Илияна Йотова: Ще следим под лупа дали продължава промяната

Илияна Йотова: Ще следим под лупа дали продължава промяната
Да продължиш промяната никак не е леко и всеки ден ще ги гледаме под лупа дали наистина променят, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в „Лице в лице“.

 

„В тези времена имаме нужда от силна социална и лява партия. БСП говори за социални вектори, тя получи и социалното министерство. Струва ми се, а и президентът го подчерта, че имам нужда от социална координатна система с грижа за обикновения човек“, допълни Йотова.

 

Основният проблем след преодоляването на коронакризата ще е преодоляването на социалните неравенства и бедността в обществото, коментира вицепрезидентът.

 

„Ще бъдем такива, каквито сме били и досега. Ще изпълняваме и конституционните си правомощия, ще бъдем коректив на всичко, което не е в интерес на хората, ще бъдем близко до българските граждани независимо къде са те. Не виждам защо трябва да се променяме, това не е било поза. Това беше съвсем естествено поведение. Оценката беше дадена на изборите.“

 

„Определено има приемственост между служебните кабинети и това правителство, но нека да се разберем – аз мисля, че нашата позиция и поведение наистина са правилни, след като има много хора, които казват, че това правителство е продукт на президента, това е неговата партия и други, които казва, че това правителство много бързо ще се еманципирало от него. Както виждате има едно желание непрекъснато да се търси конфликт между нашата институция и министър-председател. Така че щом като са разнопосочни мненията по този въпрос, те са продиктувани от политическа и партийна конюнктура, понякога и от дребен личен стремеж, отколкото от действителността. Това показва, че нашата институция продължава да бъде независима и да следва линията, за която хората ни избират“, коментира Йотова.

 

Според нея президентът е постъпил правилно като е свикал КСНС заради отношенията ни със Северна Македония и е „направил най-важното“, така че „беше изкована една категорична позиция на българската държава, с която премиерът Кирил Петков отиде в Скопие“.  По думите ѝ „рядко някой отива да защитава националната ни позиция“ с такава подкрепа, която му дава спокойствие и „привилегировано положение“.

 

Що се отнася до напускането на пленарната зала от парламентарната група на бившите управляващи по време на речта на президента Радев тази сряда, Йотова заяви, че "ГЕРБ попаднаха в капана на едно изречение на президента Радев, в което той не ги споменава, но те се разпознаха".

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

 • Паднах от коня и не искам да коментирам, само се вглеждам. Дори цар Борис Трети не си е позволявал такива изказвания.

  19 Яну 2022 19:21ч.

  Йотова: ".... всеки ден ще ги гледаме под лупа дали наистина променят“.... „Второто е БСП. В тези времена имаме нужда от силна социална и лява партия. БСП говори за социални вектори, тя получи и социалното министерство"...." .... аз мисля, че нашата позиция и поведение наистина са правилни, след като има много хора, които казват, че това правителство е продукт на президента, това е неговата партия..." ... ".... "ГЕРБ попаднаха в капана на едно изречение на президента Радев, в което той не ги споменава, но те се разпознаха"....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Да продължиш промяната никак не е леко и всеки ден ще ги гледаме под лупа дали наистина променят"

  19 Яну 2022 19:22ч.

  Кирчовите дискурсивни практики били по-заразни и от Омикрона, оказва се. "Господи, какви нищо...!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мунчо спасов

  19 Яну 2022 19:23ч.

  босфор тв,предаването лицемерно,промяна винаги има. дали ни харесва или не? това е друг въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илияна Йотова: Ще следим под лупа дали продължава промяната

  19 Яну 2022 19:53ч.

  Ха-ха-ха хахахахаха ха-ха-ха, тази госпожа сложи в малкия си джоб дори господин Киро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  19 Яну 2022 20:34ч.

  Кой ли пък ви вярва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, Йотова!

  19 Яну 2022 21:28ч.

  Няма помяна към по-голяма демокрация. Точно обратното. Вашата "промяна" се нарича реваншизъм. Още само чистачкте по министерствата не сте ги сменили с хора на президента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sinergy

  19 Яну 2022 22:00ч.

  Явно г-жа Йотова вижда ролята на президенството като някакъв надзорник. Може би е права, тъй като присъствието на К.Петков и Асен Василев във властта го дължим на Р.Радев. Без него, К.Петков най-много да бъде съуправител на някой стартъп за производство на храна от насекоми, водорасли или на сладки за вегани, а Асен Василев би бил младши експерт в представителството на някоя чужда финансова институция или най-много финансов директор в НПО финансирано от Сорос. Единствено, което няма да се отдаде на Радев е да се разграничи от настоящото правителство и политиките, които води, независимо какви пози заема оттук насетне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pepa pig

  19 Яну 2022 22:39ч.

  Отвратттттт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  19 Яну 2022 23:01ч.

  Гнусни хорица слага Вашингтон да управляват в колониите, нарочно го прави, за да ги мразят хората, а от това гнусарите още повече да се настървяват и мачкат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • друг Христо

  19 Яну 2022 23:16ч.

  Христо на 19.01.2022 в 22:51 Право куме в очи.Ма тия немат.Хах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нона

  20 Яну 2022 0:12ч.

  Тази същата преди пет години заяви на Румен Радев публично, че ще го гледа под лупа как се отнася към БСП, която го издигна за президент. Видяхме "мониторинга" й - заедно с него и компания докараха БСП до 10 процента! Вервайте й! Дано поне БСП се светне тоя път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Видяхме как следеше Радев да не застава срещу БСП

  20 Яну 2022 0:52ч.

  И какво се получи Йотова? Следеше го та се не видя - резултат прекрасен на твоята партия - спад, спад, спад об уровне реки дунай на най. Чудно как още преглъща разгрома БСП "основателя - строжник" Румен Овчаров, ама пуста власт все нещо ше капне. А скърцането започна - ще счупите държавата от силно прегрямане и зачервяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПРОНЯМА,

  20 Яну 2022 6:41ч.

  Госпожа. И все по ще НЯМА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • PodLupi

  20 Яну 2022 7:15ч.

  Следят дали назначават/уволняват техни хора. Дотам са с "промяната".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  20 Яну 2022 8:18ч.

  Дачков това за "еврозоната", защо го изтри? Доц. Георги Сарийски, за нас и еврозоната. https://www.youtube.com/watch?v=1Cf4tZ7eY00&ab_channel=KonserviteBG

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  20 Яну 2022 8:20ч.

  Или заради референдуми те? ПП "И нищо за референдуми : - за повече войски за неограничено време на САЩ на БГ територия/ вече 6 месечно учение в Ново Село/; - за влизане или не в еврозоната / тогава което казва доц. Сарийски -https://www.youtube.com/watch?v=1Cf4tZ7eY00&ab_channel=KonserviteBG не го разяснява на народонаселението ; - за нови бази в т. ч. и военноморски; - за липса на заместващи мощности за производство на ел. енергия на Марица-изток 2 и нова АЕЦ. Или не закриването на дотираните от всички ни американски ТЕЦ 1 и 3? Пък промяната ще следим и подпомагаме, коя ? Или просто окончателна подмяна и предателство на национален интерес? Това от почти всички политически субекти във и извън властта. "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи