Кирил Петков: "Продължаваме промяната" няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ

Кирил Петков: "Продължаваме промяната" няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ

„Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление на управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС“. "Продължаваме промяната" няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ. Това заяви премиерът Кирил Петков в извънредно заявление и обяви, че ще информира коалиционния съвет, че Андрей Гюров е решил да оттегли кандидатурата си за упавител на БНБ.

Той обяви, че основната политическа задача пред правителството е закриването на специализианите съдилища и специализираната прокуратура. Никакви решения няма да бъдат взимани по темата Северна Македония и Украйна извън българския парламент, увери Петков.

Днес на коалиционния съвет отивам със следните предложения на “Продължаваме промяната”: за БНБ - както знаете всички плащания от и към България се следят от БНБ, включително и парични преводи, свързани с корупция и пране на пари. Всички плащания, които излизат извън страната. Също така КТБ вероятно нямаше да се случи, ако тогавашния гуверньор си беше свършил по-добре работата. Така че тази позиция е много важна. И с чия подкрепа тя се избира, е много важно. Аз ще информирам коалиционния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за управител на БНБ със следните мотиви: Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление на управляващата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Това заяви премиерът Кирил Петков, който даде изявление в Министерския съвет.

Той обясни още, че Гюров го е уведомил, че не желае битката за управител на БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни действия, които предстоят в следващите дни като закриването на спецпрокуратурата и спецсъда и други промени в Закона за съдебната власт.

“Няма пречка настоящия гуверньор да остане на поста си до обединяване на коалицията около общ кандидат. Не бива да се допуска борбата за постове да взима превес пред истински важноте цели на правителството. “Продължаваме промяната” няма да подкрепи г-н Каримански заради притеснения, свързани с неговата професипнална биография, които неведнъж споделихме”, заяви премиерът.

 

 

Коментари

  • Александър

    10 Апр 2022 17:17ч.

    За всички ни стана ясно, че сте неспособни да ръководите държавата! Оставка мерзавци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    10 Апр 2022 17:27ч.

    Кирчо, не си губете времето със закриването на спецправосъдието, защото Каскета ще сезира КС и ще го отмени. Утре изгонвай Аз съм Наско, отказвай оня меморандум, изпрати оръжие на Украйна, след като изгониш и Корнела, ако сама не напусне, понеже Решение на НС ще има, и се готви за нови избори, щото няма начин вашата шайка да удържи властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Апр 2022 17:43ч.

    Ами що не пробваш с Кристалната тиквуна ! То от воле й лепнат всякакви постове, даже и за космонавт .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде, разтуряйте седенката

    10 Апр 2022 18:15ч.

    и кой - откъде е! простокиро, специално, да бега у Канада. Докато още може ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само дето не разбрахме

    10 Апр 2022 18:34ч.

    ЗАЩО е нужно да се закриват СП и СС. Нали " СП заема вече ключово място в процеса на борбата с организираната престъпност, корупцията и тероризма, и ... се определя като най- ефективната структура за наказателно преследване срещу корупцията по високите етажи на властта, както и по досъдебните производства за тероризъм и за шпионаж"!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отивай да "отпуснеш" с просто наско

    10 Апр 2022 20:44ч.

    и утре - количката, лопатката и - бегом на ... самолета за Канада! Ка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-НОВАТА КОАЛИЦИЯ

    10 Апр 2022 21:21ч.

    Може да се легитимира с гласуването ЗА Каримански.И да вървим на избори.Лично аз подкрепям Каримански заради позицията му по Еврозоната.Но знае ли човек?Едно декларира,друго вършат!Артисти и клоуни.Много пъти писах до къде ще докара Украйна клоуна Зеленски.И с България ще е така не изринем ли циркаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    11 Апр 2022 8:30ч.

    Сакате не сакате ПРОДЪЛЖАВАМЕ с ПРОМЯНАТА .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи