Христо Иванов: В наш интерес е да помогнем с оръжия на Украйна

Христо Иванов: В наш интерес е да помогнем с оръжия на Украйна

В интерес на България е да помогне на Украйна, включително с различен оръжеен капацитет. Въпросът обаче може да бъде повдигнат само, когато има шанс подобно предложение да бъде прието от мнозинство, което е обяснимо и е част от внимателно съхраняване на концепцията от това управление. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ.

"Демократична България" и БСП са на различни позиции в управляващото мнозинство за това дали трябва да предоставим оръжейна помощ на Украйна, допълни Иванов. 

"Какъв ще е резултатът - тепърва ще спорим, защото това не е лесно решение и е решение, в което и българското общество е разделено и е добре да мине обществено обсъждане и да се роди консенсус. Рискът да минем на варианта "плаващо мнозинство" - решение тип "шведска маса" - днес си сипвам от пържените яйца с вас, утре пия кафе с някой друг, е фундаментален риск за нас и е нещо, което ни плаши. От тази гледна точка сме много въздържани да правим провокации," каза Христо Иванов.

Той допълни, че управляващите ще продължат да търсят подкрепата на опозицията по големите въпроси, които касаят развитието на страната като позицията за Украйна и съдебната реформа. 

"Целта е да събираме по-големи мнозинства по такива важни теми. Така че ние ще спорим и ще заявяваме ясно нашата позиция - трябва да оказваме помощ на Украйна и да се възпозвавме пълноценно от членството в НАТО - включително да поискаме разполагането на многонационален сериозен контингент на българска територия, да продължава и да се засилва еърполисинга и е много сериозно да осъзнаем, че в наш интерес е да помогнем, включително с различен оръжеен капацитет, на украинските ни приятели. Защото техният успех е най-бързия път към приключването на тази война", каза Иванов.

Той призна, че управлението може да бъде критикувано за недостатъчна степен на координация и това е разговор, който се води в рамките на коалицията.

"Кородинацията е трудна по условие, защото става дума за сложна и разнолика коалиция. На някои колеги не им харесва това, но аз от самото начало съм откровен с избирателите. Проблемът е организационен - създадохме твърде много формати за координация и планиране, но нито един от тях не работи достатъчно добре. Но коалицията продължава да бъде безалтернативна, защото идеята, че предсрочни избори ще покажат нещо коренно различно, това е възможно, но това коренно различно нещо после ще се чудим дали случайно на тези избори не се е явил Путин", каза Иванов.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Коментари

  • Su38

    20 Март 2022 11:01ч.

    И защо да е в наш интерес? Какви са предимствата пред един неутралитет, поне що се отнася до пряко или непряко участие във военни действия? Дали може Христо Иванов да изброи евентуалните печалби, които водят до пряко изпълнение на някои интереси? И какви са тези интереси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    20 Март 2022 11:19ч.

    Другари управляващи. Позицията ни трябва да бъде като към две наши отрочета, които са пораснали и възмажали. България е дала писмеността и религията (с Византия). Ето защо не върви на едното да даваш оръжие за да се бие с другото. За съжаление Турция ни изпревари, като посредник. Тази роля ни се пада по право!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    20 Март 2022 11:51ч.

    Държави с два танка и 1 самолет не може да са неутрални. Утре когато Европа почне да възстановява Украйна /щото Русия е по бомбенето, нея за възстановяване не я търси/ а да видим чии фирми ще участват ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    20 Март 2022 13:18ч.

    А кой ще възстановява Европа след тоталната криза, която си уреди със санкциите? ПП Преди да се пише по икономически въпроси е добре внимателно и задълбочено да се чете. Иначе написаното е стил Холивуд: много фойерверки и на края нищо съществено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя па

    20 Март 2022 13:49ч.

    Източна Украйна ще я възстановява Русия и ще оправя кашите на Европа и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    20 Март 2022 14:02ч.

    Мантрите на Мутрата как ще направим гуша от възстановяване на Украйна ги слушахме при инвазията в Ирак. Не знам дали някоя българска фирма се е напечелила от възстановяване на Ирак, но за българската държава съм сигурен, че подпомогна възстановяването... като се отказа от над един милиард долара неразплатени иракски дългове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    20 Март 2022 15:19ч.

    Какво криза в Европа, бе Янке ? Русия е с лихва 20 %, рублата девалвира с 50 %, валутните и резерви наполовина блокирани, останалите горят със скорост 20 млрд. на ден от войната, тя в Европа имало криза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    20 Март 2022 15:20ч.

    С какви пари ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмутен

    20 Март 2022 15:22ч.

    И кой ни докара до тука … Ей такива като тебе - безхарактерни, безотговорни, дето все да са с калабалъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕВРОАТЛАНТИК

    20 Март 2022 16:57ч.

    Командир на взвода от булгаристански доброволци ще е чифута Паси, политкомисар Ал. Йорданов от библиотекарския, зам. командир по ИВД Иво Мнджев, а като бонус ще иде и Елена Крем Тодорова !!! А за информацията ще отговаря ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТЛЕР !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    20 Март 2022 18:26ч.

    При положение, че ЕС внася 42% от газа и към 50% от петрола от Русия, а на 28.02. цените скочиха с над 40% и от тогава не са спаднали не виждам Европа да е в "блестящо икономическо положение". Вече започнаха да публикуват информации за бягство на капитали в САЩ. И това е още началото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    20 Март 2022 18:44ч.

    А какво ще яде народа на Путин след като изнася само суровини ? Ще продължи да ги изнася и то на цени, които му се посочат както стана с Иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • седесизмът - неизкоренима глупост

    20 Март 2022 11:03ч.

    Отивай ти лично на фронта. Да си надвиеш над интереса. Нас не ни замесвай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долорес Ибарури

    20 Март 2022 13:15ч.

    Правилно. Да заминава в Украйна, с оръжие в ръка. И с лозунг на уста: "Но пасаран"!("Фашистите няма да минат! Няма да минат!”/ „По-добре да умреш прав, отколкото да живееш на колене”.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-голямата мишка

    20 Март 2022 11:06ч.

    Като толкова много иска да помагаме, да ходи да се бие на фронта. Лесно е да говориш, когато войната е далеч от теб и си на сигурно място. Всички са големи мъже и знаят много. Акъл колкото щеш. Смешник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "В наш интерес"?

    20 Март 2022 11:08ч.

    Явно г-н Иванов с сложил в джоба си американски паспорт и е изхвърлил българския.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой стои зад тази марионетка?

    20 Март 2022 11:09ч.

    Точно така Хубавецо.. Територия мишена от прилежни "Евроатлантици"... От сцената трябва да измете цялата прослойка склонна към Политическа Проституция..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв по-точно е интересът ни

    20 Март 2022 11:12ч.

    да застанем на страната на губещите? Страната ни винаги е страдала от продажни и недалновидни политически фигури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • специалист по темата

    20 Март 2022 11:16ч.

    Прав е идейният опонент г-н Хр. Иванов! Изцяло в наш интерес е! Логиката е проста - или ще дадем, или ще ни бият и ще дадем. Същото важи и за Македония, и за грядущата война със Сърбия, в която ще се включим с ентусиазъм, или ще ни бият и ще се включим с ентусиазъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sasloал

    20 Март 2022 11:18ч.

    Ш аз да имам фондация, спонсорирана от Америка за България ще говоря подобни глупости...Не, аз няма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    20 Март 2022 11:22ч.

    И този замина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    20 Март 2022 11:30ч.

    Бойкикев е неадекватен както винаги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    20 Март 2022 11:41ч.

    В твой инетерес - да. Отдавна ти е ясно колко маргинална "политическа" сила сте. Ама българите не мислят, че е в ТЕХЕН интерес. Тук няма нищо общо кой е за Русия, кой за Украйна. Схвана ли, ристе, прозрачен си !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ноле

    20 Март 2022 11:43ч.

    Ицо,ти наред ли си бре?! Казваш да даваме оръжие,че по-бързо да победи Украйна,така ли те разбрах?! Нормален човек това не може да го каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    20 Март 2022 13:28ч.

    Охранен плъх! Слагай каската, хващай за ръка Пасито, Инджев, дебелака Ал. Йо, крадливото Ленче, Тагарев, дето мечтае да е министър, може и Еконта, Иван Костов, и на фронта? Ако българите имаме късмет, няма да се върнете! Ще се диша по-леко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    20 Март 2022 11:45ч.

    За да си обясним откровената продажност и задъханото тласкане и препускане към гибелта на България с нейни назначени от чужда държава предатели, трябва да се взрем в техните генезиси. Но кои ли би искал да се рови из нечистотии, да сортира деянията им в градация и си мърси сънищата и живота? Лошото е слабата воля в плебса за генерална уборка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    20 Март 2022 11:50ч.

    ДБ внася в НС Проект за решение за военна помощ за Украйна и се вижда кои са путинските кукли. Това решение ще мине с гласовете на герб. Комунягите вън от коалицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До трола

    20 Март 2022 13:31ч.

    П€д$раси, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставка на кирчо-кокорчовските нагъзени ибрикчии!!!

    20 Март 2022 16:19ч.

    Когато бяхме със СССР бяхме 9 000 000 и нямаше бедни, гладни, бездомни, безработни и отчаяни. Когато сега сме със САЩ, НАТОто и ЕС сме вече 5 500 000 – 6 000 000 и имаме безброй бедни, гладни, бездомни и отчаяни! Долу престъпното им НАТО и ЕС! Слава на Русия! Работайте, братья!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z“ като „Заканчиваем войны“

    20 Март 2022 16:57ч.

    Командир на взвода от булгаристански доброволци ще е чифута Паси, политкомисар Ал. Йорданов от библиотекарския, зам. командир по ИВД Иво Мнджев, а като бонус ще иде и Елена Крем Тодорова !!! А за информацията ще отговаря ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТЛЕР !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    20 Март 2022 12:08ч.

    тоя долен амбрияж ще е един от първите на колесника на самолетите...боклук мръсен, ходи на фронта ве герой! мама ви мръсна седерастка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уйчо

    20 Март 2022 13:47ч.

    Ицо , майка му на този мравояд не ще да е много от СДСто , но принципно си прав .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единият ченгесар, другия - комунистическа издънка

    20 Март 2022 18:55ч.

    това са им лидерите на великите демократи от ДБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ДА НЕ МЕ СРЕЩА

    20 Март 2022 12:37ч.

    Ще го смажа от бой.Но не защото ще даваме оръжие.Ние така и така даваме.За наглоста му ще го бия.За безочието,за човеко ненависта му,за кариеризма и слугинажа.Да се моли да не се срещаме.............!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    20 Март 2022 12:46ч.

    А той демонстрирал и малоумие.ВСУ са в огромни котли.Скоро или ще има 200 000 предали се или толкова избити.Столицата ще е Львов но и то е несигурно.В руската преса се сипят заплахи към Полша.Няма се учудя ако я калиброват.Явно тече трафик на оръжие от Полша.А ние за Полша изнасяме ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбира се,

    20 Март 2022 13:19ч.

    не изнасяме ; в ЕС имаме свободно движение на стоки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оръжието, о гений от ЕС

    20 Март 2022 16:49ч.

    е малко особена стока, движи се леееко по различно от щастливите краставици и къдравите марули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ристю

    20 Март 2022 12:56ч.

    И какъв по-точно е нашият интерес да даваме оръжие на едни атлетични момчета, със специфични татуировки по ръцете,които късат български знамена, оскверняват паметника на българските опълченци, горят живи българи(Одеса,май 2015-по бТВ)?М?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаврилова

    20 Март 2022 12:57ч.

    Правилно е да се каже: Аз имам интерес да дадем оръжие на Украйна, НАТО ми обеща политическа подкрепа....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    20 Март 2022 13:01ч.

    Това са т.нар. десни у нас! Как не ви е срам да загубите времето на милиони хора.... и впоследствие да ги прогоните от родината им, за да мият задниците на западните търтеи! Христо Иванов - министър на правосъдието при Кюлчето. Вчера по пътеката за освобождението на Кюлчо, зърнах и още един такъв....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, за такива "градски десни" гласуват тези, които се имат за "интелигенция"....... а всъщност са си просто 5-та колона!

    20 Март 2022 13:31ч.

    Градски отрепки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде не обиждайте градовете

    20 Март 2022 16:51ч.

    "градски десни"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СДС, СДС, СДС...

    20 Март 2022 13:28ч.

    Радвам се, че имаме такива политици, такива водачи, ще пребъдем, сигОрен съм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако напиша какво мисля с най-подходящите думи

    20 Март 2022 13:36ч.

    За това лице и партията му, акуширана на "Козяк" 16, ще ми изтрият поста с основание. Но от това нито лицето и партията му ще се променят към по-добро, нито моите мисли за тях ще станат по-благи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Продай България"

    20 Март 2022 13:45ч.

    е партия, откровено вредна за развитието на страната ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    20 Март 2022 14:13ч.

    Този несретник, който си купи апартамент в Брюксел, си мисли, че ще ни вкара нас във война, а той ще иде в Европа, за да си харчи заработката. Няма да стане Ристе. Най-много, ние тук да попаднем в новата руска зона, заедно със Сърбия, а ти ако случвайно се измъкнеш, без да те линчуваш, ще останеш в разпадаща се и фалираща Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОЙКИК

    20 Март 2022 14:21ч.

    ГОСПОДИН БОЙКИКЕВ(ИВАНОВ),ДОЖИВЯХМЕ КОМУНИСТИЧЕСКО ЧЕДО ДА ПРИЗОВАВА КЪМ ВОЙНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей такива като Ристьо

    20 Март 2022 14:35ч.

    са финансирани с години, за да продават и да жертват държавите си заради интересите на онези отвъд голямата локва. Квинтесенция: Зеленски. Единственото спасение за всяка нормална страна е да пресече всякаква дейност на соросоидните НПО-та. А Ристьо като иска, да вземе пушка и да тръгва да се бие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    20 Март 2022 15:06ч.

    Във ваш интерес - Да, но НЕ и в наш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    20 Март 2022 15:09ч.

    Може с г-л Атанасов да наемете една гемия и да дебаркирате в Одеса. Внимавайте за подводните мини, че ще стане нещо като приятелски огън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вервам ти

    20 Март 2022 15:57ч.

    Вервам ти, че е в твой интерес. Щото сиренето струва пари. Ама в мой не е. Ти и аз НЕ сме НИЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z Владимир Владимирович Путлер Z

    20 Март 2022 16:05ч.

    Бойкиев не е бил войник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бежанците, които не се показват по българските телевизии и никога няма да ги видите в промитите новинарски емисии!

    20 Март 2022 16:07ч.

    https://www.facebook.com/100000243975510/videos/335549865204621/?t=0 – Откъде пристигнахте? – От Мариупол. – Как успяхте да се измъкнете? – Всички помагаха. Благодарим на руската армия. Огромни благодарности! Украйна ненавиждаме. ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • – Защо? Украинската армия не ви ли помагаше? – Украинската армия стреляше по хората. Направо в къщите.

    20 Март 2022 16:07ч.

    – Радвате ли се, че се измъкнахте? – Разбира се, че се радваме. Огромни благодарности! От 26 февруари с децата сме в мазетата. 300 души живеехме в мазетата. И това се отнася само до един блок. – Защо по-рано не се измъкнахте? – Никой не ни позволяваше да излезем. Никакви хуманитарни коридори нямаше. Украйна не позволяваше. Бяхме изцяло блокирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Patrick Lancaster

    20 Март 2022 16:14ч.

    Слушайте и гледайте репортажа от Мариупол на Patrick Lancaster – независим американски разследващ журналист (US Navy veteran and independent crowd-funded journalist) в youtube! First Western Journalist In Russia & DPR Controlled Mariupol (Special Report) https://www.youtube.com/watch?v=L6UzUMrEEXM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    20 Март 2022 16:18ч.

    В обществен интерес е бързо да се съберат средства за закупуване на голямокалибрен армейски вибратор с изкуствен интелект за нуждите на бай Ристю. Да го купим и нека със здраве го използва! Да начеше аналния си сърбеж Ристакуту и белким стане по-мълчалив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z Владимир Владимирович Путлер Z .

    20 Март 2022 16:34ч.

    Z Украинският блогер Михаил Онуфриенко с 695 хил. абонати съветва всички, които са работили в американските биолаборатории за биотероризъм да се скрият до освобождението на Украйна, зашото бандеровските нацисти имат задача от ФАЩ да избият всички свидетели. Z https://www.youtube.com/watch?v=1zeOY1yrhwI&t=211s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Определено е във ВАШ интерес

    20 Март 2022 16:44ч.

    нали ВИЕ сте ликвидационната комисия на ДЗС България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Март 2022 17:05ч.

    Въх, представителят на световния безмозъчен ПЛЕБС, отново и отново да се изоноди по въпроса, без изобщо да може да вдене, кое е възможно или невъзможно ! То една гъба-мухоморка, би разбрала !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е в никакъв наш интерес даването на оръжия

    20 Март 2022 17:34ч.

    на Украйна, напротив, така се включваме във войната. Америка не е малка да помогне сама на отрочето си и да не намесва други за компания...Тя ги подкрепяше преди, да продължава сама, не е малка, за да и трябват съюзници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    20 Март 2022 17:57ч.

    в наш интерес е да седнем на масата за преговори с оръжие мир не се постига ние сме вече в неприятелския списък и мишени това гонене на руски дипломати е фатална грешка отваряме широко вратата на бандеровците и азов и кои ще плаща накрая пак ние с цървулите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • антинацист

    20 Март 2022 23:29ч.

    Ице, щом толкова искаш да помагаш на укронаципитеците (не става дума за украйнците), вземаш пушкалото, обличаш бойната униформа и се пишеш доброволец в легиона. Клоуна ще ти бъде благодарен, а може даже да те приюти в бункера си. Но ти си мъж (дали) и ще воюваш, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи