Израел и Газа във война след изненадващата операция на ХАМАС

Израел и Газа във война след изненадващата операция на ХАМАС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Израел започна да нанася удари по цели на "Хамас" в ивицата Газа. Нетаняху: Във война сме и ще победим

Лойд Остин: САЩ ще гарантират, че Израел разполага с всичко необходимо, за да се защити

Палестинската въоръжена групировка ХАМАС предприе широкомащабна изненадваща атака срещу Израел в събота, изстрелвайки хиляди ракети от Газа и изпращайки наземни части да убиват или отвличат хора, докато Израел отвърна с въздушни удари. Най-малко 100 души бяха убити в Израел, докато властите в Газа съобщиха за 198 жертви в най-кървавата ескалация в израелско-палестинския конфликт от май 2021 г. Ранените от двете страни доближават 1 000.

„Ние сме във война“, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху, когато военните започнаха серия от удари срещу цели на подкрепяната от Иран ХАМАС в блокирания крайбрежен анклав. „Врагът ще плати безпрецедентна цена“, обеща десният премиер-ветеран, след като ХАМАС започна първата си комбинирана въздушна, наземна и морска офанзива на еврейски празник и половин век след избухването на арабско-израелската война през 1973 г.

Кадри от нападението на ХАМАС срещу Израел

Ислямистката групировка започна изненадващата атака около 6:30 сутринта (03:30 GMT) с хиляди ракети, насочени към градове до Тел Авив и Ерусалим, като някои заобикаляха защитната система „Железен купол“ и удряха сгради. Бойци на ХАМАС, пътуващи в превозни средства, лодки и дори използващи моторни парапланери, пробиха блокираната защитна бариера на Газа и атакуваха близките израелски градове и военни постове, предизвиквайки престрелки, докато паникьосаните жители се криеха в бункери. Тела бяха видени да лежат по улиците на град Сдерот близо до Газа. "Изпратете помощ, моля!", моли се една израелка, приютила се с 2-годишното си дете, докато екстремисти отвън откриха огън по къщата й и се опитаха да проникнат в нея, съобщиха израелските медии. Журналистите на AFP станаха свидетели на въоръжени палестинци, събрани около израелски танк, който беше частично в пламъци, и други, които се връщаха в град Газа, карайки конфискуван израелски бронирани машини „Хъмви“.

 

"Портите на ада"

Генерал-майор от израелската армия Гасан Алян предупреди, че ХАМАС е "отворил портите на ада" и ще "плати за делата си". Армията каза, че нейните сили се бият с палестински екстремисти на земята на няколко места близо до ивицата Газа, в отбранителна операция, наречена "Железни мечове". Израелските власти съобщиха, че 10 души в Израел са били убити от ракетен обстрел и 30 от стрелба. ХАМАС твърдеше, че е заловил няколко израелци, като начало на по-широка ескалация в израелско-палестинския конфликт. Групировката публикува видео, на което се вижда как нейни бойци държат трима мъже, облечени в цивилни дрехи, които са обозначени като "вражески войници" в надписа към видеото.

Ескалацията дойде след месеци на нарастващи кръвопролития между израелските сили и палестинците, най-вече в окупирания Западен бряг, и напрежението около границата на Газа и на оспорваните свети места в Йерусалим. ХАМАС нарече атаката си операция „Потоп Ал-Акса“ в изявление в Telegram, като призова „бойците на съпротивата на Западния бряг“, както и в „арабските и ислямските нации“, да се присъединят към битката. „Решихме да сложим край на всички престъпления на окупацията (Израел)“, каза въоръженото й крило, „Бригадите Езедин ал-Касам“. „Изтече времето им да вилнеят, без да им бъде потърсена отговорност. „Обявяваме операция „Потоп Ал-Акса“ и изстреляхме повече от 5000 ракети при първия удар от 20 минути. Говорителят на армията Ричард Хехт каза, че Израел е преброил най-малко 2200 ракети.

 

Тела по улиците

Сирените за въздушно нападение завиха в южен и централен Израел, както и в Йерусалим, където журналисти от АФП чуха множество ракети, прихванати от израелските системи за противовъздушна отбрана. В Тел Авив фотограф на АФП видя зейнала дупка в сграда с жители, които се качват на автобус, за да потърсят безопасност в хотел. Армията призова хората да стоят близо до бомбоубежищата.

Ужасяващи снимки показват трупове на мъже по улиците, с ръце, завързани зад гърба с черни свински опашки.

Ракетни удари подпалиха автомобили пред жилищни сгради в израелския град Ашкелон, северно от Газа. Сред загиналите беше президентът на регионален съвет за израелските общности североизточно от Газа, който според съвета е бил убит в престрелка с нападатели. Тайландски гражданин, работещ в израелското селище Мивтахим, до Газа, е бил "прострелян в крака", съобщи тайландското външно министерство. Хехт каза, че ХАМАС е извършил комбиниран десант с помощта на "парапланери, през морето и по суша", но няма да коментира съобщенията, че израелците са били заловени. Нетаняху обеща, че израелският отговор ще бъде от "мащаб, който врагът не е познавал".

 

„Опасна пропаст“

ХАМАС пое контрола над Газа през 2007 г., което доведе до блокада от страна на Израел на бедния анклав, обитаван от 2,3 милиона души. Израел и ХАМАС са водили няколко войни. Последната бе през май, когато загинаха 34 палестинци и един израелец.

В северната част на Газа в събота стотици жители напуснаха домовете си, за да се отдалечат от границата с Израел, каза кореспондент на АФП. Мъже, жени и деца носеха одеяла и храна, докато търсеха по-сигурно място. В болницата „Ал Шифа“ в град Газа журналист от AFP видя осем тела в моргата, докато друг репортер стана свидетел на погребението на девети човек, убит в Хан Юнис в южната част на Газа. В анексирания от Израел Източен Йерусалим някои палестински жители се радваха и надуха клаксоните на колите си, докато сирените звучаха.

Западните столици осъдиха остро атаките на ХАМАС, която Европейският съюз, САЩ и Израел смятат за терористична групировка. Но ХАМАС получи подкрепа от други врагове на Израел, а върховният водач на Иран обяви, че се „гордее“ с действията на Хамас. Ливанската въоръжена групировка Хизбула, която води опустошителна война срещу Израел през 2006 г., приветства "героичната операция в голям мащаб".

Президентът на САЩ Джо Байдън беше информиран за "ужасяващите терористични атаки на Хамас", каза Белият дом. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен нарече атаката "тероризъм в най-отвратителната му форма". Мирният пратеник на ООН за Близкия изток Тор Уенесланд каза, че операцията на палестинските радикали е довела до "опасна пропаст" и призова всички страни да се "отдръпнат от ръба".

Русия, Египет и Турция призоваха враждуващите страни да се въздържат от изостряне на ситуацията, а Москва настоя за спиране на огъня.

Насилието между Израел и палестинците нараства от началото на миналата година. Преди сегашните военни действия най-малко 247 палестинци, 32 израелци и двама чужденци са били убити в конфликта досега тази година, включително бойци и цивилни от двете страни, както твърдят израелски и палестински официални лица.

По-голямата част от смъртните случаи са на Западния бряг, който е окупиран от Израел след арабско-израелската война през 1967 г.

Източник: БГНЕС

 

 

 

Коментари

  • Бигот

    07 Окт 2023 20:06ч.

    Браво, сетихте се след цял ден. Четете Телеграм, стига с тия "сериозни" соросячи източници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    07 Окт 2023 22:31ч.

    Ежедневно мъчение и унижение с часове всеки божи ден, за да работят в Израел. https://www.youtube.com/watch?v=HULfHqlLZW8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разстрелват израелски войници в казармите и по улиците, при пленяването на танк Меркава екипажът е линчуван (ВИДЕО 21+)

    07 Окт 2023 20:08ч.

    Изклюително брутални кадри , Не е препоръчително за хората със слаби нерви болни сърца . Екстремистите на Хамас продължават своето клане, докато превземат населени райони в Израел след широкомащабна атака, започнала тази сутрин. Появиха се брутални кадри на израелски войници, разстрелвани в казарми и по улиците. Видеото показва как екипажът е линчуван при превземането на танк „Меркава“. По време на атаката на IDF срещу базата бяха убити много израелски войници; войниците в един от унищожените танкове Merkava бяха извлечени и застреляни. Освен това по улиците лежат трупове на израелски войници, убити по време на престрелки. Освен това по време на атаките палестинците плениха много израелски войници и бяха отведени в Газа. Една от жените войници е била осакатена, вероятно при превземането на база на ИД, костите й са били счупени. Источник: https://rusvesna.su/news/1696677157

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От кого ги превземат?

    07 Окт 2023 22:44ч.

    От окупатора, който десетилетия избива и унижава мирни жители?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клане в Израел: Хамас превзе 7 селища и изстреля 5000 ракети, улиците са осеяни с трупове (ВИДЕО 18+)

    07 Окт 2023 20:09ч.

    Все повече и повече кадри от касапницата излизат от Израел: силите на Хамас са превзели 7 града и са изстреляли 5000 ракети, улиците са осеяни с трупове. Щурмови групи нахлуха в страната от морето с лодки, от въздуха с парапланери и от земята с автомобили и мотоциклети. В същото време израелската полиция нагло лъже гражданите за уж максимум 60 бойци на Хамас, които са влезли в страната. Алармата звучи непрекъснато от 6:30 в много населени места в страната, включително Тел Авив. Хамас казва, че 5000 ракети вече са били изстреляни срещу Израел. Тълпи от хора се опитват да напуснат Израел в паника. Както съобщи Руска пролет , израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че Израел е в състояние на война и той нареди прочистването на граничните селища от бойците на Хамас. Започна мобилизацията на резервистите от Израелските отбранителни сили. Источник: https://rusvesna.su/news/1696675661

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадри от превзета база на ИД и десетки пленени бронирани машини (СНИМКА, ВИДЕО 18+)

    07 Окт 2023 20:11ч.

    Публикувани са кадри от превзетата база на ИД и снимки на десетки пленени бронирани машини. На кадрите: тежки бронетранспортьори Ахзарит, бронирани машини Хъмви и друга техника в превзета израелска база в граничната зона. Хамас взема със себе си всичко, което може, каквото не може, то гори и експлодира. Источник: https://rusvesna.su/news/1696686642

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От въздуха, от водата и от сушата: кадри от нахлуването на Хамас в Израел (ВИДЕО 18+)

    07 Окт 2023 20:13ч.

    От въздуха, от водата и от сушата: появяват се все повече нови кадри от нахлуването на Хамас в Израел. Публикувано е и видео, показващо обучение на щурмови части на Хамас. Освен това се публикуват видеоклипове с дронове на Хамас, атакуващи танк и друга израелска техника. Кадрите показват удари на палестински БЛА срещу израелски войски. Дроновете пускат гранати в убежища и ги принуждават да бягат. В този момент израелската армия обяви въздушни удари по 17 военни цели и 4 командни пункта на Хамас в ивицата Газа. Источник: https://rusvesna.su/news/1696682260

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойци на Хамас заловиха израелски генерал (СНИМКА)

    07 Окт 2023 20:14ч.

    Бойци на Хамас заловиха израелския генерал Нимрод Алони, командир на дивизията в Газа. Засега тази информация не е потвърдена от нито един официален източник, но в интернет се разпространява снимка на генерала, който е полугол и воден от хора в камуфлаж. По непотвърдена информация командирът на дивизията е бил заловен тази сутрин в дома си. Источник: https://rusvesna.su/news/1696678467

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нова тактика на Хамас: Кадри от удар с дрон по гранична „крепост“ на IDF (СНИМКА, ВИДЕО 18+)

    07 Окт 2023 20:16ч.

    Публикувани са кадри от удар с дрон по гранична „крепост“ на ИД и превземането на този обект, охраняващ границата. Дронът хвърли експлозиви върху отдалечената кула на картечница M2 на кула, защитаваща границата между Израел и Ивицата Газа. След това обектът е щурмуван. Публикувани са и кадри от богатите трофеи на палестинците: танкове Merkava Mk.IV за 8 милиона долара, бойни машини на пехотата Namer за 3 милиона долара и бронетранспортьори M113. Кадрите са заснети в израелски военни бази. В Израел са открити стрелкови комплекси - сега всеки гражданин може да вземе оръжие за защита. Около 60 войници на ИД бяха заловени. Источник: https://rusvesna.su/news/1696684086

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войнат вече е световна

    07 Окт 2023 20:17ч.

    Спецчастите на ГУР са провели операции срещу ЧВК "Вагнер" и техните съюзници в Судан - медии в Киев (ВИДЕО) Специалните сили на Главното разузнавателно управление на Украйна са извършили операции срещу ЧВК "Вагнер" и техните съюзници в Судан, пишат киевските медии и публикуват кадрите. Разузнаването на въоръжените сили на Украйна предостави на медиите няколко видеоклипа на специални сили, стрелящи по суданските сили за бързо реагиране, които с подкрепата на ЧВК "Вагнер" завзеха властта в Судан през април тази година. Съдейки по кадрите, Главното разузнавателно управление е изпратило малка група специални сили, която е извършвала операции на значително разстояние от фронтовата линия. По-рано CNN съобщи, че паравоенна група, подкрепяна от ЧВК Вагнер, е била атакувана от дронове. Источник: https://rusvesna.su/news/1696683520

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evgeni Vasilev

    07 Окт 2023 20:19ч.

    Главните спонсори на Хамас са Иран и Русия, след като приключат с Хамас, кои са следващите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главните спонсори

    07 Окт 2023 20:23ч.

    Са англосаксаонските военно престъпници от САЩ . Където и да се появят те започват локални конфликти или световни войни . Затова англосаксонците трябва да бъдат унищожени до крак и тогава светът ще стане по добро място за живеене .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Словакия напълно прекрати военната помощ за Украйна

    07 Окт 2023 20:26ч.

    Временното правителство на Словакия съобщи, че е спряло да изпраща военна помощ на Украйна. В момента политическите партии, които се противопоставят на подобна подкрепа и спечелиха последните парламентарни избори, водят преговори за формиране на управляваща коалиция. „Отидващото бюрократично правителство на Словакия повече няма да изпраща военно оборудване в Украйна“, каза говорител на временното правителство. Да припомним, че преди обявяването на резултатите от парламентарните избори словашкото министерство на отбраната обмисляше възможността да изпрати нов пакет помощ на режима в Киев. Источник: https://rusvesna.su/news/1696668174

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главните спонсори са С.Арабия и Иран.

    07 Окт 2023 20:48ч.

    Поне официално. ХАМАС- сунитска паравоенна групировка на палестинците, подразделение на Братя мусулмани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Окт 2023 20:56ч.

    "Главните спонсори са С.Арабия и Иран." Точно. И Катар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    07 Окт 2023 21:05ч.

    Чичо Евгени, какво пиеш днес ? Главните спонсори на фокинг хамас са катар и сауд. арабия - те са сунити. Ти си като Мирча Кришан със краставицата... все русия ти е в главата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Баба

    07 Окт 2023 22:09ч.

    За ЛГТБ дженди дружината е нерде Хамас нерде Хизбула. Бъркат ги двата щата. Ама знаят, че требе да плювнат по Иран. Така им пише на лишчето. Йевгени Дайньов ги е учил в Ноф Български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това можеше да се очаква - Медведев за сблъсъците в Израел

    07 Окт 2023 20:20ч.

    Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира днешното нахлуване на Израел от ивицата Газа. „Началото на боевете между Хамас и Израел на 50-ата годишнина от началото на войната Йом Кипур е събитие, което можеше да се очаква. Ето какво трябваше да направят Вашингтон и неговите съюзници. Конфликтът между Израел и Палестина продължава от десетилетия. И САЩ са ключов играч там. Но вместо да работят активно за палестинско-израелско споразумение, тези идиоти ни се намесиха и помагат на неонацистите с всички сили, тласкайки две близки нации към конфликт. Какво може да спре маниакалната страст на Америка да разпалва конфликти навсякъде по планетата? Очевидно само гражданска война на територията на САЩ“, предположи Медведев. Источник: https://rusvesna.su/news/1696669215

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 20:37ч.

    Последно Хизбуллах наши ма ха канчето на Израел. Колонистки проект за държава на апартейда, особено след алията от СССР. Партията на Бога(хизбуллах) има предимство. Единствено не трябва да загуби, по Мао. Бени трябва винаги да печели...е на туй викам асиметрична заплаха. Ще плачат за Арафат, май...в Тел Авив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 20:39ч.

    Ако си спомняте-точно десницата на Израел уби Рабин и пика на цялата идея за мир в Палестина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    07 Окт 2023 20:48ч.

    Оня с кривия нос и кривото име " лорел" и оня " с майна му на православието" няма ли да заминат за измислената държава ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Окт 2023 20:58ч.

    Де късмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    07 Окт 2023 21:43ч.

    Не е до късмет , а до смелост. Но само ги погледни .... и двамата във вкупом с бащата са умствено увредени Тях не биха ги взели дори в окраина , това са същества нуждаещи се от помощ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 20:52ч.

    Имам обосновани съмнения доколко Лента го на може да из държи война в Украйна и да отрази атака срещу Израел, особено след като другарят Си помири Иран(шиити-но от десетилетия основен спонсор на Ха ас(и Палестински джихад-сериозни момчета) и КСА(сини тим традиционен спонсор на всички терористи под зеленото знаме на Пророка(Аллах да е доволен от него) ,малко резервирани след като Арафат подкрепи Са дан в анексията на Кувейт, но пък и традиционен спонсор на кандидат спре виден на САШ(и от двете, всъщност една, партии). Е ся Жени го запази. КСА +КСР(Корпусът на Стражите на Революцията).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Окт 2023 20:54ч.

    Не се притеснявайте, ЦАХАЛ ще се напънат тази вечер, и ще освободят завзетите територии. Ако хамасците сами не се изтеглят. Което е малко вероятно поне за сега. И защо ЦАХАЛ сътрудничеше със ИД в Сирия, и лекуваше ранените им бойци ? Зада получи сега такъв шамар? Тц,тц, тц! Жалко за проваленият шабаш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Окт 2023 21:02ч.

    "Жалко за проваленият шабаш" Шабат, може би? Но и шабаш става (с ударение на първата сричка).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • теоретично

    07 Окт 2023 22:41ч.

    Дори да ги размажат Хамас нанесоха удар който измислената " държава" ще помни ( не подкрепям нито едните нито другите) Подкрепям Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 20:57ч.

    Лента ги да се чете Пентагон. Не знам що(предвиждането на Гугъл е изключено) сан та продължава да форматира мисли. Пробвах с Еклезиаст -там няма проблем, явно Текста е в базата дан ни на Гласове(свише) но малко извън мейнстрийма и дава блокаж. Като да превеждаш Рилке(Ри лекс, според коректора( с гугъл транслейт)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 20:59ч.

    Алис, един партизанин има да се тревожи сами да не го разбият. Винаги може да отстъпи(Мао-малко се чете)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Окт 2023 21:28ч.

    Чакай сега и Хизбалла да се включи. Те вече загряват в горичката. И ще гледаме отмъщението на иранците за проваленият канал на кокаин през Армения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хъм

    07 Окт 2023 21:29ч.

    И какво стана с най доброто разузнаване в света, както го наричаха - Мусат? Да не забележат подготовката на такова мащабно нападение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Окт 2023 21:50ч.

    Чувал ли си лафа, "удари ме, да стана злобен"?! А знаеш ли как се е случило нападението над Пърл Харбър? Или за залива Тонкин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дурак

    07 Окт 2023 22:11ч.

    tonkin - фалшива тревога от сонара на кораба; след това оператора на сонара я е отменил но са търсели повод за война; никой не е пускал торпедо в залива тонкин; а за пърл харбор и там не знаеш истината ми нямам време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Окт 2023 22:37ч.

    Да де, за това ми е мисълта - Casus belli! Говориш сякаш си си пил уискито с адмирал Джордж Морисън...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • теоретично

    07 Окт 2023 22:46ч.

    Двете нямат нищо общо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Окт 2023 22:51ч.

    Почнала ли е война, почнала е...сега за жалост започна третата световна, а пък може и да свършва и да се върви към четвъртата, а както е казал Айнщайн ще бъде камъни и дърва...и всеки срещу всеки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е какво да става

    08 Окт 2023 2:05ч.

    .Преди малко даваха репортаж ,как остарелите ракети на Хамаз ,пробиха железният купол на евреите . Прехваленият защитен купол .И ракетите падат свободно по централните улуци на израелските градове .Въобще израелската армия ,не е това което беше . И вчерашните боеве го доказаха това . Да евреите ще победят хамаз и палестинците ,щото имат авиация , а хамаз имат само щурмови групи които трудно ще се противопоставят на израелските самолети . Но палестинците и хамаз доказаха че израел не е непобедим ,това е по важното .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Окт 2023 21:42ч.

    https://colonelcassad.livejournal.com/8688241.html?ila_campaign=medius&ila_location=main&ila_context=friends_block веселбата е и в коментарите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лош знак

    07 Окт 2023 21:48ч.

    Даже птиците се възмущават от някои работи: https://youtu.be/P_QVsju74e4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 22:26ч.

    България егробницата на Империи. За един живот май ще ми се случи да погреба три. Да прощават братята Пущу, но са далеч от стандарта. При това нищо не се е налагало да правя, само "назначените елити"и ги подкрепиха. Преди отнемаше време, дори векове, сега Историята се компресира. Кога беше Фил Димитров на Голан? Кога беше да влезм в ЕС, кога беше УС да замени СССР....Си да почерпи, само него не сме залюбили(за малко при Белчо Белчев) , но падна Стената(в Берлин) преди да капичнем Китайската ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Найстина Пущу

    08 Окт 2023 2:12ч.

    Са нашите братя останали във Афганистан ,следкато по голямата част от Българите са напуснали най великата ни държав Балхара със столица град Балх . А днешните Пущуни доказват че са наследници на велик народ ,непобедим народ Българският .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Били сме съседи

    08 Окт 2023 2:20ч.

    Със Китайците две хиляди години ,те и затова построиха тази стена ,заради нашите древни прадеди . Ако си бяхме останали във средна азия ,можеше и нея да капичнем .Голям късмет извадиха мандарините със нас ,че тръгнахме към европата и нея да завладяваме . Така си спасиха стената ,иначе и на нея да бяхме видели сметката .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    07 Окт 2023 22:43ч.

    Самонареклият се "богоизбран" народ всъщност винаги е служил на дявола. От предателство на Христос, до избиването на мирни жители под най различни предлози. Все някога справедливостта ще възтържествува, макар и да не вярвам, че ще е точно сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 22:49ч.

    Народа няма вина. Ционизмът кат доктрина е друга бира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпанар

    07 Окт 2023 22:54ч.

    Е не мога да разбера защо разни " хора" налагащи ни как да живеем , не ходят да налагат как да живее Армения ( хекемян ) ебати ? Или паси ? Много смели иначе ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 22:56ч.

    Не знам дали съзнателно се отбягва, но след краха на етатисткият " съветски" модел имаме тотален"откат".Русия е крайно дясна, националистическа, а потомците на съветските комисари след Алията преобърнаха демографията и превърнаха Израел в протофашистка , ционистка, крайно дясна, империалистическа страна на апартейд.Милитаризмът може и исторически да е оправдан .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 22:58ч.

    Изгнаници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, в край чужди събрани, изпити и бледни, в порутен бордей, те пият, а тънат сърцата им в рани, и пеят, тъй както през сълзи се пей. Те пият... В пиянство щат лесно забрави предишни неволи и днешни беди, в кипящото вино щат спомен удави, заспа ще дух болен в разбити гърди; глава ще натегне, от нея тогава изчезна ще майчин страдалчески лик и няма да чуват, в пияна забрава, за помощ синовна всегдашния клик.... А Хекимян се е българизирал...в смисъл "келепиризирал"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 23:02ч.

    А някой е споменал нещо за пиене, а съм изброил родата му до девето коляно на турски, там няма полове....много подходящ език за ненормативна лексика.Ще разбере смисъла на Истанбулската конвенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цитат от съседна статия:

    07 Окт 2023 23:31ч.

    Варненка по рождение - 07 Окт 2023 22:38ч. Що ли ми намирисва на предварително подготвен акт? В който дейно участие е имал МОСАД? МОСАД никога не спи и не е възможно да не е знаело за подготовката на подобно мащабно настъпление. Извод: Някому е удобно точно сега и точно там да се завихри въоръжен конфликт. В който да въвлекат и Иран. За да се измести вниманието от загубата на НАТО и САЩ в Украйна и да се разклатят позициине на Нетаняху. А кой пръв е завладял земите на Палестина и се явява агресор, оставям на вашите познания по история и география.))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Окт 2023 23:52ч.

    Интифадта не е спирала, освен от новините в Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    08 Окт 2023 0:10ч.

    Просто монархиите в Залива бяха заема ли палестинците, в един момент Иран се оказа последен крепител и спонсор на сунити-радикали( дори Ердоган заема Ха нас, въпреки че заради тях се скара с Израел( САЩ дори се тъпаха в гърдите че монархиите се разбрали с Израел. На анализа то ри жълто на нашите им излезе че наскоро КСА позволи на аварирал боинг на израелските се роли ни да през среди в Риад( без да пуснат пътниците до тоалетната дори( в това време Китай изненадващо бе уредил Иран и КСА да се помирят(а конфликта е от времето на четвъртият пророк) да сте чули скоро и за ескалация в Йемен?... В тоя ред на мисли , в отговор на маневрите на седми флот в южно китайски море изведнъж хизбуллах се оказа с ракетен арсенал, достатъчен да стресне началникът на обединените Шабове(Пентагонът е просто сграда в която си ги мерят Армията, Флота,ВВС и башка- корпусът на Морската пехота(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    08 Окт 2023 0:37ч.

    ШОООООООООООК: Скандалният американски шпионин к!р!л 5к0ф хвърли бомбата - отказвам се от политиката и заминавам за сащ за задължителна смяна на пола!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    08 Окт 2023 11:31ч.

    не се заблуждавайте, на никой не му пука за палестинците, използват ги, Зелето ги подкокоросва и им дава оръжие, защото го е яд че израел не иска да им даде по-точно подари Железния щит, разбира се съгласувано с дъртия престъпник, в Белия дом, в ада да гори, защото мрази Натаняху, че беше дружка с Тръмп и целта на всичко това е смяна на режима в Израел и да го накарат да заеме открито страната на усрайна, а палестинците ще пият една студена вода след като ги използват и си изпълнят задачата и за съжаление ще платят мнооого висока цена за интересите на фашистите от сащ и усрайна. Всеки който не се държи за Русия плаща висока цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз мисля

    08 Окт 2023 13:53ч.

    Че показният провал на Мосад и Шинбет, както и на граничните военни части на Израел, допуснали нахлуването на ХАМАС е постановка. Някой вътре в Израел е организирал "провала" на службите за да скрои шапка на Натаняху. Не за пръв път еврейските фракции си ритат кокалчетата , космополити срещу националисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой има полза

    08 Окт 2023 17:05ч.

    да бъдат прекратени мирните протести на израелските граждани срещу сливането на съдебната власт с изпълнителната власт? Кой сега мисли за протести срещу Нетаняху?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи