Градската прокуратура отказа да отговаря на журналисти по време на собствената си пресконференция

Градската прокуратура отказа да отговаря на журналисти по време на собствената си пресконференция
Представители на Градската прокуратура отказаха да отговарят на конкретни въпроси на журналисти, предаде агенция "Фокус". Това стана по време на пресконференция на институцията, на която беше представен нейният отчет за работата през 2012 година. Редица въпроси, свързани с конкретни дела на СГП, бяха отхвърлени с аргумента, че не са по темата и че трябва да се задават в писмена форма.
<p>Градският прокурор Николай Кокинов, срещу когото е образувана проверка за това дали спазва случайния принцип за разпределение на делата, не присъства на срещата. Неговата заместничка Маргарита Немска заяви, че той е "служебно ангажиран", а тя самата не може да говори за конкретни случаи, с които не е запозната.</p> <p>На въпрос за делото срещу Сергей Станишев и за това дали е изнесъл 7 доклада, прокурор Немска каза: &bdquo;Не ми е известно дали има произнасяне по същество към момента по делото&rdquo;.&nbsp; &bdquo;Тези казуси не са приключили още. Делата не са приключили и явно има някакви причини да не приключат. Причините са естеството на разследване, причините са комплексни. Не може да се обобщи за всички дела. По неприключили дела няма да даваме информация&rdquo;, каза още тя.</p> <p>От СГП заявиха, че темата на пресконференцията е била отчетът на Градската прокуратура и журналистите предварително са уведомени за нея. Що се отнася до конкретни дела, според СГП журналистите трябва да се обръщат към институцията с писмени запитвания. След тези изказвания прокурорите напуснаха пресконференцията.</p>

Коментари

  • Възмутен

    08 Март 2013 21:41ч.

    Ебати журналистките, ебати прокурорите щом Серьожката им е проблема. Българи пометете тази измет, докато тя стои и ви облъчва с простотии ще гладувате и ще мрете като пилци, а те ще стават все по шишкави като главния прокурор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1

    09 Март 2013 4:29ч.

    Прокуратурата е най гнилата и нереформирана болшевишка институция в тая държавичка,след тях са МВР .Докато тези не се реформират основно, да се изхвърлят от съдебната власт ,нищо няма да се промени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи