Кирил Петков свиква Съвета по сигурността заради Украйна

Кирил Петков свиква Съвета по сигурността заради Украйна
Министър-председателят Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Заседанието е насрочено за утре, 25 януари, от 16.30 часа, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Участниците ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Снимка: МС, архив

 

Съветът по сигурността е на пряко подчинение на министър-председателя. Неговата основна задача е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност, информират от пресслужбата на кабинета.

 

Коментари

 • Възхитен

  24 Яну 2022 15:35ч.

  Брей, много съвети за сигурност, един при президента, друг при премиера, добре е такъв да има и всеки министър, защото само така ще се почувстваме наистина сигурни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  24 Яну 2022 15:41ч.

  Добре, че е Бат Бойко да го подсети този майчин син и че той носи отговорност, макар да е ясно, че няма място за нито крачка встрани, а само изпълнява и козирува на амбасадата на Херо Мустафа:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчовци и Кокорчовци

  24 Яну 2022 15:51ч.

  http://skandalno.net/%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b8-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0-%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bb-188702/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре,

  24 Яну 2022 15:54ч.

  да осигурят и един заразен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  24 Яну 2022 15:56ч.

  И каква ми е Усрайна, че да се занимавам с нея?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кой за квот учИл

  24 Яну 2022 15:59ч.

  Това е маймуна с гаечен ключ, както казват партньорите - a monkey with a wrench. Българският избирател си го заслужава отвсякъде. Що не предложи НАТО и Русия да развиват бизнес връзки и транспортни проекти? Г-н Лорер ще осигури фразеологията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  24 Яну 2022 16:00ч.

  Този некадърен и алчен американски агент да си събира партакежите и да заминава за горите на Канада! Далавераджия обучаван в ЦРУ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комодор

  24 Яну 2022 16:00ч.

  Туземната на чичо САМ колониална компрадорска администрация вече се на@ра от страх за възмездието...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвета за сигурност на кокошките

  24 Яну 2022 16:02ч.

  ще обсъжда как да уплаши лисицата с кудкудякане

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България отново срещу Русия ?! Да видим сега ,кои ще са пряко отговорни за поредната национална катастрофа ?!

  24 Яну 2022 16:10ч.

  Кой вкара американски войски в България. Ивайло Калфин през април 2006 година подписва споразумението с Кондолиза Райс. 40 то народно събрание го ратифицира със 155 гласа за,само Атака е против и още няколко депутати от БСП. Останалите са за. Председател на НС е Пирински.Президент е Първанов. Министър председател е Станишев. Коалиция за България има най много депутати. сега всичките тези трябва да присъстват на съвета по НС. И ако Недай Боже, руските ракети заличат с право мерене командните пунктове и базите на САЩ в България, то тези всичките до един участвали в това славно дело, трябва да носят съответната отговорност за националната катастрофа. Разбира се ще трябва и народен съд и отговорност за невинните български жертви. В НАТО България е вкарана от правителството на Сакскобурготски през март 2004г. 38 НС .Президент Стоянов. Външен министър Соломон Паси. Тези хора са отговорни за националната сигурност на България. Но ако се окаже национална несигурност, тогава какво правим. България е малка балканска ,планинска страна, никому ненужна в икономически план освен като територия. с трайно измиращо население, та да видим какво и как ще се случва от тук нататък с българските граждани, които не искат да бъдат мишена и не искат война с Русия. За сега България отново е на грешната страна- Който оцелее ще види и резултата причинен от усилията на всичките тези господа умници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като знаем какъв план за възстанвяване от пандемията спретна

  24 Яну 2022 16:12ч.

  ... с основен критерий заети интензивни легла, сега какво - план за кризата с Украйна и след като започнат да ни бомбат, независимо от коя приятелска партньорска армия, започваме да броим труповете и след това "анализираме" колко гроба да копаем, колко легла да отворим за полуразстреляните и има ли лекари да ги лекуват, а най-накрая дали остана някой етнически българин или подаряваме територията на МАкедония и Турция да си я делнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • О.р. подп. Николай Марков

  24 Яну 2022 16:15ч.

  Американци (Forward observations group) в Донбас (Северодонецк, Авдеевка, Опытное). Част от фотоснимките са в разположението на 53-й омбр ВСУ. https://colonelcassad.livejournal.com/?skip=15

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боян Чуков

  24 Яну 2022 16:17ч.

  "България ще стои и ще чака да види какво ще направят водещите държави в НАТО - в случая САЩ. Нямаме особен избор, освен определени личности да си правят личен пиар и да се кълнат във вярност на НАТО и на САЩ. Но ако палачинката се обърне, те ще бъдат първите, които ще отидат на Орлов мост, за да посрещнат новите победители. В случая пасивно чакаме. Но като членове на двата съюза - НАТО и ЕС, трябва да се съобразяваме с общите решения. В подобен момент държава като България жертва националните си интереси в полза на геостратегическите на водещите страни в двете организации"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • украйна сега, това е

  24 Яну 2022 16:21ч.

  като съветската инвазия в унгария 1956 и в чехословакия през 1968

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • украйна сега, това е

  24 Яну 2022 16:25ч.

  Резултатът ще е същия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Яну 2022 16:29ч.

  Нещо са се объркали мИриканците. Не искаме Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО в Булгаристан, от кого ще ни ? От руснаците? Че, ние само ги чакаме да дойдат. Ще ги посрещнем с музика и песни, като родни братя, каквито са и в същност !!!!! Това споделиха хората пред „Соросоидна Правда“, „Реститутски Зов“, "Козяшка мисъл", "Гъдел нюз"и “Фекалий Нюз“ и в-к „Дневник“ и други прозападни блажни издания !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В правителственото споразумение пише следното:

  24 Яну 2022 16:29ч.

  "Възстановяване на диалога с Русия в рамките на политиката на Европейския съюз и развитие на равноправни отношение, основани на принципите на международното право. Сфери на сътрудничество с Русия: икономика, енергетика, туризъм, култура и образование. Подкрепа за Минския процес за дипломатическо разрешение на конфликта в Източна Украйна с мирни средства. Подкрепа в рамките на ЕС и НАТО за деескалация на противопоставянията в Черноморския регион."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Върховният интерес на България,налага това !

  24 Яну 2022 16:35ч.

  Господин Чуков , България има прекрасен и много прост и честен избор. Българското народно събрание,президент и министър председател, трябва с декларация да заявят ясно. България няма да участва във военни действия срещу Русия ?! От българска територия няма да се провеждат военни действия срещу Русия ! Точка. Това е единственият правилен ход в интерес на българския народ. Няма време за бавене и шикалкавене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А КСНС при

  24 Яну 2022 16:52ч.

  товарищ Радев,будеть,а?Браво на Кирчо,че изпълнява нарежданията на "Козяк" ,а не от "Дондуков" № 2,съответно от Кремль.Та ето още една причина обитателя на "Дондуков" № 2 да се мъчи да прави нов политически проект.От "Козяк" го прекараха и сега от Кремль пак ще му набиват канчето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  24 Яну 2022 16:56ч.

  Назначените ни управници отдавна са купени, отгоре до долу. Но, народът не е! Това не са наши интереси. Нямаме нужда от война, нито от защитници! Според анализи на военни от нато, а не според емоционални изказвания на този или онзи, превъзходството на руснаците във военно отношение, е безспорно. Скоро изпитаха успешно противо-спътниково оръжие.Това означава, че за броени минути оставят врага без спътници, без джипиес и т.н. Врагът остава сляп и глух. Няма дори теоретична възможност Русия да бъде победена. Дрънкането на оръжие има за цел да нагнетява напрежение, а след известно време, то ще бъде официален мотив защо американците ще приемат уславията на Путин, който защитава интересите на страната си! Но това не освобождава от отговорност българските управници, които е време да осъзнаят, че имат много тесен коридор, в който да вземат решения и да внимават в изказванията си. Министърът на националната отбрана на Румъния Василе Дънку заяви в предаване на телевизия Диджи 24 снощи, че Букурещ не очаква война на границата на Русия с Украйна, и че Румъния няма да участва във въоръжен конфликт. Затова се учудвам на някои недорасли български пишман политикани, които тичат пред вятъра, искат да гонят руския посланик, отправят заплахи ... Тъжни и жалки персони!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданино,

  24 Яну 2022 17:08ч.

  Баба ти и дядо ти ,избягаха от село ,от тежкия ръчен земеделски труд и да изкарват хляба на народа и отидоха да търсат на хляба мекото и да философстват под диктата на комунагитаторите.Пренесоха го и на децата и внуците си.Гиди мързеливци устати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кире Петков

  24 Яну 2022 17:28ч.

  И ти ще си ядеш вратовръзката както го направи Грузинският президент Сакашвили .Ама и за теб няма да има място на колесника на самолета ,бъди сигурен във това .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  24 Яну 2022 17:30ч.

  И ще се съберат отличниците на Америка за България и Соросовите грантаджии и ще полафят как да излъжат наивния и оглупял народ за правилния евроатлантически избор,направен от купчина платени майкопродавци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  24 Яну 2022 17:34ч.

  Какво ще обсъждат? Декларация, че няма да участваме в простотии? Или сега ще "поканим" братските въоръжени сили? Какъв е смисълът от този съвет?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НА ТЕБ ГОВОРЯ, РАДЕВ!

  24 Яну 2022 17:35ч.

  И ти ще си ядеш вратовръзката възможно най скоро ,бъди сигурен във това Пет века англичани , французи ,алемани и австриици дружиха с падишаха.Не друг а дядо Иван тури край на теглото ни .Руските ни братя проляха кръвта си заедно с нас ,за да живей България.Има я държавата защото я имаше Русия,а държавниците ни срещу Русия.От мен е да знаете те не само Русия, а България ще продадат и от народа си ще се отрекат.Забравиха кой проля кръвта си заради тях ,та побързаха да се поклонят на онези който предпочитаха дружбата с агаряните нежели свободата на раята . Капитан Петко Войвода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТОВАРИЩ ПУТИН Е ВАШИЯ ЦИРКОВ ДРЕСЬОР, КОЙТО КАЗВА НА ФРЕНСКИТЕ СИ БОЛОНКИ: КАЖЕТЕ ТРИ ПЪТИ БАУ!, А ВИЕ МУ ОТГОВАРЯТЕ: БАУ, БАУ, БАУ! КАЖИ ТРИ ПЪТИ „БАУ“, СЛАВИ!

  24 Яну 2022 17:38ч.

  Ако ви е тежко на душата, а черни мисли и съмнения глождят душата ви, обърнете лице на Запад и възкликнете: “Бъди проклета, Америка!” Имам Хомейни, лидер на Юлската революция:

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПО ВЪПРОСА ЗА (НЕ)СУВЕРЕНИТЕТА. ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ СМЕ ИМАЛИ СУВЕРЕНИТЕТ ПРИ ИВАН АСЕН, НЕ ПРИ КИРО И АСЕН.”

  24 Яну 2022 17:40ч.

  Така че, днес като ми говорят за “суверенитет” Киро , Радев, лъжеопозиционерът Бойко, костовистите от ДБ и останалите клоуни в парламента, даже не ми е смешно. Тъжно е. Защото знам, че за последен път сме имали суверенитет при Иван Асен, не при Киро и Асен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е ИЗБИРАЛ ДА БЪДЕ ЧЛЕН НА НАТО!

  24 Яну 2022 17:43ч.

  Нямам спомен някой, някога да ме е питал дали искам НАТО за съюзник? Та същите тези хора заявиха, че сме били избрали НАТО за наш съюзник? Нямам спомен някой, някога да ме е питал дали искам НАТО за съюзник? А, вие, спомняте ли си подобно нещо? Съюзник в какво и срещу кого? Нима се превърнахме в пълни нищожества, които сме неспособни да се изправим срещу слугите на янките, които се вижда, че дори не познават българската история? Нима никой не смее да се изправи и да извика високо, че не искаме натовски войски в България? Не искаме да воюваме срещу Русия! Не искаме да превръщате България в кърваво бойно поле!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Русия, Путин и България. Да не забравяме

  24 Яну 2022 17:48ч.

  ЗАПОМНЕТЕ!: 20 СЕКУНДИ! НЯМА ДОРИ ТЕОРЕТИЧНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНА РУСИЯ! ТАЗИ ВОЙНА НАТО И САЩ НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ. И НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА, ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ БЕЗРОДНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ май се стъписаха

  24 Яну 2022 17:53ч.

  Ocтa Гaньo - Aдoлф,пoнacтoящeм Джo,винaги e рaбoтилa прoтив прaвocлaвиeтo и Бaлкaнcкият мир.Гaньo нe търcи приятeли,търcи гocпoдaр,кoгoтo дa "cлушa".Мрaзи cвoбoдaтa,oбичa cлoбoдиятa,чaлгaтa и дa cи имa чeкмeджe

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не воюйте с РУССКИМИ

  24 Яну 2022 17:59ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=oAQzMWsTFXM&list=LL&index=6&t=162s Не воювайте със Руснаците защото ще си ядете вратовръзките и ще си получите народното възмездие във най скоро време .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичото

  24 Яну 2022 18:07ч.

  Туй ще го дават ли по ТВ? Приготвям пуканки и бира и ще гледам кривата озъбена паст на Простото киро пак ще плещи глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Милор

  24 Яну 2022 18:37ч.

  Драги ми атлантици и демократи по рождение, десето поколение,манипулатори,лъжци и тук там малоумници ! Братя, господа,другари и господари. Не воювайте с Руснаците ! Това ви го казва,бай Милор- социален антрополог от село Бусинци - Трънско. ,Съображенията са много. първо с тях каквото и да е и както и да е ,сме братя, с едни и същи букви пишем, една вера имаме, на един православен Бог се молиме, един боен вик Ура имаме, и няма какво да делим ,освен водката и пустата наша трънска шльокавица ! По близки от тях нямаме. И сенегалци и германци и . Холандци и испанци и мароканци и негри и марсинци и американци не са ни по близки от русите. Много руски кости има по българската земя за тая наша свидна България ! Всичко това е едно. А второто е, че много са ни скъсани гащите и вервайте ми за резил ще станем. А може и такава сопа да отнесем,че и името да си забравим. Оставете всички други празни приказки,щото време няма за пунта мара ! Кажете на света и у нас, силно и ясно да се чуе до небето и Господ да ни е свидетел, България срещу Русия никога няма да воюва и от Българска територия срещу Русия няма да се стреля ! Толкова е просто, нали ! Само така ще останем хора ! Не се подавайте на Соломончовите глупотевини или на Сашко -гъбата и исие груп простотии ! Слушайте Бай ви Милор ,стар майстор грънчар - социален антрополог ,стратег психотерапевт и иноватор от с.Бусинци Трънско и няма страшно !,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Турският вестник "Джумхуриет" пише:

  24 Яну 2022 18:47ч.

  Представеният от Вашингтон и Лондон сценарий "ще избухне война", естествено, предизвиква безпокойство и в турската общественост. Въпросът „дали украинската криза ще прерасне в горещ конфликт“ е най-често задаваният тези дни... Според автора вероятността от „горещ конфликт“ е много малка. Горещ конфликт може да се случи само ако империалистическите САЩ „полудеят“. А администрацията на Байдън не прави такова впечатление и, напротив, започва да прави крачка назад от Русия,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Гражданино, на 24.01.2022 в 17:08

  24 Яну 2022 18:52ч.

  Коментарът Ви показва, че сте доста ограничен и елементарен. Всеки трябва да прави онова,за което е учил! Мързеливци можете да наричате само хора, които познавате! А това, което все още се граде в България, е построено от онези, за които говорите с презрение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЦАР БОРИС III

  24 Яну 2022 19:17ч.

  КИРО ПЕТКОВСКИ................................................. Аз не клекнах пред Фюрера да пратя войска срещу Русия, .......................................................гледай си семейството преди да се надупиш на Източния или на Западния фронт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАБА ВАНГА

  24 Яну 2022 19:23ч.

  А бе никаква война в Украйна няма да има, целта е да се въоръжи укро-армията да се бие с Русия. След 5 минути ще завият като кучка на умряло и ще размахват бяло знаме

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ясно е,

  24 Яну 2022 19:35ч.

  че според "верните ни съюзници" от НАТО от България нищо не зависи и никой за нищо не я пита. Беше официално обявено, че няколко държави пращат военна техника и военни два дни преди нашият парламент да приеме решение за присъствието на партньорски военни у нас. Но нашите депутати имаше какво да направят и оправдание за мишкуването им няма. Днес можеха да приемат решение, че България не се нуждае на този етап от защита, защото никой не може да те защити, ако ти не поискаш това. Такъв ход би бил перфектно измъкване от ситуацията, защото при отказ от помощ присъствието на чужди военни би могло да се схване като агресия. Проклети да са мишките в НС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  24 Яну 2022 19:38ч.

  значи събират се едни хорица/външните министри на страните от ЕС и НАТО и започват да се самонавиват как Русия ама ей сегинка ще нападне Украйна...това ми прилича на групичка слабоумни тинейджъри, събрали се, пили по бира и започнали да си фантазират за щерката на комшийката...разни неща...:)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българинът изнемогва в по-голямата си част финансово

  24 Яну 2022 20:18ч.

  Но тия се занимават с проблемите на американските ястреби и мераците им да контролират света. И в ЗОНА-та на здрача искат да ни вкарат, да сложим край и на лева! Затова ги инсталираха тия безумия неграмотни! Две трети от задачките да изпълнят, Херо Мустафа ще е доволна! Жалки марионети и Петков и Василев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Програмата на утрешната сбирка:

  24 Яну 2022 20:38ч.

  1. Нова видеопрезентация на PROVIOTIC; 2. Как се запознах с Опра Унфри (разказ от 1-во неосъждано лице); 3. "Врътки" при попълване на декларации (вкл. и по чл. 50 по ЗДДФЛ); 4 Q & A (неприсъствено) - Що е това НАТО и има ли почва у нас?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До просто киро

  24 Яну 2022 21:01ч.

  1. Пандемията свърши ли? 2. Ще пратиш ли децата си при канадската баба в случай на война?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кафе-паузата

  24 Яну 2022 21:09ч.

  А в кафе паузата на веган сбирката ще има ли петифурийки от веган сладкарницата на г-жа премиершата? А освежителни напитки тип заквасен сок от моркови?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  24 Яну 2022 21:29ч.

  100 дни са им прекалено много! Иначе, ще направят бели, повече от на Борисов, за 12 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: "100 дни са им прекалено много! Иначе, ще направят бели, повече от на Борисов, за 12 години." на 24.01.2022 в 21:29

  24 Яну 2022 23:49ч.

  Какви 100 дни, бре колега!? Всеки ден на правителството на Властелинът на декларациите Mr. PROVIOTIC е непоправима "греда" - то не са 9 милиарда похарчени за 2/3 от декември, то не са точно изчислени пенсии, посещения и волни обещания в македония, пандемичнични съвети и какво ли още не! На тия аматьори не трябва да им се позволява и бюджет да гласуват, че после ще плащаме вересии с десетилетия. Да му имах "А" отборът на тоя шмекер канадски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Яну 2022 1:03ч.

  Комедиант...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  25 Яну 2022 3:01ч.

  Бързат да декрларират безрзервна подкрепа за НАТО и пълна синергия с политиката на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ......... 24.01.2022 в 21:29 на 24.01.2022 в 23:49

  25 Яну 2022 4:27ч.

  Да не си на улицата, между Дондуков 1 и 2, вече? С искане за оставка и на двете? Или просто искаш да се върнете?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи