Изборите вероятно ще се проведат на 7 юли

Изборите вероятно ще се проведат на 7 юли
Парламентарните избори вероятно ще се проведат на 7 юли, съобщи в. "24 часа". Според източници на вестника управляващите са се обединили около предложението изборите да са на тази дата, тъй като това е последната неделя преди активния летен сезон. Медията твърди, че опозицията също споделя идеята, тъй като по-късна дата би могла да доведе до демобилизация на избирателите.
<p>&nbsp;</p> <p>Според българската конституция изборите се насрочват от президента за дата, не по-късна от два месеца след изтичане на мандата на действащия парламент. Предишните парламентарни избори бяха проведени на 5 юли 2009, което означава, че следващият редовен вот би трябвало да се състои не по-късно от 5 септември 2013 г.<br /><br />Провеждането на избори през сезона на летните почивки обикновено се избягва, тъй като води до слабо участие на гражданите в изборния процес.</p>

Коментари

  • ...

    05 Яну 2013 20:53ч.

    7 юли си е точно в средата на летния сезон. Целта е минимална избирателна активност. Трябваше изборите да са в началото на септември, но на властимащите това им е неизгодно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи