Италия смята да произвежда "Спутник V" и без одобрението на EАЛ

Италия смята да произвежда "Спутник V" и без одобрението на EАЛ
Руската коронавирусна ваксина "Спутник V" ще се произвежда в Италия, дори ако Европейската агенция по лекарствата (EАЛ) не одобри употребата на лекарството в ЕС. Както отбеляза председателят на Италианско-руската търговска камара Винченцо Трани, производственият процес няма отношение към продажбите на дребно на ваксини, съобщава ТАСС.

Снимка: ТАСС

 

Руската коронавирусна ваксина "Спутник V" ще се произвежда в Италия, дори ако Европейската агенция по лекарствата (EАЛ) не одобри употребата на лекарството в ЕС. Това заяви председателят на Италианско-руската търговска камара Винченцо Трани в интервю за кореспондент на ТАСС, отговаряйки на въпроса дали е възможно да се произвежда лекарството без сертифициране от EАЛ. "Да, разбира се. Важно е да се разбере, че самият производствен процес няма отношение към продажбите на ваксини на дребно, това са два различни процеса. Мисля, че дори и да няма разрешение [в ЕС], съществуват много други страни, където тази ваксина е много необходима", каза Трани.


По-рано Руският фонд за преки инвестиции обяви сътрудничеството си с швейцарско-италианската компания Adienne Pharma & Biotech за производството на ваксината "Спутник V" в Италия. На 8 март Италианско-руската търговска камара обяви подписването на съответното споразумение.

Във вторник в. "Република" съобщи, че "Спутник V" ще се произвежда от юли в завода на Adienne Pharma & Biotech в Капонаго, област Ломбардия, добавя ТАСС.

 

 

 

 

Коментари

 • евразийски полуостров еврогея

  09 Март 2021 18:03ч.

  Късайте синджира и обявявайте свободата си от тоя неосъветски колхоз! ПиснА ни да им поемаме джендърните простотии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  09 Март 2021 18:20ч.

  на италианците! Защитават си интересите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  09 Март 2021 19:33ч.

  Към днешна дата Спутник В има повече заявки на годишна база от руския експорт на оръжие.Доколко е ефикасна ваксината от мед.гледна точка не знам.Но руснаците определено шокираха света с ваксината.На тяхно място много бих се притеснявал за подривна дейност.Е аз и Тръмп смятах че ще застрелят,а то как елегантно го прецакаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А така!

  09 Март 2021 19:44ч.

  Свободата Санчо е на върха на копието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичото

  09 Март 2021 19:44ч.

  Вълшебната думичка е "произвежда"..... защото Раша не може да произведе повече от 300 000 на месец!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mi6osp

  09 Март 2021 19:50ч.

  Спутник V е единствената ваксина, за която дават гаранция за двугодишна защита от тежко протичане на covid. За другит одобрени ваксини не дават никакви гаранции, само споменават възможна продължителност на защитата 6-8 месеца до година. Защото колкото по-продължителна е защитата, толкова по-малка ще е печалбата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  09 Март 2021 20:14ч.

  Е така е както пишеш mi6osp, но създателите на този вирус не искат така. Те са изхарчили много пари, някъде вероятно към над 10 милиарда за създаването на вируса, и сега искат печалби стократно на изразходваното. Затова налагат силово да се ваксинират колкото може повече от населението на света, без никакви гаранции. Едва когато си получат лептата ще има край на тази зараза. Но кой знае, те са алчи и ненаситни, ще пуснат друг вирус. Тях не ги интерсува колко хора ще починат, те мразят хората, те са Сатанисти. Колкото повече според тях, толкова по-добре!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mi6osp

  09 Март 2021 20:33ч.

  Кубис, създателите на този вирус имат предостатъчно пари, целта им са не печалби от ваксини, а смяна на човешките цивилизации. При това не с термоядрена , а с бактериологична война, след която печелят една прекрасна планета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичото на 09.03.2021 в 19:44

  09 Март 2021 21:16ч.

  Заклинанията ти не убеждават никого.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  09 Март 2021 21:18ч.

  Спутник-Москвич е единствената ваксина, от познатите имена, за коята няма каквито и да са сериозни данни. Каква сигурност, колко % изащитени - това са само пожелания на Путиновците. Затова тя не е разрешена от ЕК, защото е опасна. Това е руска рулетка - казаха го от Европейската агенция за лекарствата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Греховния

  09 Март 2021 22:20ч.

  Има си всички научни данни за Спутник! Дори и статия в едно от най-признатите научни списания, където са показани резултатите от 3-та фаза на клиничните тестове (писна ми да те просвещавам, Sin-e): https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0140673621002348?casa_token=Oq3M9ocM1SkAAAAA:R5ZsqOeJTVXMiuDHSQ3Ls5IwidYB9VahPdxqVIiSOxy1iuqybbB3e9i0tSOcQaSZh5ZtNqddYA

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Sin на 09.03.2021 в 21:18

  09 Март 2021 22:55ч.

  Е, щом са го казали от Европейската агенция за лекарствата, няма какво да му мислиш и да сееш на дъното му ряпа... Също и ако мириканския президент ти каже да пиеш белина - пиеш без офлянкване и няма тън-мън! Да ти е сладко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  10 Март 2021 0:34ч.

  Интересна фирма е тази Adienne . На страницата и пише, че има 5 ( пет ) работника и 1,31 млн$ продажби за годината. Не било гараж като на Стив Джобс, а голям гараж. И били готови да произвеждат Москвича Спутник- 10 млн за 6 месеца. От 1 юли. Жестоко! Освен пропаганда, друго не могат да сътворят. Или анти такава. Нещо като Ладата - от Фиат 124, до Дачия еди каква си. Преди поне се мяркаха няколко Ниви из Австрия, сега няма и помен. Обаче опитите продължават...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  10 Март 2021 0:55ч.

  PS: Да уточним защо Ниви в Австрия. Не за друго, а с парите за съответната нормална кола,примерно Сузуки Витара, можеше да си купиш 3 Ниви. Обаче наизлязоха разни Хюндаи, Кии и пр. и да имаш Нива стана просто срамно. Та е много добре, че има закон за храните и лекарствата, който не позволява да се продават боклуци. Понеже се отнася за здравето на хората. Европа ! И даже и някога Москвича Спутник да получи някакво разрешение, той няма никакъв шанс. Не за друго, а лекарите и инстанциите в Европа, на които хората там вярват, ще направят необходимото, за да не се разпространява. Понеже разбраха, че това не е ваксина, а пропаганда. Или руска рулетка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганьо

  10 Март 2021 7:50ч.

  Много хора в БГ чакат точно руската ваксина, затова мутрата трабва да бъде изметена от властта на всяка цена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • long term effects of plaquenil

  04 Авг 2021 7:12ч.

  define hydroxychloroquine https://plaquenilx.com/# hydroxychloroquine 200 mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи