Киев отрече да е замесен в атака с дронове срещу Кремъл

Киев отрече да е замесен в атака с дронове срещу Кремъл

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителят на украинския президент Сергей Никифоров заяви, че Украйна не е замесена в предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл, която Москва обяви в сряда. Пред Би Би Си той каза още, че целта на Киев е да освободи окупираните територии, а не Москва.

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, но, както президентът Володимир Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други", каза той.

Според Никифоров случилото се в Москва е покачване на напрежението преди 9 май (Денят на победата над нацистка Германия, практически превърнат в най-важния национален празник на Русия - бел.ред.), а не терористичен акт, както го нарече Кремъл. "Терористичен акт са разрушените блокове в Днипро и Уман", уточни той.

Президентският съветник Михайло Подоляк каза в коментари, изпратени до "Ройтерс", че твърдението, че Киев стои зад атаката и арестът на предполагаеми украински саботьори от Русия, може да означава, че Москва се готви за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

Той също посочи, че Киев няма нищо общо с каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл и че подобни действия не постигат нищо за Киев на бойното поле и само ще провокират Русия да предприеме по-радикални действия.

"Разбира се, Украйна няма нищо общо с атаките с дронове срещу Кремъл. Ние не атакуваме Кремъл, защото, на първо място, това не решава никакви военни задачи", каза Подоляк.

По-рано Русия обвини Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в неуспешен опит да убие президента Владимир Путин. Кремъл заяви, че смята атаката за "планирана терористична акция" и си запазва правото да отговори.

Според информацията два дрона са били използвани при предполагаемата атака срещу резиденцията на Путин в Кремъл, но са били деактивирани от руската защита.

По думите на говорителя Дмитрий Песков снощи президентът не е бил в Кремъл, а днес работи от резиденцията си в Ново-Огарьово западно от Москва.


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

 • Киев може да отрича

  03 Май 2023 16:44ч.

  Ама по руската даваха заловените- пеят като тенори от Ла Скала...Кога, откъде, с кого, свръзки и.т.н. ...Чистосърдечно и с желание. Не че имат друг избор де...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гледаха доста жално

  03 Май 2023 16:46ч.

  А в очите им се четеше искрено желание и нетърпение да помогнат на добрите хора от следствието..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  03 Май 2023 16:47ч.

  Не са украинците! Гешев е поръчал атентата, за да отвърне на удара срещу него. И колкото го бива в прокурорстването, толкова и в атентаторстването...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лондон е мястото, което първо трябва да престане да съществува

  03 Май 2023 16:50ч.

  Голяма яма трябва да се появи на негово място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  03 Май 2023 20:13ч.

  Лондон и Варшава стоят зад този терористичен акт .Според мен и други Руски медии . До този терористичен акт се стигна поради хуманизма на Путин ,който жали укрофашистите и ги пази да не умрат от Руските ракети .То не беше крайцера Москва ,то не беше Кримският мост .Сега вече и кремъл . Ха да видим сега какъв ще е отговорът на Русия .Ако и този път не сринат със земята Киев ,значи във Руската военна тактика има нещо гнило .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  03 Май 2023 16:59ч.

  Мръсна терористична гадост е укронацизъмът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, повтори една прорашистка опорка

  03 Май 2023 23:01ч.

  Това е истинския последовател на рашизма, зомбиран с омраза към цели народи, днес украинци, вчера чеченци, молдованци, естонци, литовци, латвийци, грузинци, вдруги ден - всички запдняци, между които сме и ние българите. Който мрази така нареченият от рашистката пропаганда колективен Запад и западни цивилизационни ценности, мрази и българския народ, защото българите сме един от тези европейски народи. Освен народа, мразите и държавата, щото путьо ни обяви за вражеска държава. Какво правите тогава все още в тази вражеска държава, в която мразите и българският народ?! Пиша ви това, защото май-май това не сте го осъзнали, путонофилите, като последователи на тази идеология, базирана на омразата към всяка инакомислеща култура и цивилизация, отхвърляща историческия ревизионизъм и връщането на правото на силата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Armata

  03 Май 2023 17:00ч.

  Разбира се,че ще отричат!Знаят какъв ще е отговорът на Москва и ,че техните куратори ще ги изоставят много бързо.Очаквйте сирените за въздушна тревога в усрайна да вият доста тези дни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  03 Май 2023 20:25ч.

  Ами западните столици вече се въмущават от този терористичен акт .Даже и Потрошенко и Меркел се изказаха че това не може да се допуска във 21 -век да се убиват действащи президенти Володин призова режимът в Киев да бъде признат за терористична организация и да бъде унищожен Терористичен акт срещу президента е нападение срещу Русия, режимът в Киев трябва да бъде признат за терористична организация, каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин. „Зеленски, давайки заповеди за извършване на терористични атаки, стоеше наравно с други международни терористи. Режимът в Киев днес е не по-малко опасен от Ал Кайда*, Джабхат ан Нусра*, ИДИЛ* (всички са забранени в Руската федерация). Престъпните му методи са очевидни за цялата световна общност: ядрен шантаж, убийства на политически и обществени фигури, саботаж и подкопаване на граждански обекти. Сега има покушение срещу президента на страната ни. Киевският терористичен режим, завладял цяла държава, застрашава сигурността на Русия, Европа и целия свят. Политиците в западните страни, които изпомпват оръжие към режима на Зеленски, трябва да осъзнаят, че са станали не само спонсори, но и преки съучастници на терористични дейности. Не може да има преговори с режима на Зеленски. Ние ще изискваме използването на оръжия, способни да спрат и унищожат терористичния режим в Киев. Источник: https://rusvesna.su/news/1683123097

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  03 Май 2023 17:00ч.

  Е, как иначе... Киев отрича винаги всичко. Но вече всички (и на Запад) разбраха, че Зеленчуковите укронацисти са гадни, подмолни, продажни и лъжливи копелета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HAHA

  03 Май 2023 17:03ч.

  Май Путин са го убили, щом руснаците се умълчаха така. Сега ще изкарат двойник. Нямат друг изход.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смотаната гъска нана

  03 Май 2023 17:05ч.

  Мръсни убийци. Те и за взривяването на Кримския мост така отрекоха. Ако продължават по същия юдотерористичен начин срещу най-голямата ядрена сила на планетата, много скоро ще се свърши с руското дълготърпение, и вече няма да се бие самарът, а магарето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой не е виждал Путин след атаката.

  03 Май 2023 17:10ч.

  Нещо става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уродлив козарски подстрекател

  03 Май 2023 17:21ч.

  Барем да беше изгледал видеата със свалянето. Пък и ти не си говориш с Путин лично всеки ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  03 Май 2023 20:28ч.

  След атаката никой не е виждал наркомана Зеля .Той избяга във Финландия ,но няма да се върне жив от там .Ако ще и марсианците да го пазят .А със укрофашисатката държава вече свършено ,даже и техните господари ще се откажат от нея .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленчуковите укронацисти са гадни, подмолни, продажни и лъжливи копелета!

  03 Май 2023 17:51ч.

  само путиновите рашисти ги привъзхождат в това отношение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Матушка ви

  03 Май 2023 18:07ч.

  най-сетне си намери майстора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на майка ти матката все я възпяваш

  03 Май 2023 18:10ч.

  А ти да не се помисли за безсмъртен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  03 Май 2023 20:18ч.

  А наркоманът Зеля избяга във Финландия и ще остане там до като отмине бурята Държавната дума коментира атаката срещу Кремъл Председателят на Либерално-демократическата партия, ръководителят на комисията по международни отношения на Държавната дума Леонид Слуцки призова за възможно най-твърд отговор на опит за удар по Кремъл . От офиса на Зеленски, който е на турне с финландската обиколка, се чува жалкото бърборене на оправдания и изявления за това, че не е замесен в атаките с дрон срещу Кремъл. Трудно е за вярване, всичко сочи към украинската следа. Целта на планираната терористична акция и покушението срещу президента на Русия очевидно е била да се посее паника сред руснаците в навечерието на Деня на победата. И мерките за сигурност трябва да бъдат засилени по всички флангове. Истината е пред нас! Зеленски и неговата нацистка банда чакат военен трибунал и суровата присъда на историята!“ Источник: https://rusvesna.su/news/1683120930

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бандеровка

  03 Май 2023 22:31ч.

  Руснаците ще коментират, ще се дървят и до там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Синергия от култове към идолите Путьо, Шамана и дървенето:)

  03 Май 2023 23:13ч.

  https://t.me/uniannet/97070

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прозрение

  04 Май 2023 0:56ч.

  За хората на морето, живеещи край Ламанш, най-велик идеал винаги ще бъде Сюркуф – човекът, който съумя да унизи Англия, когато беше владетелка на океаните. Останало е за историята и едно негово брилянтно остроумие. То е от един негов спор с неизвестен англичанин. Англичанинът: „Вие французите се биете за пари, докато ние англичаните – за чест!“ Сюркуф: „Това е вярно, мосю. Всеки се бие за това, което няма.“ Pasted from https://www.burgasnews.com/2023/05/01/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Constantine философ

  04 Май 2023 1:56ч.

  Олигофрените ако си мислят , че ако ликвидират В.В.П. ще победят , жестоко се лъжат. Да се молят на всички богове В.В.П. да живее още 300 години , защото на негово място може да дойде някой наистина по откачен от тях и тогава няма да остане от запада даже пепел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи