К. Вигенин: Армията ни не трябва да е зависима от руски доставки

К. Вигенин: Армията ни не трябва да е зависима от руски доставки
"НАТО не замрази напълно отношенията си с Русия, а само военното сътрудничество. Остава политическият формат на сътрудничеството на ниво посланици", коментира министърът на външните работи Кристиан Вигенин.
<p>&quot;В практически план това не означава, че България трябва да спре използването на руската техника, която е на въоръжение в момента. Тази стъпка на НАТО няма да доведе до намаляване на боеспособността на Българската армия&quot;, обясни той.</p> <p>&quot;Трябва да успокоим гражданите, че не вървим към някакъв сблъсък с Русия. НАТО взема мерки, за да гарантира сигурността на страните по източния фланг на Алианса.</p> <p>Нашите оценки не говорят за повишена заплаха за сигурността на България от страна на Русия.</p> <p>Руските самолети не нарушават въздушното пространство на България, но предизвикват ответни мерки от страна на НАТО&quot;, посочи външният министър.</p> <p>По думите му много скоро България трябва да вземе решение как ще организира Военновъздушните сили оттук-нататък.</p> <p>&quot;Ако зависи от мен, бих казал, че трябва да вървим към купуване на нов тип изтребители, към по-висока степен на независимост на българската армия от руски доставки. Решението е забавено не от сегашното, а от предишното правителство&quot;, заяви Вигенин.</p> <p>&quot;Ако НАТО прецени, че в бъдеще Русия представлява заплаха за Алианса и за неговите членки, ще трябва да предприеме необходимите стъпки. Тези стъпки обаче не трябва да водят до ескалация на напрежението&quot;, каза министърът.</p> <p>По думите му не трябва да има трето ниво санкции срещу Русия, а ако те бъдат наложени, не трябва да бъдат такива, че да навредят повече на Европейския съюз, отколкото на Русия.</p> <p>&quot;В политиката няма само черно и бяло, а различни нюанси. Ние трябва да провеждаме такава политика, която да гарантира в максимална степен сигурността на България&quot;, заяви още Кристиан Вигенин.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Hunter Douglas

    03 Апр 2014 16:29ч.

    Тъжно е, че 25 години след разпадането на СССР Запада не е преустановил Студената война. Превратът в Украйна за пореден път изкара наяве гнусните методи на „хуманния\&quot;, „цивилизован\&quot; и „демократичен\&quot; Запад. Западният империализъм и милитаризъм са толкова крещящо очевидни, че само политици и нечестни или умопомрачени хора могат да го отричат. Русия е като обетована земя за Запада, която той се опитва да завладее вече над два века: Наполеон, Хитлер, а сега това се готвят да направят англоговорящите, под водачеството на тъмните сили на евроамериканския корпоративен бизнес. Мотивацията е все същата - патологичния стремеж към световно господство. Страхът, че някой друг, а не западняците, ще употреби десетина процента от ограничения световен ресурс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е практически без армия,

    03 Апр 2014 16:56ч.

    така, че каквото и да се направи, добро или лошо, то няма да се отрази върху нейната боеспособност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моника

    03 Апр 2014 19:38ч.

    За каква армия говори това недоразумение,седнало в стола на министър на външните работи,беспорен лакей на западните си господари.България няма армия за пръв път в 1330 годишната си история.И това е резултат от ,работата на подобни \&quot;нарциси\&quot;,докопали се или настанени във властта и управление.Горката ни държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Udldjfm

    03 Апр 2014 22:56ч.

    Вчерашния коментар на министъра за Боко бе,че си сменил позицията три пъти за деня.\&quot;..армията ни не трябва да е зявисима от руски доставки\&quot;твърди министъра днес.Вижте изказване от вчера..\&quot;ще продължаваме да разчитаме на Русия за Миговете\&quot;.... Този е бетер Боко. Вижте изказванията на Паси и пастирката и преценете не живеем ли в луда държава и как ни навират зорлем в ненавист и война с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи