Италия замразява изпращането на нов пакет военна помощ за Украйна

Италия замразява изпращането на нов пакет военна помощ за Украйна

Премиерът на Италия Джорджа Мелони

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Италия е замразила изпращането на поредния шести пакет от военна помощ за Киев, съобщава вестник Il Messaggero, позовавайки се на правителствени източници. Операцията за военна помощ за Украйна е била спряна, "само защото първо трябва да се споразумеем с НАТО и да разгледаме подробно военните искания на Украйна", твърдят източниците на вестника. "Едва тогава ще разберем от какво се нуждае Киев и какви оръжия можем да му доставим", цитира вестникът думите им.

Разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, италианския министър-председател Джорджа Мелони и италианския министър на отбраната Гуидо Крозето ще бъдат от ключово значение за тази дискусия. Столтенберг трябва да пристигне в Рим през следващите дни.

Според il Messaggero миналата седмица украинският външен министър Дмитрий Кулеба е поискал от италианския си колега Антонио Таяни системи за противовъздушна отбрана SAMP-T. В тази връзка италианското министерство на отбраната уточни, че Италия разполага с много малко такива системи за противовъздушна отбрана. Вероятно поради тази причина Киев може да бъде снабден с други системи.

По-рано вестник la Repubblica съобщи, че в средата на ноември може да бъде приет нов указ за военна помощ за Украйна, въпреки че, както вече беше съобщено от il Messaggero, Италия още не е завършила четвъртия и петия пакети. Конкретното им съдържание остава засекретено, но според италиански публикации последните доставки включват тежко бронирано оборудване и едрокалибрена артилерия: по-специално става дума за "20 до 30" самоходни артилерийски установки М109, които Италия достави на Украйна като част от петия пакет за помощ.

На фона на специалната операция на руските войски западните държави продължават да снабдяват Украйна с оръжие. Москва неведнъж е заявявала, че доставките на оръжие само удължават конфликта, а конфоите с оръжие се превръщат в легитимна цел за руските военни. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подчерта, че действията на Запада ще имат само отрицателен ефект.

Източник: ria.ru

 

 

 

Коментари

  • На Италия и трябва руска газ

    02 Ное 2022 14:25ч.

    ха е пратила оръжие, ха е гризнала дървото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето я; централноевропейската ос;

    02 Ное 2022 14:29ч.

    проектите са три- глобалитски китай, който ще тества изгъзици от рода на ковидни затваряния и социлни кредити; хегемонска америка, която се опитва да запази позиции с цената на всичко; и централно европейска ос-превземане на европа от центъра към периферията; и в трите България е периферия-10 планина от девет; а Русия и особено Путин балансират между всички проекти и реално може да постигне нещо повече от глобалистката алчност; да видим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може да ви се стори странно

    02 Ное 2022 14:32ч.

    Но Русия в момента е най-неутралната страна; и не, швейцария, ако е и да е била неутрална при създаването си, то днес със сигурност не е;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    02 Ное 2022 14:45ч.

    Страхотна е, вече поема в правилната посока Италия. Дали ще случат някога отново на такава секси и умна премиерка....кой знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много важно, че била секси

    02 Ное 2022 15:29ч.

    Пак едни и същи стереотипи; и ако някой си мисли, че прави нещо хубаво за някой освен за тези които са я издигнали, ще се излъже и скоро ще го разбере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    02 Ное 2022 15:00ч.

    Ще почакаме до 8-ми ноември, може пък да повее друг вятър по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    02 Ное 2022 16:54ч.

    Ние продаваме на Украйна руски горива, преработени в Нефтохим, също и оръжия, някои произведени в нарушение на руски лицензи и патенти. От бай Ганю към другаря Ганю, а сега и мистър Ганю, без еволюция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи