Иванов: Ще подкрепим само решение за военна помощ за Украйна. Костадинов: Тогава да дадем и на Ирак

Иванов: Ще подкрепим само решение за военна помощ за Украйна. Костадинов: Тогава да дадем и на Ирак

Отказваме да бъдем част от политика, която "смалява" България. Това заяви от трибуната на Народното събрание председателят на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов в началото на днешното пленарно заседание. В декларация от името на групата той посочи, че ДБ ще настоява за конкретизация в текста за оказването на помощ за Украйна. 

Ние ще подкрепим само решение, което включва в себе си изрично посочването на военна помощ - военно-техническа, отбранителна, заяви Иванов. Става дума за война, която започна след агресивна противозаконна агресия от страна на Путиновия режим срещу Украйна. И тази война е война за това изобщо как ще изглежда международният ред, отбеляза той.

Христо Иванов каза, че ДБ няма да позволи темата да бъде "заметена под килима". И призова още идния вторник да има среща на коалиционния съвет, където въпросът да бъде обсъден. Става дума за определяне на това какво управление имаме – дали имаме управление на страха и на снишаването, или управление, което разбира новата епоха, в която се оказахме не по наш избор, а по избор на Путин, посочи той. 

Председателят на ПГ на ДБ определи като „опорна точка“ твърдението, че с предоставянето на военна помощ България ще бъде въвлечена във войната. Българският национален интерес изисква не мир, който да настъпи в резултат на успешната агресия на Русия, защото в този мир ще има един списък от страни, които да са следващи обекти на руска агресия по един или друг начин. Уплашена, обявила се сама себе си за малка и слаба, България ще бъде високо в този списък, заяви още Иванов.

В сряда депутатите от парламентарната комисия по външна политика приеха проекторешението на „Продължаваме Промяната“, в което е записано, че парламентът дава мандат на правителството да обсъди и приложи пакет от мерки, свързани с войната в Украйна, една от които е оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и техническа за защитни цели според нуждите на Украйна и съобразно възможностите на България.

 

Вчера видях как българските управляващи се огъват пред външния министър на една чужда държава, коментира председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна.  

Вчера депутатите от парламентарната комисия по външна политика се срещнаха с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на работно посещение у нас. Ако искаме тук да се дава помощ на Украйна, очакваме да видим същото и по отношение на Ирак, коментира Костадинов. Той посочи, че в момента се води война в Ирак, където, по думите му, "Турция нахлу в неделя вечерта по начина, по който Русия нахлу в Украйна".

Костадинов коментира, че в Украйна се извършват военни престъпления безспорно и от двете страни, защото е война и, за съжаление, на война всички правят едно и също, ако искат да спечелят, а и двете страни искат да спечелят. Само че в нашите медии и от страна на българските управляващи се дава само една- единствена гледна точка - тази за Украйна, допълни той.

Вчера беше поставен въпросът за автономия на българите в Украйна, посочи лидерът на "Възраждане". По думите му това е било изтълкувано от някои от българските народни представители като руска пропаганда. "Не знам как още някой не се е сетил, че съществуването на България може да се изтълкува като руска пропаганда, според същите тези верни слуги на евроатлантизма в България", коментира той.

С оглед на пламенните слова за предоставяне на военна помощ за Украйна от страна на представителите на "Демократична България", ние от "Възраждане" ще подкрепим това тяхно предложение, но при едно условие - ако тази военна помощ бъде занесена в Украйна от парламентарната им група, а техните народни представители се включат като доброволци, за да помагат там, заяви Костадин Костадинов. Според него по този начин ще се решат два много сериозни външно- и вътрешнополитически проблема на България и на Украйна.

Източник: БТА

Снимки: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • Иванов

    21 Апр 2022 10:56ч.

    И понеже Хр. Иванов иска да окаже отбранителна помощ на укронацистите,моето скромно и конструктивно предложение е:Той заедно с всички евроатлантици да отидат в Украйна и да окажат отбранителна помощ;като за начало подходящо е копаенето на отбранителни съоръжения - окопи например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    21 Апр 2022 17:13ч.

    По добре е Корнела и Копейкин да оглавят бойна група за Украйна и там да вървят да трепят укронацисти. И да вземат и Кирчо с тях, ако не стане мъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aevffk

    04 Юни 2022 12:45ч.

    cost plaquenil 200mg - <a href="https://chloroquins.com/">chloroquine 250mg brand</a> baricitinib us

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ornkjw

    25 Юни 2022 2:14ч.

    oral flexeril 15mg - <a href="https://rketorolac.com/">toradol without prescription</a> inderal 10mg cost

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ifxjbx

    11 Юли 2022 22:50ч.

    the best ed pill - <a href="https://tadalafilsde.com/">original tadalafil 5mg rezeptfrei sicher kaufen</a> sildenafil 200mg generika rezeptfrei kaufen

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Xlpekv

    17 Юли 2022 21:06ч.

    baricitinib pills - <a href="https://baricibd.com/">baricitinib 2mg oral</a> order lisinopril 2.5mg for sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Xiuhnt

    15 Авг 2022 11:37ч.

    cost of ivermectin 1% cream <a href="https://mebendazolel.com/">buy mebendazole without prescription</a> retin cream without prescription

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pdvnxr

    21 Авг 2022 12:15ч.

    order minocycline online cheap <a href="https://pioglitazonel.com/">order actos generic</a> arava 20mg price

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    21 Апр 2022 11:04ч.

    Руската му кръв ще го прокълне за тази мерзост, те не искат да смалят и смирят България, искат да я ограбят унищожат и да я сервират пред новият световен ред на глобалистите... Поведението им е мракобесно и е такова от доста време, служба към Сорос... ПРЕДАТЕЛИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    21 Апр 2022 17:11ч.

    Единствените достойни в тоя фарс са ДБ и ГЕРБ. Всичко друго обслужва Путин. И е чудесно, че ДБ кара мижитурките на Киро да избират. Или с тях, или с комунделите. Ще изберат ристю, а не курнела, и решение ще има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    21 Апр 2022 11:10ч.

    ристьо, ти си позор за тая държава! Такова слугинско раболепие рядко се вижда! ристцо, когато хамериканците нападнаха Ирак, Сирия, Либия и прочие, що не рева да пращаме и ртам оръжие, но не на сащ, "демократичен" идиот ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Империята отвръща на удара

    21 Апр 2022 11:17ч.

    Има да стават едни работи. Ристьо настъпи червената линия, грешка, грешка, голяма грешка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям препоръката на Костадинов

    21 Апр 2022 11:38ч.

    Към Ристювците. Хем и въздухът в България ще стане по-чист за дишане, когато се озоват на бойното поле в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    21 Апр 2022 11:42ч.

    Капитан Кристоф Иваненко и неговият безстрашен депутатски екипаж ще дебаркират в Одеса с бойната си гумена лодка, за да доставят голяма пратка прашки, необходими за следващата фаза на войната. Те ще бъдат посрещнати подобаващо и на ниво от проф.Олесадър Середа, ако не го изпреварят останалите ни сънародници в града, подкрепящи Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Апр 2022 11:54ч.

    Що не си чукнеш по-добре вмирисаните яйца, та да се разсмърди по-уханно в Парламента !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    21 Апр 2022 12:16ч.

    Трябва да си голям малоумник за да мислиш, че държава с 6000 ядрени бойни глави може да бъде победена от шепа нацисти бандеровци. Как като изпращаш още оръжие, това намалява броя на загиналите? Това е въпрос за парламентарни идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неразбрал

    21 Апр 2022 13:44ч.

    Извинете, да не би нещо да не съм разбрал. Украйна ли е нападнала кафявия си източен съсед, че обсъждаме въпроса дали Русия ще бъде победена, или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каламбацова и Келбечев

    21 Апр 2022 13:05ч.

    Подкрепете! Вие сте един файтон хора, а на следващите избори няма да е останал даже файтонът. Коцето ще ви изяде с парцалите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сбогом

    21 Апр 2022 13:09ч.

    Това правителство си отива! Ако дадем оръжие, напуска БСП. Ако не дадем, напуска ДБ. Хайде избирайте! Честити нови избори! Коцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    21 Апр 2022 13:24ч.

    Какво Коце, бе Мунчо ? Никой не му вика Коце освен тия дето по негова заповед лочехте белина и развявахте руски знамена на Шипка. Копейкин му е името и никой няма да го допусне да препари до властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " по негова заповед лочехте белина"

    21 Апр 2022 13:35ч.

    Ъхъм, само дето сте объркали субекта на заповедта, субектите на лоченето, а също и "улицу, город и век". А, и гледайте да не се отровите от собствената си бясна злост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно, Майна

    21 Апр 2022 13:48ч.

    Майна, остави хората на мира. Какво толкова, че са си капнали две капки от синката в питието. Всеки сам си преценя. То и с Русийката е тъй. Голяма работа, че Путин се закани да изтреби децата им с ядрен взрив. Нека си го обичат. Те ще отидат при Бога, а ние просто ще пукнем. Всичко е толкова логично. Само ти и него разбираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно, Майна

    21 Апр 2022 13:50ч.

    ... Само ти не го разбираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи