Израел вика посланиците на страните, подкрепили членство на Палестина в ООН, за да протестира

Израел вика посланиците на страните, подкрепили членство на Палестина в ООН, за да протестира

Израелското външно министерство обяви, че ще извика днес посланиците на страните от Съвета за сигурност на ООН, които подкрепиха предложението Палестина да стане пълноправен член на ООН, предаде Франс прес. "Посланиците на Франция, Япония, Южна Корея, Малта, Словакия и Еквадор ще бъде извикани утре и ще им бъде изразено" недоволството на Израел по този въпрос, се казва във вчерашно изявление на външното министерство в социалната мрежа "Екс". До посолствата на страните, подкрепили предложението, ще бъде адресиран и протест.

Според израелското външно министерство текстът на протеста ще бъде следният: "Политически жест към палестинците и призив за признаването на палестинска държава, шест месеца след клането на 7 октомври, е награда за тероризма".

"Израел няма да приеме създаването на терористична държава, която създава риск за израелските граждани", заяви израелското министерство.

Проекторезолюция, предлагаща пълноправно членство за Палестина, бе отхвърлена от Съвета за сигурност на ООН на гласуване в четвъртък, след като Съединените щати ѝ наложиха вето.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • lAI

    21 Апр 2024 10:05ч.

    Тези много са си повярвали. Без американците са изтрити от картата. САЩ губят позиции и съдбата на Израел е неясна. Биби е в истерия. Без войни и конфликти пада от власт и го чака килията. С тази своя стъпка Израел още повече губи партньори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има разлика

    21 Апр 2024 11:53ч.

    Прави разлика между народа на Израел, който е пръснат по целия свят и шепа хора, нарекли себе си ционисти, които са създали с помощта на запада, както спомена, държава със заглавието "Израел". Да, в тази държава има и истински израелтяни, но не всички са чистокръвни израелтяни. Както в Англия има разни "българи", които правят золуми, ама много от тях не са от българска народност, но са с българско гражданство. Правиш разлика, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Апр 2024 17:56ч.

    Спират им шекелите и ще ги запознаят с Талмуда и Тората !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Апр 2024 10:34ч.

    Кликата на Биби си повярва, че благодарение на тях, Земята все още се върти! :) Наглостта и цинизмът на посланика им в ООН е всеизвестна, тя просто продължава цинизмът, наглостта и безочието на правителството на Биби (скъп приятел на ББ). Всеки си получава заслуженото, рано или по-късно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи