Гуцанов: Студената война между БСП и президента не донесе нищо добро - трябва да бъде размразена

Гуцанов: Студената война между БСП и президента не донесе нищо добро - трябва да бъде размразена

Борислав Гуцанов: Имаме нужда от силна и обединена левица - десницата не дава решения за България

„Парламентарната група на „БСП за България“ е единна. Имаме пределно ясни решения, че няма да подкрепим първия и втория мандат при никакви условия.“ Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ.

Той изтъкна, че БСП вчера са внесли две предложения за решения в Народното събрание, които са от изключителна важност за страната.

„Първото е оръжията, предоставени от България на Украйна, по никакъв начин да не бъдат използвани на територията на Русия. Знаете, имаше голям дебат в София на Парламентарната асамблея на НАТО пред няколко седмици, защото едно такова разрешение прави още една крачка към по-голям световен конфликт. А позицията на БСП винаги е била, че въобще не трябваше да изпращаме оръжия“, обясни Гуцанов.

Второто предложение на социалистите е български войници да не отиват на територията на Украйна.

Освен това, БСП внася 5 законопроекта. „Единият от тях е свързан с намаляване на ДДС върху лекарствата на 9%. Надявам се в парламентарния дебат да се появят и други предложения за намаляване на цената на лекарствата, защото в България те са на фантастично високи цени. Абсурдно е българите да трябва да си купуваме лекарствата от Турция, при тези производствени мощности, които имаме тук“, посочи социалистът.

Борислав Гуцанов изрази учудване от твърдението на Корнелия Нинова за „дворцов преврат“ в БСП.

„Тя си подаде оставката пред Изпълнителното бюро, след което написа писмо до социалистите, че се оттегля. Тоест, ако има преврат, както тя твърди, излиза, че тази оставка е била проформа“, коментира той.

Според него пътят на БСП оттук нататък е обединението, както вътре в партията, така и навън към другите леви формации.

„Трябва да дадем знак, че сме готови за това обединение и да направим реални действия към него. „Студената война“ между нас и президентската институция също трябва да бъде прекратена. Не може БСП да се караме постоянно и вътре, и навън“, категоричен бе Гуцанов. По думите му социалистите и симпатизантите на партията не приемат политиката на замразяване на отношенията с президента.

Според Гуцанов България се нуждае от силна Българска социалистическа партия, която, като единствената лява партия в парламента, е естествен обединител на лявото.  

„Нормално ли е от 26-то място по стандарти на ООН, в момента България да е на 72-ро място? Може ли хората да искат да отидат в чужбина, защото нямат работа тук? Може ли да се приемат бюджети година за година, без да има перспектива поне 10 години напред? От БСП искаме България да бъде възродена и да върви по един друг път на своето развитие“, каза още председателят на парламентарната група на социалистите.  

„БСП трябва да следва пътя на обединението, ако искаме да сме този фактор, който определя развитието на страната ни, ако искаме да има силна икономика, а оттам – силна социална политика. Ако искаме България да бъде уважавана и достойна, трябва такова ляво обединение. Десницата не дава решения на проблемите в България. Напротив, тя ги задълбочава“, заключи Борислав Гуцанов.

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    22 Юни 2024 12:25ч.

    Той Румбата ви разби, ти си тръгнал да облизваш задните му части 🤣БСП е приключила партийка, ще ви държат на изкуствено дишане, докато БОКО има нужда от вас... викайте да го пази Господ, че ако той изчезне и вие изчезвате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димо. Изтрит Димо.

    22 Юни 2024 13:52ч.

    Госпожа рукола Z никакъв алкохол не я плаши! Дупната е с три игли. Податлива е на инфекции на половите органи, които трудно ще излекува. В зверската си ненавист към Президента Радев се е сдухала критично. Калоян Методиев, милият Рошкев и госпожа рукола Z са ненадмината тройка. Тройка боклуци. Между другото, МАЙКАТА МУ на бозавия Иво МОЧА Инджев е била шеф в ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ за проследяване на инакомислещите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И "размразени", какво остана още да гушнете

    22 Юни 2024 14:32ч.

    Избирателя ви подминава, като марионетни на крадците ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре звучи,

    22 Юни 2024 12:31ч.

    ама предстои да видим. Няма да говорим за непорочното зачатие на капитализма, щото са много докачливи. Първо да си озаптят ченгетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трябва да бъде размразена, а?

    22 Юни 2024 12:33ч.

    и да премине в гореща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметосъбиране

    22 Юни 2024 12:51ч.

    Гледах го! Излъчваше и говореше за откритост и добрина, но през цялото време под мотото: Елате, пиленца, при Батко! Всички отлъчение, прокудени, обидени да си посипят главите с пепел и да се върнат в лоното на Майката, а Тя (тоест аз, Гуцанов), ще ви управлявам! Е, няма да стане така! Корнелия, Зафиров, Гуцанов, Вигенин, Пенкова и ВСИЧКИ С ПОСТОВЕ И РАЗПОЗНАВАЕМИ ИМЕНА, вкл. Петков, Мая, Татяна и Сие - подавате ОСТАВКИ от всякакви възможни постове и ставате РЕДОВИ, отивате скромно на последните редове, мълчите дисциплинирано, освен ако изрично не ви поискат мнението и цялото ви участие да се състои в плащане членски внос. Гаранция няма, но това е задължително условие за неотмиране на тези идеи и възгледи в обществото ни. Иначе, скоро всички заедно отивате на боклука!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз не разбирам

    22 Юни 2024 12:58ч.

    на какво отгоре държавата хрантути вредните партии. Малко от малко трябва да има логика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    22 Юни 2024 13:29ч.

    Жалки персони, които вършат мръсната работа на сценаристите и след това ще бъдат изхвърлени. Този и онзи, небръснатия не осъзнават ли, че не стават за лидери?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП трябва да си посипе косите с пепел и публично да с еразкае, че инсталира на трона нетовският генерал, агент на ЦРУ, майцепродавец и предател Румен Радев, който задейстав процеса на ликвидация на националната държава на българите

    22 Юни 2024 13:37ч.

    Позор и анатема за жалките останки от някогашната революционна партия, която в едно по-добро време изгради основите на съвременна България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е драга госпожо рукола Z

    22 Юни 2024 13:55ч.

    ИМПИЙЧМЪНТ НА РАДЕВ! Господин Методиев с дъх на чесън подкрепи Нинова - напред БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социум

    22 Юни 2024 14:19ч.

    Десни индивидуалисти и леви милионери щели да се обединяват. Егати майтапа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Юни 2024 14:30ч.

    Гуцанов един двор на клуба си на "Македония" 33 не може да оправи, ще оправя България. Огромни дървета са израстнали на самата ограда с частния двор на № 31, клоните им не само засенчват двора, а и са над покрива на кооперацията. Клоните им счупиха един климатик, изкъртиха водосточни тръби. Черницата им сее боклуците в двора на частния имот, но Гуцанов не се интересува от такива дреболии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновен

    22 Юни 2024 15:14ч.

    Права е руколата. По тъпота само ПП-тата могат да се сравнят с бившите комуналки. Нинова сътвори това, дето сДС-то не можа за сума ти години. Жалка картинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня

    22 Юни 2024 16:24ч.

    "Студената война "я предизвика Радев със своите действия и с това никой социалист не трябва да се примирява.Радев използва електората на БСП ,а после....подкрепете партиите на протеста/изключвайки участието на социалистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се върна

    22 Юни 2024 16:39ч.

    в БСП, когато другарят Гуцанов си тръгне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това Варна,

    22 Юни 2024 16:46ч.

    ще надмине Филибето! Все "креативни" хора, плуващи като митничари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    22 Юни 2024 17:29ч.

    Гуцанов да обясни когато БСП предложи за кмет наВарна уважавана професорка ,а той предлоожи за ккмет на Варна Коцето Копейкин,да каже за връзките си с ДДъвката и ТИМ аджиите и герберите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    22 Юни 2024 17:35ч.

    Радев тръгна срещу БСП като прати Копринков да отцепиЕкогласност на Емил Георгиев и да подкрепят ПП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарки и другари, скъпи сънародници

    22 Юни 2024 17:55ч.

    България се нуждае от силна монолитна автентична комунистическа партия,която в своята идеология и чрез своите действия да се бори за сбаряне на този нехуманен строй . Партия която да се бори нов НАРОДЕН СЪД за всики които са участвали в управлението на България след 1989та както и забрана на всички партии които са били в парламента след 1989та. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО .Национализация на едрите средства за производство и всички отрасли в икономиката. Връщане на смъртното наказание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    22 Юни 2024 19:00ч.

    Имало е изтичане на радиоактивна вода от VI блок на АЕЦ “Козлодуй”, каза за “Труд news” експертът по ядрена енергетика Георги Касчиев... Тази вода, освен че е радиоактивна, е и с високо съдържание на БОРНА киселина и предизвиква силна корозия върху металните компоненти... В бъдеще ще има случаи на внезапни изключвания на датчици, прекъсвания на кабели, допълни той., край на цитата. Разбира се, че ще се размразят. След като отмине скандала. https://www.capital.bg › 2024/06/01 Капитал С 25% американско гориво 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" ще заработи на 9 юни, край на цитата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Юни 2024 20:09ч.

    Едва ли ще се получи нещо. Когато счупиш нещо работещо е невъзможно да го сглобиш обратно както е било. А чупиха всички след бай Тошо. Поне си устроиха живота всички без изключения. Всъщност Жан Виденов е някакво изключение в личен план, но това не значи че и той не е от погребалните агенти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позиция, достойна за уважение

    23 Юни 2024 0:09ч.

    Като страничен наблюдател ще кажа, че нито Гуцанов става за лидер, нито Зафиров, нито Кирил Добрев, нито Сергей Станишев, а за флегматичния Вигенин изобщо да не говорим, защото изредените не притежават и една десета от харизмата, която има Нинова. Каквото да говорят за Нинова, една от причините, за да я атакуват е, че БСП под нейно ръководство се държа консервативно в съответствие с християнските ценности, които се разминават с т. нар. евроатлантически ценности на Станишев. Във връзка с днешния прайд Корнелия Нинова написа във Фейсбук: "Много бях хулена и очерняна, затова, че съм непреклонна срещу Истанбулската конвенция и натрапвания ни трети пол, извън мъж и жена. И тогава, и сега ви казвам от личен опит: Хората, които проповядват това, са много силни. Те имат власт, пари и влияние." Позиция, достойна за уважение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП вече няма очи да лъже с обеща ия

    23 Юни 2024 1:33ч.

    Затова прави само скандали, за да се държи на повърхността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи