Хр. Иванов уволни главния секретар на МП след отказ да фалшифицира публичния регистър на НПО

Хр. Иванов уволни главния секретар на МП след отказ да фалшифицира публичния регистър на НПО
Късно снощи, след като медиите разпространиха информацията, че фондацията на служебния вицепремиер и правосъден министър Христо Иванов "Български институт за правни инициативи" системно е нарушавала законовите изисквания за прозрачност във финансирането, министърът е уволнил главния секретар на ведомството Петър Керански, съобщи БГНЕС.
<p>Според източници от МС причина за уволнението е категоричният отказ на Тодор Керански да фалшифицира Публичния регистър на НПО в обществена полза и да впише със задна дата отчетите на министерската фондация.</p> <p>Министърът и активист на близката до правителството организация &quot;Протестна мрежа&quot; е упражнил натиск и върху директорката на Публичния регистър, след като беше&nbsp;публикувана информацията, че фондацията на настоящия служебен министър Христо Иванов в продължение на цели три години не е изпълнявала законово задължение за прозрачност и не е представяла своите финансови отчети в Публичния регистър при Министерството на правосъдието.</p> <p>Източници от Министерството на правосъдието разкриха, че късно следобед в четвъртък Иванов е извикал и директорката на Публичния регистър на юридическите лица с нестопанска цел в обществена полза, пише Хаштаг-БГ.</p> <p>Според източника на Хаштаг той я заплашил с уволнение, ако не впише със задна дата отчетите на фондацията му.</p> <p>Министърът твърдял, че отчетите са били изпратени навреме, но не били вписани в регистъра по вина на служителите.</p> <p>Срокът за подаване на отчетите изтича на 31 май и броени дни след това те могат да се видят в интернет сайта на Министерството на правосъдието.</p> <p>Публикувани са в срок и отчетите за 2013 г., които трябваше да бъдат депозирани до 31 май тази година.</p> <p>В случая обаче става дума за &quot;забавяне&quot; на само на последния доклад за 2013 година, а за отчетите за три години назад.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Ха-ха

    08 Авг 2014 17:05ч.

    Като прочета НПО, що се сещам за човек със свирка в устата, награбил тъпан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ;

    08 Авг 2014 17:38ч.

    Ако информацията в статията е точна, министърът следва да бъде уволнен или да си подаде оставката - незабавно. И да му бъде потърсена административна и наказтелна отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    08 Авг 2014 17:40ч.

    Тази неинтелигентна физиономия е на соросоид. Цялото правителство, назначено от Ирландската пастирка, е от американската Пета колона, вероятно го е съставил с хороскоп! ха ха ха Болни мозъци управляват България - най-бързо изчезващата нация в света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свинята си е свиня

    08 Авг 2014 17:41ч.

    Свинщината продължава, но оставка се не дава! А протестърите де са? Чакаме и тяхната намеса, но уви. Всичко що е с ГЕРБ на РъБъ стои и си мълчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    08 Авг 2014 17:48ч.

    Протестърите - педерасти и лезбийки до един, протестираха против корупцията, а сега защо не протестират срещу тази нагла корумпирана мутра? Къде е оня дудук с фейтата, къде е Найо Тицин, къде е оня жено-мъж Антоанета Цонева, със Сорос на тениските?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    08 Авг 2014 18:18ч.

    В Животинска ферма на Оруел СВИНЕТЕ взимат властта. Скоро след това слагат костюми, вратовръзки и се научават да ходят на два крака. Икономиката им се крепи на произведеното мляко, вълна и месо. И съответно най-силна подкрепа на организираните от тях избори получават от овцете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?

    08 Авг 2014 18:40ч.

    А зашо все слагате снимка на либийски партиен активист, когато говорите за тоя министър? А, сетих се! Това е Блуто от Попай моряка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Авг 2014 19:03ч.

    Доживяхме да изберат Министър на правосъдието без стаж, с наказания и корумпиран до бога.А той трябва да олицетворява авторитет,компетентност и МОРАЛ.Уви в Булгаристан няма и не може да има такова чудо.Боже помогни ни друго не ни остава при този лош управленски материал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо Нестор

    08 Авг 2014 19:11ч.

    Господа, наивно е да призовавате протестърите да протестират срещу безобразията на лицето Христо Иванов. Та той е един от тях, а те в неговото лице, в лицето на премиера и на някои други са сега на власт.Това сам признава и Близ(н)ашкш: OFF news.bg, 07.07.2014. \&quot;Днес в един вестник има заглавие \&quot;Прoтестът на власт\&quot; и това до известна степен е вярно\&quot;, каза служебният премиер Георги Близнашки.“ mediapool.bg, 06.07.2014: “Лица на протеста, на сините и ГЕРБ влизат в служебния кабинет“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван

    08 Авг 2014 19:44ч.

    извинете за въпроса ,но Алкайда ли дойде на власт у нас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван

    08 Авг 2014 19:45ч.

    извинете за въпроса ,но Алкайда ли дойде на власт у нас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Auuuu

    08 Авг 2014 20:09ч.

    ТАЛИБАНА-ПИШМАН АДВОКАТ СИ ПОКАЗА РОГАТА.МАЛОУМНИЯ РАСИМ НАЗНАЧИ ОЩЕ ПО-МАЛОУМНИ БОКЛУЦИ.ЖАЛНА И МАЙКА НА БЪЛГАРИЯ С ТАКИВА \&quot;ПОЛИТИЦИ\&quot;...ТИНЯТА В МИЗИЯ ЩЕ БЛЕДНЕЕ ПРЕД МИЗЕРИЯТА В ДЪРЖАВАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помощ

    08 Авг 2014 20:31ч.

    Министър Иванов - колко добре звучи. На какво ли не са способни подобни червеи заради два месеца слава. Горката ни страна!!! С този така наречен президент и с жадни за власт хора страната ни ще се докара до глад и мизерия. Защо търпиш, бедни ми народе?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ревете, комуноиди

    08 Авг 2014 20:33ч.

    Много е приятно да виждаш пяната по устата на жалките червени боклуци, които на 5 октомври вече ще бъдат и след ДПС и това ще ги довърши окончателно, че идиотито на чучелото Орешарски вече са в канала и има нормално правителство. Лайте си бе, това ви остана само.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Революционен преврат

    08 Авг 2014 20:34ч.

    Бодро вървим по стъпките на Украйна. Това правителство се държи точно като победилите майдановци когато взеха властта през февруари. Нарочно се натяга напрежението с цел да се всее паниа и страх в обществото и да няма смелост за съпротива. Какъв срам е тези да се самонаричат демократи! Правилно беше казал преди няколко месеца Комарницки за тях: \&quot;В т.нар. \&quot;демократично пространство\&quot; са притаени множество елитни фашизоиди, пред които Сидеров е като Нелсън Мандела.\&quot;!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гоцеделчевски

    08 Авг 2014 20:37ч.

    Не че лицето Офшорналиев, назначен от една банкянска мутра за президент на Бългаиря, досега е бил много издигнат в очите на хората, но от два дни той се срина толкова ниско, че ако има и капка свян, трябва незабавно да се оттегли! Да си отиде на паркинЗите в Германия, откъдето е тръгнал пътя му на \&quot;бизнесмен\&quot;! (Уж де!). Защото, в Германия това нищожество, получило всичко, за което е могло да мечтае, от Комсомола и от БКП, е работил криминално и извън закона! Този мерзавец е изнасял незаконно гастарбайтери от средите на нещастниците - помаци, като е прибирал в джоба си почти 80% от заплатите им! Наглец и измамник! Пробута ни за министри откровени некадърници, калинки, измамници като него, фанатици-комунисти и чиста проба простаци! Безскрупулен лъжец! Само че, Офшорналиев, има видов ден, наглецо! Рано или късно все някъде и някога ще се наложи да даваш обяснения! И едва ли дотогава партията ти, една криминална СИКаджийска групировка, ще съществува!Така че, няма да има кой да те защити!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    08 Авг 2014 22:41ч.

    Революционен преврат, точно така е, но докато разумът спи, се раждат чудовища!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    09 Авг 2014 14:03ч.

    РАСИМ \&quot;НАЗНАЧАВА\&quot; ДЕ ЩО БОКЛУК ИМА.ИДИОТ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванката

    09 Авг 2014 18:10ч.

    Утре другари всички с новите бастуни пред президентството да протестираме :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хи-хи-хи

    09 Авг 2014 18:18ч.

    не стига,че е едновременно е свидлив и правонарушител /дето не си е внесъл адвокатския членски внос/ а сега е и подбудител към документно престъпление.и туй ако е министър на правосъдието!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Бяндов

    10 Авг 2014 4:00ч.

    Това е \&quot;новият морал\&quot; на \&quot;борците против олигархията\&quot;!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи