Иво Христов: Днес в Европа има две партии: на мира и на войната

Иво Христов: Днес в Европа има две партии: на мира и на войната
“В партията на войната Путин не е сам. Там са и лобито на шистовия газ, военната индустрия и глобални корпоративни интереси”, смята евродепутатът.

„От осем години ние и руснаците живеем в света на своята пропаганда. Ние развявахме нашите принципи, а Москва ни плашеше с военната си мощ. Русия стори непростимото и вече се наблюдаваме през прицела на оръжията. А какво стана с нашите принципи?“

Това заяви българският евродепутат Иво Христов в свое изказване по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург.

„Ако беше приложен принципът на отворените врати на НАТО, днес всички ние вече щяхме да сме във война с Русия. Отказахме диалог. Не платихме цената на мира, сега плащаме цената на войната. Украйна разчиташе на нашата закрила, днес ние разчитаме Украйна да ни закриля. Изпращаме оръжие. Опасна ескалация, което може да прехвърли огъня върху най-близките страни от Съюза. Отваряме бърза писта за Украйна, с което не решаваме никой от проблемите ѝ, но се отричаме от собствените си критерии“, каза още Христов.

„Днес в Европа има две партии: на мира и на войната. В партията на войната Путин не е сам. Там са и лобито на шистовия газ, военната индустрия и глобални корпоративни интереси, които деградират Европа от конкурент в обикновен пазар“, смята българският евродепутат.

„В партията на мира сме всички останали. Приветствам усилията на президента Макрон. Няма военно решение на конфликта. Нужен е реализъм и диалог. Но първо: незабавно прекратяване на огъня.“

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    08 Март 2022 10:36ч.

    Евродепутатите на БСП заедно с тоя посрамиха България, гласувайки срещу санкциите на света срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    08 Март 2022 11:15ч.

    Хвърляй засрамено българският паспорт, вземай автомата и отивай да браниш демокрацията на Азов, Десен сектор и политико-икономическите обвързаности на семейство Байдън. До това се свеждат вече евро-атлантическите ценности, които пазим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От такива като теб

    08 Март 2022 15:14ч.

    само някоя мръсотия. И ще ни убедиш, че украинците са народ от фашисти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    08 Март 2022 11:18ч.

    Човек губи дар слово пред такова лицемерие. Не разбрах, кои в Европа сте в партията на мира и кои – в партията на войната? Макрон, когото хвалите като пръв миролюбец, в коя партия е, защото Франция изпрати оръжие на Украйна още на 2 март? Ваш Кирчо също го сърбят ръцете да изпрати, ще го озаптите ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато те нападнат с танкове, бомбардировачи, ракети и артилерия

    08 Март 2022 15:15ч.

    не ти трябва оръжие, няма да защитаваш страната си. Ще паднеш на колене и ще се молиш за пощада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    08 Март 2022 11:25ч.

    Приятно пляскане с пръчица в локва с ... вода! Да спрат, хубаво ще е. Но преди това едни "други" не рачиха да чуят, камо ли - да спрат овреме. Заради това: - Бой по междуушията, за да не се повреждат копитата. Инак, призивите за Мир все са мили и разумни. Но ето само с такива, вече такъв МИР настава, че камък върху камък не остава! А занапред?! Бла, бла, бла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи