Христо Иванов за Радев: Който не иска да подкрепяме Украйна и санкциите, работи Русия да надделее

Христо Иванов за Радев: Който не иска да подкрепяме Украйна и санкциите, работи Русия да надделее

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Този, който иска да бъдем неутрални спрямо ЕС и НАТО, който през цялото време аргументира, че не трябва да подкрепяме санкциите и усилията на Украйна, всъщност работи за вариант, в който Русия надделява. Това значи, че България ще се окаже в един свят, в който всяка сила ще може да си вземе парче от съседна страна. Ако Путин надделее, това значи, че утре всеки може да се събуди диктатор. Това не е в наш интерес, разбират го ЕС и НАТО, не мога да разбера защо Радев не може да го разбере.

Така в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира позицията на президента Румен Радев, че се надява в парламента да има "по-малко войнолюбци", които искат да въвлекат България във войната между Русия и Украйна.

"Това постоянно плашене на хората за мен поставя въпрос всъщност каква позиция заема президентът Радев. Цяла Източна Европа подпомага Украйна и очевидно това не въвлича никого във войната", аргументира се Христо Иванов. 

Той представи хипотетичен вариант, в който САЩ решават да не подпомогнат страните, воюващи с Хитлер през Втората световна война, и запита какъв мир би имало, ако това се беше случило. Според него от историческа гледна точка е абсурдна тезата, че България трябва да е неутрална, при положение че всички наши партньори са намерили начин да помогнат на Украйна.

"България с такъв инат да твърди обратното, е най-малкото странно. Твърдението, че който иска да подпомогнем усилията на Украйна да се защити от агресията, ни прави "войнолюбци", е най-малкото несериозно, защото може да се каже обратното. С изпращането на военна помощ на Украйна, ние всъщност можем да си помогнем да модернизираме българската армия", заяви лидерът на парламентарната група на ДБ. 

По отношение на шансовете от сформиране на кабинет Христо Иванов заяви, че се радва на новината, че Радев не бърза с връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Иванов обясни, че има големи принципни теми, които разделят парламентарно представените партии.

"Тука не става дума, че някакви хора се гледат накриво и не си говорят. Ние трябва да разберем каква е дълбоката причина за тези проблеми - корупцията. Тя делегитимира държавните институции от гледна точка на гражданите. Затова като за начало целим да изчистим съдебната система от корупцията", каза той и заяви, че за ДБ е най-важно да се състави кабинет с фокус върху този приоритет. 


Източник: OFFNews.bg

 

 

 

Коментари

  • точно така

    25 Окт 2022 17:33ч.

    Целия български народ е за Русия. И така ще е. Христо да свиква. Няма да има правителство. Няма да има оръжие. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки който е видял това ВИДЕО

    25 Окт 2022 19:35ч.

    си дава сметка, че да се дава оръжие в ръцете на главния изпълнител и публоиката (феновете) му, е пълна лудост! https://www.youtube.com/watch?v=oua0Puihrkc Не е поумнял особено много от 2016 г. насам, без съмнение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само вие и С. Корея я

    25 Окт 2022 21:35ч.

    крепите Матушката, бе. Даже и Еритрея ви отказа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    25 Окт 2022 22:46ч.

    Колко сте заблудени или говорите това, което ви се иска да бъде защото сте с промит мозък или ви се плаща достатъчно щото да пренебрегните съвест и морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    25 Окт 2022 17:37ч.

    Христо мравоядът е истински мръсник и мерзавец! Цял живот го хранят американски НПО - та и сега целува ръка, а и други работи. Дано да няма правителство. Всички тия са за разстрел, без милост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андо

    25 Окт 2022 18:12ч.

    А помните ли какви ги играеше Христо-циклопа пред Доган, уж против корупцията а то било да се тури и легитимира като народен политик. И ето за какво било. Измамник, продажник и слуга на враговете на народа. Но видев до ще и ще си плати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Произходът му е световно известен

    25 Окт 2022 19:38ч.

    Петре, бе, не забравяй, че този изрод като дете и тийнейджър са го хранили и обличали, образовали са го и са го възпитавали с пари на ЦК на БКП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще свършиш тъжно и жалко

    25 Окт 2022 17:38ч.

    Големоноско, какво мислиш, че ще случи с теб и подобните ти недоразумения, ако наглоскасонците спечелят и най-накрая преодолеят Русия и се докопат до ресурсите й? Нали точно за това е цялата работа? Ще си живеете царски ли? Всички тези ресурси отиват при господарите ти, НИЩО НЯМА ДА ИМА ЗА ВАС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Окт 2022 17:43ч.

    Бай Ристе Маломеренски няма как да разбере, че шах с пешката е невъзможен, дори за Гари Каспаров, Илон му го каза пряко в очи! Уфф, дано по-скоро минем на изкуствен интелект в политиката, със сигурност ще е по -успешен! Тук можем да сме безспорни пионери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    25 Окт 2022 17:51ч.

    Иванов е напълно свободен да си занесе туловището в окопите в Украйна. Нека да докаже на практика колко иска да помага на Украйна. Аз лично нямам желание да подпомагам лицемера Володя-Волдимир, който се върти като ветропоказател и само проси. И е интересно дали е дал и един долар от милиардите си за Украйна господин Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    25 Окт 2022 17:57ч.

    За съжаление и власовецът Путин не е цвете за мирисане - достоен наследник на андропов, горбачов и елцин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател, жаце!

    25 Окт 2022 18:25ч.

    Бъди герой, иди в усрайна, умри, прослави се, идиото! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sandra Bulok

    25 Окт 2022 21:26ч.

    По-голяма глупост или пасквил, неподкрепен с факти, скоро не бях чел. Драги ми Смехурко, днешна Русия не е СССР, Путин не е нито Андропов, нито Горбачов, най-малко пък Елцин. Ти май нямаш нито една мозъчна клетка, а мисленето ти е непознато като процес и невъзножно... поради гореописания дефицит. Смешник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кольо Вейронов

    25 Окт 2022 17:53ч.

    Бойкикев е слуга на олигарсите.Каквото му наредят господарите, слугата мравояд го изпълнява, защото за него да слушка стана професия. https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/10/HRISTO86.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    25 Окт 2022 17:54ч.

    Аз се чудя как ДБ взеха 7.45% на изборите. И този, и Надежда йорданова, и всички останали от ДБ, дето шестват по тв студиа, не могат да кажат едно изречение по същество, само повтарят опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    25 Окт 2022 17:59ч.

    Не забравяй машинното гласуване и ниската избирателна активност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност

    25 Окт 2022 17:55ч.

    И част от натовските ни военни искат Русия да надделее, но това е неизповедима тайна. А иначе искаме украшинците да излизат вече от наркоза, да приемат действителността и играчите да сядат за преговори. Едни украинци във форум преди време обсъждаха какво става с хаймърсите, защо не довеждат до перемога. Пък ние със съветската техника ще им я осигураваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 'натовските ни военни'

    25 Окт 2022 19:43ч.

    бивши министри, на които дължим сегашното плачевно състояние на БА се изказаха мигом "за" това предложение на Бойкикев: https://glasove.com/novini/bivshi-ministri-na-otbranata-prizovavat-balgariya-speshno-da-pomogne-za-otbranata-na-ukrayna

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До господин Иванов

    25 Окт 2022 17:58ч.

    Вие БЪЛГАРИН ли сте,простете?А може би сте сбъркали Парламента с Въовната Рада????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    25 Окт 2022 17:59ч.

    Явно функционалната неграмотност си е пробила път до най-високите етажи на държавата. На кухите кратуни от ДБ няма ли кой някой да им обясни смисъла на думата "неутралност".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре

    25 Окт 2022 18:11ч.

    Да ни управлява диктатор, отколкото плиткоумен бюрократ с претенции. Доказаните брюкселски идиоти воглаве със отвъдатлантически им ментор страдащ от маразъм са по вкуса само на други подобни им идиоти .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българските компетентни органи трябва да разследват лицето Иванов

    25 Окт 2022 18:12ч.

    по подозрение за въвличане на държавата в чужд военен конфликт, и вероятни нерегламентирани връзки с политически и военни представители на чужди държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Етичната комисия на парламента

    25 Окт 2022 18:25ч.

    Още на първото си заседание да излезе със становище докъде контактите на бълг.нар.представители с мисии и посолства на други държави се считат за допустими,откъде е хипотеза за намеса във вътр.политика,съотв.държавна измяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Председателят на НС

    25 Окт 2022 18:30ч.

    да не дава ход на законопроекти, внесени от нар.представител, за които Етична комисия работи по хипотеза за чуждо влияние и/или държавна измяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    25 Окт 2022 18:50ч.

    Дали точно този председател на НС ще направи това? Рашидов точно затова беше избран, той няма нито компетентността, нито характера да отстоява подобна позиция. Зад гърба му ще прокарат всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    25 Окт 2022 18:19ч.

    Христо Иванов и Даниел Митов да заминават да се бият в Украйна за Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Окт 2022 18:55ч.

    Докога ще търпим този и такива като него!?! Това са хора, без всякакво чувство за реалност и не изразяват ничии интереси, освен собствените си! Да хващат пушките и да тръгват! Нормалните хора искат да се работи за МИР, а а не лигльовци разни да пращат оръжия и да си играят със съдбата на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    25 Окт 2022 18:57ч.

    Корупция ли? Ицка, най-корумпираната държава в Европа беше Украйна. Самите тези в ЕС, които сега пращат милиарди на укрите преди една година обвиняваха Зеленски и правителството му в безбожна корупция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    25 Окт 2022 19:09ч.

    Всички от ГЕРБ, ПП и ДБ да бъдат изпратени в донбаските окопи да се бият за господарите си. Като по-мек вариант разстрел за национално предателство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Foxxxy

    25 Окт 2022 19:10ч.

    Няма ли кой да ги махне тези ? Щял бил да помага на урките . Кой си ти че да говориш от името на българския народ ? Кого представляват всъщност тези , че искат да вкарат България във реална война ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    25 Окт 2022 19:13ч.

    МАШИНИТЕ !!! Ако ги няма тези дяволски машини, НИКОГА такива кръволоци няма да помиришат власт. Иска да потопи България в кръв! Най-тежко наказание за такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя цял живот е по хранилки

    25 Окт 2022 19:22ч.

    Отвратителен човек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бизонитес

    25 Окт 2022 19:28ч.

    ДБ с 8%от гласували 40% или3-4%от гласоподавателите има нахалството да дава тон на външната политика.....ако на знае да знае ,че като обяваваме война на САЩи Англия народните депутати викат ура и мятят шапки......после леле защо Русия ни обяви война........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терорът на мракобесниците

    25 Окт 2022 19:30ч.

    Се налага така поради увереността, че с гражданите могат да се извършват определени манипулации на съзнанието – проверено по време на ковид терора. Лабораторно анализираните резултати от това се използват в нов социален контекст. Сега трябва да се строим от двете страни на един иначе регионален конфликт, превърнат в обсесия. После ще влезем в матрицата на социалния рейтинг и т.н

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    25 Окт 2022 19:34ч.

    Русия трябва да победи и ще ПОБЕДИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия побеждава!

    25 Окт 2022 20:17ч.

    Който не е с Русия, тежко му! Ванга! .... Ще се яви Владимир, казва Ванга преди години! И това е факт! Владимир Владимирович Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    25 Окт 2022 20:00ч.

    Нормалното състояние на това лице е да говори глупости, но така се получава когато са те стигнали за едни слаби места. Просто за имформация за него и подобните му,нещата следват своя обективен ход и не могат да бъдат спрени с брътвежи и заклинания.Лошото е,че и ние може да пострадали сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вкарат ли ни

    25 Окт 2022 20:01ч.

    в активни бойни действия срещу Русия и почнат ли бойни действия на бг земя, Ристю е сред първите в личният ми списък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    25 Окт 2022 20:22ч.

    Мравояде, грабвай пушката и бегом в Украйна! При вашия доброволец Глиги! Може за благодарност Zеления да те погали по кратунката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯМА

    25 Окт 2022 20:38ч.

    До вчера един председател не можаха да си изберат, не са приели бюджета, не са оправили пенсиите и се захванаха с оръжието за Украйна. А после, защо хората не отивали да гласуват. Ами няма да идат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    25 Окт 2022 20:42ч.

    има две при

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    25 Окт 2022 20:44ч.

    чини, поради които ристю да драпа със зъби и нокти за оръжието. 1. проДАй България е американски агент 2. първото + оръжията са отдавна дадени, но трябва да се узакони по някакъв начин престъплението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евалла, Ице!

    25 Окт 2022 21:00ч.

    Ха така, Ице! Давай! Голем мъж си! Ама ко прайм, ако видиш кръв или не дай боже истински войн пред тебе? Памперсите за възрастни са скъпи. Ако трябва, да събираме средства, че и те трябва и да се сменят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матушката ви има нужда от

    25 Окт 2022 21:34ч.

    доброволци, а не Украйна. Щото избягаха 2 млн. за да може др. ви Путин да мобилизира 200 000.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А от Украина "избягаха" 6 - 8 - 10 милиона

    25 Окт 2022 21:46ч.

    по различни данни, изкараха по един курорт из Европа без пари и се върнаха... Защото там не мобилизират "заможните" (ебати богаташите, откупуват се с 1000 долара). Пращат пушечно месо разни младежи изловени из селските дискотеки. Че напоследък и "Младежи" по на 55 год грабнати от улицата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде го чете това, в поглед инфо или

    25 Окт 2022 22:01ч.

    в гласове ? Разликата между украинци и руснаци е, че украинците с готовност служат в армията, а мужика, даже и най-пропадналия гледа да избяга. Когато един украинец го погребват това е тържествено събитие, докато мужика го заравят безславно като куче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пичо, от 2022 22:01ч.,

    25 Окт 2022 23:43ч.

    Нели знаеш, че имаше едни ДНР и ЛНР, сега вече в Русия, та мужиците там не са спирали да се бият от 2014, при това с най–голяма готовност. На първа линия все още се бият само контарктниците от РФ, в т.ч музикантите от "Вагнер". Относно украинското мъжество –не казвам нищо, за да не засегна религиозната ти вяра. Вервай си, ама да знаеш, че не води до спасение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си кажем истината

    25 Окт 2022 22:51ч.

    Отблъскваща външност и още по-отблъскваща духовна същност. Отвращава откъдето и да го погледнеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    25 Окт 2022 22:56ч.

    Който обслужва чужди интереси е предател и марионетка! ристьо, ти си за затвора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    25 Окт 2022 23:05ч.

    Лумпеняк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    25 Окт 2022 23:38ч.

    Да, аз, радеф и 90% от българите работим за Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • протести

    26 Окт 2022 1:26ч.

    Този същият и другите жълтопаветници от ДБ щели да организират протести срещу президента, който е против даването на тежко въоръжение на Украйна и разоръжаването на българската армия. Както винаги, основната част от протеста ще бъдат украинците - бандеровци, за които българското правителство отделя милиони от нашите данъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ристе Бандерщатски и той е в списъка.

    26 Окт 2022 7:48ч.

    Разсекретените от американското разузнаване 3800 документа съдържат подробни доказателства, че от 1953 г. ЦРУ изпълнява две големи програми, насочени не само към дестабилизиране на Украйна, но и към нейното нацизиране с помощта на последователите на Степан Бандера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    26 Окт 2022 11:01ч.

    Да подкрепим Украйна! Всички мераклии за война с Русия да обличат униформите, да нарамат пушките и бегом марш на рубежа на Украйна, та те ще са мотивирани и всеотдайни бойци силно мотивирани от зелените пари и няма да се крият от руските куршуми! Ристе поведи четата! Щото ако искаш да пращаш български момчета, тежко ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    26 Окт 2022 11:40ч.

    Ицата си бае, кво си знае. Да даваме оръжие, за да не надделее Русия. Ами така пък Украйна ще надделее! А няма ли начин да се действа по въпроса за решение на конфликта с дипломатични мерки и преговори!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи