Кирил Петков ще разговаря с Фон дер Лайен и Столтенберг в Брюксел

Кирил Петков ще разговаря с Фон дер Лайен и Столтенберг в Брюксел
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде в Брюксел утре, 17 декември, съобщиха от правителствената пресслужба. Това ще бъде първото работно посещение в чужбина на новия български премиер. В белгийската столица той ще се срещне с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Премиерът Петков ще представи основните приоритети в работата на новото българско правителство.

 

Сред акцентите в разговорите с европейските лидери ще бъде ситуацията в енергийния сектор и нарастващите цени на енергоресурсите, планът за възстановяване, ускоряването на ваксинацията срещу COVID-19, борбата с корупцията и процесът на разширяване на ЕС с държавите от Западните Балкани. С генералния секретар на Северноатлантическия пакт българският премиер ще обсъди предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион и Югоизточна Европа.

 

Коментари

 • Да му настроят честотите отива

  16 Дек 2021 17:07ч.

  Това момченце плаши. ................ Стартът му със зеления сертификат е повече от показателен. Няма топки, няма собствена политика, изпълнител на чужда воля. За народа забравете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  16 Дек 2021 18:00ч.

  Зеленият сертификат е буквално нищо пред зеления мозък на еврогоспожата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  16 Дек 2021 18:14ч.

  Отчет? Или инструктаж? Или просто младо Его?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  16 Дек 2021 19:07ч.

  Тръгнал Радев за Урсулица, / изгубил си торбица. / Там играла на полянка / гризли младичка Гризланка, / тя торбичката видяла / и на топличко се свряла. / Ей го гладен, ококорен / иде Лиско от горица / Спира го на пътя страшен / президенската торбица. / — Кой на топло там се гуши? - / иска Лиско да научи... / — Аз съм мечица Гризланка. / Кой си ти, та страх ме хвана? / — Аз съм Лиско Хасковлийски, / крия се от погледи авджийски - / каза Лиско боязливо / и попита предпазливо: / — В тая топличка торбица / мир дали ще да намери ококорената ми душица? / — Влез, самичък ми е скучно! - / рече Кирчо благозвучно. /

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  16 Дек 2021 20:56ч.

  ще си изправя краставицата, даже може да и ощастливи кокошките, само да не ни го върне още по-кокорен, че и Белият Джендерал има стока за пласиране. П.С. с албански реутан ли ще се върне или пременен като македонско девойче? П.С.1 колко зелени сертификати и енергетики ще ни донесе, може ли да донесе и едно от чаветата на въпросната мастия за подарък на албанската делегация?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе тоя момък

  17 Дек 2021 0:50ч.

  затова ли му плащаме - да ходи на лаф моабет с норвежки пенсионери, които вече са на борсата да си търсят работа, щото Натото им ще го закриват? Прахосник на народните пари! Как не го е срам! Остава и да им обещае някои нови 5-6 милиарда за рисунки на самолети, щото построиха всички детски градини ш болници в страната!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи