПО СВЕТА СЕ РАСЪЖДАВА, ПО ТЕМАТА, ПОГЛЕДНАТО ОТ ЗАПАДНА ГЛЕДНА ТОЧКА

    15 Яну 2022 21:16ч.

    Е какво пък толкова. СМ не искат толкова много. Претенциите им към Ръ.Бъ. са си доста резони. Те искат само Ръ.Бъ. да подпишат, три/четри клаузни дреболии, от рода, примерно, че никога не е съществувал българския език, българска нация, българската азбука и че никога не е имало български царе, че те са си винаги изконо били само МАКЕДОНСКИ царе, Ръ.Бъ. да си признаят доброволно, че в СМ никогаШ не е имало дори и един българин и че 1/4 от територията на днешна Ръ. Бъ. принадлежи от още от преди Новат Ера на СМ, заедно с около 1 милион днешни изкони 'български' македонци. И Ръ.Бъ. да плати на СМ една дребна сума във вид н репарации за безчинствата , които Ръ.Бъ. са им причинявали от един век насам , в размер на някакви си дрбни, да кажем 75 милиарда € и тогава СМ, благодушмански ще се съгласи да признае Ръ.Бъ. за тяхна провинция! Важното е да има мир и разбирателство, за сметка на тези дребни точки, с които Ръ.Бъ. трябва да се съгласи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    15 Яну 2022 21:25ч.

    Той може и да е задължен някому, но България в никакъв случай не е. Не може 150 години да даваш жертви, а облагодетелствувалите се да те ползуват за изтривалка! Киро трчбва да си ходи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-интересно нещо!

    15 Яну 2022 22:18ч.

    Свърши ли пЛандемията в САЩ? --- Правителството на САЩ прекратява ежедневните отчети за смърт от коронавирус. --- Според документ от 6 януари на Службата по здравеопазване и социално осигуряване на САЩ. "Болниците бече не са задължени да съобщават на гералното правителство на САЩ за ежедневната смъртност от коронавирус, започвайки от датата 2 февруари". --- Коментар: "Най-вероятно това се прави заради необходимостта от добре изглеждаща здравна статистика до междинните избори на 8 ноември 2022 г, когато ще се гласува за всичките 435 места в Палатата на представителите и за 34 (от общо 100) места в Сената". --- The US federal government will no longer require hospitals to report the number of people who die from COVID-19 every day, according to new guidelines from the US Department of Health and Human Services (HHS). On January 6, the HHS published updated guidelines on which information hospitals provide to the agency. The guidelines note the “retirement of fields which are no longer required to be reported,” among which is “Previous day’s COVID-19 deaths.” www.wsws.org/en/articles/2022/01/15/hhhs-j15.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    15 Яну 2022 22:34ч.

    Бодрият ни премиер не знае, затова коментаторите трябва да му кажат, че няма климат на разбирателство, който да се върне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    15 Яну 2022 22:34ч.

    Ние не сме длъжни никому. Освен, ако вие не сте длъжни някому. И много бързо ти мина "карантината" ? Скорострелно някак си. Явно си бързал да се прибереш под полата на Херо. А, там какво е - само ти си знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нямам думи

    15 Яну 2022 22:49ч.

    Те те плюят, ти казваш, че дъжд те вали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко

    15 Яну 2022 23:13ч.

    България винаги е била на губещата страна -факт. И сега относно Македония -тоже.Няма ли най-сетне да се осъзнае ? Македонци винаги е имало-има и сега, както в С. Македония, така и в България, също и в Гърция. Докога ще продължаваме да губим? Все още мислим, че сме съюзници с нацистка Германия . Продължаваме да сънуваме Сан Стефано и Солунската митница. Светът е в 21 век, но България все още е в 19 век. Уж сме най-умните в света, а мислим с категориите на комунистите и фашистите едновременно. Уникално. Ще вземат да ни обявят за специален резерват на мумифицираните същества. Не е вярна поговрката , че на българина умът му идва на втория път. Изобщо не му идва никога. Живурка без ум, винаги на вересия и винаги виновен му е съседа-днес Македония, вчера-великите сили, 1913 г-вероломните съюзници. Баста-скоро в Територията ще останат само неуките и злобни антиваксери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    15 Яну 2022 23:40ч.

    Опитва се да обоснове предстоящото си посещение в РСМ. Но май само той се чувства длъжен; щеше да е по-добре да не беше поемал такива ангажименти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    15 Яну 2022 23:52ч.

    Коце, стягай редиците... ще излизаме пак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помня

    16 Яну 2022 2:47ч.

    На мен пък ми харесва, че трябва да върнем климата на разбирателство с Македония. Гледах по БНТ развълнуваната реч на покойния Киро Глигоров на 15.I.1992. Тогава имаше климат на разбирателство. Ако не беше нашето признаване на независимостта на Македония, днес Македония отново щеше да е поробена. Имаме по-малко от два дни до 18 януари 2022. Това време е важно както за нашите държавници, така и за македонците, които ще ги посрещат и които после ние ще посрещаме тук. Нека спрем с недоволството, особено - със злобните забележки. Тази среща е общо изпитание, трябва да я подкрепим и така да ѝ влеем позитивна сила. Лесно е да се овиква, това всички го знаем. Резултатите са плачевни главно за овикващата страна. Лесно е да си хвърлим усилията в обиди и ругатни - резултатът е, че силите не са безкрайни и физически и психически не ни остава енергия, за да свършим истинска работа. Нека искрено да подкрепяме успеха на срещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики, връща се нещо, което го е имало преди, мойто момче!

    16 Яну 2022 4:25ч.

    А с македонците не сме имали атмосфера на разбирателство още от времето, когато Македония се е наричала „Южна Сърбия“ и е била част от Спрската Краљевина. След Илинден и Преображение в началото на 20-ия век нещата с Вардарскиот Санджак тръгват на лошо — българите са подложени на клане както от турци, така и от сърби, а най-лошото е, че са ги клали и онези от „българите“, които са си въобразили, че са потомци на Александър Велики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОСТАВКА!

    16 Яну 2022 4:49ч.

    ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще връщаш "климата на разбирателство"

    16 Яну 2022 5:59ч.

    В сладкарницата на булката си. За междудържавните отношения нямаш необходимия ръст, компетентност, почтеност и "експертиза" - там пиарски чийзкейкове нито са достатъчни, нито помагат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Задължени сме"

    16 Яну 2022 6:04ч.

    Най-напред ще си кажеш: 1. Кои сте вие, задължените. 2. Кой ви задължи. 3. Срещу какво ви задължи. И вземи попрочети там Алеко, за да видиш какво се случва с, цитирам само, "ябанджийските псета", домъкнати от едни някои и натресени на българския народ от тези някои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко на 15.01.2022 в 23:13

    16 Яну 2022 8:04ч.

    Прав си, Петко, и ти си доказателството, че на българина умът никога няма да му дойде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "За каква оставка квичат тукашните герберасти?"

    16 Яну 2022 8:54ч.

    За какви тукашни герберасти квичите? Какво общо имат тукашните "герберасти" или други -асти с накърняването и предателството към българските национални интереси, българската история и език??? Помощ от публиката: Никакви. Останалото е банално, евтино и посредствено тролене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МММ

    16 Яну 2022 9:26ч.

    Всъщност, единственото, което е длъжен да направи "просто Киро" е да защити националния ни интерес пред българомразците от Скопие. Търсенето на разбирателство не едностранен, а двустанен процес, а от другата страна такова желание очевидно липсва - оттам чуваме само все по-нагли нападки срещу България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ти танцува една зима

    16 Яну 2022 9:28ч.

    Просто Кирчо, защо като българка ми се струва, че имате доста по-други задължения към нас. Например да преразгледате Закона за устройство на териториите, защото в него има дискриминационни текстове, и благодарение на него виждаме слънцето по два часа на ден. Но ти ще си отидеш скоро, явно ще трябва да изчакаме следващия с по-адекватни задължения към нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Препоръчвам

    16 Яну 2022 10:29ч.

    Препоръчвам на Кирчо кат иде в Скопие да им разкаже най-новия виц за тях. Питат радио Ереван защо българин не трябва да играе шах с гюптин/индобългарин и "македонец". Защото гюптинът винаги му краде коньовете,а македонецът винаги краде царя - отговаря радио Ереван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Македонизмът е рожба на Русия, Комнтерна, Сталин и БКП.

    16 Яну 2022 10:58ч.

    Цялата история след Освобождението показва, че Русия и нейните посланици стоят на страната на Гърция и Сърбия за отцепването на Егейска и Вардарска Македония от българското национално пространство. Документи и факти много, трябва само да се чете. Коминтерна и СССР задълбочават проблема, като решават въпроса така: "Македония за македонците" и македонците не са българи.. Същия лозунг издига и БКП. БКП е тази, която отстъпва от Македония, независимо че македонските български комунисти начело с Методи Шаторов стоят на пробългарски позиции. БКП е тази, която избива старите македонски войводи и преименува на българска територия македонските българи на македонци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След 1944 г. БКП в лицето на своя деятел Добри Терпешев

    16 Яну 2022 11:03ч.

    издига в Беломорието и Македония лозунга, че който се определя като българин, то той е фашист !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Понеже нощес е играла мощна цензура, да повторим:

    16 Яну 2022 15:11ч.

    Кой те задължава бе, канадец зализан!? Ясно е на всички кой - Мустафата от Козяк и оня сепаратист Е скопар. Не си и помисляй да отстъпиш и милиметър от интереса на България и текста на Декларацията на НС от 10.10.2019!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи