Израелският премиер се оказа на тайна мисия в Москва

Израелският премиер се оказа на тайна мисия в Москва

Снимка: "Аарец"

"Премиерът на Израел Нафтали Бенет е на тайна мисия в Москва", съобщиха в събота израелски медии. Израел е сред страните, които все още не са наложили санкции срещу Русия заради ситуацията около Украйна, посочва ТАСС.

Срещата е продължила близо три часа, съобщава израелският в. "Аарец". Белият дом е бил предварително уведомен за нея и подкрепя усилията на Израел да посредничи за прекратяване на огъня. В делегацията на Бенет са включени роденият в Украйна министър Зеев Елкин, както и съветникът по националната сигурност Еял Хулата.

ТАСС съобщи междувременно, че руският президент Владимир Путин и израелският премиер Нафтали Бенет са обсъдили различни аспекти на ситуацията в Украйна в Кремъл в събота. „Президентът на Руската федерация Владимир Путин проведе разговори с Нафтали Бенет, по време на които бяха обсъдени различни аспекти на ситуацията в Украйна в контекста на специалната военна операция на Русия за защита на Донбас“, се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл.

От началото на специалната военна операция на Руската федерация за защита на Донбас Путин и Бенет са разговаряли два пъти по телефона - на 27 февруари и 2 март, добавя ТАСС. Както съобщи пресслужбата на Кремъл, в първия от тези разговори министър-председателят на Израел е предложил посредническите услуги на своята страна „за да спре военните действия“. Във втория разговор Бенет „изрази някои съображения“ по украинска тема, "предвид последните контакти с лидерите на редица държави". 

На 2 март Бенет съобщи и за телефонен разговор с украинския президент Владимир Зеленски. Израел е сред страните, които все още не са наложили санкции срещу Русия заради ситуацията около Украйна.

Според коментар в изданието "Аксиос", това е крайно необичайна стъпка за Бенет, който в последните дни посредничи между Путин и Зеленски за прекратяване на огъня. Бенет е избрал да пътува по време на Шабат - периодът от петък вечер до събота вечер, в който евреите не работят и спазват редица забрани. Негов говорител е обяснил, че премиерът е пътувал в нарушение на Шабат, тъй като подобни изключения са позволени, когато става дума за спасяване на човешки живот, уточнява "Аарец".

Военното министерство на Израел е наложило ембарго над новината за посещението на Нафтали Бенет в руската столица, но говорител на Кремъл е съобщил за срещата, предава още "Аксиос".

 

Източници: "Сега", ТАСС, "Аарец"

Коментари

  • рукола

    05 Март 2022 20:50ч.

    Включиха и нафталина по Шабат? ... някой е напълнил гащаците ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В никаъв случай не влизайте в повече в сайта Голоса! Данните ви ще бъдат записани и вкарани в архивите на ГРУ.

    06 Март 2022 2:28ч.

    И ако вместо атомна война България бъде освободена от Путин, с всеки ще постъпят според изготвения в ГРУ профил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курти

    05 Март 2022 20:56ч.

    Както и предполагах. Преговори ще има$$$$ Мирът се пече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    05 Март 2022 21:04ч.

    Излязоха оценки колко е завлякъл запада от Украйна./разбирай едни по така/Оценки на американски и руски експерти.И в двата случая 100ци милиарди долари.Украйна не е бедна страна.Беден е народа.Нямам и на идея колко са външните и дългове но кой ще ги плаща.А инвестициите които са западни 50% и те горят? Другите 50% колкото и да е странно са руски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Азарев, бивш министър-председател преди фашисткия преврат от 2014 г.

    06 Март 2022 3:15ч.

    Вчера съобщи в предаването "Голямата игра" на 1-ви канал, че само за последните 8 г. Украйна е направила държавен дълг от $50 млрд, а налице - нищо построено! Също като в България. 50% от държавния бюджет на Украйна се финансира изключително с външен дълг. Звучи ми познато... Държавният им резерв от храни и горива е бил празен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Март 2022 21:17ч.

    Путин им намекна, току що ако продължават така им слага хикс на държавата. https://www.facebook.com/todorenergy/videos/1602232373481018/?t=27

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кого ще изние? Евреите като Хитлер?

    05 Март 2022 21:22ч.

    Или украинците като Сталин? Не се разбра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той си знай кого

    05 Март 2022 22:44ч.

    В клипа става дума за Украйна, че ония сами си затриват държавата. По-интересно е какво пише за Израел в статията на Путин за Украйна от миналата година. Ако продължават да настройват украинците срещу Русия, ще загубят собствената си държава. Тъй като евреите са автори на украинския проект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той си знай кого

    05 Март 2022 22:47ч.

    И еврейския премиер тука счупи наглометъра. Тоя, който създаде кризата, иска да посредничи и да я урежда. И да помага. А за иранската ядрена програма не са си говорили, ама хич. Евреите като преговорен похват прилагат Украйна и изключване на Русия отвсякъде,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той си знай кого

    05 Март 2022 22:48ч.

    а руснаците си разгърнаха триадата, проведоха учения на флота в източно средиземно море и на авиацията в югозападна Сирия - Голанските възвишения. Демек, една бомба ви трябва, и тя е на една ръка разстояние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той си знай кого

    05 Март 2022 22:51ч.

    Това обаче са много тайни работи! Официално Русия и Израел не са в конфликт, макар че неофициално са от 10+ години. Войната в Сирия беше част от него. Сега са на една крачка да затрият света, обаче пак официално не са в конфликт. Ако някой тръгне да ги обяснява тия неща - антисемит и с него е свършено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той си знай кого

    05 Март 2022 23:31ч.

    Агента от Аксиос се казва Барак Равид, редовно го четем. В статията му пише, че са обсъждали иранската ядрена програма и преговорите във Виена, но на български това отпада поради маловажност. Предполага се, че в Германия ще се срещне с Блинкин, който днес е бил в Полша. Напънала се планината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола

    05 Март 2022 21:43ч.

    „Азов" в Мариупол са взривили сграда с 200 души (!!), за да спрат евакуацията. Там, както казах, ще е най-кърваво.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    05 Март 2022 22:55ч.

    Мое се кръстиш и рукола и маруля, все тая... явно си умирате психодесните да затворите сайта, ама нъцки ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекси

    05 Март 2022 22:09ч.

    Mалка корекция: Сабат е на 15 Нисан, който е на Съботата след пъвото пълнолуние след пролетното Равноденствие (Vernal Equinox ) – всички претендират, че Равноденствие е на 20 Март (остава неясно кога е 20 Март - но това е друг проблем). Така че, не е голяма работа, ако този наш човек пътува на дипломатеска мисия сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    05 Март 2022 22:44ч.

    Ха ха ха, вгледайте се внимателно в снимката! В средата над масата как са подредени и симетрични чертите от шарката на стената..... нези или са били в отделни помещения или на 20 метра един от друг!!! Путлер не се среща с живи хора, които не са били поне 3 седмици под карантина в одиночки. Голям смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rusnak

    05 Март 2022 22:49ч.

    Къде ви облъчват такива малоумни тъпанари с претенции да сте умнокрасиви???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не е рисуван филм цялата работа

    06 Март 2022 0:28ч.

    както разправяхте за руските ракети по едно време?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето малко документация

    05 Март 2022 22:52ч.

    https://michael-mannheimer.net/wp-content/uploads/2022/03/Naidenova_Ent-Nazi-Fizierung-der-Ukraine-1.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    05 Март 2022 23:06ч.

    Наистина странно беше мълчанието на Израел за нацистките символи и култът към Бандера, избил маса евреи, но още по-странно беше мълчанието на нашето дружество Шалом, което иначе вдига шум до небесата за един Луков марш например и обявяваше всеки, който каже нещо по-така за евреите за антисемит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди няколко дни

    06 Март 2022 3:27ч.

    от Шалом изразиха подкрепа за Украйна. Разбирай - подкрепа на Шалом за ционистите в Украйна, командори на безмозъчните животни нацисти и фашисти, които вярно служат на ционистите и прииждат от Европа и Африка (200 черни главорези от Нигерия, където шета Боко Харам, щели да се включат във фашистките части). Главорезите получават оръжие и паспорти за Украйна = за ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-по памет

    05 Март 2022 23:07ч.

    В Украйна има поне 15 000 евреи.Сега когато националистите са безконтролни това е смъртно опасно за тях.Бандера е нац. герой в Урайна,но е отговорен за смърта на хиляди евреи.На какво ли са способни наследниците му?Израел може би е наясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адвокат

    06 Март 2022 0:45ч.

    Ако на Исраел им пукаше за обикновените евреи,или за съвременните нацисти, нямаше да разпали тази война чрез проксито си САЩ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да споменем само

    06 Март 2022 0:25ч.

    че срещата се оказа съгласувана със САЩ, Франция и Германия (интересно защо не с Британия) и след 3-часа разговори Бенет заминал за Германия за разговори с Шолц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    06 Март 2022 0:26ч.

    По разбираеми причини евреите си имат сигнална система за взаимно разпознаване, както и за опасност, а са и със свръхразвито чувство за солидарност помежду си, до степен на колективен ум, подобно на пчелния рояк. Добавете и виртуозните им умения в шпионажа и не ги мислете. „Той си Знай Кого“ е доста напред с материала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С послание за мир хиляди по света подкрепиха Украйна

    06 Март 2022 1:24ч.

    Антивоенни протести имаше и във Франкфурт, Вилнюс, Лион, Братислава, Лисабон, Лондон, Сеул, Джакарта и други. Прага: https://www.dnevnik.bg/photos/2022/03/05/4320096_snimka_na_denia_s_poslanie_za_mir_hiliadi_po_sveta/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прага

    06 Март 2022 1:24ч.

    https://www.dnevnik.bg/photos/2022/03/05/4320096_snimka_na_denia_s_poslanie_za_mir_hiliadi_po_sveta/?pic=3

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тбилиси, Грузия

    06 Март 2022 1:26ч.

    Откакто започна войната грузинците протестират всеки ден! https://www.dnevnik.bg/photos/2022/03/05/4320096_snimka_na_denia_s_poslanie_za_mir_hiliadi_po_sveta/?pic=5

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тбилиси, Грузия

    06 Март 2022 1:26ч.

    https://www.dnevnik.bg/photos/2022/03/05/4320096_snimka_na_denia_s_poslanie_za_mir_hiliadi_po_sveta/?pic=4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да медийните промивки на мозъци

    06 Март 2022 3:35ч.

    са 24-часови по всичките масови телевизии, радиостанции и електронни стени, които притежание на световната финансово-корпоративна мафия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жертва на агресията на колективния запад е руският народ в Украйна и в Русия.

    06 Март 2022 3:51ч.

    А също така жертви на агресията на запада са и българският, и другите славянски, православни и братски народи на руския народ. Българският народ изрази своята обич към Русия и руския народ на трети март, като развя руски знамена. В Белград сърбите на многохиляден митинг развяха руски знамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито на руснаците - новите китайци:)

    06 Март 2022 1:28ч.

    Путин направи от Русия за десетилетия напред мръсна дума за цивилизования свят и на практика - 23-а провинция на Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "красивата Лена Бориславова"

    06 Март 2022 11:09ч.

    По мръсна дума от "цивилизования свят" няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демонстрация в Рим в подкрепа на Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС

    06 Март 2022 1:37ч.

    https://static.bnr.bg/gallery/cr/77c37cd5e30d0dbbcc4c22c47847873f.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демонстрация в Лодз, Полша срещу руската инвазия в Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС

    06 Март 2022 1:48ч.

    https://static.bnr.bg/gallery/cr/111826f58653eddb9ef41f0ea344a051.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протест в Париж срещу руската инвазия в Украйна

    06 Март 2022 1:50ч.

    https://static.bnr.bg/gallery/cr/medium/4fe1e58005b0324371f274fda9997292.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последният оцелял прокурор от Нюрнбергския процес казва, че Владимир Путин трябва да бъде "зад решетките"

    06 Март 2022 2:12ч.

    Руснаците са взривили масов гроб на 33 хил жертви от ВСВ: https://www.mirror.co.uk/news/world-news/last-surviving-nuremberg-trials-prosecutor-26389664

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очаквам Путин да започне да гори книги

    06 Март 2022 2:16ч.

    Световноизвестни руски писатели направиха обръщение, подкрепено от награждавани автори от цял свят, сред които петима нобелови лауреати за литература към всеки, който знае руски език да говори истината за войната. https://voxeurop.eu/de/skipputin-ukriaine-den-russen-wahrheit-russische-aggression-sagen/?fbclid=IwAR1p8cKrqdS_2abXb3lh7WEbCzBtE-4xlZUlb8jj__611JCtELR0ab8Omqs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    06 Март 2022 2:17ч.

    Днес руският език се използва от руската държава, за да разпалва омраза и да легитимира позорната война срещу Украйна. Официалните медии крият мащаба на агресията. Руският народ е захранван с лъжи от много години. Независимите източници на информация са почти напълно унищожени. Опозицията е принудена да мълчи. Държавната пропагандна машина работи с всички сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие говорите руски. Това е важно. Моля, използвайте всички комуникационни канали. Телефон. Месинджър. Email

    06 Март 2022 2:19ч.

    Днес е важно до руските граждани да стигне истината за руската агресия в Украйна. За страданията и загубите на украинския народ. За цивилните жертви, които бяха нападнати и убити. За опасността за целия европейски континент. И вероятно за цялото човечество с оглед на ядрената заплаха. Тази престъпна война трябва да бъде спряна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Агресията е на САЩ, нато и ЕС към Русия

    06 Март 2022 3:49ч.

    Жертва на агресията на колективния запад е руският народ в Украйна и в Русия. А също така жертви на агресията на запада са и българският, и другите славянски, православни и братски народи на руския народ. Българският народ изрази своята обич към Русия и руския народ на трети март, като развя руски знамена. В Белград сърбите на многохиляден митинг развяха руски знамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашисти От Цял Свят, Обединявайте Се Под Пинеходата На Новия Фюрер Путин ( Путин Носи Специални Обувки - Пинеходи С 15 См Токове)

    06 Март 2022 17:47ч.

    А митинга в Сърбия беше организиран от членове на крайно дясно националистическо движението "Образ", мотористи от мотоклуб "Нощни вълци Сърбия", представители на уж патриотичните движения, а по същност - националсоциалиситически и откровено фашистки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците напредват към Киев – превзеха… психиатрична болница в Бодрянка, Украйна

    06 Март 2022 2:24ч.

    Руските сили са поели контрола върху психиатрична болница в украинския град Бородянка в района на Киев, съобщи Ройтерс. В клиниката има 670 пациенти, заяви областният управител Олексий Кулеба. Очаква се 671 пациент Вова Путин "Великий". https://frognews.bg/novini/rusnatsite-prevzeha-psihiatrichna-klinika-ukraina.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко от персонала и пациентите са оцелели?

    06 Март 2022 2:31ч.

    Има ли информация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    06 Март 2022 7:22ч.

    Работата става сериозна. Евреите са патили много и имат навика да се грижат за хората си. Израелският Премиер е на седнал на малката масичка за приятели. Не е там за лошо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    06 Март 2022 8:02ч.

    Алооооу, оня с протестити... дай България или бай шоршо свършва с теб ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи