Грешка на ЦИК: В София има разминаване със 100 000 гласоподаватели на първи и втори тур

Грешка на ЦИК: В София има разминаване със 100 000 гласоподаватели на първи и втори тур
Сгрешени данни за броя на гласоподавателите в 8 града са качени на сайта на ЦИК за избирателната активност и резултатите от вота. Най-фрапантна е разликата за София, където е посочено, че на първи тур гласоподавателите са 1 165 955, а на втори 1 064 772. Грешки има освен в София и в Плевен, установи проверка на „Труд“.

 

Заради шума, който се вдигна покрай грешката в София, ЦИК даде нарочна пресконференция. Говорителят на комисията Александър Андреев обясни, че броят на гласоподавателите няма отношение към изборните резултати, а само към изчисляването на активността.

 

Първоначалното число като брой избиратели е базирано на евроизборите и местните избори преди време. След това е изпратено и подадено в ЦИК вярното число. 1 064 705 е второто число и се получава разлика от 100 000 избиратели, това не са загубени гласове, а избиратели, които са включени в избирателните списъци, посочи той.

 

Андреев призна, че ще коригират данните, което ще доведе до промяна на избирателната активност.

 

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

 • Димитър

  04 Ное 2019 18:17ч.

  Остава да признаете , че ММ печели изборите в София , а официалните резултати са манипулирани !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ ХОЙ

  04 Ное 2019 18:20ч.

  ЦИрК, призна за 100'000 гласа разлика !!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ ХОЙ

  04 Ное 2019 18:22ч.

  Я да видим колко е обявената разлика между кандидатите !!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поправка?

  04 Ное 2019 18:23ч.

  В секциите, в които преобладават ромите подкрепата за г-жа Фандъкова надхвърля 90 %. Lъжливите социологически данни, които излизаха в изборния ден чрез различни медии и които даваха преднина на Фандъкова от 10-12 %. Това бе лъжлива социология, която през целия ден демотивираше хората да излязат да гласуват за промяната. Манипулацията се състои в цялата медийна машина, която бе задвижена, за да демотивира българския избирател да гласува, В изборните списъци между двата тура има разлика от 100 001 човека регистрирани избиратели. 2300 са недействителните бюлетини, празни протоколи без резултат и 23 жалби за купен вот. На поне 8 протокола, хората се подписват в тях, попълват всичко, но не пише колко гласа има за Фандъкова и колко за Манолова”. Има данни, че чували са се отваряли преди изчислителния център.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ ХОЙ

  04 Ное 2019 18:28ч.

  ДЕМОверсия на ДЕМОкрация - без Цветанов по цветановски ! 400'000 - при Цветанов свръхпечат в Костинброд, без Цветанов 400'000 НЕВАЛИДНИ бюлетини !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Снимка на деня

  04 Ное 2019 18:35ч.

  https://bultimes.com/wp-content/uploads/2019/11/%D0%91%D0%91-2.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ ХОЙ

  04 Ное 2019 19:08ч.

  Снимката говори много !!! Струва си да се види !!!! Жалко , че не мога да ти дам палче !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Ганьо прави избори

  04 Ное 2019 19:11ч.

  Цялата квота от ГЕРБ в ЦИК са лично избрани от Цветанов. Без Цветанов- по цветановски-така преминаха изборите. На всичко отгоре тези не са специалисти по изборно право, най-обикновени адвокати, съдии, "преподаватели" в разни килийни училища, хора, които нямат представа от изборния процес, политически назначенци, изпълнители на чужда воля, а не на закона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  04 Ное 2019 19:18ч.

  Хубава работа ама ла.няна! Т.е. герберастка. И да лъжат не могат! Още когато обявиха че право на глас имат 6 300 000, стана ясно че натамъняват цифрите. Всички които са се нарекли граждани на тази кочина са 6 900 00. Ех, Тикво, Тикво проста и тебе нефелен българино, огън да ви гори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  04 Ное 2019 19:28ч.

  Това няма абсолютно никакво отношение към резултатите от изборите. Не е толкова трудно да се разбере. И без това в избирателните списъци за страната фигурират и отдавна емигриралите. Възможните злоупотреби са съвсем отделна тема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  04 Ное 2019 20:35ч.

  Грешката наистина няма пряко отношение към изборния резултат. Има огромно отношение към качеството и степента на зрялост на изборния процес. Ако си способен да сбъркаш с 10 % бройката на тези които могат да гласуват значи си лишен от идея за какво точно отговаряш. Няма да отварям темата за състоятелността на изборните списъци. Само ще отбележа, че великата ни власт на народа е така устроена, че безграмотни и безотговорни тунеядци могат да гласуват, с гласовете на под 20% от тези които ефективно и реално живеят в един град може да бъде избран неговия кмет/управник. Това е плашещо и е единственият заслужаващ коментар факт. Но не би, социолози и други минзифирки тълкуват герб ли се срива или бсп се възкачва ..... Самодоволни жопи като хараланчо и онзи скудоумник гълъбов витиевато редят "наблюдения" никому ненужни и изначално неверни. Приспиват стадото и топлят тенджерата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кахърен доцент Гълъбов

  05 Ное 2019 8:39ч.

  Очаквам Бойко Методиев Борисов да върне най-сетне червената си БКП книжка. Г-жа Нинова, никога не е била член/ка на БКП, сигурно ще изгледа с интерес червената книжка на Бойко Методиев Борисов - член на БКП - един от най-младите комунисти в България! Станал член на Комунистическата партия още на 18 години. Баща му е майор от ДС. Бойко е ортодоксален и потомствен комунист, който дори остана верен на БКП и след промените! Отказа да се деполитизира с думите "За мен партията майка, която обичам, е по-важна от моята служба! БКП е в сърцето и душата ми"... Та, какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце, присвивайки от радост честните си очи? Винаги с ръка дълбоко в джоба...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Последно, доценте?

  05 Ное 2019 9:00ч.

  Срамно ли е да си бил член на БКП, гордост ли е, да не си бил? Ако е така, заради седесарското ѝ минало ли да уважаваме социалистката Нинова?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Последно, доценте?

  05 Ное 2019 9:09ч.

  Дядо Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България! Станал член на Комунистическата партия още на 18 години. Баща му е майор от ДС. Бойко е ортодоксален и потомствен комунист, който дори остана верен на БКП и след промените! Отказа да се деполитизира с думите "За мен партията майка, която обичам, е по-важна от моята служба! БКП е в сърцето и душата ми". Партия Герб е истинският наследник на БКП. САМО ГЕРБ/БКП/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Последно, доценте?

  05 Ное 2019 9:11ч.

  Йорданка Фандъкова редови член на БКП. Цецка Цачева партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен. Менда Стоянова член на БКП, партиен секретар на звеното Приходи от народното стопанство в Окръжния Народен Съвет в Пловдив. Бойко Методиев Борисов от 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Цветан Цветанов - сержант в ДС VІІ главно управление ЦИОУ. Красимир Велчев член на БКП. Пламен Нунев, член на БКП...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Последно, доценте?

  05 Ное 2019 9:13ч.

  Какво е правил КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов през 1990-1991-ва година. Тогава, когато хората ставаха в четири часа сутринта за да се редят на опашки за мляко. Когато по телевизора учеха майките как да хранят децата си без мляко и без хумана при режим на тока и водата. Когато пред „Света неделя” разни благотворителни дружества разливаха безплатна супа. Какво е правил тогава? Ами да погледнем в юначната му биография. Точно тогава, през 1991-ва година КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов създава охранителната си фирма Ипон. Докато разни благотворителни служби раздават безплатна супа и мляко за децата, КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов раздава платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтява. И той, и фирмата му... През март 1995 г. при акция на НСБОП е разбито предприятие за производство на нелегални цигари. Единият от притежателите на това предприятие е КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов. Да, същият Бойко Методиев Борисов, който сетне става министър-председател на република България. Същият, който не помни кризите от онова време. Съдружници на Бойко в предприятието за производство на нелегални цигари са Цветелина Бориславова, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и разни други подобни. Основният акционер на фабриката за нелегално производство на цигари Емил Райков избягва в чужбина. Правосъдието, обаче не разследва неговите авери и вероятни съучастници, единият от които по-късно става министър-председател на република България. Фирмата с избягалия притежател и с нелегалните цигари не бива закрита обаче. В управителния й съвет влизат КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов, който по-късно става министър - председател на република България и Пашата...Както казва умно, простоватата иначе Калина: Имате късмет, че баща ми ви е цар…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи