Гърция обвини служители на НПО в шпионаж и трафик на хора

 Гърция обвини служители на НПО в шпионаж и трафик на хора
Гръцкото правителство днес обвини десетки служители на неправителствени организации в шпионаж и участие в трафик на хора, съобщи ДПА. Това са заключенията, до които е стигнала гръцката разузнавателна служба, заяви за в. "Прото тема" заместник-министърът за защита на гражданите Елефтериос Ойконому, който отговаря за политиката за борба с престъпността.

Мигрантски център в Гърция

 

Миналата седмица гръцката полиция обвини 35 служители на неправителствени организации, че са предавали координатите на бреговата охрана и друга поверителна информация на трафиканти, опитващи се да прехвърлят мигранти нелегално на остров Лесбос.

 

Въпреки че замесените в схемата неправителствени организации не бяха назовани, местни медии съобщиха, че сред заподозрените има германски граждани.

 

В. "Катимерини" твърди, позовавайки се на класифицирани документи, че 35 членове на четири неправителствени организации са подпомагали за придвижването на нелегални мигранти и бежанци от Турция до остров Лесбос, използвайки "незаконни методи и процедури".

 

Те са граждани на Германия, Франция, Швейцария, Австрия, Норвегия и България, а две от разследваните неправителствени организации са базирани в Берлин, според документите.

 

Изданието посочва, че в операцията на гръцката разузнавателна служба и гръцката полиция участвали двама нелегални мигранти, които работели като агенти под прикритие.

 

Разследването, което започнало през май, първоначално обхващало шест организации, а по-късно броят им бил сведен до четири.

 

Ролята на неправителствените организации в справянето с потока от мигранти в Гърция е спорна тема от години, като организациите многократно са обвинявани, че следват своя собствена миграционна политика, която противоречи на правителствената, отбелязва ДПА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Гърците си решават проблемите

  04 Окт 2020 19:22ч.

  един по един. Първо съвсем спонтанно изгоря лагер за мигранти, така че ние, до сега нежелаещи да приемаме хора - хъката-мъката ще приемем 70 деца. За сега. След това ще се отърват и от феновете на Сорос - то не е шега - 200 НПО-та захранва фондацията му... Важното е, че имат стратегия, и без да се "карат" с братиньовците на Борисов ор ЕП, ще си оправят играта: едва ли някой ще ги укори като откажат да приемат и мигранти, и НПО-та...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво !

  04 Окт 2020 20:01ч.

  Гърците такива-онакова, ама не се предават, това им харесвам. И на тях ЕС им натриха носовете, но пак се държат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  04 Окт 2020 20:18ч.

  Много сте забавни, против гръцките НПО, а за нашите протести. А кой е в основата на нашите протести? Отровното трио откъде е, за кого работи, какви закони са внасяли, кого са защитавали, с кого се координира градската ни пембяна десница? Всичкото слуги на НПО-тата са навън, комай само те останаха и твърдия електорат на няколкото политици, които се надяват да им се осигури достъп до парламента. Едва ли днес ще намерите на площада човек, който да не е конкретно за Манолова, Трифонов, Сорос, Путин... и т.н. Но щабът им е един и същ и там са и нашите подобни на гръцките НПО! И политиката им е такава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • E, най-после!

  04 Окт 2020 21:41ч.

  Ами те от години действат като трафиканти! И птичките го виждат! Сега ли се сетихте? Добре де, по-добре късно отколкото никога. Да бяхте обявили кой ги финансира (знаем го) и защо мълчите като пукъли, с какво точно ви изнудва (не го знаем)!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus на 04.10.2020 в 20:18

  04 Окт 2020 22:18ч.

  Говориш наизуст, без да си стъпвал на площада. Тези, които сме срещу ГЕРБ, но също и срещу Сорос, Путин и т.н. сме хиляди. На долния сайт ще намериш публикации, които показват нашите ценности и цели: www.otizvora.com/2020/09/12405/zabelezhete-suedinenieto-i-si-spomnyayte-tazi-statiya-povodi-ima-i-sthe-ima/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заиграла е мечката у съседите!

  04 Окт 2020 22:32ч.

  Дано заиграе и у нас!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все повече ми се издигат в очите гърците

  04 Окт 2020 22:47ч.

  ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Б@Й ХОЙ

  05 Окт 2020 8:32ч.

  По темата НПО да си спомним за Жан Виденов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  05 Окт 2020 8:33ч.

  Да ама ние си имаме ДАНС-инг стар ипри нас "чужди" шпиони са "само" руските дипломати и България е "остров на стабилността"........Какъв Сорос, какви 5 лева........Б. Б., като един настоящ Батман ще спре всички чужди попълзновения и някакви си мигранти....Ликуй народе и взимай по 50лева....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Б@Й ХОЙ

  05 Окт 2020 8:37ч.

  НИЩО ЛИЧНО, само факти::: Жан Виденов беше свален, защото се противопостави на изискванията на престъпната двойка МВФ – Световна банка – (БАНДА)! Сорос също е проводник на плана Ран-Ът Джордж Сорос идва в България веднага след 1989 г. и създава фондация “Отворено общество“, която се занимава с разнородна дейност, не внася данъци и ДДС и издейства от правителството всяка година от бюджета да се привеждат на фондацията по 41 милиона лева на година. При разглеждане на бюджета в Народното събрание Жан Виденов отсича: “На Джордж Сорос няма да се дават никакви пари от бюджета и фондациите му ще работят съгласно законите на страната.“ Сорос иска среща с Виденов, но той му отказва. Жан Виденов е единственият човек в света отказал да приеме Сорос. Сорос решава да му отмъсти, като ви спретне глад, студ, мизерия – и помогне да бъде свален от власт. Той раздава 6-7 милиона лева на футболни агитки, наркомани, платени протестъри и др., + откровени промити мозъци-либерасти. $ помощта на Дарик радио се организира митинга пред народното събрание и “цветната революция“ е факт. “Майдана“ довежда до падането от власт на правителството на Жан Виденов. Виденов беше брутално атакуван от ДЕМОНкратичните западни спекуланти, за да се съкруши опитът България да бъде независима. Жан Виденов беше неудобен на Сорос, САЩ и местните им мекерета, защото отказа да разпродава България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  05 Окт 2020 10:10ч.

  А кога ще приберат Красимир Кънев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мария

  05 Окт 2020 11:40ч.

  до: Б@Й ХОЙ на 05.10.2020 в 08:37 Благодаря Ви, че казахте истината!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Окт 2020 13:00ч.

  на 04.10.2020 в 22:18 Значи има хиляди глупаци, които вярват, че ще оцелеят, когато унищожат цялата продукция на сергията. Когато минеш след работа през магазина, за да купиш храна за децата си и за вечерята, може ли да кажеш, този хляб на тази фирма не го искам, другият също, третият също, всъщност никой не искам. И да се върнеш с празни ръце и да стоите гладни? Не, ще купиш каквото има, (най-малкото зло) и ще оставиш останалите хора да направят същото, да изберат най-малкото зло. Има друг изход, да си омесиш хляб, но това в политически аспект означава НЕ да протестираш озлобено, а да станеш част от инициатива, в която ти сам да направиш добра политика, да се колаборираш с други почтени българи. Протестите са най-безполезното нещо, когато става дума за едното голо отричане на всичко. Понеже нали все нещо ще влезе в този парламент, в крайна сметка ще вкарате в парламента онези, които никога не биха влезли, понеже са най-голямото зло, а не най-малкото. (макар на теория да сте и против тях) Които ще се възползват от глупостта на протестърите, които им разчистват пътя. Какво ще ги правим после тези комунисти или пионки на чужди задкулисия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Б@Й ХОЙ

  05 Окт 2020 13:30ч.

  ПОКЛОН!!! Не бива да се позволява на слугите му да изопачават истината!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  05 Окт 2020 13:36ч.

  А у нас кога ще бъдат изринати НПО-шките врагове на България!? Жална й майка на държава, в която шорош е нацвъкал отровните си яйца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • един българин

  06 Окт 2020 6:38ч.

  У нас глашатаите на соросоидните НПО-та са на площада и грачат срещу СЕГА неудобния им Борисов, когото точно те защитаваха през 2014, когато грачеха уж срещу Орешарски. Грачещи нпо боклуци. Боклуци, сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи