Йотова: БСП може да стане инициатор за предсрочни избори

Йотова: БСП може да стане инициатор за предсрочни избори
"Много сериозна загуба за БСП. Ще изчакаме резултатите и като сериозни хора ще трябва да си направим сериозните изводи", каза пред БНТ евродепутатът Илияна Йотова.
<p>По думите й в случая не е най-важна отговорността, а защо се получи този резултат. &quot;Той бе неочакван за мнозина. Имахме други представи за това как се развива нашата кампания. Трябва да се видят грешките. Очевидно е, че има проблем. Трябва да се види къде е. Ще дойде ден и за отговорността&quot;, подчерта Йотова.&nbsp;</p> <p>&quot;Очевидно&nbsp;твърдото ядро на БСП е отишло да гласува. Даваме си сметка, че вотът в лявото беше разделен и това нямаше как да не окаже влияние. Доста от избирателите ни не успяха да разберат това разделение и не отидоха да гласуват, посочи Йотова.&nbsp;</p> <p>Говорейки за предсрочни избори, тя каза, че ако се погледнат резултатите от вота, политическата картина не е много променена.&nbsp;<br /> Нито процентите на ГЕРБ са толкова големи, за да създадат мнозинство, нито виждам стабилна коалиционна формула в останалите партии.&nbsp;</p> <p>&quot;Предсрочните избори не са заплаха за нас. Може би ние ще станем инициатори за тях&quot;, подчерта тя.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Диана

    26 Май 2014 16:35ч.

    Ок, ГЕРБ победи. Но как. Приемам, че може да води с 3-4%, но с 13 е равносилно на купени гласове и фалшифицирани протоколи. Това което се случва е толкова очевадно - ГЕРБ вземат 7 мандата, Реформаторския блок - 1, БСП и ДПС общо 8, паритет. Тиквата сега вече може да крещи с цяло гърло, че е победил... Станишев. ГЕРБ пак направиха показно как се купуват гласове. Толкова е очевадни изводи... на гърба на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • V

    26 Май 2014 17:13ч.

    Нека има предсрочни парламентарни избори! Този народ си заслужава съдбата.Липса на каквато и да е социална политика,икономика със затихващи функции,безработица,образование за подготовка на овчари и отглеждане на картофи и каквото му хрумне на Бойко! И нека Бойко управлява,докато не уври главата на този прост народ и го изгони с камъни и дървета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • georgieff/vienna

    26 Май 2014 17:14ч.

    to Diana: dear me, you might speak what you want but in spite of all GERB*s on the top! peace...!peace!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    26 Май 2014 17:58ч.

    Народът гласува като с SMS на реалити шоу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    26 Май 2014 18:13ч.

    Дианчето, като една червена бабуша, говори за купуване на гласове, но не обяснява за Бобов Дол , за Костинброд, за новия ИК, пълен потрес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българите бавно ,но сигурно,Одесняват,не Олевяват!това показват изборите

    26 Май 2014 19:05ч.

    значи НЕ Е далеч деня в който ще се появят НОРМАЛНИ десни политически Субекти....не фалшиви такива ,като ББ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пишман депутат

    27 Май 2014 5:48ч.

    Илиянка яде достатъчно. Да вземе да се оттегли, че още един мандат в Брюксел и ще трябва с товарен самолет да я докарват псевдосоциалистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Май 2014 7:42ч.

    Стига с тази кампания! Отворете си очите за реалностите! Никой не се интересува от кампаниите на никоя политическа партия. Мнозина си изключват телевизорите като започнат примитивните агитации. Българите са смазани от 25 год. \&quot;демокрация\&quot;, в която добре се чувстват единствено добралите се до властта и преживяващите от държавна субсидия политикани. В коя нормална държава съществуват 300 и не знам си колко партии? Много ли акъл трябва, за да се вземат съответните мерки за рязко ограничаване броя на партиите до 3-4? 70% от хората отказаха да гласуват, защото осъзнават, че от европейските избори за тях не следва нищо. Единствените, които имат интерес, са поредните галеници на партиите, които са мотивирани от петцифрената заплата в евро. Ако бяхте държавници, а не политици еднодневки, щяхте да създадете социален ред, при който хората да могат са живеят нормално от плодовете на труда си, а не в 21 в. да водят борба за биологическо оцеляване! А такива като Йотова, които нямат нищо общо с лявата идея, довършиха Столетницата и дори не си дават сметка нито за това, нито за отвращението, което будят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи