Иван Гешев: Бесен съм - трябва да спрем войната по пътищата

Иван Гешев: Бесен съм - трябва да спрем войната по пътищата

Този форум е изключително важен. Аз съм тук в качеството си на главен прокурор, от една страна защото съм бесен, а от друга страна, защото трябва да спрем войната по пътищата. Това каза по време на кръглата маса на тема: "За мащабни действия срещу войната по пътищата" главният прокурор Иван Гешев.

"Надявам се и знам, че можем и трябва да спрем войната по пътищата. Бесен съм, защото решенията са ясни, не са трудни за изпълнение, готови модели има в ЕС. Оставам с впечатление, че държавата е безучастна, защото е по-лесно да закриеш специализирани структури, защото става дума за 3 млрд. лв., по-важно за някои политици от интересите на хората. Щом някои политици могат да защитят финансовия интерес на олигарсите, ние трябва да настояваме да бъдат защитени и българските граждани", каза още Гешев.

"При положение, че България загива в демографски аспект, по българските пътища убиват нашите деца – Цвети от Шумен, Иван от Бузовград, Моника от Братаница, като много други. Надявам се и знам, че можем и трябва да спрем тази война по пътищата. Българските граждани искат държавата да им даде това, което заслужават – сигурност, защита и да не убиват децата ни по пътищата. Това може и трябва да бъде постигнато тук и сега. Никой не е застрахован да бъде следващият. Тук съм, за да чуя гражданите, гражданското общество, да ги подкрепя като главен прокурор, да чуя какво можем ние да направим и да настоявам пред другите власти това да бъде променено. Защото цената ще продължим да я плащаме с човешки животи", допълни Гешев.

 

Коментари

 • СМЕХХХ

  24 Ное 2022 12:05ч.

  Хайде стига лицемерие, гешефт! Защо не беше бесен, когато тиквата управляваше ? Защо не беше бесен, когато тиквата строеше калпави пътища? Защо не беше бесен, когато тиквата променяше закони в полза на престъпниците ? Долна сган!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • малкият Кашличко

  24 Ное 2022 14:15ч.

  А защо не беше бесен, когато миналата година се извършваше геноцид срещу българите, прикрит под името ваксина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кореняк софиянец

  24 Ное 2022 12:07ч.

  Само мигновеното отнемане на автомобилите , които са ползвани, направо на мястото на инцидента или провинението и още за първо провнение, ще спре ( значително и донякъде) плиткоумните джигити , които карат пияни, дрогирани или без книжки за правоуправление!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  24 Ное 2022 12:41ч.

  Ти не ми излизай като кукувица да дрънчиш едно и също, ами погни кирчо и кокорчо за кражбите! Айде, имаш по-важна работа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  24 Ное 2022 12:45ч.

  Малко късно се сети, Гешев! Крумови закони, господине, дано знаеш кой е хан Крум!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи