Ивайло Мирчев: ДБ е със силна заявка за третия мандат - ще реши президентът

Ивайло Мирчев: ДБ е със силна заявка за третия мандат - ще реши президентът

"Демократична България" сме направили много силна заявка за третия мандат, БСП имат изключително отговорно поведение", заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Ивайло Мирчев от ДБ.

По думите му, при кого ще отиде третият мандат ще реши президентът. Според Ивайло Мирчев следващият парламент ще бъде много по-фрагментиран.

"Правителство с ГЕРБ не, става въпрос за такова в рамките на четворната коалиция. Нашият интерес е сега да отидем на избори и както показва социологията да имаме 10 депутати повече в парламента, но искаме сега да има правителство, в рамките на тази четворна коалиция. Следващите избори нищо няма да решат, няма да има мнозинство за правителство. Проблемът е, че ще отидем в спирала от избори", добави Ивайло Мирчев.

Той уточни, че един от проблемите е, че не при всички партии решенията се взимат в Народното събрание и този процес трябва да се прехвърли в парламента. "В "Има такъв народ" и ГЕРБ решенията не се взимат в НС. Това, че премиерът Кирил Петков е комуникирал и е търсил подкрепа от депутати на ИТН е най-нормалното нещо", поясни Ивайло Мирчев. 

По думите му, е необходим оперативен контрол над "Лукойл". 

"Мярката от 25 стотинки не е достатъчна, това е безспорно. Не може цените на бензиностанциите да бъдат такива. Таван на цената на горивата не е правилно решение, защото някой трябва да даде парите и ако ще излязат от бюджета не е справедливо. Има риск за фалиране на малките бензиностанции, няма към момента решение, Министерският съвет трябва да намери такова. В такава ситуация държавата трябва да защити гражданите си, надяваме се темата да влезе в Народното събрание", каза още Ивайло Мирчев. 

Вижте целия разговор във видеото.

 

Коментари

  • СМЕХХХ

    12 Юли 2022 9:04ч.

    Партия с един файтон избиратели ще управлява тая колония ?!? Това дори в банановите републики не се случва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    12 Юли 2022 9:50ч.

    ДБ са карикатурата на политиката. Обидно е ДОРИ да чуваме за ТЯХ !!! Мравояда и Гнома, са като и от Кирчу и Кокорчо, и дъска за кочина не става от тях!!! Не може партия с 80 000 избиратели, половината от които в чужбина да управлява Булгаристан !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Биро Мишата

    12 Юли 2022 9:24ч.

    Дано да направи правилен избор, като ги игнорира тези психо-жълтопаветни калинки. На всеки му стана ясно, че тези служат на чужди посолства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    12 Юли 2022 9:29ч.

    Мерак да управляват,уж съгласия а като почнат,пак се карат.Нинова иска премиер от ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Много силна заявка" - кой ще е тоя незнаен юнак?

    12 Юли 2022 9:30ч.

    Да не са намерили на Спецов някой колега-културист за премиер? Иначе Гномът може да знае силни магии, както събратята му от братя Грим. Или... или... човекът, който "спаси" България 1997 да слезе по облаците от Драгалевци? Иване, кажи си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи