Иван Костов подаде оставка, Радан Кънев оглави ДСБ

Иван Костов подаде оставка, Радан Кънев оглави ДСБ
Новият лидер на Демократи за силна България е Радан Кънев. Той беше избран на председателското място след като Иван Костов и цялото ръководство на ДСБ подадоха оставка. В дългоочаквана реч пред висшия форум на дясната партия Костов подчерта, че подава оставка след като партията му не получи подкрепа от изборателите и не успя да влезе в парламента. Той посочи, че има лична вина "за връщането на мафията на власт" и пое отговорност за грешките, слабостите и заблудите на ДСБ, предаде БНР.
<p><span>Часове по-късно за председател на ДСБ беше избран Радан Кънев. Националното събрание на пяртията гласува за него с 459 гласа "за", 12 гласа "против" и 6 "въздържали се". Кънев беше предложен за поста от Иван Костов.</span></p> <p><span>Другите две кандидатури бяха на самия Костов, както и на Петър Москов. Двамата си&nbsp;</span>направиха отвод.</p> <p>В първото си обръщение в качеството му на лидер Кънев обеща партията да се превърне в модерна партия, която да е близо до хората и да се бори с политическата и икономическата мафия в страната. Той каза, че в последната седмица се е сбъднала неговата мечта да види отново обединено <em>"реформаторското малцинство от българите"</em>. Кънев посочи, че птод този израз той разбира <em>"хората , които всеки един момент искат европейско правосъдие, европейско образование, европейско здравеопазване, които искат Европа в България, не България в ЕС". Радан Кънев каза, че сега тези хора "са единни и отиват на политическа битка. Колкото по-скоро, толкова по добре. Никакви уговорки, приятели! Оставка днес, а избори възможно най-скоро! Ще направим невъзможното, за да консолидираме реформаторското пространство в България. Ще работим за единен реформаторски блок в българската политика, който е способен не да оцелява, а да промени България"</em>.&nbsp;</p> <p><span>Преди да напусне лидерския пост в ДСБ Иван Костов заяви, че ситуацията в страната е такава, че може да се очаква</span><em>&nbsp;"ескалиране на политическите рискове, правителствена и парламентарна криза. Сигурен съм, че ако политическата нестабилност продължи и ескалира в нова криза, това така ще разбие българската икономика и социално-защитните мрежи, че протестиращите ще понесат основните щети на катастрофата. След определен срок, политическата криза ще предизвика икономическа, финансова и банкова криза в страната. Убеден съм, че протестиращите усещат тези опасности, усещат, че трябва да се спасява не енергетиката, БДЖ, пенсиите и Бойко Борисов от убийство в ареста, а трябва да се спасява българското общество и държава".</em></p>

Коментари

  • Hunter Douglas

    24 Юни 2013 0:27ч.

    БРАВО!!! Радан е млад, способен и абсолютно неопетнен адвокат на свободна практика, който цял живот е работил за себе си - типичен десен човек. Да му пожелаем успех и дългогодишна държавническа кариера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    24 Юни 2013 0:29ч.

    ДАНО! СТРУВА МИ СЕ ДОСТА ПОВЛИЯН ОТ ПОВЕДЕНЧЕСКИЯ МОДЕЛ НА ЛЮБИМИЯ МУ КОМАНДИР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чакат ни тежки години

    24 Юни 2013 0:40ч.

    Иван Костов е единственият политик в държавата, който би могъл да даде разумни решения при създалото се положение. За съжаление в продължение на години беше безмилостно очернян и тормозен от врагове и "приятели", с помощта на жалката нескопосана и продажна БГ "журналистика". Разбирам го и му желая здраве и дълъг живог, има още какво да направи. Желая успех и на новото ръководство, което вероятно си дава сметка, че такава висока летва не се стига лесно. Има незаменими хора и Иван Костов е такъв човек. Съдбата на такива хора не е лека. Нашата също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Юни 2013 1:07ч.

    три маймуняка след тато тошо:ик (окапа),бб и сс (още висят на клона):лигите на бг дяволъ още се точъть

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъезар

    24 Юни 2013 1:13ч.

    Да се надяваме, че това ще е добро начало! Засега можем само това да си пожелаем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГУЦА

    24 Юни 2013 1:25ч.

    Докторхен-хамалхен, нещо много се давиш в помиите на дачков или си нещо слънчасал. на Костов можете само сандалетите да му целувате. ама ти нали цел живот с лудите си си унтерхалтвал та в таз пенсионна възраст не е за юберашване че нещо нефелен си станал. маймунеците ги посмали на двамина ,ако не вземеш под номер три и ти да се включиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • joro

    24 Юни 2013 1:34ч.

    У нас дясното са легенди и разкази за Америка край огнището.У нас дясното е спомена за дядовия дюкянУ нас дяснито е почетна титла давана от ЕНП.Практиката е пазарлъциТъжни объркани хора...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гето Залупения

    24 Юни 2013 2:25ч.

    Дясното е парад на гейове и лесбийки, кой от кой и коя от коя по-по-най!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГУЦА

    24 Юни 2013 2:42ч.

    lach lach, те в Gettho'то на залупените всичко в mirror Image виждат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лявор Корумпачков

    24 Юни 2013 2:55ч.

    Кога ще подаде ОСТАВКА?И да хваща габровския балкан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Юни 2013 3:25ч.

    бг селяндурския гражданин го чака бая път докато стане на бг селянин (на селянин от времето на фридрих е невъзможно)българете имат десни и леви дисаги дясно полукълбо бг нямъ като дърт маймуняк ако трябва да избирам за лидер измежду другарите ик и бб ad hoc съм за бате бойко г-жа Гуца сигурен съм че сте убавица дерзайте (Menno)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долу Станишарски и Дупесарайниците!!!

    24 Юни 2013 3:31ч.

    Вместо оставка, украинския чифут Сатанишев превежда на български своята фамилия, като СтаниШеф и бърка глагола ОСТАВКА с Оставам!?.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГУЦА

    24 Юни 2013 3:51ч.

    хамалхен, туй у гедерето доскоро спрягахте валтерчо и ерихчо. как тъй се сети за фридрих. а ти- хоп, от текезето връз елпегето (от трън та на глог). относно дисагите-и двамата ти подопечни (бат\\\'ти бойко и чичо ти трак-тракторчо) са с по две леви дисаги и с нула полушария на горния етаж, а Костов е вселена от полукълба и сивото му е само в кълбетата. кво да ви обесневам на маймунеците, иначе мерси за комплимента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руди

    24 Юни 2013 6:05ч.

    Хамалин, за покойните(политически), па макар и вампирясващи неведнъж - добро или нищо! Той е вселена от полукълба!!! И сивото, та чак черно, му е все там - в полу-то! Полудемократ, полукомунист, полуикономист, полусофиянец, полу, полу... Полу - Макиавели! На него всичко му е полу, освен кафявото на гащите. Или както пееше Богдана: "Иване, Иване, спасение няма..." Радане, Радане, има ли спасение? Щото излиза, че досега партията е била ретроградна, отдалечена от хората и поддържаща икономическата и политическата мафия, така ли? И що само в страната, бе, Радане? Международната мафия без Вас ли се оправя?Модернизирай Костов! Става за слоган, нали? Успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Юни 2013 6:25ч.

    едно магаре 100 пъти да обиколи джамия няма да влезе вътре (тъй ми четеше конско тате ми)имах съученик беше и в интерпол и ми каза в един разговор:\"той е наш човек \"(ик;на бкп)имам богата биография г-жа Г но понякога забравям за запетайките вчера бях на берлинската сь саймън на валдбюне в столицата на германците (онзи ден от 19:30 бях на цирк)(скоро ми дъниха тъпанчетата рок бандата сили и си оттанцих 2 ч и 1/2 с хилядното присъствие та това е което ми причини душевната атаксия) човек не е зле да се усеща ми хортуваше татетоми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГУЦА

    24 Юни 2013 16:40ч.

    дикторхен, и ние у биримирци си имаме сателитни чинии и видеостена. и ние го гледахме тоз концерт у събота по едно немско фернзее, ама нали сме глухи старци, никой не ни продъни ушите. тоз рател се бе покачил на една горска сцена и като размахваше едно дръвце. то не беше менделсон, то не беше деветата от лудвигчо, ама оноз лудия цар, ами глухия от бон. циркове ние на село не гледаме, имаме си ги доволно в държавата. и по рок не си падаме. след цепелините нема вече рок, аз на тез оловните най им харесвам блек дог. ти за запетайките не се коси, то е от възрастта. и ти си като мен на години, и ти малко деменция развиваш. и душевните ти крампфове от там ще са.\r\nа тоз Руди връз тебе хич нема да го коментирам. и той като боленчо сайдеров- все срещу омразата се пъне. а океани омраза генерира. как е успял гениално да съчетае ария на омразата с ария на клеветата. всички вие трактористчета и бойкобистчетата сте много обсеССССССни на тема Костов. пълните шлюпферите само щом му чуете името. е сега дано мирясате. и кво ометохте го Костов от валдбюне като го доведохте тоз малоумния цар от мадридско-и все Костов ви бе 11 годин в устата. сега го изгонихте и от кЕлера на бъгъ политик белким нещо с мъжката си немощ се управите. и с атаксията на оназ ви работа. ама то пак от Костов иде. ОБСЕСИЯТА КОСТОВ. хубав слоган,а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Външен наблюдател

    24 Юни 2013 17:15ч.

    Един въпрос към всички, които пишат хвалебствия за Костов и " десницата" като алтернатива на сегашното правителство и не виждат заплаха от ГЕРБ( но не искам отговор, а само да се замислят и да си отговорят сами!) 1 защо десницата не спечели на майските избори и не е представена в НС? 2. Какво направи любимият ви лидер, за да я обедини и доведе до победа? 3. Защо бидейки още " необединена" , смята че вече е алтернатива и иска незабавни избори??? ( аман от самовлюбени надценяващи се!) 4. Къде са конкретните предложения КАКВО ще направи освен лозунгите, че и тя иска да е на власт? 5. Какво точно трябва да ни каже " Европа в Б- я, а не Б-я в ЕС"Искат Б-г да излезне от ЕС? Заключение: ако имат поне малко свян, първо трябва да помислят за народа, а след това за себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГУЦА

    24 Юни 2013 18:57ч.

    "не виждат заплаха от ГЕРБ" ??? самият въпрос съдържа манипулация , наблюдателю. ДСБ е алтернатива на управляващите, но също и на нацитата на боленчо, както и на гербаджиите. ясно ти го казаха не само вчера- ДСБ нов или стар вариант-дясно с някои, НО НИКОГИШ С герб. анадъмму, наблюдателче. не искаш отговор, щото не ти отърва да ти отговорят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи