Христо Иванов: Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние

Христо Иванов: Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние

Снимка: БТА, архив

Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите, каза в лидерът на „Да, България“ Христо Иванов в интервю пред БНР. "„ГЕРБ трябва да решат, дали ще са с Пеевски, който им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги. ГЕРБ да изберат къде ще са", добави той.

Свързан текст: Пеевски: Христо Иванов пи мазно турско кафе в скута ми, докато стане Конституцията. Битката им сега е за КПКОНПИ и прокуратурата

Христо Иванов на 26 октомври 2021 г.:

Христо Иванов на 26 октомври 2021 г.

„Това е фундаменталният въпрос за функционирането на Републиката. Това е връщане на империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по брутално от 2017 година“, предупреди Христо Иванов в предаването „Неделя 150“.

„ГЕРБ трябва да решат, дали ще са с Пеевски, който им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги. ГЕРБ да изберат къде ще са. Ние с проекта за споразумение сме дефинирали, с каква цел бихме подкрепили правителство. ГЕРБ и всички политически сили да изберат, дали ще бъдат инструменти на Пеевски да си укрепи държавата или ще продължим усилията за изкопчим държавата“, повтори предупреждението си съпредседателят на „Демократична България“.  Той заяви, че в коалицията „единни сме във всяко едно отношение по проблема и в необходимостта да приложим следващия пакет реформи и кадрови промени в споразумението“. 

За конституционните промени, Иванов заяви, че ПП-ДБ са предлагали по прост вариант: "Не мисля, че е уместно да поставяме въпроса, че има някаква грешка и някой да си признае. Имаме нов инструментариум, който е с определена сложност, но при добросъвестно прилагане, може да реши проблемите и за нова политическа система. Ние предлагахме по прост вариант служебното правителство да бъде в състав на редовното към момента и преназначавано с указ на президента."

Той обясни, че в промените „залага се на търсене на баланс в триъгълника -  парламент, кандидат премиер и президент“: "Необходим е баланс в ситуация на криза, за да се проведат честни и по неутрален начин избори. Нито Радев, нито Главчев, нито голяма част от политическите сили не разбират, че трябва да се търси този баланс."

Според Христо Иванов президентът е провел формално консултациите за съставяне на служебен кабинет и затова  ПП-ДБ са напуснали. „Президентът казва, че прави консултации, но „нямам правомощия да коментирам министрите“. И допуска в състава на този служебен кабинет представител на прокуратурата, при положение, че това е органът, който се опитва активно да води кампания срещу проекта на Закона за Съдебната власт. Защо за външния може, а за вътрешния не може – защото от вътрешния зависи провеждането на избори“, попита Христо Иванов. 

Лидерът на ДБ допълни: "Правилата за конституционните промени не съм ги направил аз, ние предложихме друг модел и беше отхвърлен от ГЕРБ и ДПС. Този модел има позитиви, проблемът е, че в ситуацията има норма на безотговорно поведение, вместо да прилагат инструментариума на търсене на баланс. Смятат, че трябва да упражнят властта лично, това виждаме в момента. Този модел, ако бъде прилаган добросъвестно, ще ни е полезен на нас като граждани, защото не трябва да има центрове, които концентрират власт, защото президентът преди концентрираше власт. И Пеевски се опитва да си запази влиянието. Ние като общество трябва да бягаме от модели, които концентрират власт, а такива които споделят власт между политическите сили в НС и никой не трябва еднолично да взима власт. Става дума за цялостна философия. Критикуваме президента, защото трябваше да влезе в ролята на посредник.

Лидерът на „Да, България“ заяви, че „ако главният секретар Живко Коцев е допуснал нещо, от това което му се вменява - неподходящи връзки и начин на живот, подаръци или връзки с някакви хора от контрабандни канали, той ще отговаря пред съда“. 

„Нашият проблем е фундаментален, всичко това почна да се вади след началото на кампанията. Защо досега не бяха извадени компроматите? То се вади по начин, който ясно напомня селективно изтичане на протоколи от прокуратурата“, посочи Иванов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

Коментари

  • Селянин

    21 Апр 2024 12:18ч.

    Слез на земята баце, вашата цел е да избегнете 2.96%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИЦЕ ! НЕ ТИ ВЕРВАМ !

    21 Апр 2024 12:23ч.

    И НА КИРО НЕ МУ ВЕРВАМ! И НА АСЕН ! И НА ГНОМА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха

    21 Апр 2024 12:51ч.

    Това ли обсъждате с него в скута му?Серсеми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    21 Апр 2024 13:40ч.

    Докато му правите фелацио ти, байТанас , тиквата и останалите КОНТРАБАНДИСТИ, на Пеевски ще му става все по хубаво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Афера" пак ви излови по бели гащи

    21 Апр 2024 14:58ч.

    "Афера" пак ви излови по бели гащи : "ПП/ДБ СЕ СЪБРАХА В ЛУКСОЗНИЯ „МЕДИТЕ СПА РИЗОРТ“ В САНДАНСКИ в който едната жена разказва на другата перипетиите си по изборите, как роман можела да напише и как по списъци плащали, ама „те са гербаджии, ще си гласуват срещу нас, и ние им плащаме!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марш от политическата сцена !!!

    21 Апр 2024 15:07ч.

    Я се хващайте всички заедно и вървете да се презареждате в дън гори тилилейски , през девет планини в десета и на ........., че ни писна от вас крадци недни !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХЙСАкйхахкйк

    21 Апр 2024 12:18ч.

    Американският диверсант ристю няма какво да го четем, той работи за сащ и срещу България, но пие мазно турско кафе именно в скута на приятеля си Свинян ПеефСАЩски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Апр 2024 17:45ч.

    Патологичен лъжец, безработен измамник , бездарен юрист с комунистическо потекло !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евреин, лъжещ тлъст евреин

    21 Апр 2024 12:30ч.

    Свърши се ваш'та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този не е никакъв евреин,

    21 Апр 2024 12:34ч.

    а е един прост лъжец. Точно той е НАЙ-ВИНОВЕН за заблудата на много млади хора, които се вързаха на лъжите му за почтеност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пфу, мамка му. Даже евреин не бил!

    21 Апр 2024 14:06ч.

    Пълен фалшификат отвсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lindentown

    21 Апр 2024 12:30ч.

    Ти да видиш?! Наистина наглост нечувана! Та не изпълняваха ли именно Христо Иванов и останалите от ППДБ цели 9 месеца ролята на зарядна станция на Пеевски, с когото заедно и Конституцията променяха!? Няма по-голямо лицемерие в българската политика от Хр. Иванов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    21 Апр 2024 12:34ч.

    Ти Ицко, си един абсолютен дебил. Тея, които ще гласуват за теб и оня къс плужек женералчето, също са дебили...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Апр 2024 12:34ч.

    е как до сега се подкрепяхте в сглобката и сега изведнъж давате заден кои ви вярва изобщо вие сте едни нищожества срам ме е че има хора които са гласували за вас не виждат ли какво представлявате толкова ли не могат да ви преценят капацитета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти също гласува за тях(негласувайки)

    21 Апр 2024 14:06ч.

    Чужд агент си ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости

    22 Апр 2024 7:40ч.

    Само гласуващите дават право на колонията да съществува

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали!?

    21 Апр 2024 12:36ч.

    Корсарят от Росенец има вече твърде дълъг нос, защото обича да ни сапунисва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Апр 2024 12:40ч.

    Е НЕ - СТИГА ВЕЧЕ !!!! Толкова нагло и гнусно същество едва ли има по тая земя!!! Слушай бе тъпанар долен - до оня ден с пупу искахте подкрепа от шишко и приказвахте, а как се променил и имал правилна позиция !!! И каква партия може да сте, след като сте се фокусираил върху един човек и само с него се занимавате - такава идиотия няма по света! Чудя се само едно - как се намират главанаци, които ад гласуват за таквиа като теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    21 Апр 2024 12:45ч.

    Седящият в скута

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    21 Апр 2024 12:45ч.

    Алабализми сър...! Точно благодарение на Пеевски получиха конституционно мнозинство и превърнаха основния закон в тюрлю гювеч. В крайна сметка всичките играят за един и същ господар, но се представят за "опозиция".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеевски ти подкрепи антиконституционните промени в Конституцията

    21 Апр 2024 12:51ч.

    Как не те е срам, бе, Христо Иванов? Сега са те натиснали "кредиторите", от които си получил куп благини и милиони за да "демократизирате" България и продължаваш да разбиваш държавността, с хаос, беззаконие и цензура. И бедност - как не те е срам да гласуваш МИЛИАРДИ за покупка на безполезна военна техника от САЩ, и да имаш сънародници над 500 000 души живеещи ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ, бедност непозната преди 1990 г.? ... Всички партии да подпишат писмен Обществен договор с избирателите, че никой няма да управлява с ППДБ! Ай сиктир и на хрантутите на посолството нахално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Договор

    21 Апр 2024 13:12ч.

    Договор без предвидени и изпълними санкции в случай на неспазване на изискванията в него не е договор. Също както даването на кредит някому, който още не си е върнал стария борч, не е даване на заем, а хвърляне на пари на улицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ицеее,

    21 Апр 2024 12:56ч.

    инструментариумът ти не работи вече. Време е да го презаредиш тотално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мазно турско кафе

    21 Апр 2024 13:15ч.

    Добре му се отразява мазното турско кафе, гюбеци до ушите без проблеми хвърля Ицката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    21 Апр 2024 13:39ч.

    Единственият начин е всички да насядате върху скута му, за да не може да мръдне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    21 Апр 2024 20:03ч.

    ++++++++++++++++++++++++++++++....!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Апр 2024 13:57ч.

    Ха ха ха… всеки заклет демократ трябва да ти се изплюе между очите! Мекотело! 🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    21 Апр 2024 14:36ч.

    Благодарение на дебилите,които гласуват за тях,Бойкикев и хиляди като него ще се пенсионират без да имат и ден трудов стаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба казваше: "Живя да не бях!"

    21 Апр 2024 14:40ч.

    Та и няш ристьо вмсто да "оправя България" (не че до сега не ни е оправял нас), щял да си мери (сещате се какво) с дебелянчо. Ми като му беше в скута и пи "мазно кафе" какво ти пречеше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последицата

    21 Апр 2024 14:42ч.

    Подобно връщане назад във времето е лишено от всякакви основания. Без да им мигне окото те (здравите сили от отбора на козяк) се отказват масово от изреченото вчера, а специалистът БХ дори яростно отхвърля собствените си думи от същата сутрин. Лъжливо Ице бил казал нещо през 2021 г.??!!!!!!!!!! Това е наратив без тема! Мен нещо друго ме интересува. Версията на ДП е, че в скута му партньорите са ползвали някаква мазна флуидна субстанция. Все повече ме гнети подозрението, че не е била достатъчно мазна и още не могат да се освободят и забравят последиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 111

    21 Апр 2024 14:54ч.

    Пие му се кафенце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    21 Апр 2024 16:05ч.

    ако се намери някой да разлепи по градове ееекслузивните фотоси как ристьо и настимир ананиев феноменално си бъркат в носа изборите им съ въ кърпа вързани. съштото важи и за фотото съ кирокретена и депеевски на първия ред въ НС ухилени един срещу друг съ вдигнати палчета. ууууууникално попадение. тези фотоси медиите ги спестяват ,а те са предизборната визитка на хора съ ум и култура на намокрен въ кръчма селееене. (днес е Уййййкиндъ на бг европейското селееене)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Гицка

    21 Апр 2024 16:50ч.

    Гиди мошеник с мошеник. Ще спират Пеевски. Колкото спряха Борисов. Спират със задник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Апр 2024 17:10ч.

    Христо Иванов се очертава като българския Кевин Костнър и се бори за Оскар. След дебютното си изпълнение "Съобщение в бутилка" (Message in a Bottle) край "Росенец", той брилянтно участва и във филма "Танцуващия с прасета" ( Dances with Wolves). Ако му се размине, ще направи хеттрик и с участие във филма "Недосегаемите" (The Untouchables)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко-Бойкикев

    21 Апр 2024 17:20ч.

    Само органичната химия може да обясни колко мазно-гнусен е този мравояд, по мазен и от самото кафе дето е пил в скута на Д.П! Колкото е грозен отвън, два пъти по отвратителен е отвътре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Два пъти? Подценяваш вътрешността му, много.

    21 Апр 2024 17:50ч.

    до9то

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симеон

    21 Апр 2024 17:40ч.

    Е не, този клоун наистина ли пак ще ги говори същите глупости от миналия път. Той наистина смята българите за тотални дебили!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не без основание.

    21 Апр 2024 17:51ч.

    А какви са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шиши Беевски е огледално отражение на Боко Тиквата

    21 Апр 2024 17:57ч.

    http://www.mignews.info/wp-content/uploads/borisov-peevski-320x385.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се хаби, карикатуро

    21 Апр 2024 18:22ч.

    Кой те слуша вече какво бръщолевиш, а, малка бъбрива шехерезадо? Свършихте и още не сте го разбрали. То вие не вдявата много и не е учудващо де, за вас е нормално да казвате, че роса ви роси когато ви плюят всички. Край, примири се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    21 Апр 2024 18:27ч.

    Нема проблеми! Всичко е точно! Народът е хъп проЗт! Желая ви и съм сигурен в успеха ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десните

    21 Апр 2024 18:31ч.

    Които гласуват за този човек да ги представлява, са болни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йирданов

    21 Апр 2024 18:33ч.

    Егати и гнусното същество!!!!! Опитва се да натрупа авторитет като с Росенец.Подлец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Апр 2024 19:14ч.

    Ристьо време е за нов десант на Росенец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    21 Апр 2024 21:43ч.

    Нашата цел е теб да те нема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не плащат, никой няма да гласува за тях

    21 Апр 2024 23:11ч.

    Черната каса от контрабандата има дълга 30-годишна история от зората на голямата измама "демокрация" за народа, изродена в плутокрация алчна безродна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    21 Апр 2024 23:21ч.

    Омраз, лекенце неприятно, то и ние не сме стока, ама пеевски колко е лош, колко ице, колкото путин ли, или повече, дтепм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаваш случайно

    21 Апр 2024 23:56ч.

    Тъкмо първосигнално да се разпсувам и запалката засече. Докато щракна три пъти да запаля и осъзнах че няма що да се товаря. Тия са си далеч от мен, имат си своя вселена, въпросът е как да ги държа далеч от бита ми. Щото копелдаците държат ножа. Остава ми да си вадя хляба далеч от погледа им. В сивия сектор. Не че имам морални проблеми с черния, ма май цялата драма е кой да е там. При ОПГ за държава е трудно да разбереш кой е мутра ,кой прокурор, кой реформатор, кой е на #Кой щото другите му се друсат в скута...да плащаш данъци е морално укоримо при тоя боклук за управници.Всяка стотинка в хазната е рекет издържащ гюбрето. Всеки гласувал, с машина или гъзпапир-съучастник в легитимирането на модела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    22 Апр 2024 0:16ч.

    Тоя, дето беше в харема на ДПС, сега се прави на девствен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    22 Апр 2024 1:09ч.

    Докато има наивници ще има и такива евтини измамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    22 Апр 2024 2:15ч.

    Скрий се бе дебил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    22 Апр 2024 3:49ч.

    До вчера бяхте заедно с Пеевски!!! Христо лицемер ли си или по лошото/стига лъга хората….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неверващ

    22 Апр 2024 6:33ч.

    чета коментарите и не мога да повервам как нема една добра дума за тоз нещастник?! къде са зелените чорапи, еврокомисари, копейкини, кметове, доктори и прочие сган? уйкенд ли карат, кво ли? а за нещастника кво да кажа - отдавна и задълго е зел приза за най- грозен отвътре и отвън американски политик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е краят

    22 Апр 2024 7:40ч.

    Държава, в която политиците ни обясняват колко "лошо нещо били изборите". Държава, в която Референдумите се отменят и забраняват. След Записите изнесени от Радостин Валилев, ако имаха малко чест и достойнство ПП, ДБ щяха да си попадат оставката. Кафеджии обслужващи скута на Пеевски. Обслужиха чужди интереси по отношение на законодателните "извращения". Малкото базови права и свободи, регулации защитаващи българите ни бяха отнети. Тези хора знаеха какво правят с Конституцията и останалите промени. За повече информация две видеа: "Какво ни готви СЗО" с адв. Нина Ламбова и "Битката за нашата храна". Виждаме как пъзелът се нарежда. Те унищожиха България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛЙАйклалкЙКЛАъ

    22 Апр 2024 8:03ч.

    10 месеца скандалният американски агент ристю ПРЕЗАРЕЖДАШЕ в скута на Свинян ПеефСАЩски, пиейки мазно турско кафе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    22 Апр 2024 8:54ч.

    Луд умора няма. Пъпната връв на България към евроатлантизма, минава през пеевски и отчитането на съответния процент в сараите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умен и красив ли?

    22 Апр 2024 9:05ч.

    Тъп и грозен. Изборите струват много пари, за да легитимират ей такива палячовци! Ако някой натвори в частния бизнес тякива огромни щети - и материални, и имиджови - ще го осъдят за причинени вреди и има да плаща до дълб8ка старост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    22 Апр 2024 12:11ч.

    Никой не ви вярва вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен

    23 Апр 2024 11:14ч.

    Щото има опасност Пеевски да ви разтури далаверките с ПП?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    23 Апр 2024 19:22ч.

    Христо Иванов се чуди как да се хареса отново на избирателите си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи