Световни интелектуалци: Над Европа е надвиснала катастрофа!

Световни интелектуалци: Над Европа е надвиснала катастрофа!
Заплашена е самата идея на Европа, предупредиха водещи световни интелектуалци в писмо, поместено във в. "Гардиън". Сред тях са писателите Светлана Алексиевич, Марио Варгас Льоса, Елфриде Йелинек и Орхан Памук, носители на Нобелова награда за литература, френският философ Бернар-Анри Леви и писателите Милан Кундера и Салман Рушди.

 

Орхан Памук и Салман Рушди са сред авторите на писмото

 

От всички страни се сипят критики, обиди и поддръжници изоставят каузата. "Стига строене на Европа!", е викът. Нека вместо това да се свържем отново с нашата "национална душа"! Нека преоткрием "изгубената си идентичност"! Това е дневният ред, споделян от популистките сили, заливащи континента. Няма значение, че абстрактни понятия като "душа" и "идентичност" често съществуват само във въображението на демагозите, пишат авторите на писмото.

 

Европа е нападната от фалшиви пророци, които се опиват от недоволството и вярват, че техният час е настъпил. Тя беше изоставена от два големи съюзника, които през последния век на два пъти я спасиха от самоунищожение; единия отвъд Ламанша, другия отвъд Атлантическия океан. Континентът е уязвим към все по-малко прикритите маневри на обитателя на Кремъл. Европа като идея се разпада пред очите ни, подчертават авторите на писмото.

 

Това е отровната атмосфера, в която през месец май ще се състоят изборите за европейски парламент. Ако нещо не се промени, ако нещо не се случи, за да върне назад надигащата се високопарна, настоятелна вълна, ако не се прояви нов съпротивителен дух, тези избори обещават да бъдат едни от най-пагубните, които сме виждали. Те ще дадат победата на тези, които печелят от катастрофите. За тези, които все още вярват в наследството на Еразъм, Данте, Гьоте и Коменски, остава само срамното поражение, пренебрежение към интелигенцията и културата. Ще има масови прояви на ксенофобия и антисемитизъм. Всички ще бъдем сполетяни от катастрофа. Ние, долуподписаните, сме сред тези, които отказват да се примирят с тази надвиснала катастрофа, заявяват тридесетте интелектуалци.

(БТА)

 

 

Коментари

 • Слуховете за смъртта на Европа пак ще се окажат преждевременни

  26 Яну 2019 18:29ч.

  “Това е отровната атмосфера, в която през месец май ще се състоят изборите за европейски парламент.” Добре сте го публикували, така е. Днес е времето на новите фашисти. Преоблечени, с маски на лицата. Подкрепени от бивши комунисти, до такива крайно десни, дето преди ги имаха за врагове, но днес им е изгодно да си помагат. Европа няма да загине, но опитите ще продължат. Атаки от изток и от запад, тълпи от бежанци от войните и мераклии да паразитират на чужд гръб, китайският дракон, отгледан от безумната алчност на европейци и американци, наполеоновските комплекси на недораслека.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • моля,моля

  26 Яну 2019 18:41ч.

  -: )) Никой не иска да прочете, а тези които са ги учили, преди да станат Нобелови герои удобно ги забравят , тезите на които е учил учениците си, модераторът на днешна Европа, Аристотел. Особенно думите му към Александър Велики ! Нещо различно от тогава и днес ? Само националностите са сменени , но не и тезата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без съмнение е писано от агитпроп на наглосакси

  26 Яну 2019 18:43ч.

  No comment: "Тя беше изоставена от два големи съюзника, които през последния век на два пъти я спасиха от самоунищожение; единия отвъд Ламанша, другия отвъд Атлантическия океан."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  26 Яну 2019 18:47ч.

  За разпадането на Европейския съюз не са виновни ненормалниците Меркел, Макрон , Мей , пияницата Юнкер , сатаната Сорос , а пак ви е виновен Путин да е жив и здрав , за да пази Русия като крепост на Православието ! Освен това интелектуалците на са споменавали неговото име , от къде си го измислихте ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Сред тях са писателите Светлана Алексиевич..."

  26 Яну 2019 18:53ч.

  Участието на това в агит-пропа е достатъчно, коментарите са излишни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  26 Яну 2019 18:56ч.

  Aйдееее , пак намесиха обитателя на Кремъл . К'ви прикрити маневри от Русия , к'ви пет лева . Точно Русия има своята ярка идентичност във вярата и културата , и неще , ама хич неще педерастията , педофилията , джендърството и всичките гнусотии на ,,нападнатата от фалшиви пороци Европа ". Тъпанари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибел Барка

  26 Яну 2019 19:26ч.

  "Душа" и "Идентичност" са абстрактни понятия! И това го казват писатели! Прочел съм всеки ред от Льоса, публикуван на български. Опасно е, когато за писателите "душа" и "идентичност" станат абстрактни понятия. Това показва някакво опасно дерайлиране. Това показва, че наистина сме отишли далеч в деконструкцията на великото европейско общество. И точно точно този процес трябва да бъде спрян.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 120987

  26 Яну 2019 19:55ч.

  Идеята за обединена европа е германска идея. Особено съществено развитие тя получава след Сталинградската битка. След обединяването на двете германии с падането на стената главна заслуга на миша конвертчик ,който и за това е почетен гражданин на Германия,ситуацията рязко се изменя в полза на скритата идея на гихайме дойчланд за четвъртия германски райх .Работата е там, че нито москва нито вашингтон,могат да си позволят,да оставят германците да бъдат независими и на техния престъпен акъл. Германия никога няма да оперира отвъд ламанша, и отвъд днепър. За това тя ще бъде здраво и надеждно контролирана чрез различни механизми ,като се започне от канцлер акт,та се стигне до нато и правата на емигрантите бежанци и расовият въпрос. Няма как европа да бъде единна ,тя не може да остане единна и никога няма да бъде единна.Германският проблем остава основен защото винаги той носи катастрофа,както за самата германия, така и за тези които са в престъпен съюз с нейните идеи. В момента на германия и е нужна работна ръка, така както и беше нужна пред първата и втората световни войни които тя разпали и ползуваше милионите военнопленници. Отчаяно се нуждае от работна ръка днес,което обрича останалите на бедност и разпад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  26 Яну 2019 19:56ч.

  Европа се разпада, заради егоизма на старите държави, които живеят в пост-колониалиална нирвана, с вярата че глупостите на Горбачов са доказали превъзходството на световния ред наложен от колониална Евроапа над света. Наивността на българските политици а и на европейските интелектуалци е трагична. Разединението идва от отчаянието на мислещите политици и европейци от сервилността на Европа към икономическтие интереси на големите нации. Ако някой си мисли че стара Европа желае да развие изтока е бебешки наивен. Но докато старите европейци имат интерес да бъдат глупави, за българите тази глупост самоубииство. Егоизма на западна Европа, няма да и позволи да помогне на източна Европа да се развие икономически и да се създаде обединена Европа. Но българските политици, сънуващи топли места в европесйките институции, не виждат това,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Захари Бисеров

  26 Яну 2019 20:36ч.

  Формулата е Европа плюс Русия. Континентален блок. Не съм го измислил аз. Възниква въпросът, ако това се случи, кого ще тормозят англосаксите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бернар-Анри Леви, френски философ

  26 Яну 2019 21:11ч.

  https://ic.pics.livejournal.com/georgiy_nvr/74416172/283012/283012_900.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия е бленувания рай на праведниците и Настя Рибка се вози на яхта

  26 Яну 2019 21:38ч.

  Човек има потребност от мечти и илюзии. Русия е идеална за тази цел. Почти никой не ходи вече там, наистина никой няма да я види отвътре, не по туристическите маршрути. И в тази измислена Русия нямало педерасти, педофили и европейци. Ах! Има обаче, има. Всичко има и то по много. Има гейклубове, има извратеняци, има убийци, десет пъти повече от прогнилата Европа, има спин и наркомания каквато там няма, проституция има, порноиндустрия има както другаде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не ги ли е срам

  26 Яну 2019 21:41ч.

  Защо ми се струва, че това " двама големи съюзника, спасили Европа от самоунищожение" , направо си е опит за ФАЛШИФИКАЦИЯ на историята - Англия и Америка не спасиха Европа, спаси я точно един "господар на Кремъл" с цената на 20 милиона руски живота! А Англия пазеше себе си, а Америка май се намеси към края за да запази ОГРОМНО парче от "баницата" за себе си, барабар с купища нацистки специалисти по ракетно оръжие? Та питам, тези НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те двете "спасителки" на Европа създадоха ИДИЛ

  26 Яну 2019 21:47ч.

  А примерът за фалшификация е много удачен, наскоро даже президентът им обяви един такъв съдържателен фалшификат, че той бил победил ИДИЛ... интересно къде се оказаха военните му операции - с картите, снимките и клиповете от тях; разбира се, няма ги никакви. Така например през последната 1 година американците само стояха на североизток и бомбардираха сватби, погребения и болници, демек правеха си военен ПР срещу беззащитни цивилни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  26 Яну 2019 21:51ч.

  Май известна доза ксенофобия е полезна за опазване "наследството на Еразъм, Данте, Гьоте и Коменски". Защото ако Европа я залеят африканците, арабите, турците и т.н. едва ли нещо ще остане нещо от това наследство. Виж Путин няма проблем с наследството на Европа, защото и той е европеец за разлика от някои от тези "интелектуалци"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  26 Яну 2019 22:36ч.

  до колегата "...и Настя Рибка се вози на яхта на 26.01.2019"-вие убихте детското в читателите на тази газета...щом не пише тук за имиграцията в РФ(а тя е огромна и там, мюсюлмани от бившите съветски републики"), щом не се споменава за мащаба на престъпността, проституцията и порното-значи ги няма:-) Относно кой кого спасил в 20 век в Европа-малко сте чели, скъпи колеги,прочетете историята на ПСВ. Хал хабер нямате как се стига до край на войната.За ВСВ заслугите за победата ги свързвате с броя на загиналите...хайде да не споменавам за ленд-лииз, зная, че мразите американците...но ако я нямаше Англия, за да води война с Хитлер от септ. 1939 г до май 1945 г и да бомбардира денонощно германското производство на танкове, оръдия, самолети и т.н. въоръжение, знаете ли точно кога Сталин щеше да призведе в условията на бягство на изток 2 пъти повече танкове и самолети от германците и обърне хода на войната и тръгне на запад -точно никога!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  27 Яну 2019 2:44ч.

  Писмото на тия "интелектуалци" е върхът... Параден пример за несъответствие на външен образ налаган с годините и реалната им вътрешна същност. ... Да, Европа я тласкат да загине, а такива като тези, носят и хвърлят съчки в разгарящият се пожар! В услуга на подпалвачите. ... Боже, какви слепци!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СССР не е спасявал Европа,

  27 Яну 2019 4:09ч.

  а я завладява за себе си. Не случайно докато Хитлер не го напада, не само, че няма никакви намерения да спасява когото и да било, ами и всячески му помага. Жертвите са факт, не 20 милиона, а много повече, но по-голямата част от тях са заради пълното незачитане на човешкия живот от Сталин и неговите военни, такива като Жуков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очаквахме го

  27 Яну 2019 4:43ч.

  Всеки път когато Европа поеме по собствен път,неотговарящ на САЩ се чуват подобни изквичавания

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ала_Бала

  27 Яну 2019 5:07ч.

  Господ да ни пази от тези интелектуалци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И дим,дим да ги няма...

  27 Яну 2019 8:18ч.

  Късокожи "интелектуалци"...де бре...да си обират крушите при шербета и шабата....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Captain Buddy

  27 Яну 2019 10:10ч.

  „Тя беше изоставена от два големи съюзника, които през последния век на два пъти я спасиха от самоунищожение; единия отвъд Ламанша, другия отвъд Атлантическия океан. Континентът е уязвим към все по-малко прикритите маневри на обитателя на Кремъл." Тези Микимаус „водещи световни интелектуалци“ са откровени лъжци за паница Сороска генно модифицирана леща made in USA! Не това не е Стокхолмски синдром, това е преднамерена лъжа! Те забравят, че самоунищожението на Европа беше предотвратено след като обединена Европа тръгна в поход на Изток срещу СССР, и се наложи Съветската Армия да дойде до Берлин и да ликвидира идеята на Хитлер-Валтер Функ (Хитлеров министър на икономиката) за Europaische Wirtschafts Gemeinschaft! Истината е, че Европейската общност за въглища и стомана се изроди и на практика възроди Хитлеровата идея за Europaische Wirtschafts Gemeinschaft, в края на деня насочена срещу Русия, наследница на СССР! В тази политика не минават тинтири-минтирите комунизъм, борба за демокрация. Еднозначно и целенасочено плътно обсаждане на Русия с бази, ракети и сие. Танковете на наглосаксите сега са на 420 км от Москва! Как Кремъл ще търпи това? Скоро трябва превантивен шамар, наритване на наглосаксите и отново ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЕВРОПА, този път от наглосаксите. ШАНСЪТ НА ЕВРОПА Е В МИР С РУСИЯ! Тогава наистина ще има руски суровини за развитието на Европа galore!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  27 Яну 2019 10:35ч.

  Прочетох материала рано сутринта в друг сайт, отначало не го разбрах, не можех да допусна, че известни писатели могат да се подпишат под такива глупости. Хубаво е, че и "Гласове" обръща внимание на темата, тъй като позволява коментари. Винаги съм била евроскептик по отношение на Съюза в този му вид - общите пари и търговските войни по отношение на някои малки държави винаги водят до проблеми и разпад. В България няма производство, всичко е внос на боклуци, 90 на сто от земеделието също е некачествен внос. Това ли да ми харесва!? Да не говорим за заплатите на евротъртеите и на хората, които наистина все още се трудят. Но това е друга тема. Европейски съюз - да, но на друг принцип - свободно движение на хора и чисти капитали, също и на някои основни правила за сигурност и безопасност. А кой спаси Европа от войната е смешно дори да се коментира.... Не забравяйте англо-американските бомбардировки над Европа, дори само преди 20 години. Не съм расист, но едва ли мигрантите, които Меркел покани, ще спасят Европа... нещата са прозрачни, всичко се вижда и няма защо интелектуалците да ми отварят очите. Да бяха се загрижили за беднотията и мизерията на народите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  27 Яну 2019 11:25ч.

  Крайно консервативни компрометирани агитпропчици като Бернар Анри-Леви и Марио Варгас Льоса, плюс принадени изкуфелници като Кундера, плюс неизвестно как вписани Салман Рушди и Орхан Памук - всички те вдигат аларма срещу десния популизъм. Срещу собствения на нео-"либералите" Франкенщайн. Списъкът е непълен без него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Раде

  27 Яну 2019 11:40ч.

  Интелектуалци които сравняват творбите на Еразъм Данте Гьоте и Коменски с "вината" на Путин са загубили битката за душиите преди да е започнала!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както

  27 Яну 2019 11:58ч.

  има вълна на национализъм, патриотизъм, родолюбие, любов към родината майка и ОТЕЧЕСТВОТО -баща, които са центробежни сили за обединена Европа, така има и общ пазар, обща религия християнството, както и обща валута, общ език - английския , ще има обща армия и т.н., които са центростремителни сили за ЕС. Последните ще направят обратна вълна. И комисията, европейския съвет, трябва да се превърнат в своебразен центробежен регулатор за ЕС. Когато се засилят центробежните сили, да започне задвижване на центростремителните сили и намаляне на центробежните сили. И обратно, когато се засилят центростремителните сили, да започнат да се задвижват центробежните сили и да се намалят центростремителните сили. Така се постига динамично равновесие. Но винаги трябва да има съвсем малко повече превес на обединена Европа над националната държава. Европа, ЕС трябва да се превърне в Отечество на европейците, на Отечествата на националните държави и етноси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оня Който вижда края още от началото

  27 Яну 2019 12:12ч.

  т.е Бог, е записал в книга Апокалипсис ( 13гл./7-ми стих) следното: „ ...даде му се власт над всяко коляно, народ, език и племе”. С тези думи, Той недвусмислено ни е предсказал, че в края на времената, всички държави ще бъдат обединени в една, (антихристовото царство). Вижте какво е Казал по-нататък в 16,17 и 18-ти ст. : ,, ...И той ще направи щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня който има тоя белег или името на звяра, или числото на името му...666 ”.(чипиране=отнемане на свободата=световен концлагер, под хитрият претекст „безопасност „). От горните предсказания, разбираме, че антихриста ще е господар не само на света, но ще има и тотален контрол над всеки жител от планетата Земя. : ,,.Ето и думите на един от кандидат собствениците на света Ник Рокфелер: ,,Нашата цел е да имаме световно правителство, контролирано от нас и всички пари на хората да са в чип, монтиран подкожно на всеки човек по отделно, и ние да вземаме когато си искаме и колкото си искаме пари дигитално от всеки, а ако някой протестира - просто му изключваме чипа и той няма да може да си купи дори и хляб...” - за справка виж https://www. youtube. com/watch? v=7ydmAAOQUCc–от 20-та до 24-та минут.,, .Напишете в НЕТА ,,Нов световен ред" и ,,Чипиране на хора" !Четете си библиите хора!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Яну 2019 13:40ч.

  Няма никакъв проблем да имам душа и идентичност и да обичам ближния си. Дори това е което всеки трябва да прави и тези интелектуалци би трябвало да учат хората да го правят. Любовта е активна позиция, тя не е някакво състояние на безизходица, в което ти по принуда си омаломощен и обезличен поради огромната уравновиловка и мачкане, с което всичко е сдъвкано и изплюто в някаква хомогенна каша. Бог е създал огромно биоразнообразие и е изградил баланс между видовете, балансът между народите може да се изгради само на разумната, осъзната позиция, че за всеки има място под слънцето и че всеки трябва да гради в рамките, които са му дадени, без да атакува, мрази, краде, насилва... Човекът неспособен ли е да го разбере и практикува? Ако е неспособен, той не заслужава да бъде наричан разумен човек. Ако ще градим свят, в който на хората трябва да се извърши лоботомия, за да станат безопасни, значи този свят се управлява от чудовища. Проблемът с агресията е разрешен исторически с едно просто изречение, „не пожелавай“! Ако хората биха спазвали това и биха го написали в законите си, дори войни нямаше да има, защото те са винаги за чуждото богатство, земя и т.н. Докато човек пожелава и похотства за чуждото и се чуди как да го отнеме, той няма да стане безопасен. Дори да омесиш народите, дори да няма този тип войни държава срещу държава, човекът ще воюва с близките си, човек за човека ще е вълк, ще се увеличи така наречената битова престъпност, агресията. В личен план егоизмът е като в глобален фашизма, как ще изкараме демоните на всеки човек? Ако не разрешим проблемите с егоизма и пожеланията си на ниво човек, не можем да ги разрешим на ниво свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора без родини,

  27 Яну 2019 13:55ч.

  хора, отрекли се, мразещи, предаващи, плюещи роднините си, една част от тях неевропейци... Хора без националност и с изгубена идентичност... До тези ли опряха да дават рамо на ишиаси, стамбулски ирадета, организиран мигрантски натиск, недосъборетини като Вавилонска_кула-2 и останалите “ценности”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво зло му е сторил

  27 Яну 2019 13:56ч.

  “Кремъл” на Орхан Памук?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  27 Яну 2019 15:32ч.

  Струва ми се, това са Хората На Старото Време, тъгуващи по Края на историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  27 Яну 2019 19:57ч.

  Да. Стара Европа, а не Старата Европа си отива! Идва Нова Европа, е не Новата Европа. Която няма амнезия за това коя е и каква й е ролята на световната сцена. Не на американска метреса с измислено "интелектуално" /и платено добре/ кресчендо, а на свободна жена да завърже връзка с онзи жених който й харесва и който й е изгоден по вкус! Това е положението. На който не му изнася - Америка е страната на неограничените възможности и на ... свободата /за вас/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един от Правец

  27 Яну 2019 20:00ч.

  Напомня ми за нещо. За едни придворни "интелектуалци" с които ходих на лов! Пуцахме по некакъв си дивеч. Или поне си мислехме, че сме ... ловци, а бяхме просто ... плячка за ... лъвовете от Голямата сцена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Настя Рибка

  27 Яну 2019 21:03ч.

  не е ли еврейка? Извинете, ако съм сбъркал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Орхан Памук

  27 Яну 2019 21:17ч.

  няма проблеми с Кремъл. Проблемченцето му е с Анкара, където напоследък нещо не траят дьонметата. СУГС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  28 Яну 2019 12:17ч.

  Има и едно друго противоречие, когато либералите искат да отрекат нациите, те го правят чрез малцинствата, чрез техния етнически национализъм. Т.е. те разграждат национализма на национално ниво, но го преместват на етническо. Например ДОСТ, които се водят либерална партия, говорят основно за идентичността на турците в България, близостта им с техните братя в Турция и нуждата от независимо политическо представителство на турците. Каква е ползата национализмът да бъде забраняван за нациите, които все пак ОБЕДИНЯВАТ различни хора и да бъде засилен етно национализма, който настройва граждани против граждани? Навремето нациите бяха обединени и на хората не им пукаше за произхода им, стигаше им да знаят, че са американци, французи, българи. Днес са хит генетичните тестовете за определяне на етническата група, по които са полудели по-богатите нации. Затова тази политика не води към глобализация, тя връща хората от това да са обединени на културен признак, към по-примитивното – принадлежност по произход. През цялата човешка цивилизация хората са напускали етническата си група, за да се присъединят към по-висша култура и са поставяли убежденията над плътта, сега ги връщат обратно към родовата принадлежност. Затова не мисля, че някаква висша цел е постигната чрез заигравките с малцинствата, само разединение и примитивизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Непосилната лекота а битието

  28 Яну 2019 12:45ч.

  Милан, и ти ли, Бруте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ideyazabulgaria

  07 Фев 2019 11:47ч.

  Тези интелектуалци са кухи, защото дума не обелват ЗА ПРИЧИНАТА на разпадането на народите, анчиите и техните държави е НЕОЛИБЕРАЛНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ и неговия,ГЛОБАЛЕН ПАЗАР. човечеството трябва да се бори срещу неолиберализма и неговия глобален пазар, само така народите могат да „отстояват своята национална идентичност, национални приоритети и национално достойнство, съответстващи на техните културни традиции и история“!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ideyazabulgaria

  07 Фев 2019 11:49ч.

  Тези интелектуалци са кухи, защото дума не обелват ЗА ПРИЧИНАТА на разпадането на народите, нациите и техните държави е НЕОЛИБЕРАЛНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ и неговия,ГЛОБАЛЕН ПАЗАР. Човечеството трябва да се бори срещу неолиберализма и неговия глобален пазар, само така народите могат да „отстояват своята национална идентичност, национални приоритети и национално достойнство, съответстващи на техните културни традиции и история“!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи