Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев

Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Главният прокурор Иван Гешев върна предложението за внасяне на искане в Народното събрание за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Делян Добрев, депутат в 49-ото НС, на Софийската градска прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Искането не е достатъчно мотивирано и не е придружено с необходимия обем материали, даващ основание за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитет на народен представител, допълниха оттам.

Предложението, изготвено от прокурор от отдел „Специализиран“ на Софийска градска прокуратура, бе отправено до главния прокурор в края на май във връзка с досъдебно производство, по което народният представител е обвиняем за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Става дума за около 4,5 млн. лева, дадени за строежа на АЕЦ "Белене", въпреки че проектът бил спрян от правителството.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Георги Ат.

    01 Юни 2023 19:04ч.

    Чичо Ваньо реши да играе по правилата все пак и да пази другарчетата, че оня с прякора на валута кой знае какви записи има :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Юни 2023 20:01ч.

    Единствено Борисов е целта на атаката на Гешев и онези, дето са зад гърба му. Това е сигнал към него, че ако слушка и направи правителство, временно ще му се размине... Гешев не говори от свое име - той теза не може да формулира, но има властта да обърне държавата с краката нагоре. И това е достатъчен повод 1) прокуратурата да се изхвърли от съдебната власт и 2) съдебната власт да не бъде безконтролна, както е сега, а тя може да контролира целия живот у нас. Това е източникът на проблеми с правото у нас... Докато не се сложи намордник на съдиите, докато прокурорите не почнат да си вадят хляба подобно на адвокатите от поръчки от държавата, нищо няма да се промени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи