Израел ще спре да издава визи на представители на ООН заради позицията на генералния секретар. Иска Гутериш да се извини или да подаде оставка

Израел ще спре да издава визи на представители на ООН заради позицията на генералния секретар. Иска Гутериш да се извини или да подаде оставка

Израел ще откаже визи на представители на ООН заради позицията на генералния секретар Антонио Гутериш относно палестинско-израелския конфликт. Това заяви постоянният представител на еврейската държава в световната организация Гилад Ердан. Той призова Гутериш да се извини незабавно или да подаде оставка, съобщава ТАСС. 

„Заради изявленията му (Гутериш) ще откажем да издадем визи на представители на ООН“, каза Ердан по армейското радио Galei Tzahal.

Постоянният представител на Израел в ООН Гилад Ердан призова генералния секретар на световната организация Антониу Гутериш да напусне поста си. Той твърди, че позицията на генералния секретар на ООН по палестинско-израелския конфликт не му позволява да заема тази длъжност. 

"Генералният секретар на ООН, който проявява неразбиране за кампанията на масово убийство на деца, жени и възрастни хора, не е годен да ръководи ООН. Призовавам го да подаде оставка незабавно", написа Ердан на страницата си в социалната мрежа X ( по-рано Twitter).

На свой ред израелският външен министър Ели Коен, който във вторник взе участие в открит дебат в Съвета за сигурност на ООН относно ситуацията в Близкия изток, заяви, че с оглед на настоящата ескалация на палестинско-израелския конфликт отказва лични срещи с Гутериш. По време на речта си той разкритикува генералния секретар на ООН и заяви, че организацията ще се изправи пред "най-мрачните времена" в своята история, ако световната общност не подкрепи сега Израел в борбата му срещу палестинските радикали от Хамас.

По-късно Ердан заяви пред репортери в ООН, че подкрепя решението на Коен. Израелският пратеник заяви, че през трите си години в централата на ООН в Ню Йорк е "усетил пристрастието на генералния секретар" по палестинско-израелския въпрос. "Говоренето на празни думи не е достатъчно. На него [Гутериш] не му пука. Наистина не му пука за страданията на израелските цивилни граждани", заяви израелският дипломат.

Посланикът обясни, че особено възмутителни за Израел са забележките на Гутериш по време на дебата в Съвета за сигурност  във вторник, когато той отбеляза, че нападението на Хамас срещу Израел "не е станало във вакуум". "Това е нещо неразбираемо за всяко достойно човешко същество и за всеки един от нас. Г-н генерален секретар, ООН е създадена, за да предотвратява жестокости като варварските зверства, извършени от Хамас срещу Израел. Но ООН се проваля, а Вие, г-н генерален секретар, сте загубили всякакъв морал и безпристрастност", заяви Ердан.

Според израелския посланик с изявленията си генералният секретар на ООН всъщност "оправдава тероризма" и "разпространява кръвна клевета" срещу Израел. Той отново призова Гутериш да се извини незабавно или да подаде оставка. "В противен случай няма причина тази сграда [централата на ООН] да съществува, тази сграда е създадена, за да предотвратява зверства", заяви израелският посланик в световната организация Гилад Ердан.

По-рано Антониу Гутериш отправи остри критики срещу атаките на Израел срещу ивицата Газа, които се извършват в отговор на нападението на палестинското ислямистко движение Хамас срещу еврейската държава от 7 октомври. Генералният секретар на ООН каза, че при атаките срещу ивицата Газа са допуснати "очевидни нарушения на международното хуманитарно право" и ги определи като "колективно наказание" за палестинците. В своя реч генералният секретар на ООН каза още, че е "важно да се признае също, че нападенията на Хамас не се случиха във вакуум. Палестинският народ беше подложен на 56 години задушаваща окупация".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Тия тъпанари напълно са се самозабравили,

    25 Окт 2023 9:58ч.

    с методи от Стария Завет ги чака пътеката до кривата круша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Международен бойкот и санкции срещу израелската държава на апартейд

    25 Окт 2023 13:56ч.

    Израел да върне Голанските възвишения на Сирия и заграбените палестински територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    25 Окт 2023 21:02ч.

    Техните методи не са "методи от Стария завет"! Според Библията - "...душа за душа, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога. (Каквато вреда някой направи на ближния си, със същото да му се отплати)", но тези психопати не изтрепаха реципрочно 1400 палестинци, а 3,5 пъти повече! Съотношението на убитите палестински деца спрямо убитите израелски деца пък е в десетки пъти повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Окт 2023 21:42ч.

    Това са реалните господари на планетата за сега ! Първият виновен се казва Рамзес III- ти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    25 Окт 2023 10:04ч.

    Ха-ха,наглостта и безочието на еврейчетата наистина "сцепват мрака"!Каква ирония-позицията на Израел за конфликта в Газа е абсолютно идентична с тази на Зеленски в Украйна-демек "ние сме единствено правите и който не ни подкрепя е архивраг и предател на т.нар.цивилизован и демократичен свят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    25 Окт 2023 10:04ч.

    Тия верно не знаят къде се намират. Ало, вие сте големи колкото пернишки окръг, много лесно може да изчезнете ако се дървите на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕПМ бе

    25 Окт 2023 10:09ч.

    Някой тия взема ли ги на сериозно още? Сиктир им на самочувствието, айде да не споменавам още нещо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    25 Окт 2023 10:10ч.

    Какъв психопат трябва да, за да избиваш стотици хора, включително пеленачета, ежедневно и да смяташ, че целия свят трябва да го е грижа само за израелтяните? Тези клоуни ако се смятат за нещо по-специално от всички други на планетата бързо ще бъдат върнати в реалността. Гутериш , може да е всякакъв, но под натиска на подобна мизантропия не трябва да отстъпва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    25 Окт 2023 10:15ч.

    Никой не трябва да бъде изненадан и учуден, просто петдесет и първият щат следва веруюто и поведението на останалите петдесет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Птибурдуков

    25 Окт 2023 10:32ч.

    Всъщност много добре знаят къде се намират, но наглостта им (хуцпа) вече прекрачва всякакви граници а и няма как да заглушат или купят всички медии. Вижте кой на кого целува ръка и си правете изводите: https://www.tiktok.com/@florini1177/video/7291768532591824160?_r=1&_t=8gmWHdEYYID

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не лъжете, защото това е посещение на Папа Франциск в Яд Вашем, 26 май 2014 г, където той участва във възпоменателна церомония и целува ръцете на 6 оцелели от Холокоста

    25 Окт 2023 13:12ч.

    На 26 май 2014 г. при мемориала «Яд Вашем» в Йерусалим по време на изключително трогателна церемония в памет на «Праведниците на народите», рискували живота си за спасението на евреите, в това число много католици и служители на Църквата. А Папа Франциск целува ръцете на шестима оцелели евреи, преживели ужасите на Холокоста – сред тях и поляк, израснал в католическо семейство. Папата целува ръката на всеки от тях. Видео: https://www.youtube.com/watch?v=3-SNbpSuZtE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    25 Окт 2023 10:45ч.

    Каква арогантност!!!!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атом от горе !?

    25 Окт 2023 11:07ч.

    Израелската наглост гони небесата. Отмъстиха десетократно на ХАМАС. Какво искат още ? Очевидно става въпрос за неутолима кръвожадност, искат да избиват хиляди и хиляди палестинци просто за удоволствие… Но преценката им за “безнаказаност” не е сигурна. И дори двата американски самолетоносача не са им гаранция за “антъчибъл”. Двеста милиона мюсюлмани около Израел са бесни ! Иран има стотици балистични ракети, които вече са позиционирани в западните му провинции ! А Пакистан има не само балистични ракети , но и голям брой ядрени заряди, експерти твърдят че Пакистан вече е Трета Ядрена Сила в света… Тези дни в пакистанския парламент имаше депутати които настояваха яростно Израел да бъде заплашен ! Пакистан да издаде ядрен ултиматум на евреите да прекратят геноцида над Палестина ! Евреите вървят в много опасна посока, държавата им може да изчезне за минути…Няма системи “Иджис” разположени между Пакистан и Израел, ако добре се разбира какво значи това…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    25 Окт 2023 11:12ч.

    ООН е крайно време да въведе санкции за ционистките изцепки на чифутите! Изтрескали апартейд и концентрационни лагери, и целия свят ми и все едно не вижда батаците им?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как ще ги въведе тези санкции

    25 Окт 2023 11:38ч.

    Със съгласието на САЩ, ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    25 Окт 2023 11:17ч.

    Не вярвах, че някога ще го напиша, но, БРАВО на Гутериш. Сутринта гледах изказването му ... каза ИСТИНАТА и само истината ! Евреите откачиха ... Гутериш ако беше така обективен относно конфликта между Русия и САЩ, грешка нямаше да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гутериш

    25 Окт 2023 11:40ч.

    ясно разбира, че Русия е бита карта. За разлика от арабите и целия ислямски свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия е бита карта ?

    25 Окт 2023 12:08ч.

    Бита, бита, колко да е бита ?… 6500 термоядрени заряда и около 1300 носителя за тях. 700 в пълна готовност и на позиции. И всичко това си е под контрола на руснаците…Бита ще стане , ако се върне Елцин и до всеки руски нюк сложат по един американски супервайзер…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гутериш 25 Окт 2023 11:40ч. ясно разбира, че Русия е бита карта

    25 Окт 2023 13:03ч.

    Не ни разказвай фантасмагориите си. Това, че ти си психично неуравновесен и антируски обсебен не означава, че и другите са такива. Крайно време е да бъдете накарани да спрете, включително и да говорите (защото очевидно няма файда от приказване на едни и същи глупости).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анил Чаухан, началник щаб на индийските въоръжени сили: Геополитическото значение на Русия ще намалее. И това въпреки факта, че е ядрена сила

    25 Окт 2023 13:49ч.

    Началникът на щаба на индийските въоръжени сили Анил Чаухан прогнозира спад на авторитета на Русия в бъдеще. Индийското ръководство досега не е действало по този начин, което е неочаквано. Видео >>> https://t.me/politcircus/12577

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко

    25 Окт 2023 17:42ч.

    Преди 45 години 8 пъти по-малкият Пакистан им разкова кочината и ги унизи откъсвайки цели три щата от територията на началника на щаба на държавата на свещената крава.Той тръгнал да се прави на евроатлантик. Без руската енергия Бхарат (новото име на Индия)е готова за има -няма година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня

    25 Окт 2023 11:45ч.

    "Позоваването на хуманитарното право несъмнено е нещо хубаво, но позоваването на международното право също. Ако искаме да говорим за определителите на кризата, нека да поговорим за окупацията и колонизацията, която е военно престъпление ..."Израел да напусне окупиранитне територии !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    25 Окт 2023 12:53ч.

    Когато е създавал Израел на това място, Сталин е знаел защо. Като на бивш семинарист, наблюдавайки шетнята на англичаните из мусулманският свят, разделянето на Индиите, създаването на Пакистан и Багладеш, на него му е било ясно, че реваншът на победените ще е на верска основа. Израел не случайно е създаден там. Сталин е бил гениален.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Португезът социаист Гутериш е фашист

    25 Окт 2023 13:06ч.

    И целият им Втори Социалистически Интернационал са фашисти, подкрепящи Хитлер през ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига глупости

    25 Окт 2023 14:11ч.

    и повърхностни коментари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кума Лиса Куха Лейка Спамер

    25 Окт 2023 14:22ч.

    Айде стига с графоманщините си, пишеш пълни глупости. Няма “създаване на Пакистан и Бангладеш “. Създадени са Индия и Пакистан - 1947 ма ! Пакистан е от две части -западен и източен ! Чак четвърт век по късно от Източен Пакистан се пръква Бангладеш - след кръвопролитна сепаратистка война , в която бенгалците бунтовници са подпомагани от Индия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    25 Окт 2023 14:41ч.

    О, забравих да допълня, че се отделя и държавицата Бирма, с крал Луис Маунтбатън. И започва активното отглеждане на мак в района. А Бангладеш сега е Народна Република, протекторат на ООН и армията и е под командването на ООН. И как стана така, че създаденото от Рузвелт и Сталин ООН се управлява от техните врагове фашистите? Кога врагът влезе в градът! Кога фашистите влязоха в нашите домове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин се е надявал на нова еврейска държава като съюзник с оглед задващата се Студена война, като първо е направил неуспешен експеримент на п-ов Крим, след това в Далечния изток и накрая в географския район Палестина

    25 Окт 2023 14:48ч.

    Само че евреите са били против болшевишкият начин на създаване на държава. Затова сталинисткият режим започва репресии и възпрепятстване руските евреи да напускат СССР и да заминават към Израел. Наричали са ги "отказници". Израел нямал намерение да провежда просъветска политика. И нещата тръгват по старому, като руският антисеметизъм се засилва отново. И как не. Защото Израел просперира, ръководен от хора, родени до един в пределите на Руската империя – сериозно предизвикателство срещу икономически несъстоятелния съветски модел в СССР. В края на 1948 г. е взето решение за разпускането на Еврейския антифашистки комитет (ЕАК). Той е обявен за център на антисъветската пропаганда, снабдяващ с информация чужди разузнавания. Закрити са редица еврейски организации в СССР. Почти всички арестувани членове на ЕАК са разстреляни. Редакционна статия в партийния орган "Правда" дава сигнал за борба срещу "безродните космополити". Всички те са евреи. Уволнени са всички, заемащи каквито и да било престижни постове. През октомври 1952 г. са арестувани група лекари евреи. Те са нарочени за вредители и обвинени ционистки заговор и връзки с разузнаванията на САЩ и Великобритания. Сталин "разрешава" те да бъдат изтезавани. Обвиненията поразяват с абсурда си. Ако един пациент е постъпил в болница с недъг, за него са обвинени лекарите евреи. Плъзват слухове за масова депортация на съветските евреи в Далечния изток. Смъртта на Сталин на 5 март 1953 г. ги спасява. Всички са освободени на 3 април. Смъртта на Сталин обаче не слага край на антисемитизма в СССР. Някои съветски ръководители не могат да се примирят, че процентът на евреите, упражняващи умствен труд, е значително по-висок от дела им в населението. Печално известната министърка на културата Екатерина Фурцева публично заявява, че броят на студентите евреи трябва да бъде равен на този на евреите миньори. ("Евреин-миньор" е най-краткият виц.) В началото на 60-те г. се извършват т. нар. икономически процеси, чиито жертви са предимно евреи. Генерал Йон Пачепа - избягалият в САЩ шеф на румънското военно раузнаване, твърди, че председателят на КГБ Юрий Андропов (оглавил по-късно СССР) препоръчва Москва да разпалва сред арабите омраза в нацистки стил срещу евреите. По негов съвет се пропагандира тезата, че Израел и САЩ са империалистически държави, контролирани изцяло от богатите евреи. Властите в СССР масово отказват на евреите разрешения за емиграция в Израел. Желаещите да се изселят биват уволнявани от работа или изключвани от вузовете, където учат. Режимът изтъква, че евреите в СССР си имат Еврейска автономна област (ЕАО) в Далечния изток със столица Биробиджан. И че всъщност ЕАО, а не Израел е истинската родина на съветските евреи. През 1970 г група отказници от Ленинград и Рига решават да похитят малък самолет и да избягат с него в Швеция. 12 души си купуват билети за един и същ вътрешен полет, уж че ще присъстват на сватба. Аматьорският им план бързо е разкрит, а всички са арестувани още на пистата. Организаторите Марк Димшиц (уволнен пилот) и Едуард Кузнецов са осъдени на разстрел, останалите - на затвор. С личното ходатайство на Ричард Никсън пред Леонид Брежнев смъртните присъди са заменени с лагер. Властта подлага на тормоз шахматиста Виктор Корчной, който през 1976 г. емигрира в Швейцария. Режимът на Леонид Брежнев дълго време не пуска към него да се присъединят жена му и синът му, като последният дори е вкаран в затвора за отказ да служи в съветската армия. Срещу Корчной се води истерична пропаганда. Той на два пъти губи финал за световната титла срещу любимеца на съветската власт - чистокръвния руснак от работническо семейство и партиен член Анатолий Карпов (който и без това е по-силен от Корчной и няма нужда от такава подкрепа). През 1988 г. властите в СССР обявяват, че за 40 години, откакто съществува Израел, там са емигрирали над 300 000 съветски евреи. Те обаче са обявени за жертви на ционистката пропаганда. И дори академик Андрей Сахаров, който по това време все още е изселен от Москва, е обвинен, че се е поддал на ционима на съпругата си Елена Бонер. В края на съществуването си обаче СССР възстановява прекъснатите някога отношения с Израел. Евреите са пуснати да емигрират и в резултат над 1 милион се изсипват в Обетованата земя. По времето на Борис Елцин Русия имаше премиер евреин - Евгений Примаков. По ирония на съдбата той бе близък с арабските лидери и противник на американската външна политика. А Путин и кремльовците му възстановиха и популяризираха сред зомбираните тв-русские с всичка сила антисеметизма за целите на СВО в Украйна. Руската пропаганда припомни стария съветски наратив, че и хитлер е бил с еврейски корени, което исторически не е доказано, като манипулативната аналогия е че и Президент Зеленски е от еврейски произход и така русские да бъдат мотивирани да се бият срещу този "враг". Да се бият, инвалидизрат и умират УЖ срещу "врага, а релано за запазване на властта на кремльовците и Путлер и да не се бунтуват срещу кремльовското недодялано управление на държавата, кражбите и липсата на елементарен екзистенциален минимален доход и бит. Ето напр. преди 12 години Путин лично прави първа копка за жп линия в Тува, за която от бюджета се заделя 49 милиарда и днес парите са се "изпарили" незнайно къде, а от проекта е изготвен само един макет:) >>> https://t.me/Pravda_Gerashchenko/81818

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    25 Окт 2023 14:49ч.

    А евреите нека най после се разберат по между си, какви са тези сионисти, които сътрудничеха с Хитлер и ги търгуваха., и ги грабеха. Като Сорос например

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    25 Окт 2023 15:09ч.

    Постарал си се в количеството глупости. Едно запомни. Евреите създадоха Съветският съюз. И отидоха в Израел да правят своят комунистически Израел. Но там се сблъскаха със сионистите . До преди десетина години Википедия на думата сионизъм даваше само един отговор Сионизъм - антикомунизъм. Против създаването на Израел е Англия. Сталин се заиграва с арабите, и 48ма проанглийските съседи отварят война, в резултат на което Израел е признат в ООН. Верно, орязват си от палестинската територия, , но това няма значение. Ето така се прави политика. Питам се, защо Йордания, която е отрязала доста голям къс от Палестина - източният бряг на р.Йордан, не го даде на палестинските араби, и да се обединят западният и източният бряг на Йордан в една държава? Защо Ивицата Газа Египет отказва да я вземе обратно, както Израел им предлага?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото никой не иска това поредно преселение на палестинци да му създадат икономически проблеми, граждански войни, риск за мира и въвличане в международни военни конфликти

    25 Окт 2023 17:05ч.

    ( https://www.vesti.bg/sviat/zashto-nikoj-ne-iska-palestincite-6181526 ) В Египет инфлацията е над 38.2%, а имат от мирен договор с Израел, който не желаят да се провали, приемайки сунитите от Газа, между които радикализираните от тях, с които са воювали в Синай. В Йордания живеят от 1/3 до 1/2 палестинци и си имат достатъчно проблеми в резултат на това, най-малкият от които е демографския и опасения от асимилация. Да си спомним за "Черният септември" 1970 г., когато Ясерафат/ООП се опита да свали краля и да завземе властта, и беше изгонен. След това ООП отиде в Сирия, а сирийците ги изгониха в Ливан. И в Ливан започна кървава гражданска война, която съсипа хубавата страна. Освен това арабският свят е разделен. Едни признават Израел, други - не и искат да го унищожат. По отношение на палестинците, никоя арабска държава не иска да ги приеме. И каква палестинска държава, като ФАТАХ не може да контролира радикализираните палестинци от ХАМАС, Ислямски братя и другите терористични проксита?! Дори военните действия да спрат днес, с КОЙ от палестниците ще се преговаря, като нямат нито един авторитет, който всички те признават?! Да не говорим, че еврейските заселници на палестинските земи на Западния бряг са двойно повече от самите палестинци. Кой и как ще им каже на тези заселници да напуснат с поколенията си фамилии от тези земи?! Взъможно е евреи и палестинци да живеят в една държава, защото в Израел има милион и 300 000 араби, по-голямата част от които са християни, но 1/3 са мюсюлмани с всичките права на евреите, без да служат в израелската армия. В Израел има и други арабски етноси - бедуини и друзи, които служат в израелската армия, освен че са с равни права с евреите. Американският план е вместо Израел арабските страни да разоръжат ХАМАС и да поемат контрол като миротворци в Газа. Но не се чува арабските държави да желаят да поемат такава отговорност, а иначе финансират терористични групировки и подклаждат джихад в Газа. По този план ключова роля може да изиграе Египет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чиста пропаганда -

    25 Окт 2023 22:55ч.

    юдео-ционистка! Съшита с бели конци. "Второзаконие" на еврейската Тора (Стар завет) е подробен наръчник за юдейския расизъм на тогавашните евреи, насъсквани по религиозни подбуди срещу другите народи. Най-ярката омраза на евреите към другите народи е фиксирана в глава 7 на "Второзаконие". https://biblia.bg/index.php?k=5&g=7&tr1=1 По онова време все още не е имало нации (нациите са присъщи на капиталистическата държавна организация на възпроизводствен процес и на производната от капитализма социалистическа система), затова не говорим за юдейски нацизъм в древността, а само за еврейски расизъм. Днес юдео-нацизмът е факт и всеки ден ни боде очите с юдео-нацистките изстъпления както в нациската държава Израел, така и в ООН, и навсякъде по света, където има юдаистки клетки. И в допълнение, в Русия (СССР) мнозинството от юдаистите са били и са от тюрко-хазарски произход (ашкенази), а малцинството - от сафаради (навлезли в Русия главно от Полша, която ги е приютила през средновековието, за да ги спаси от западно-европейските гонения и особено от испанските и германските, а по-късно поляците са пропищели от тях). Тоест, в православна Русия е правилно да се говори, че е имало антиюдаизъм, а не антисеметизъм. Но преди това антиюдаизъм и истински антисеметизъм е имало в Западна Европа, която е прогонила сафарадите (от семитско потекло) на Изток. Днес антисеметизъм има в окупираните от Израел палестински територии, в които Израел упражнява геноцид над семитския палестински народ, като в Ивицата Газа спира питейната вода, храната, тока и горивото за производство на ток в болниците, където масово умират децата на Палестина. В допълнение ги бомбардира в знак на милосърдие (мигновената смърт от "умна" израелска бомба е милосърдие пред перспективата от бавна смърт без вода, от болести и от глад).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " Източник: ТАСС "

    25 Окт 2023 14:00ч.

    Това поставя под съмнание всичко написано

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    25 Окт 2023 19:01ч.

    Има си записи и видео на всичко изказано. Който иска - намира. ТАСС не им е слагала думите в устите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    25 Окт 2023 17:31ч.

    що ли евреинът Айнщайн е казал следното:"Всички народи се мразят помежду си и всички вкупом мразят евреите."?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    25 Окт 2023 17:43ч.

    Айнщайн не е приемал, че евреите са богоизбрани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAY

    25 Окт 2023 17:48ч.

    НА ТЕЗИ ,И НА ТЕЗИ КОИТО ГИ ПАСАТ , ООН ИМ Е БАЩИНИЯ ! В ПРЕКИЯ И ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шиши

    25 Окт 2023 18:57ч.

    Прав е Гутериш. Не може за сметка на терористично нападение да унищожаваш всички палестинци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    25 Окт 2023 19:02ч.

    Нека ти убият внучето и родителите, а дъщерята ти изнасилят и вземат за заложник и след това ги покани у вас, като продължиш да им плащаш водата, храната, газта, тока, интрнета, леченията и т.н., нали:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    25 Окт 2023 19:15ч.

    Пич, оникновените евреи и палестинци от години си живеят в пълен мир. Вината е на лидерите и на външни наместници, които не искат там да има мир. Колкото едните убиват внучета и родители, толкова и другите го правят. Затова когато Нетаняху взе властта, милиони евреи излязоха на протести срещу него, защото знаеха, че ще последва точно това. Тогава израелската полиция и армия ги биеха и разпръскваха с водни оръдия-своите. Така че не вземай страна в конфликта, защото и двете страни са еднакво виновни за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    25 Окт 2023 19:08ч.

    Значи Израел може да си трепе съседите 75 години вече. Що жени и деца са заличили. Може да заселва все повече евреи на Западния бряг, които да изтласкват палестинците. Може да превърне в гето Газа, да затвори 2 милиона души в нещо като концлагер. Непрестанно да се въоръжава, мъже, жени, деца-всичко да може да стреля от ранна детска възраст. Шин Бет да прави вътрешни атентати, а Мосад да избива ислямски лидери по света. И двете страни са виновни. Не можеш ти да колиш и да очакваш да не ти отвърнат. Жалко е за невинните редови хора и от двете страни, които живеят в мир и разбирателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    25 Окт 2023 20:27ч.

    Може. На тъпите ти разсъждения, - кратък отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    25 Окт 2023 20:45ч.

    За тъпите ми разсъждения съм видял 2 и 200 и не виждам света само в черно и бяло. Алиске, ако си запозната със всичките събития от 1948 година насам в този регион....но явно мозъкът ти не е свикнал на мисли толкова много

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    25 Окт 2023 21:27ч.

    всичко започва много преди това, през 2017 година, когато английският външен министър изпраща писмо на Ротшилд с идеята да се заселят евреите в Палестина и не къде да е, а покрай морето и разчистването на територията е свързано с насилие още тогава, от начало от англичаните, после от еврейски отряди - разрушаване на домовете и прогонване на палестинците, в едно село са убити 600 души, потърсете филма "The Gatekeepers" (2012 г.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    25 Окт 2023 21:28ч.

    1917 година*

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това писмо е известно като "Декларацията

    26 Окт 2023 13:04ч.

    Декларацията на Балфур или Балфурската декларация от 1917 г. е официално писмо от британския министър на външните работи Артър Балфур до еврейския ционистки лидер лорд Уолтър Ротшилд с дата от 2 ноември 1917 година, в което се казва, че Великобритания ще създаде еврейски национален дом в Палестина при условие, че няма да бъдат засегнати правата на вече съществуващите там общности. А идеологията за ционизма е създадена от Теодор Херцел. >>> https://infacto.bg/herzl-moderniat-prorok/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да перифразирам

    25 Окт 2023 21:11ч.

    дъртия пияндурник Борел: Никой не държи Израел насила в ООН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи