Католически архиепископ забрани свето причастие на Нанси Пелоси заради подкрепата й за абортите

Католически архиепископ забрани свето причастие на Нанси Пелоси заради подкрепата й за абортите

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси няма да може повече да се причестява, защото подкрепя правото на аборт и при това при изразяването на тези си възгледи публично се позовава на католическата си вяра, заяви в писмо архиепископът на Сан Франциско Салваторе Кордилеоне, цитирано от Ройтерс.

В отворено писмо на архиепископа, адресирано до Пелоси, и още едно, адресирано към вярващите, се отбелязва, че "през годините становището на Пелоси за абортите е ставало все по-крайно, особено през последните няколко месеца".

Засега няма коментар от канцеларията ѝ.

Решението на архиепископа идва след изтекла по-рано този месец информация за проектостановище на Върховния съд на САЩ, според което решението по делото "Роу срещу Уейд" от 1973 г., узаконило абортите в Щатите, ще бъде отменено.

Кордилеоне заяви, че Пелоси не е откликнала на исканията му да се срещнат в месеците, откакто тя е обещала да направи така, че защитата на абортите да залегне във федералното законодателство на САЩ, след като законодателите в някои консервативни щати въведоха на щатско равнище почти пълна забрана на абортите.

Архиепископът каза, че през април е изпратил лично писмо до Пелоси, в което я е предупредил, че ще ѝ забрани да взима причастие, докато публично не се откаже от подкрепата си за правото на аборт и не спре да се позовава публично в тези си възгледи на католическата си вяра.

В писмото си до вярващите Кордилеоне пише, че "действията му са чисто пастирски, а не политически". "Председателят Пелоси остава наша сестра в Христа", посочва той. "Нейното застъпничество за грижата за бедните и уязвимите буди възхищение у мен."

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • Христо

  21 Май 2022 9:38ч.

  Дачков, правилният израз е "да се причастява"...т.е. да става част от тялото, а не "да взема причастие"...вземането предполага отделяне... Иначе браво на католиците, макар и еретици все още имат зрънца...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  21 Май 2022 12:14ч.

  Да, Нанси "Ходещите Ботуши" Пелози, пропадна жестоко и излезе от Божията милост и започна да вреди на Америка... никакво причастие докато не върне парите (над 200 милиона) и тогава да се изповяда и може да получи индулгенция- кръстницата на американският опадък! Нанси не ти ли липсва Тръмп, все още? Като свърши сладоледа тогава му иди на гости в Мар А Лаго Флорида...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи