Христо Иванов: Трябва да има правителство. За нас сериозният разговор е с втория мандат

Христо Иванов: Трябва да има правителство. За нас сериозният разговор е с втория мандат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Очевидно трябва да има правителство. За нас наистина сериозният разговор е с втория мандат, но там все пак мандатоносителите – ПП,  втората политическа сила, те трябва да направят анонса", каза Христо Иванов.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов одобри решението на президента Румен Радев да забави връчването на мандатите. Пред журналисти в парламента Иванов заяви, че всеки от мандатите има своя логика да излъчи правителство, но отказа да посочи какъв точно трябва да бъде един бъдещ кабинет: 

"Очевидно трябва да има правителство. За нас наистина сериозният разговор е с втория мандат, но там все пак мандатоносителите – ПП,  втората политическа сила, те трябва да направят анонса. Въпросът не е в прилагателните, за мен смисълът е да има правителсво, което върви и стъпва на антикорупционен консенсус, на разбиране, че ние трябва да решим проблема с правосъдието, проблемът с корупцията, за да може да нормализираме политическия разговор. Това е, което ние сме поставили като условие за наша подкрепа, ако някой търси такава от нас", каза Христо Иванов.

Повече вижте във видеото.

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Мери

    25 Окт 2022 13:21ч.

    Клетата ми родина е в ръцете на Кюлчета, Двойни граждани, Засмени инфлуета от Карловските кални бани и пр. додатъци.... Прелюбопитен факт - защо няма новини по телевизиите за положението в наводнените селища... Или предизборната ви кампания мина! Грозна гледка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    25 Окт 2022 13:43ч.

    На вас никой не лгеда сериозно. А какво в и е сериозно и несериозно на вас си е ваш проблем! За нас е проблем, че ви има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами народа, глупако

    25 Окт 2022 14:13ч.

    С вашите приоритети и изтъркани опорки, по-добре е без вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за ристю защитника на каскета

    25 Окт 2022 16:04ч.

    Тридесет конгресмени от Демократическата партия призоваха вчера президента на САЩ Джо Байдън да смени стратегията си във връзка с войната между Русия и Украйна и не само да предоставя военна и икономическа помощ на Киев, а и да положи усилия за постигането на мирно споразумение, предаде "Ройтерс".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи