Германският парламент ще гласува за улесняване на промяната на пола

Германският парламент ще гласува за улесняване на промяната на пола

Снимка: Аnette Riedl/dpa via AP

Очаква се германските депутати днес да гласуват по правителствен план за улесняване на транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да променят името и пола си в официални документи, предаде Асошиейтед прес. "Законът за самоопределяне", една от няколкото социални реформи, които коалиционното правителство на канцлера Олаф Шолц обеща при встъпването си в длъжност в края на 2021 г., ще влезе в сила на 1 ноември.

Той ще позволи на пълнолетните лица да променят първото си име и пола си в личните документи в службите по вписванията без допълнителни формалности. Те ще трябва да уведомят службата три месеца преди да извършат промяната.

Съществуващият "закон за транссексуалните", който датира отпреди четири десетилетия, изисква от лицата, които искат да променят пола си в официалните документи, първо да получат оценки от двама експерти, "достатъчно добре запознати със специфичните проблеми на транссексуализма", а след това и съдебно решение. 

След изготвянето на този закон германският върховен съд отмени други разпоредби, които изискваха от транссексуалните лица да се развеждат, да се стерилизират и да се подлагат на операции за промяна на пола.

Новата законова норма се фокусира върху правната идентичност на лицата. То не включва никакви промени в правилата на Германия за операции за промяна на пола. Законът позволява на непълнолетни лица на 14 и повече години да променят името и пола си в документите с одобрението на своите родители или настойници; ако те не са съгласни, тийнейджърите могат да се обърнат към съд по семейни въпроси да вземе отношение.

След като официалната промяна на името и пола на лицето влезе в сила, в продължение на една година няма да се допускат други промени. Новият закон предвижда операторите на фитнес зали и съблекални за жени например да продължат да решават кой да има достъп до тях.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В рамките на други социално либерални реформи правителството на Шолц легализира притежанието на ограничени количества канабис, облекчи правилата за придобиване на германско гражданство и премахна ограниченията за притежание на двойно гражданство, както и забраната за лекари да "рекламират" аборти. Еднополовите бракове вече бяха легализирани през 2017 г.

Коментари

  • 666666

    12 Апр 2024 12:19ч.

    Ненормалници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Апр 2024 15:32ч.

    Алтернативата скоро ще ги отрезви с есенното прибиране на реколтата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    12 Апр 2024 17:07ч.

    Смяната на пола върви комплект с легализирането на марихуаната. Та за това . Остава въпросът като си дойда в България през лятната отпуска мога ли да си взема трите саксии с марихуана които тук са ми разрешени , за да поливам растенията да не изсъхнат както и месечната си дажба сух канабис ? Няма да бъде никак европейско ако ме закопчеят в БГ за нещо разрешено в най-демократичната европейска страна !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безимен

    12 Апр 2024 12:30ч.

    Стремглаво се търкаляте към канализацията. Лошото е, че ни влачите натам и нас-нормалните все още българи. Евроатлантиците ни отдавна се екипираха с кожени шнорхели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Апр 2024 12:32ч.

    Запада да приема евтаназията и масово да се приключва давайки цивилизационен пример как се прави на всички подчовеци, според тях. Кви са тези педалски формати смяна на пола?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    12 Апр 2024 12:32ч.

    Прекланяхме се пред Западна Европа, и с основание! С основание, заради великите воини, великите катедрали, великите художници, великите мореплаватели, великите литератури - но защото мисленето ни е било повърхностно и не сме търсили какво се крие под повърхността, в дълбочина. Хората с повърхностно мислене винаги остават измамени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военен историк

    12 Апр 2024 12:44ч.

    С такова населемие втори път до Сталинград няма да стигнете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военен историк

    12 Апр 2024 12:44ч.

    С такова населемие втори път до Сталинград няма да стигнете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шикелгрубер

    12 Апр 2024 12:46ч.

    Освен, ако не дойда аз да им пристегна каиша. Май, май мен търсят?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    12 Апр 2024 12:58ч.

    След ВСВ, по-голямата част от Райха остана при дермократите на света и съвсем естествено бе нарочно и систематично форматиран според нуждите на хегемона. Единствен, по една или друга причина, остатъка ГДР запази националните немски черти и не се превърна в каша за Троговете на Свинепасите. След обединението, пак благодарение на Низвергваните сега, ясно се е виждало за запознатите, каква огромна разлика има между двете популации - Западната и Източната. И това, в рамките на един народ и на изминалите, някакви си 50-на години! Сега вече сатанистите-вещари пуснаха от торбетата си всички бесове и битката за победата на Нечестивия бе открита. И разбира се, стремежа е двете основополагащи сили в рамката на Хардланда, да трябва да се сблъскат отново - това ще да е за печеното на скара. Зеленчука пък наоколо се подготвя за гарнитура... Както винаги: - От най-глупавите се пълнят кървавиците. Все пак и мезе трябва да има. Така де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западноевропейски българин

    12 Апр 2024 13:01ч.

    Ай стига вече ! Кафа от тия идиотски статии по тази идиотска тема ! Огромната част от хората и на Изток, и на Запад са си нормални и ще си останат нормални ! Който иска да се осакатява, да се осакатява ! Това е като с маските - нормалните хора не ходят с маски на устите. На който му хлопа главата - битте шьойне !😷

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормални има, нормални бяха,

    12 Апр 2024 13:21ч.

    но като почнат и тук да набиват тия глупости в главите на децата още в детската градина, друга песен ще запееш. Я виж в САЩ как се развиват по години тези, които се определят като "настандартни" - както е тръгнало, скоро нормално ще стане "нестандартното".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никаква песен няма да запея

    12 Апр 2024 14:28ч.

    Опазването на Вашите деца е Ваша отговорност ! А не на детски градини, училища и т.н. Кога най-насетне ще си отворите очите и ще си поемете ЛИЧНАТА отговорност като родители ? И да спрете да гледате на градини и училища като на структури които да ви поемат децата, докато вие си почивате, забавлявате, или дори нещо поработвате…? Колко от вас обучават децата си у дома, например ? После - училището било виновно ! НЕ РАЗЧИТАЙТЕ ПОВЕЧЕ на училищата ! Спасявайте децата си сами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Апр 2024 14:38ч.

    Тия ще обяснявай на социалните, които идват и без да те питат ти взимат детето, че не му позволяваш да си смени пола като другарчето по чин в клас, че и в затвора ще те вкарат. Понял?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, бачи Хитлер се въъъърти ли върти в гроба!

    12 Апр 2024 13:03ч.

    Идиоти, Сър, ама дойчовци, еманация на ... нещо си, според тях си, де! Защо, Боже Мой, с огън и жупел не поразиш тези богохулници и сатанисти? А, казваш, че така зануляваш сатанистите! Ти си знаеш, но ...! Пфу, нефелници, ама от немция! Анадънму?😀😭👹?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    12 Апр 2024 13:11ч.

    Сега тези изказвания са повече емоционални,откоклото логични.Проблема е в това защо управляващата патрия,която и остав много малко време да управлява и знае,че няма д аможе това след изборите в Германия,прави такива крайни промени в законите си в последният момент.Това може да означава само,че не си много интелегигентен човек.Като дойдат другите,те пък ще отменят тези промени и става една отчитане на работа в парламента,нищо повече.ТОВА Е ПРОБЛЕМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благ

    12 Апр 2024 13:11ч.

    Като в Германия приемат Шериата след 20-30 г., ще трябва да си връщат пола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    12 Апр 2024 13:13ч.

    Нация, която беше за пример сега убедително води класацията - ''Топ идиотите на Европа.''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три странички, да се посмеете през зъби, преди да е стигнало и до нас

    12 Апр 2024 13:16ч.

    Първа: https://covidsteria.substack.com/p/transwomen-in-womens-sports-memes-takes-a-man Втора: https://covidsteria.substack.com/p/best-woke-planet-fitness-memes-planet-pervert Трета: https://covidsteria.substack.com/p/best-transgender-day-of-visibility-memes-easter И може да изгледате "Lady ballers", има го в мрежата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    12 Апр 2024 14:08ч.

    Те техните договори не струват и хартията, на която са изтропани. От "Труд" в края на миналата година: Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна да стане по-силна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    12 Апр 2024 14:09ч.

    Изпадналият германец затова е изпаднал, защото без да му създадеш адекватно за него обкръжение с табелки, няма да разбере кое е слон и кое е жираф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Април

    12 Апр 2024 14:53ч.

    На !2Април 1961г. Юрий Гагарин излетя в космоса.Днес е ден на космонавтиката.Нито дума за това. Забравиха ли всички? Джендаризмът явно е по важен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаа!

    12 Апр 2024 18:04ч.

    То от край време се мълчи за Космоса, теорията за плоската Земя набира все повече привърженици, това е така, защото Ватикана е най-големият финансист на космонавтиката. Пък и Гагарин е бил руснак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    12 Апр 2024 15:25ч.

    https://m.youtube.com/watch?v=jpne8fCwFJ8&pp=ygUW0YLRgNCw0LLQsCDRgyDQtNC-0LzQsA%3D%3D#menu

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    12 Апр 2024 16:13ч.

    Германците като манталитет лесно се поддават на индоктринация. Не оспорват или поставят под съмнение. Почти всички си удряха файзера и носеха маските и на носа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    12 Апр 2024 18:38ч.

    германци,холандци,белгийци,датчани винаги са били големи извратеняци ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    12 Апр 2024 18:44ч.

    Лелеллел - ужас -страх и ужас: пред такива врагове лошите руснаци ще избягат с викове, хахахахаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно в Швабия няма никакви проблеми и всичко е наред!

    12 Апр 2024 19:13ч.

    Щом щенията на малцинството девианти е толкова ВАЖНО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи