Иво Христов към ЕП: Да не убиваме вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си

Иво Христов към ЕП: Да не убиваме вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„За да угодят на своите националисти, някои евролидери правят подарък на нашите еврофоби“, каза българският евродепутат в дебата за Шенген

„Петър Бъчваров, Йордан Илиев, Атанас Градев – това са имената на трима български полицаи, убити в последните месеци. Трима европейци, които заедно с колегите си охраняваха спокойствието на българи, австрийци, холандци, на гражданите на целия Съюз. Правят го ефикасно, както констатират всички инспекции. Призна го Европейският парламент. Призна го и Комисията.“

Това заяви в свое изказване в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D). В Страсбург Европейският парламент провежда своето редовно заседание, в рамките на което бе обсъдено решението на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи да отхвърли с 25 гласа "за" и 2 "против" предложението България и Румъния да се присъединят към Шенген.

По думите на Христов, решението на Австрия и Нидерландия да затворят вратите на Шенген за България и Румъния не е мотивирано от загриженост за върховенството на закона. 

„То е безочливо пренебрежение към волята на Европейския парламент. Това решение пренебрегва констатациите на мониторинга и изпълнените критерии. То е пример за това как националният егоизъм и електоралните сметки убиват духа и буквата на европейската конструкция“, каза още Иво Христов. 

В пленарна зала българският евродепутат изрази мнение, че в опит да угодят на националистите в своите страни, някои европейски лидери правят подарък на еврофобите в България и Румъния, третирайки ги като неканени гости на прага на Шенген.

„Уважаеми колеги, нека не убиваме вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си“, призова Христов. 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:
https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

 

 

 

 

 


 

Коментари

  • Враца

    14 Дек 2022 9:18ч.

    Късно е либе за китка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюксел

    14 Дек 2022 9:36ч.

    Да не убиваме вярата в Европа, която българските политици охраняват с цената на попълване на авоарите си !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава и АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гарга

    14 Дек 2022 10:13ч.

    Слава Кокаину!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Дек 2022 10:50ч.

    Тоз пък... Европа кво общо има със сектата ЕС??? Я се съвземи бе, смотан ! Вяра... таз идея /ЕС/ е по-умряла от баба ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    14 Дек 2022 11:37ч.

    2027 година. Европейският съюз продължава съществуването си. Страните членки са само две - България и Румъния. Продължават принудително да стоят, защото не отговарят на условията за напускане! След поредните европейски избори през същата година, ще променят правилата, ще изберат сговорчива комисия, с която да подпишат финални споразумения за сбогом. Ама ще врътнат така бумагите, че ще излезе че имат да вземат, от когото преценят! Междувременно са успели в суматохата около напускането на останалите да се самопровъзгласят за гленове на Шенген и сега прекарват времето си основно в ровене на архивите (полицейски, разузнавателни и данъчни), където събират изобилстващи, нелицеприятни факти за културните европейци, въз основа на които ще строят бъдещите си двустранни отношения. България я чака нов Злетен век!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Дек 2022 13:06ч.

    ЕС преведоха на Турция за бежанците досега на 2 пъти по 3 млрд, общо 6 млрд Евро, след като Ердоган заяви, че тези бежанци не искат в Турция, а искат в Западна Европа. Не чух някой от нашите политици да каже: Не е наше морално право да спираме бежанците, дето искат да ходят в Западна Европа, а и освен това не сме част от Шенген. В името на живота и здравето на българските граждани, ще им организираме транзитен транспорт до няколко места по по тяхно желание на Западната ни граница. Оградата по турската граница е ненужна и освен това много опасна, понеже няма издадено разрешение за експлоатация, затова отива за скрап. В знак на добра воля ще осигурим на Съвета на Европейския Съюз студена вода за пиене от Родопите за Коледните и Новогодишните празници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи