И “Социализъм XXI век“ поиска оставката на Нинова: Провал след провал - от срамното изнасяне на оръжия за Украйна до днес

И “Социализъм XXI век“ поиска оставката на Нинова: Провал след провал - от срамното изнасяне на оръжия за Украйна до днес

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм

Резултати на парламентарните избори на “БСП за България”:

26 март 2017 г. – 955 490 гласа
4 април 2021 г. – 480 146 гласа
11 юли 2021 г. – 365 695 гласа
14 ноември 2021 г. – 267 817 гласа
2 октомври 2022 г. – 232 338 гласа
2 април 2023 г. – 225 914 гласа
 9 юни 2024 г. – 141 175 гласа

Ако е вярно, че БСП била единствената алтернатива на "модела ГЕРБ“, „не влязла в договорки и останала на принципни позиции ”, както не се умориха да твърдят КН и КМ, то защо тогава избирателите така последователно продължават да я наказват вече седма година? На никого не му се слушат вече оправдания с вътрешните врагове, които ще се окажат най-мощните политически фактори в държавата, щом могат да предизвикат чак такъв отлив от 130-годишна партия. На никого не му се слушат и клетви за принципност и последователност. Още по-малко – хвалби, какви невероятни успехи сме постигнали в правителството „Петков“, когато индустрията “процъфтяваше” покрай срамното изнасяне на оръжия за Украйна. Въобще на никого не му се слуша вече нищо от устата на тази безвъзвратно провалила се председателка и клакьорите й.

Младежкото обединение в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова

И понеже в социалните мрежи ври и кипи от обвинения и злорадстване в стил „със здраве да си ползвате новата политическа класа дето си я избрахте или по-точно не си избрахте“, нека е ясно едно. Най-голямата вина за настоящата трагична (отдавна вече не е комична) политическа картина в България е на БСП-Нинова, както и на всички, виждащи пропадането на БСП и отказали да се обединят, вместо да се роят. Нито “величието“, нито подемът на ДПС, нито затвърждаването на ГЕРБ и на „Възраждане“ щяха да са факт, ако българските избиратели имаха възможност да подкрепят автентична социалистическа партия.

Учредихме Платформа „Социализъм ХХІ-ви век“ на 15 май 2021 г., след срива на БСП-Нинова на изборите от 4 април 2021 г. със загубата на половин милион свои поддръжници, като идейно и политическо обединение в партията, отворено и към множеството леви хора в България. Оттогава досега неколкократно, ясно и категорично сме заявявали: „Оставка на цялото ръководство!“. За да може БСП час по-скоро да се превърне в нужната на страната съвременна демократична социалистическа партия, годна да бъде движеща сила за широко ляво единение, с нови послания, нова организация и нови лица!

Отдавна сме се разделили с илюзиите, че на „Позитано“ 20 са останали хора със съвест и морал, камо ли с леви убеждения. Но днес заявяваме своята подкрепа за смелата позиция на Младежкото обединение в БСП, което поиска незабавната оставка на КН. Казват че бъдещето принадлежи на младите. Дано тях ги чуят!

Инициативен комитет на
ИПО „Платформа „Социализъм ХХІ век“
                                                                                                                       

 

 

Коментари

 • Избирател

  11 Юни 2024 10:38ч.

  Дръж, Корни! Малко остана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  11 Юни 2024 10:42ч.

  Критиката към Корнелия прилича на критиката към Фердинанд. Удобната изкупителна жертва. Требе целото ръководство на БСП да си подаде оставката, щото БСП не се управлява еднолично от Корнелия. А и е нужно и яко прочистване на ВПС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Социализъм ХХІ век“

  11 Юни 2024 11:00ч.

  е националсэциализъм по шведски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво е чудо станало - социализъм XXI век!

  11 Юни 2024 11:04ч.

  Едни измамници заменят други измамници. Не им харесвал социализма на бащите им и на дядовците им, щели да правят садо-мазо, гей, порно и прайд социализъм! Абе, малоумници, социализмът изисква не гей порно и садо-мазо, не паради на ненормалността, А НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ПРИВАТИЗИРАНОТО ОТ ПРИВАТИЗАТОРИТЕ (ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ) НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО! Или както го е казал Маркс през XIX век (същото важи и за XXI век) ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ! Безвъзмездна национализация за откраднатото народно имущество! Общонародни/обществени средства за производство и общонародни банки и застрахователни дружества! Стиска ли ви да се изправите срещу репресивната машина на държавата, овлядяна от частния капитал - предимно корпоративен!? На Нинова не й стиска - прави се на умряла лисица и си гледа личния интерес. С какво сте повече от Нинова?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • супер

  11 Юни 2024 11:22ч.

  И гледайте на следващият председател детенцето да не живее в САЩ и да не работи за някоя голяма американска банка. Няма да кажа защо, но е много важно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Единственото свястно нещо де

  11 Юни 2024 11:43ч.

  сътвори НЕдругарката ни Нинова е че нарита навън от тяхната партия комсомолците предали и идеи и бащи и майки а ла Станишеф,Димитър Дъбов ,Жаблянов и всите останали ренегати около тях!Това и признавам на Нинова и нищо друго,въпреки че и тая операция по отстраняването им бе “стани,та аз да седна”!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кънчева

  11 Юни 2024 14:13ч.

  До единственото свясно нещо-Пълна глупост и неистина !Изгонването беше , че са й конкуренти и не мислят като нея.Нинова не знае устава на Партията, не познава историята й.Всичко е за пари и власт. Позволи корумпирани и нямащи нищо общо с левите идеи нищожества и корумпета като Явор Божанков и проф.Георги Михайлов да са депутати ,като непрекъснато бе предупреждавана ,какво са те.Бяха и изгодни. Нинова е толкова идейна, колкото е Боце !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  11 Юни 2024 12:46ч.

  Защо тогава от алтернативните социалистически партии не влиза друга в Парламента? А сетих се,защото изборите не се фалшифицират и всичко е честно и прозрачно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  11 Юни 2024 12:56ч.

  Твърде лекомислено е бедите на БСП да се приписват единствено на др. Нинова. Също толкова лекомислено е да се твърди, че тя няма никаква вина за това, че партията, която води е заприличала на бабичка. Една кротка старица, задрямала на пейка пред "Позитано", стиснала в ръце плетивото си. Най-страшната заплаха пред БСП е прогресивната загубата на избиратели. Публикуваната статистика показва тази трайна и пагубна тенденция. Ясно проличава, че този процес се влияе и от медико-биологични причини. Най-същественият отлив на избиратели от последните години съвпада с пиковете на ковид епидемията. Това на свой ред пък издава факта, че средната възраст на привържениците на БСП навярно е над 60 години. Старите си заминават, млади не идват. Младежта днес е оглупяла и трудно може да бъде привлечена с идеологически мантри. Но все от някъде трябва да се започе. Ценралата на БСП е на възлово градско място. Защо в нея не направят например велосипедна реботилница: реглаж, безплатно помпане на гуми от партийни ръководители, продажба на велоатрибути и т.н. Може да се наемат актьори, маскиране като Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки, Димитър Благоев, Георги Димитров, които да се разхождат около партийната централа. Те ще разговарят с младите за това, което ги вълнува, ще ги учат на танцуват брейк, ще пийват биричка, ще им раздават партийна литература като популярната книжка "БСП и изкуството да са поддържа велосипед". ПС Не е джентълменски да се публикуват снимки на зрели жени в близък план. Вчерашната фотография на Нинова с букет в ръце и днешната сякаш са снимки на две различни дами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря за коментара!

  11 Юни 2024 13:41ч.

  Иновативно предложения, "Звън"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  11 Юни 2024 13:36ч.

  корнелия иди яла, ама онова л-но, сашко голямата устата симов, го чакам си каже поредната тъпня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  11 Юни 2024 13:53ч.

  Преди малко, в обредното предаване на БНР интервюира някакъв от младежкото нам кво си. Най- стряскащото беше , че партията има нужда от обновяване и това ще се случи ако бъде избрана Ваня Григорова или Маямата. Пълен нонсенс , но лъсват организаторите, които никога не почиват. Че БСП се срива е факт. Че и Нинова има вина е факт. Ама май другаде е заровено кучето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак аз

  11 Юни 2024 13:56ч.

  Любопитно ми е Солидарна б-я с двете Златки, колко % са събрали в София. Венчето, дали ще се дуе още, че кметският резултат е благодарение на нейната особа, а БСП няма значение за резултата й?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимна

  11 Юни 2024 14:23ч.

  Според Вас явно Ваня няма стойност- самата тя.В голяма грешка сте.Нейно право е ,макар и грешно да се явава където иска.А това , че е неблагодарна Вие го знаете от нея или от тези, които са й водили кампанията.Това си е чиста злоба и завист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карл Маркс: “На нас ни харесва тази работа – да наричаме нещата с истинските им имена.”

  11 Юни 2024 15:24ч.

  Най-точната характеристика, която съм чел за БSП е на професор Евгени ГИНДЕВ: “…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален !БСП е антикомунистическа партия ! Затова лявите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред…” http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи