Карин Кнайсъл: Западните войски вече са в Украйна

Карин Кнайсъл: Западните войски вече са в Украйна

Войските на западните държави вече са на територията на Украйна, това е всеизвестен факт. Това заяви пред ТАСС бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл в рамките на Световния младежки фестивал. Тя отбеляза, че британските въоръжени сили вече обучават украинските специални части.

„Тези войски вече са там. Шолц призна това, когато каза, че ако изпратим ракети, ще трябва да изпратим германски войски, както направиха британците. Това вече беше признато. Това е публична тайна. не е държавна тайна“, каза Карин Кнайсъл, помолена да коментира изявлението на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на западни военни в Украйна.

Бившият шеф на австрийското външно министерство отбеляза, че британските въоръжени сили вече обучават украинските специални части. „През последните 30 години специалните части бяха важна част от армиите на всички страни от НАТО, защото те обърнаха много внимание на плана за бърз отговор на заплаха в рамките на 48 часа“, каза тя. В същото време Кнайсъл подчерта, че в контекста на конфликта, който се разгърна след началото на специалната военна операция, всички западни планове „за бързо реагиране на специални части са престанали да бъдат актуални, тъй като ситуацията все повече напомня на Първата световна война”. "Армиите на много страни от НАТО просто не са оборудвани за такъв конфликт. Така че цялата подготовка, която те правят през последните десет години от 2014-а насам, не доведе до желания резултат“, добави тя.

По думите ѝ подобни твърдения „водят до много лъжи“. "И когато хората на високи позиции лъжат толкова много, възниква въпросът как да си върнем доверието, как да постигнем някакви споразумения, като споразумение за прекратяване на огъня, възстановяване на отношенията. Мисля, че с всяка нова лъжа това става все по-трудно", - заключи бившият австрийският външен министър.

Френският президент Еманюел Макрон каза на 26 февруари, че на конференция в Париж, на която представители на около 20 западни държави са обсъдили по-нататъшната подкрепа за Украйна в конфликта с Руската федерация, е била повдигната темата за възможното изпращане на сухопътни сили на западните държави в Украйна. По думите му участниците не са постигнали консенсус по тази тема, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще.

След конференцията представители на повечето страни, участващи в срещата, заявиха, че не планират да изпращат войски в Украйна и още повече, че са против участието им във военните действия срещу Русия. Френският външен министър Стефан Сежурне поясни на 27 февруари, че присъствието на западен военен персонал на украинска територия може да е необходимо за предоставяне на определени видове помощ, включително при разминиране на територии и обучение на украински части, но това не означава тяхното участие в конфликта, припомня ТАСС.

Бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл каза още пред ТАСС, че се е преместила в Русия, защото я смята за свободна страна, и има желание да си построи дом в източната част на страната. Тя добави, че вече се чувства като у дома си в Русия. "Чувствам човешка топлина. Учила съм руски, но все още не се чувствам напълно уверена да го говоря", каза тя.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Ами щом е така (какъв чеп дирят там, друг въпрос),

  03 Март 2024 19:20ч.

  редно е бяколко ракети с ЯЗ да "кацнат" в столиците на сии идиоти! Та та почустват и те "радостта" от войната! Пфу@ идиоти недоубити (скоро това ще се промени)! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светла

  03 Март 2024 20:06ч.

  Всички тези идиоти са 50+ и сигурно им е все едно колко още ще живеят . Войната като "светло" бъдеще ли предлагат на нас младите хора ? Някой питал ли ни е искаме ли да умираме? Безумците дават милиарди за смърт , които вземат от джобовете на трудоспособното поколение каквито сме ние и за това трябва да се съобразяват с волята на младото поколение !!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майката на костов

  03 Март 2024 23:31ч.

  Редно е ракети без ЯЗ да кацнат върху Райхстага и британският парламент, само че либералът Путин не става за тази работа! Иначе, това че военнослужещи на гейдържавите, активно участват в бойните действия и биват успешно....анихилирани го знаят и папуасите в Нова Гвинея!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  04 Март 2024 18:41ч.

  България бе приета в ЕС защото автомобилите на европейците вече бяха у нас !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо

  03 Март 2024 19:21ч.

  Аха.Разбрахме.Значи затова руснаците настъпват здраво на фронта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ади

  03 Март 2024 19:23ч.

  Само да не останат завинаги в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  03 Март 2024 19:23ч.

  Значи скоро ще очакваме масови протести на Запад, когато синовете им започнат да ги връщат в ковчези. Ще падат правителства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През она ни работа, само да се не найде луд

  03 Март 2024 19:36ч.

  да дръпне тоталния спусък

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе

  03 Март 2024 23:39ч.

  Личи, си че си човек, който не следи геополитическите процеси! На запад ковчези няма да тръгнат, а в бившите соц. страни. Планира се такива неграмотници като теб да заминат на Източния фронт! Никой на запад не смята да праща свои войски, при положение, че има толкова дебили в Източна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сан Антонио

  04 Март 2024 18:16ч.

  Тц, научиха се да маскират жертвите като инциденти по време на учение далеч от Украйна. Така, че не очаквайте протести на запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карл Наполеонович Хитлеров

  03 Март 2024 19:24ч.

  Щом западните войски вече са на територията на т.нар. "Украйна" - тоест на руска територия - ще ги сполети същата нерадостна съдба, която връхлетя шведските войски на Карл XII /през 18 век/, френските войски на Наполеон Бонапарт /през 19 век/ и немските войски на Адолф Хитлер /през 20 век/. Историята има неприятното качество да се повтаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нагъл фашист недоубит

  03 Март 2024 19:25ч.

  Сценарии за терор? Германският военен министър Писториус: в рамките на изтеклия запис офицерите са обсъждали сценарии, а не планове - https://vz.ru/news/2024/3/3/1256298.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  04 Март 2024 15:51ч.

  Сценарият е идея за план .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да добавим,

  03 Март 2024 19:38ч.

  че при Бердичи се спихнаха още два абрамса чудо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-накрая една "позитивна" новина

  03 Март 2024 20:02ч.

  Ще има трета световна война. Ще има загинали, най-вероятно много, заради алчността на западналите страни, които не могат да продължават с лъжите своите народи. Очаква се тези западни държави, както винаги да изпратят чужди граждани от свое име да загиват на фронта. Третата световна, едва ли ще е успешна, за който и да е. Време е България да се отдръпне от участието си в братоубийствената насъсквана война и да спаси повече хора, както е правила винаги. Крайно време е, хората които говорят от името на България, да са българи по националност, по самосъзнание и да не са предавали християнската си вяра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  05 Март 2024 9:31ч.

  неможе да се откаже от участие, ако самия народ продължава да дарява държавата и теротирията си на чужди държави! Имаш 6-7 военни бази само на САЩ в България, нещо да не ти е ясно??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  03 Март 2024 20:04ч.

  Не знам само дали западните говеда осъзнават, че по някое време ще останат без военна техника, амуниции и войска ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опаа, значи Макрон ще оправдава загубите с призива за войски в Укр

  03 Март 2024 23:03ч.

  Изявлението на Макрон все повече се избистря - понеже от самото начало има войски от разни спецчасти на Запада и падат възнак жертви на Запада, и вече вероятно са много, и навярно близките на военните и на живите и на убитите се гневят от безумието - война в 2024 г. от цивилизацията, та Макрон оправдава тез жертви с нуждата да се спре Русия и каква ужасна заплаха е Русия за Франция... Срам, позор и трагикомедия. Най-голямата заплаха са..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-голямата заплаха за Франция, Германия ... не е Русия, а пълчищата мигранти

  03 Март 2024 23:11ч.

  И най-вече криворазбраната ТОЛЕРАНТНОСТ към навлеците от други чужди култури, нрави, навици, религии и възпитание. Хора, говори се, че тази паплач дето ни ги плащат със самолетите и ги разтоварват в София и Пловдив - СЕ ПУСКА НА СВОБОДЕН РЕЖИМ из двата града. Искали им само да посочат ... адрес, на който ще живеят! А идват само млади 20-30 годишни мъже. Района около джамията и халите в чудната ни столица ставал все по-гъсто мургав. Какво са договорили временно "гепилите властта" (по Киро от записа) подлогите нагаждачи, не казват истината за опасна среда у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vitory

  03 Март 2024 23:26ч.

  Айде, бе, а защо руски самолети прелитат непрестанно във вуздушното пространство над Естония, над Черно море също. Добре че френските Миражи са ги шътнали набързо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекар

  03 Март 2024 23:36ч.

  Маймунка пий си хапчетата редовно и си лягай рано в панелката на баба ти. Когато дойде руската армия тук ще те събудим да хвърляш цветя пред танковете, понеже за най-кухите като теб няма да има място по колесниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ти нормален ли си, бе ?!

  03 Март 2024 23:49ч.

  Явно четеш единствено българските сайтове. Пий си хапчетата ти, също като Путин !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато дойде руската армия тук

  03 Март 2024 23:47ч.

  кога това бе, холоп?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Санчо

  04 Март 2024 9:33ч.

  Как кога бре, и да знаеш какво ще направиш а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Ганьо

  04 Март 2024 4:34ч.

  Не всички на запад са идиоти като Бай Даню.Има и човеци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи