Хиляди на протест в Лондон с искане за незабавни избори (видео)

Хиляди на протест в Лондон с искане за незабавни избори (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Хиляди протестиращи са по улиците на британската столица Лондон с искане за незабавни общи избори на фона на кризата с поскъпването на живота.  

Не случиха много на време протестиращите, защото в Лондон е дъждовно, ветровито и студено, но въпреки това хиляди се събраха покрай Темза, за да поемат на поход към парламента. Протестът е организиран от групата „Народно събрание“ с подкрепата на природозащитниците от Just Stop Oil. Сред протестиращите бяха забелязани бившият лидер на Лейбъристката партия Джеръми Корбин и бившият финансов министър в сянка на партията Джон Макдонъл.

Генералният секретар на „Народно събрание“ Лора Пидкок, която между другото е бивш депутат от Лейбъристката партия, заяви, че походът е за да се изрази несъгласие с всичко, зад което застава това правителство, както в общностите, така и по улиците. Полицията е добре подготвена за големите протести, планирани през уикенда в британската столица. Разположени са допълнителни сили.

От полицията заявиха, че напълно уважават правото на хората на мирен протест и работят с организаторите за безопасното протичане, но има и групи, сред които е и Just Stop Oil, които не контактуват с полицията предварително за техните намерения и действия.

След 2 октомври са били арустувани 677 активисти на Just Stop Oil, срещу 111 от които са били повдигнати обвинения. За безредици днес бе съобщено в център за задържане на мигранти в Западен Лондон. Това е станало след прекъсване на електричеството там. За щастие няма ранени.

От полицията пък съобщиха, че хвърлянето на запалителни бомби по мигрантския център в Дувър миналата неделя е било мотивирано от крайнодясна терористична идеология. 66-годишният Андрю Лийк хвърли три запалиотелни бомби по центъра, след което се самоуби.

 

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Запалете Устминстърското абатство

    05 Ное 2022 20:01ч.

    Че да не идваме ние

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държава на благосъстоянието

    06 Ное 2022 0:26ч.

    Така се самоопределяха във Великобритания. Нещата се променят и ако се върнат към естественото си състояние, както е било по времето на кралица Виктория, ще е голяма трагедия. В България обичат да говорят за турско “иго”. Вижте и сравнете, как са живяли в Англия викторианците: https://youtu.be/Fxm_ZidenbE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Природозащитници" ли ?

    06 Ное 2022 9:57ч.

    Fuck it to them !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи