Кирил Петков: Напрежението се вдига, но не бих казал, че в момента "дрънчи на война"

Кирил Петков: Напрежението се вдига, но не бих казал, че в момента "дрънчи на война"
От тук нататък Съветът по сигурността ще бъде основен орган за вземане на сериозните решения, когато става въпрос за сигурността, подчерта Кирил Петков по повод напрежението НАТО-Русия. Премиерът направи изявление пред медиите преди началото на съвместното заседание с правителството на РСМ в резиденция "Бояна", съобщава БНТ. По въпроса за засиленото присъствие на корабите и самолетите на НАТО, Петков обясни: Това не е някаква извънредна ситуация, а част от решението през 2016 г. за засилен "Air Policing" и засилено влизане в Черно море с военни кораби, но това е в тази рамка. Днес ще обсъдим точно обстановката, допълни Петков. "Явно напрежението се вдига, но не бих казал, че в момента "дрънчи на война", коментира още Петков.

Снимка: БНТ

 

Препоръката на Съвета по сигурността след заседанието днес ще бъде приета от МС и след това ще отиде в парламента, допълни премиерът. Така че, българската общественост ще е напълно запозната с нашата стратегия и няма да има изненади, подчерта Кирил Петков.

 

Явно напрежението се вдига, но не бих казал, че в момента "дрънчи на война", каза той в отговор на въпрос дали сме на ръба на война.

 

"За съжаление, ескалацията се вдига, ние искаме деескалация и ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник на НАТО и ЕС, но да имаме ясната идея, че решенията, които се взимат, са базирани изцяло на българските служби за сигурност и на МС", каза премиерът.

 

"Аз съм сигурен, че ние ще вземем национално отговорна позиция, ще я представим. Тази позиция ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. Най-важното за нас е да сме сигурни, че решенията, които вземаме, са национално отговорни", заяви Петков. 

 

Не е време да се упражнявате за политика, нещата, които трябва да се говорят и вземат като решения трябва да са на база истински анализ, а не пиар, категоричен е премиерът.

 

 

 

 

 

Коментари

  • За сметка на това пък главата ти как дрънчи на кухо

    25 Яну 2022 9:22ч.

    Канадска ливада такава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Дрънка като гол кокал

    25 Яну 2022 9:27ч.

    в празна тенджера" - Генек

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "дрънчи на война"

    25 Яну 2022 9:32ч.

    Ако нещо наистина дрънчи, това е сегашният министър-председател и министрите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото по-бързо проумем, че...

    25 Яну 2022 9:48ч.

    сме "независими" , толкова по-лесно ще е политическото решение за вземане на неутралитет в рамките на ЕС. НАТО ще се "саморазпусне" в този си вид.... Интересни времена идват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Яну 2022 9:51ч.

    Войната е продължение на политиката с други средства беше казал май Клаузевиц. Абсолютно нормално е САЩ да окупират Източна Европа .Русия ще гепи постсъветските осколки Украйна, Беларус и Молдова.... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западните сили на злото

    25 Яну 2022 9:54ч.

    жадуват за война. България чака с 30-годишно нетърпение своето ново Освобождение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    25 Яну 2022 9:58ч.

    Т.е. Кирчо ще взема еднолични решения през главата на КСНС ? За наша сметка ? Да вземе да си поразшири познанията по езици и освен неразбираем английски, да попрочита нещо и на руски. Че там пишат други неща - например как около "линията на съприкосновение", се забелязва струпване на артилерийска и друга техника от украинска страна. Пишат и за усилване на украинските спецчасти, за наличие на техника за разминиране, и други миролюбиви дейности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т.е. Кирчо ще взема еднолични решения през главата на КСНС ?

    25 Яну 2022 10:00ч.

    Нищо няма да може да вземе кирча през пачата си - защото ще бъде сдъвкан и изплют преди това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Препоръка

    25 Яну 2022 10:08ч.

    Всеки министър - със собствен съвет за сигурност, премиерът с два, а президентът с три - само така ще можем да изработи национална стратегия за сигурност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дончев

    25 Яну 2022 10:18ч.

    Кирчо, както по-горе някои колеги са отбелязали, дрънчи ти главата. Запомни момче - фитилът вече е запален. Няма връщане назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО НЕОБИЧАЕН

    25 Яну 2022 10:26ч.

    ЕДВА ЛИ ГО ИНТЕРЕСУВА НАПИСАНОТО ОТ ВАС.ТОЙ ПОЛУЧАВА ИНФОРМАЦИЯ И УКАЗАНИЯ ОТ ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА НАТО.ЗАТОВА И МУ НАРАСТВА НАПРЕЖЕНИЕТО,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ ТРУДНИ РЕШЕНИЯ.А ИМА ЛИ РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ПРЕБИВАВАНЕТО НА ИСПАНЦИ И НИДЕРЛАНДЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА И АКВАТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ?ИЛИ ЩЕ ГО ГЛАСУВАМЕ ПОСТФАКТУМ.(ВЕЧЕ ДРУГИ СА ПРИЕЛИ РЕШЕНИЕ ВМЕСТО НАС).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Харвард ли?

    25 Яну 2022 10:27ч.

    Този трудно би завършил Цецовото помощно училище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    25 Яну 2022 10:37ч.

    Засега единственото което дрънчи на кухо са кратуните на фенчетата на Костя Копейкин, които пият белина от сутринта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирето Лъжеца....

    25 Яну 2022 10:41ч.

    Разберете, 143 г. руско иго стигат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пият белина от сутринта

    25 Яну 2022 10:42ч.

    Това могат да го съчинят само меки джендърски китки... тия дни и това предстои да се вкара за гласуване в парламента. От бачо кирчо и Румба Радева :DDD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да запази здрави своите агенти в България

    25 Яну 2022 10:59ч.

    руската академия на науките им препоръчва терапия с водка. "Вдишването на алкохолни пари от водка спомагат за елиминирането на вируса на Ковид от дихателната система". Това каза докторът на медицинските науки, академик на Руската академия на науките Сергей Колесников по руското Радио 1. "Вдишването на алкохолни пари до известна степен допринася за елиминирането на вируса от дихателната система. За да направите това, просто пуснете обикновена водка върху маската и дишайте", обясни Колесников.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Блъд

    25 Яну 2022 11:06ч.

    Въоръжените сили на РФ правят учения в Приднестровието и Беларус. В Крим и Калининград отдавна са инсталирани военно-технически средства способни да млатят до Лисабон. Авиацията прави учения на Север вкл. в Атлантика с Белите лебеди, наред с корабите и Посейдоните, инсталирани в източната и западната страна на Атлантика и Тихия океан. Средиземноморието е в обхвата на Калибрите от Сирия и Крим. Просто НАТО е в "Чувал"! Не случайно Швеция и Финландия съвсем скоро отклониха поредна покана на НАТО. Но България е ербап. Лоялен съюзник на човеконенавистни политически игри между Великите батковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    25 Яну 2022 11:07ч.

    Никаква украинска криза няма, не си измисляйте ! Трябваше да настанят някъде избягалите от Афганистан войници и измислиха "Руската агресия". УСрайна не е в НАТО не ни занимавайте с глупости ! Ако има, то ще е провокация от страна на УСрайна ! Всички Укри в Булгаристан, ще ги качим на влака и да вървят в тяхната кочината Киев ! Ние, в нашата сме с Русия !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 8500 американски войници са в готовност за изпращане в Европа в подкрепа на НАТО

    25 Яну 2022 11:16ч.

    Дрънкалото си ти! Това на какво ти прилича?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази сутрин набързо прегледах няколко сайта и коментарите под статиите.

    25 Яну 2022 11:26ч.

    С ужас установих, че прокремълската организирана пропаганда отново е възбудена до краен предел. Целта е да се "вдъхновим" по примера "Много сме, силни сме". Нито сте много, нито сте силни, децата и внуците ви гласуваха с краката си и отидоха в омразният ви Запад. Това показва, че вие не сте способни да възпитате собствената с кръв, а сте тръгнали тук държава да оправяте. Неслучайно навремето Симеон Радев и Димитър Благоев определиха българските русофили като национални предатели, защото са НЕВЕЖИ ! Не се засягайте, но познанията ви по история са на нивото на учебниците за 8 клас от социализма. Четенето и гледането на руски медии е противопоказно за вашето здраве . Има много нова литература, запознайте се и ще видите, че Москва е нашия най-голям враг и е създала най-големите ни проблеми, даже и по време и след т.нар. "освобождение". Моля, спрете с този Стокхолмски синдром ! Ако един ден дойдат русите , децата ви няма да се върнат тук, защото ще ги видят какво предствляват. Нещо, което вие не прозряхте толкова години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами

    25 Яну 2022 11:39ч.

    Дрънчи ти празната тиква Кире! Войната вече започна, ако не си го разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Митич

    25 Яну 2022 11:49ч.

    От турско робство са ни освободили американците. Още се помни как Олд Четърхенд и Олд Файерхенд, заедно с Винету и синовете на Великата мечка са мачкали наред тука османците по тези земи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    25 Яну 2022 11:52ч.

    Ей, на. Да му го преведат и да чете, преди да говори глупости : https://topwar.ru/191540-razvedka-nm-lnr-podtverzhdaet-podgotovku-vsu-k-aktivnym-boevym-dejstvijam.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • karabastun

    25 Яну 2022 11:56ч.

    След като САЩ и ВБ почнаха да евакуацията на официалните си представители от Киев, Украйна даде заден, защото разбра, че никой няма да я подкрепя , ако атакува независимите ДНР и ЛНР.... Както се бяха наточили до вчера....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://mobile.frognews.bg/article/234791/

    25 Яну 2022 12:01ч.

    Отвратителна статия от човек, който се изживява и даже си е изкарвал хляба като “експерт по национална сигурност”. Ако всичките ни експерти са такива, жална ни майка. Кой ги ражда тези идиоти? Този дори войник не е ходил, не знае какво е казарма, не е помирисвал (а беше председател на Комисията по отбрана в 36 НС). Потрес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко най-малкото

    25 Яну 2022 12:04ч.

    Ако не ни избомбят руснаците усещам как ще плащаме да живот не само хартиени самолети но и на чужда окупационна армия да ни от лошите руснаци.Ер не знам какъв лизинг вероятно ние го плащаме.НАТО Вън.Съд и присъди за националните предатели/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искате да воюваме, вие трябва да сте в първите редици

    25 Яну 2022 12:26ч.

    Геерал Наско, геерал Бойко, геерал Румен, геерал Янев, редник Христо, ефрейтор Антоанета, младши-лейтенат Слави, мадам Кирчо и мадмоазел Кокорчо, стягате ли мундирите за руския фронт? Привеждате ли се в пълно бойно снаряжение след като сте американски съюзници и сте винаги готови за кървав, но справедлив бой с рашките или си дремете като коне на празна ясла, на топло в парламента, с яки кинти? Не може само приказки, господа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал Радев, войникът се познава в бой.

    25 Яну 2022 12:28ч.

    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НИКОГА НЕ Е ИЗБИРАЛ ДА ВОЮВА С АМЕРИКАНЦИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ! ТОВА ГО ИЗБРАХА ВАГОН КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО БЯХА НАГРАДЕНИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО СИ КЪМ РОД И РОДИНА. НАШИТЕ СЪРЦА НЕ БИЯТ В СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ДРЪНЧИ НА ВОЙНА"

    25 Яну 2022 12:28ч.

    Това харвардски изказ ли е? Още малко Кирчо и Кокорчо така ще издрънчат държавата и народа,че не се знае след колко време ще се оправим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешни глупотевини

    25 Яну 2022 12:39ч.

    Той войник не е ходил, обаче разбира от война. Да идват предсрочните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаме да живеем нормално

    25 Яну 2022 12:42ч.

    Миналия век се казваше, че трябва да умираш за Родината, сега пък за НАТО. А ние просто искаме да живеем за Родината. Явно ще трябва да се преборим за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знае ли премиерът

    25 Яну 2022 13:06ч.

    че и България е включена в програмите на американските биолаборатории в Украйна и Грузия http://dilyana.bg/documents-expose-us-biological-experiments-on-allied-soldiers-in-ukraine-and-georgia/ The next USAMRU-G project involving biological tests on soldiers is due to start in March of this year at the Bulgarian Military Hospital in Sofia.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагледен пример...

    25 Яну 2022 13:57ч.

    Пред очите ни се разиграва нагледен пример как продажни политици,медии,интелектуалци и всякаква останала сбирщина добронамерено.поучително,аргоментирано ни внушават какво е най добро за българският национален интерес, ама никой не го формулира точно и ясно защото служат на чужди интереси.Запомнете ги всички защото ако не се осъзнаят и вкарат България във война след време неминуемо ще има нов народен съд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скромно мнение

    25 Яну 2022 14:01ч.

    НАТО е една от организациите, в които за нищоправене получаваш тлъста заплата и рулеви игри. Явно от време на време НАТО трябва да доказва необходимостта от празното и безсмисленото си съществуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иванчо

    26 Яну 2022 6:42ч.

    "не бих казал" - ?!!?!? Кире, какви са тези британски словесни проветрения, бре Кире ?!?! Не можеш ли да кажеш, каквото имаш да казваш, вместо да бръщолевиш, какво не би казал ................ ?!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оказа се, че

    26 Яну 2022 9:37ч.

    Премиера освен билингуъл е и бисекшуъл...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи