Кирил Петков: България сама организира отбраната си в координация с НАТО

Кирил Петков: България сама организира отбраната си в координация с НАТО
"От тази трибуна искам ясно да заявя – България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО. И като такъв решаваме сами да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори. Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем". Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков след призива на опозицията Народното събрание да обсъди желанието на Русия НАТО да изтегли войските си от България и Румъния.

Снимка: МС

 

"Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивния диалог за деескалация на напрежението, както и да работи за по-сигурна Европа, основаваща се на върховенството на правото и стриктно прилагане на поетите международно правни ангажименти", заяви още Кирил Петков пред Народното събрание.

 

Преди това ГЕРБ-СДС настоя правителството и президентът незабавно да вземат недвусмислена позиция по "руските заплахи и поведение" в декларация от името на парламентарната група, прочетена от Даниел Митов. В декларацията Митов упрекна българските институции, че мълчат, а мнозинството в Народното събрание не разбира каква заплаха представлява за националната ни сигурност подобни изявления.


"България е направила своя избор. Той е ясен и еднозначен. Нашата национална сигурност е гарантирана в съюз с НАТО". Това заяви председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов  по повод искането на Русия силите на НАТО да напуснат Румъния и България.

 

Българската позиция трябва да бъде за деескалация на конфликта, коментира пред журналисти в парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. "За съжаление, това, което забелязваме, е, че напрежението идва от страна на НАТО, защото в момента забелязваме единствено и само от последните вече повече от 20 дни заявки и изявления как едва ли не всеки момент руснаците ще нахлуят в Украйна. От другата страна забелязваме точно обратното - непрекъснато и всеки ден се обяснява, че това няма да стане и че това не е възможно да се случи, но въпреки всичко се нагнетява напрежение", заяви Костадин Костаднов. Според него в момента България няма глас, "в момента ние се държим все едно сме територия, на която някой друг разиграва своите геополитически ходове", допълни той.

 

По-рано днес руското Министерство на външните работи обяви, че гаранциите в сферата на сигурността, които Русия иска да получи от Запада, включват клаузи, изискващи силите на НАТО да напуснат Румъния и България, които не са били членки на Алианса към 1997 г.

 

"Става дума за изтегляне на чуждестранните сили, техника и въоръжения и други стъпки с цел връщане към конфигурацията, съществуваща към 1997 г. на територията на държавите, които не са били членки на НАТО към онази дата. Към тях се отнасят България и Румъния", каза руският външен министър Сергей Лавров.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • познато

  21 Яну 2022 15:01ч.

  Киряк Стефчев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  21 Яну 2022 15:06ч.

  Не само че не трябва да се изтеглят, ами 5-ти моторизиран корпус от Чорлу трябва да изпълни натовския си дълг и да поеме отбраната на магистрала Тракия, Народното събрание, Президентството, БНБ и БНТ от коварните руснаци. В небето ни трябва да бдят денонощно Байрактари, а по системата за оповестяване на гражданска защита да звучат денонощно молитви и маанета в прослава на Всевишния и неговата дясна ръка НАТО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Floyyd

  21 Яну 2022 15:16ч.

  И откога сме суверенна държава? Не формално, а фактически? Откога нашите "партньори" не ни оказват всячески натиск и не се месят във вътрешната и външната политика на страната ни? А ние не следим трепетно дали няма да ни наложат санкции? Впрочем от гледна точка на историята ни, с която Петков несъмнено е отлично запознат, не беше толкова отдавна решението за членство в НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо му се размъти мозъка

  21 Яну 2022 15:20ч.

  Ххехехеххе, Кирчо лъжата, каква ти отбаран бе умчо!! Тук става въпрос за това че САЩ и Русия се заканвата дена на друга, а ния ще изядем дървото щото тук се разпологат военни сили които не ги искаме. А през това време Радев се крие отново ххахахаха!! Прилеп е той!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • независим от зависима държава

  21 Яну 2022 15:21ч.

  "От тази трибуна искам ясно да заявя – България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО. И като такъв решаваме сами да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори." И как сме суверенна страна, пък си организираме отбраната в координация с нашите партньори. И като сме суверенна страна, защо никой не беше осъден за навлизане в частна собственост при инцидента с онези американски войници. Смотаните работници в цеха даже не ги набиха за назидание. Въобще в България мъже няма, само панталони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на Петков за бързата реакция !

  21 Яну 2022 15:21ч.

  Всичките путинисти сте като Иванчо Хаджипенчович - майцепродавци и българомразци. Ако си спомняте със своят подпис Хаджипенчович изпраща Апостола Васил Левски на въжето. След Освобождението разбира какво е направил и тихичко казва: "Каква стана тя?! На нас ГРАФА НИ КАЗА, че СЪДИМ ОБИКНОВЕН КРАДЕЦ, а то какво излезе...." А ГРАФА е руският консул в Османската империя граф Николай Игнатиев, който работи усърдно срещу свободата на България, независимостта на църквата ни и изиграва решаваща роля в обесването на Васил Левски. Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, наричан „вицеимператор” заради огромното си влияние в Османската империя, лично настоява българските владици да бъдат заточени, за да се спре процесът на единение на българската нация и църква Османските власти отстъпват пред граф Игнатиев и на 21 януари 1872 г. българските владици са заточени в Измир, но българите в Цариград се вдигат на протестно шествие срещу Високата порта. Над 3000 българи се събират на този протест. Великият везир Махмуд Недим паша приема Славейков и Икономов като представители на шествието, изслушва ги и обещава владиците да бъдат освободени. Махмуд Недим паша удържа дадената дума: на 30 януари владиците са върнати в Цариград. Нещо повече! През 1872 г. Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква. Махмуд Недим паша дава ултиматум на Патриаршията да признае Българската църква и вследствие нейния отказ изпраща заповед до привременния български съвет в Ортакьой да избере екзарх на основание на фермана. Само месец по-късно граф Игнатиев след лична визита до султана успява да отстрани Махмуд Недим паша. Трябва да отбележим, че още през 1861 г. предишният руски консул в Цариград – княз Лобанов, успява да издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години. Поводът е, че за първи път през 1860 г. българските църковни дейци провъзгласяват Българската църква за независима и спират да споменават в молитвите руския император........... И този граф Игнатиев се почита и днес от хора, които по произход са българи, а по призвание - по-големи руснаци от руснаците ! Почита си и Иван Аксаков дето казал, че "всяка победа на България е смърт за Русия". Ей такива сте си - предатели !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин

  21 Яну 2022 15:28ч.

  Тука става въпрос за пазарлък между Щатите и Русия. Ако ни изпъдят от НАТО Петков пак ще излезе и ще говори диаметрално противоположни неща. Как за да избегнем ядрен апокалипсис се е наложило да прекратим членството си в тази порядъчна организация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  21 Яну 2022 15:30ч.

  Нов епизод от „битката за главен американец на България“ – както неотдавна иронично нарече доц. Валентин Вацев въжделенията и боричканията на нашите политици. Срам и позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  21 Яну 2022 15:32ч.

  Путин играе позната игра от дълго време - създава напрежение,за да може да остане на власт и след 2024 година. Поради това,че конвенционално с този БВП е гола вода, може да плаши само с ракетите.Сега иска някаква хартийка от американците,за да се похвали на тов.Си след няколко дни. Тов.Си води своя политика и купува нефт от СА и оставя Путин да продавва нефт и газ В Европа - Силата на Сибир трябваше да помпа 36 млрд. , но сега е само на една трета.Тръгне ли да напада Украйна ще трябва да продава само на Лукашенко.Затова ще бие тъпана до 2024 година, а след това да му мислят руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • =====

  21 Яну 2022 15:35ч.

  Само руснаците не са се упражнявали досега в бомбомятане и ракетни удари по България, но сега е напълно възможно да ударят по "нашите" натовски цели - сами им се подставяме... а канадкиот киро тях хич не ги интересува и надали знаят за неговото съществуване, той си е наш проблем, който може да ни донесе големи беди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Badema

  21 Яну 2022 15:43ч.

  Канадеца пак се изказва неподготвен. Ултиматума е към САЩ (ОТАН). Русия знае, че от нас и ЕС нищо не зависи, така че и не намира за нужно да говори с нас. Ако се чувства застрашена от чуждите военни бази у нас, има право да иска гаранции за сигурност, но забележете иска ги от боса, не от мижитурките начело на България. Следващата седмица ще има писмен отговор от сащ и на Владимир Владимирович ще направи каквото вече са решили. Най-вероятно към нас ще бъдат насочени оръжия, но ние не се плашим, защото имаме общностни ангажименти и ако има проблем съюзните войски ще ни бранят. Вероятно, може би ако не се понаакат. Ние просто изпълняваме каквото нареди самообявилия се световен господар, нашата е най-лесна :) Така, че каквото сме си надробили след 1997, това ще сърбаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПОВЕЧЕ няма да гласувам за него!!!!

  21 Яну 2022 15:46ч.

  НИКОГА ПОВЕЧЕ киро!!!!ЗАРАДИ нато!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Badema

  21 Яну 2022 15:48ч.

  Абе къде е Монката Паси? Чакаме и от него нещо, поне декларации може да пише дълги...още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НИЕ ЗНАЕМ...ЗАЩО

  21 Яну 2022 15:54ч.

  "КИРОВЦИТЕ" и КОКОРЧОВЦИТЕ НЯМА ДА "ОКОШАРЯТ" тиквата от банкИ,ЗАЩОТО НЕ ИМ "РАЗРЕШАВАТ"от уса-посолството у нас!!!!СРАМ и ПОЗОР за една "самостоятелна" и "суверенна" ДЪРЖАВА!!!КИро мисли ,че ТЕЗ НЕЩА ДЕТ ГИ ДЪРДОРИ непрекъснато ЩЕ НИ НАКАРА ДА ГО "ЗАОБИЧАМЕ"!!!НАПРОТИВ,аз ВТОРИ ПЪТ ЗА туй мУмчЕ няма да ГЛАСУВАМ!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов на 21.01.2022 в 15:32

  21 Яну 2022 15:59ч.

  толкова мисловен напън и накрая ... нищо. не ти е силата в мисленето колега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  21 Яну 2022 16:13ч.

  ------------------ не ти е силата в мисленето колега.===========================================............... Если же встанет вопрос об открытом противостоянии с НАТО, то наши силы общего назначения вряд ли смогут продержаться против США и союзников более одного-двух месяцев. Американцы сейчас боятся вступать в войну с Россией только из-за наличия у нас ядерного оружия, остающегося единственным железным средством сдерживания.................. Колега,не слушай Славейчето - чети експерти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  21 Яну 2022 16:21ч.

  Няма да се притеснявате, това е разговор между Русия и САЩ, няма нужда даже Киро да казва нещо. Ще каже разбира се, но това всичко е вътрешна политика. Никой в Русия не чува какво казва Петков, Баце, поцинкованата кофа и др Христо Иванов. Важно е какво ще направи Джо Бидон. Тука има някаква игра и най-вероятно Володя е 2 хода напред пред Бидона и неговите пудели в розови рокли. Предстои да разберем. Бог да пази България и нека братята руси да знаят, че ние сме бутафорна държава, нещата не зависят от нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  21 Яну 2022 16:22ч.

  Тъжни и жалки персони, които не осъзнават, че от тях нищо не зависи, защото не са ДЪРЖАВНИЦИ, а колониални администратори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безименен руски патриот - бивш българин твърди Само руснаците не са се упражнявали досега в бомбомятане и ракетни удари по България....

  21 Яну 2022 16:23ч.

  През 1916 г. руски кораби бомбардират Варна и Балчик, има убити и ранени. Две немски подводници прогонват цялата огромна руска флотилия. --- http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535%3A-1916-1917. Да си припомним и чий го търсеха тук руснаците през 1916 г. в нашата Добруджа и как бяха разбити от българската армия,. Русите си мислиха, че българите няма да вдигнат оръжие срещу тях, но ядоха голям пердах. Нека днес да погледнем картата на България и да видим колко са паметниците на падналите през руско-турската война 15 хиляди руснаци на територията на България и колко са паметниците на падналите над 30 хиляди воюващи българи и 165 хиляди цивилни български жертви, дали живота си за Освобождението на Родината си. Тъжната действителност е, че докато за 15-те хиляди руски войници (преимуществено нещастни руски крепостни селяни, на които е обещана свободата, ако воюват във войната на руския царизъм за Босфора) в България има множество паметници и мемориални плочи, то 30-те хиляди воюващи български мъже и 195-те хиляди цивилни български жертви, паднали за Освобождението на Родината си, не се радват и на един (1) самостоятелен възпоменателен паметник от типа на който и да е посветен на руснаците монумент в България. Колко повече благодарност очаква Русия? За Освобождението си Княжество България плаща на Русия около 40 днешни милиарда долара (в тази сума са ресурсите за руския окупационен за България период и загубите за българската икономика, следствие на намесите и интригите на руските агенти до 1908 г. в българската вътрешна и външна политика, вкл. в инфраструктурата, търговията и експортите й). За Съединението си Княжество България и Източна Румелия плащат около 18 днешни милиарда долара, фактически животът на Източна България след Съединението е живот на заеми, поради цената, която трябва да плаща на или заради интригите на руския царски двор. А през 1908 г., за да обяви Независимостта си, и за да напуснат руските окупатори (за руска окупационна сила говорят договорите след 1878 г. и 1879 г., едва комунистическата историография прави от руската окупацията в България след 1878 г. руско присъствие) България (заплашват, че ще й отнемат Добруджа и ще откъснат завинаги от България българската общност в Бесарабия и Молдова, и частично го осъществяват), Царство България е принудено да плати на Русия “репарации“ за... собствената си Независимост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Забравят или не знаят доста хора какво ни се случи след "второто освобождение" през 1944 г.

  21 Яну 2022 16:28ч.

  През 1944 г., с нахлуването на руската съветска окупационна Червена армия в Бългаиря (на който окупатор са издигнати не един и два монумента), от българския държавен резерв се отнема буквално всичко и се изнася в посока Москва - от златните държавни резерви, през резервите на БНБ в ценни книжа до пенсионните фондове на българските държавни служители, военни и вдовиците - резерви, недокосвани през ВСвВ. Днешната стойност на всички суми, отнети от Русия и СССР от България и българския народ за под 140 години българо-руски отношения, може хипотетично да се изчисли на обща стойност 895 днешни милиарда долара с олихвяването за този най-дълъг период и при динамичния прогресивен растеж на стойността. След септември 1944 г. България е принудена да плати за изхранването на Червената армия и за окупацията си – съветските войски остават до 18 март 1948 г., като Георги Димитров подписва със Сталин известния Договор за дружба и взаимопомощ в Москва, според който България трябва “ефективно да се включи в заключителната фаза на Втората световна война” - с 450 хилядна армия, харчейки 91 милиарда днешни лева или 70 милиарда днешни долара за изхранването на окупатора си, Червената армия. След 1947 г. значителна част от стария български държавен архив (или онова, което е останало от него) е изнесен в Русия, в момента от него липсват ценни архивни книжа в мащаб на малко под 60 хиляди страници от български държавни документи - Кремъл и до днес отказва да ги върне. Русия и СССР никога не плащат на България репарации за отнемането и асимилирането на територии и българско население в Североизточна Добруджа и Бесарабия. През 1962 г., оставена от руския СССР без финансови и текущи ресурси (суровините и продукцията на страната масово се изнасят за СССР) България е доведена до банкрут, от който фактически фалит не е излизала всъщност никога досега. Парадоксално, по това време България е и един от гарантите във Варшавския пакт за заемите, които Кремъл и Пакта взимат от Световната банка. Само за 1982 г. Световната банка и няколко западни банки отпускат на СССР и страните от Варшавския пакт краткосрочни и дългосрочни дългове на обща стойност близо 630 милиарда долара при съответното за периодите олихвяване. Какви са били задълженията, които България съ-изплаща за Русия за периода на само една петилетка, след като годишният заем е толкова голям - всеки може да пресметне сам. Всъщност - исторически коректният въпрос, който трябва да си задават българите е: Какво дължи Русия на България? И за да си отговорят на него, наистина трябва да вземат заканата-съвет на пияния Жириновски насериозно - да си припомнят историята и да я изследват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  21 Яну 2022 16:33ч.

  Колега, не се вълнувай за 1944г, ние сме били малка част от фашистка хунта отговорна за смъртта на 20милиона руснаци. Нормално е да минат и да накажат, тук има колективна отговорност, нали се сещаш? Сега сценария е същия, да не пищиш после пак....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  21 Яну 2022 16:42ч.

  Махни 4те бази, тъпчо. Е запи**те, ама ние не организираме сами, има 4 незаконни бази

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Забравят или не знаят доста хора какво ни се случи след "второто освобождение" през 1944 г. на 21.01.2022 в 16:28

  21 Яну 2022 16:44ч.

  Ти питай Македонците какво им се случи по време на Българската окупация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  21 Яну 2022 16:45ч.

  Кръжокът по исторически пачуърк пак се е задействал да вади „факти“, а всъщност недомислени опорки, за „зловредното“ влияние на Русия у нас от време оно та до днес. Пачуърк - традиционен американски юрган, който се шие от стари парчета одеяла и плат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Забравят или не знаят доста хора какво ни се случи след "второто освобождение" през 1944 г. на 21.01.2022 в 16:28

  21 Яну 2022 16:45ч.

  И знай колега, че ако Киро ни вкара във война, и Русия все пак победи, пак ще изнесе толкова. Ние сме били срещу държава дала милиони жертви, ти какво искаш? Да тио донесат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  21 Яну 2022 16:45ч.

  Колкото по-бързо Русия и Китай официално направят военен съюз, толкова по-бързо ще се разпадне Триадата на Злото : Сатанинските Античовешки Щати - Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО - ЕвроГеЙския Съюз !!! Само огън и меч може да ни освободи от това ЗЛО !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кокорчо и Кирчо Канадчето

  21 Яну 2022 16:46ч.

  Валентин Вацев в Алтернативен Поглед ✅ В коя зона на влияние ще попадне България в новия геополитически ред? ✅ В миналото ли живее българският политически и обществен елит и може ли да се появи нова елитарна класа у нас? https://www.youtube.com/watch?v=DVmLWeVzXHw&feature=emb_logo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Келеш до Поручик Ржевски

  21 Яну 2022 16:48ч.

  Те и Украинците питат: - А нас,за шо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Забравят или не знаят доста хора какво ни се случи след "второто освобождение" през 1944 г.

  21 Яну 2022 16:53ч.

  Как ни въоръжава Сталин и как Тръмп? СССР ни дава стотици самолети и военни съоръжения за десетки милиарди... безвъзмездно, САЩ ни съдират три кожи за осем Ф-16 четвъртък, 01 Август 2019 / брой: 146 автор:Христо Георгиев https://duma.bg/kak-ni-vaorazhava-stalin-i-kak-tramp-n197001 Съветските самолети започват да пристигат още през март 1945 г. - не някакви смешни осем машини, а общо 358 бойни и учебни самолети: 120 изтребителя Як-9, 120 щурмови самолета Ил-2, 96 бомбардировача Пе-2, 10 учебно-бойни Як-9 и 10 учебно-бойни Ил-2! До 1989 г. българските ВВС получават 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s - всичко 460 машини. Цялата тази внушителна армада е унищожена с един замах, отиват за скрап 400 бойни самолета, закрити са 9 авиобази. Днес България има петнадесетина що-годе способни да летят самолета. Мили боже! Тези, които унищожиха въздушния ни военен флот, днес ни пробутват самолетите си, и то на космическа цена! Някой с право ще каже, че няма нищо безплатно в тоя свят. Така е. На каква цена руснаците ни помагат във всичко - не само във военната област. Ето я цената, ще прочетете повече по-долу: България да не служи като терен за агресия и вражески маневри срещу СССР. А как е днес?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам кой излъга пи-пи-шковците, че управлението на държава е като краденето от нея

  21 Яну 2022 17:13ч.

  Това е последното правителство на петата българска държава. Дали ще има шеста е под голям въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  21 Яну 2022 17:19ч.

  А вие какво предлагате - Копейкин да стане премиер и на превърне България във втора Беларус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  21 Яну 2022 17:21ч.

  Киро, на България никой не е поставял ултиматум! От България и нейните колониални администратори не зависи нищо! Ето какво казват, онези, от които зависи крайният резултат: Блинкен: Разговорът бе "откровен и съдържателен". Лавров: Чакаме писмен отговор от САЩ за гаранциите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винаги става въпрос за ресурси (парите само ги измерват)

  21 Яну 2022 17:26ч.

  В края на 80-те Западът (най-вече САЩ) бяха в много сериозна криза и само ресурси за стотинки можеха да им помогнат. Получиха ги от СССР и Източна Европа, за България беше най-безпощадно, след свалянето на Виденов отидоха и Нефрохима и Медет с Челопеч за стотинки, т.е. нефропреработването и цветните метали мед и злато, даже златният ни запас отиде в Лондон. Украйна плати с ресурсите за кризата от 2008 г., сега кой да плати? Инфлацията в САЩ е вече 20% и то индустриалната. Това е въпросът, че има много гнило в Дания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киряк СтефчОв

  21 Яну 2022 17:30ч.

  Русия ще командва тук, когато ни окупира. Дотогава не. А и от дребосъка с ботоксовото лице Сталин няма кога да стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • имам 3 и половина подръжника с кучето

  21 Яну 2022 17:32ч.

  "България е направила своя избор. Той е ясен и еднозначен. Нашата национална сигурност е гарантирана в съюз с НАТО". Това заяви председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов. Кога, моето момче, ние сме правили избор за НАТО, да припомниш на баба, че от думите ти излиза, че ми изневерява паметта. Нито са ме канили на референдум за НАТО, нито съм канила НАТО в България аз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2022 год. Време разделно и сега ще лъснат

  21 Яну 2022 17:35ч.

  путинофилите-майцепродавци.Алоо,ние сме натовска държава от 2007 год. и о ужас,по време на Тройната коалиция,на Станишев,на Първанов.Преди 1989 год.САЩ и Европа да са отправяли ултиматуми към СССР,България и Румъния,както и ГДР,Полша,Чехословакия да излязат от Варшавския договор,щото са на границата с европейските държави,а?Лавров май пак е прекалил с водката.Със сигурност вече/без Сърбия и Швейцария/ всички европейски страни искат да са членове на алианса.Защо,кой ги натиска? И защо трябва да се търпи хипер руската наглост от народите в целия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  21 Яну 2022 17:40ч.

  Каква отбрана имаш ти бе пендел? :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А вие какво предлагате - Копейкин да стане премиер и на превърне България във втора Беларус.

  21 Яну 2022 17:44ч.

  ДА, ДА и ДА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  21 Яну 2022 19:33ч.

  Тези, които настояват за военни бази на НАТО в България, ще се обрекат на вечно презрение, а съвестта на нацията, ще ги преследва като национални предатели , както казва Голда Меир /първата жена – министър председател на Израел/– до девето коляно... Което ще бъде тъжно, след като само преди няколко месеца имаха нагледен пример от Кабул, как се бърза за последния самолет, с който се оттеглят господарите им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  21 Яну 2022 19:43ч.

  То си е смешно. Русия никога не е искала да ни напада. Но смешниците май ще ни направят цел на руските ракети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И как така?

  21 Яну 2022 19:53ч.

  България хем сама организира отбраната си хем в координация с НАТО. И кое от двете е накрая? Да се чудиш и маеш какво е завършил този човек, хем така хем иначе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кво не му харесахте на

  21 Яну 2022 20:13ч.

  Сам си го вкарвам. В координация с жена си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корабокрушението

  21 Яну 2022 20:17ч.

  Титаник потъва. Ще има ли спасителни лодки за всички, Хитър Петко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  21 Яну 2022 20:45ч.

  Вашингтонският договор не предвиждал втора категория страни членки! Вие ли, господин премиер, поискахте испански изтребители да дойдат в България? Щото от изявлението на испанската министърка на отбраната не личеше някой да им е искал тази услуга, нито пък изобщо да им пука на Испания и НАТО искат ли ги тука или не, канили ли са ги, или не, просто са решили на събрание на първичната партийна организация и ги пращат. Ако е така, излиза, че сте в много голяма грешка и в НАТО всички са равни, но някои са по-равни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По близките истоически спомени след 1856 г по горе

  21 Яну 2022 21:28ч.

  Каквото е писано, то се чете. А защо никой от тези "историци" не чете и не спомня историята по съхранението и разпространението на славянската азбука, кой и как е кръстил Русия, това че един от Всерусийските Патриарси е Българинът Киприан, потомък на Патриарх Евтимий и още много, което няма нищо общо с днешните хули! Или от къде са нашите исторически корени.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този всенародно избран Примиер

  21 Яну 2022 21:31ч.

  Другояче не може да говори! Иначе народът ще се разсърди и ще му види сметката. Той добре се старае за своите истински РАБОТОДАТЕЛИ! Нима не помните кои са те?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХА-ХА

  21 Яну 2022 22:46ч.

  Не е сама, а каквото ви кажат. Ако се разберат ще сте последата дупка на кавала и си го знаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи