Калоян Паргов: Изпълнихме дълга си към паметта на Стефан Данаилов

Калоян Паргов: Изпълнихме дълга си към паметта на Стефан Данаилов

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изпълнихме дълга си към паметта на Стефан Данаилов. В деня, в който се прощавахме с Ламбо, се ангажирахме да съхраним спомена за големия артист и преподавател като кръстим на негово име обект в столицата. Почти три години по-късно това вече е факт. Това каза Калоян Паргов след като Столичният общински съвет единодушно реши в кв. „Лозенец“ да има градина „проф. Стефан Данаилов“.

Паргов, който е член на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие на СОС, е инициатор и един от вносителите на гласувания от общинските съветници доклад. Той изрази благодарност към колегите си Малина Едрева и Веселин Калановски, който също са станали вносители, независимо от политическата си принадлежност и са отдали заслуженото уважение към личността на Стефан Данаилов.

„Удовлетворен съм, че успяхме да осъществим идеята, която се роди в разговорите ни с близките на Ламбо, да има градина, кръстена на негово име в близост до дома, където живееше и работеше със своите студенти през последните години“, обясни Паргов.

По думите му следващата стъпка за съхраняването на паметта за легендата на българския театър и кино е да бъде изработен и поставен негов барелеф или бюст-паметник на подходящо място в столицата.

„Мастера, както го наричаха неговите възпитаници, бе истински народен будител, стожер на българската култура и неин посланик извън пределите на България. А като социалист не мога да не отбележа, че проф. Данаилов бе истински стълб за нашата партия“, каза в заключение Калоян Паргов.

 

Източник: bspsf.bg

 

 

Коментари

  • Да бяхте изпълнили дългът си към България

    27 Окт 2022 16:10ч.

    Чака ви Втори Нараден съд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    27 Окт 2022 17:05ч.

    Браво Паргов, браво! Кръстихте градинка на името на Стефан Данаилов и улица, с дължина километър на името на Джеймс Пардю. Вие от СОС българи ли сте или украинци, според флага, веещ се на ул. "Московска" 33?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    27 Окт 2022 20:27ч.

    Стефан Данаилов обърна конгреса на Б$П в полза на НАТО-то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политическите амбиции на Калоян Паргов не тръгват от левицата, защото през 2001 г. е пазил ред за регистрацията на Обединени земеделски сили на Яне Янев и покойния вече Милан Дренчев пред ЦИК.

    27 Окт 2022 20:31ч.

    Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2013/10/25/bivsh-kadyr-na-iane-ianev-iska-da-e-shef-v-bsp.203981

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи