Христо Алексиев: Нашата политика е „Лукойл“ да плаща данъци в България

Христо Алексиев: Нашата политика е „Лукойл“ да плаща данъци в България

Нашата политика е „Лукойл“ да си плаща данъците в България, а от друга страна се предприемат всички мерки цените на горивата да продължават да вървят надолу. Това заяви служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по време на участието си в петъчния парламентарен блиц контрол, съобщава БТА.

От парламентарната трибуна Алексиев припомни, че „Лукойл“ вече е превел авансово данък в размер на 90 млн. лева.

„Очакваме догодина около 600 млн. лева, във връзка с това, че преместиха дейността си в България, да бъдат платени към бюджета от страна на „Лукойл“. Същевременно и цените на горивата вървят надолу“, посочи Алексиев. 

Отговорът на служебния вицепремиер по икономическите политиките бе след въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който поиска информация за това дали „Лукойл“ и „Литаско“ вече са преместили дейността си в България и формират ли печалбите си в страната. 

„Смятаме да продължим с нашия законопроект, който е за компенсации на потребителите, предвиждащ да се изземат част от свръхпечалбите на групата „Лукойл“ във Фонда за енергийна сигурност“, отбеляза Добрев. Той посочи, че ще се радва, ако администрацията на служебния кабинет окаже съдействие при изготвянето на финалните текстове. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Свръх печалби у нас имат и всички чужди хранителни вериги например

    06 Яну 2023 10:15ч.

    Там "инвестиции" в обратна посока прави България на държавите, откъдето са собствениците им. Много глупав народ, като правите нещо, правете го на равни начала. Да не говорим, че чуждите хранителни вериги убиват всякакво родно производство на хранителни продукти! ............ Не се наядоха тия! Преяли от глупост и алчност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В тон с предния коментар

    06 Яну 2023 10:22ч.

    тая ваша политика само за "Лукойл" ли се отнася или за всички чужди "инвеститори"? И като става въпрос за енергетика, къде плащат данъци американските "Марици"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А родните собственици на офшорки

    06 Яну 2023 10:54ч.

    Те къде си плащат данъците? Без да заемат страна на Лукойл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи